» »

CR-RW na navadnem player-u

CR-RW na navadnem player-u

Boky ::

Zanima me kake izkusnje imate z predvajanjem muzike z CR-RW na navadnih player-ih ? A keri CD-RW-ji bolse potegnejo(imajo bolso odbojnost) kot drugi ? Meni BASF-ov CD-RW noce spilat na philipsovem stolpu oz. nikjer razen v racunalniksem cd-romu.

krneki ::

So zlo redke komponente na katerih ti bo CDRW zašpilu.

Dax ::

Poglej uzadi... ko piše specifikacija CD-Playerja. More pisat Multiread compatible, če hočeš, da bojo RW-ji delal.

Kot je krneki reku, na prste ene roke ti lohk preštejem take komponente (no ja, skor...).

Boky ::

Khm, kolegov Technics ki je star ze kakih 5 let spila CD-RW-je brez problema, ceprav takrat o je bil narejen CR-RW-jev po moje se ni bilo.
Zanima me predvsem, a obstajajo kaki CD-RW mediji, ki bi imeli bolso odbojnost od klasicnih in bi spilali v navadnih player-ih(ki niso bili narejeni za CD-RW). Ni vazno, ce je cena kaj visja.

krneki ::

Mislem da sm v interšparu vidu ene Audio CDRW-je. Cena pa ene 4 čuke za komad 8-O. Probi če delajo :D

miranpozar ::

Ne kupuj "audio" CDR in CDRW medijev, ker so čisto isti kot navadni. Edina razlika je v tem, da imajo nekatere Hi-Fi CDR komponente v sebi neke vrste zaščito pred kopiranjem, ki zahteva te posebne medije, ki imajo na sebi zapisano neko kodo, s katero je CDR komponenta zadovoljna in potem nanj rada snema.
Takšen medij je dražji samo zato, da bi zaradi neekonomičnosti odvrnil od kopiranja!
Zato pa imamo računalničarji petkrat cenejše CDRW enote, desetkrat cenejše medije in vsemogočni softver in se nam jebe za te Hi-Fi neumnosti in pohlep Hollywooda :P

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

kuntek ::

Audio CD-ji so dražji tudi zaradi tega, ker plačamo nekaj procentov, ki gredo audio založbam, ki so se tako vsaj malo zavarovale pred kopiranjem.

krneki ::

Sam če jest kupm un audio CDRW za 4000 sit, posnamem gor zadevo, jo probam playat v CD playerju v auto in zadeva ne dela. Koga potem tepem?>:D

To je pa kr mal prevelik delež odrezan, če računaš, da je plošček vredn 4 jurje. Aja pa mensezdi da je imel celo uno zaščito proti kraji gor. :D

Itak pa glasbo se sam na navadne CDje piše, k so tolk pocen da ni res. Ga enostavno vržeš stran, če ga nočeš več poslušat >:D

tonic ::

Ja, meni se zdi da so bolj kot ne 2 (DVE) vrsti CD-RW. Eni so za podatke-na te lahk veckrat snemas podatke; drugi pa so zanalasc za MUZIKO. Seveda so tako eni kot drugi drazji od navadnih CD-R; in tisti CD-RW prav za MUZIKO so se drazji od tistih za podatke.
Ja, CD-RW se od vseh ostalih loci po slabsi odbojnosti - zato mora met komponetna katera bi naj predvajala to plosco dober laser (drugeca pa spucat lasercek - ce tega ne znate pa kupit cistilni CD)

CD-RW pa spilajo vse tiste komponente, na katerih ni ekspicitno navedeno da jih NE.

Proizvajalci CD-RW; kateri so boljsi kateri so slabsi - NE VEM. Na svetu je tako ali tako samo pescica pravih proizvajalcev praznih CDjev - vecina jih kupijo licence in jih potiskajo s svojimi logotipi!

noogy2noogy ::

Čudno, da te zajebava Philips. Vsi malo novejši modeli Philipsovih stolpov podpirajo CD-RW medije, res pa je da rajši uporabi kakšnega Philips, TDK ali SONY, ki jih tudi Philips priporoča. Cenovno so pa tudi dostopni (niso več svinjsko dragi), nikar pa ne kupuj AUDIO CD-R(W)!!!:D
lp noogy

Boky ::

Ta philips je ze dedek. Mislim da je stolp star enih 8 ali 9 let.
Ufffff , kako cas bezi, zdi se mi, da sem ga se fceraj pripeljal z Avstrije :((
4000 cukov ne mislim dajat za CD, pol pa ne bo delal, take sile spet ni. Mislu sem, da je keri ze imel iskusnje z tem, se pravi da mu je en CD-RW delal na navadnem stolpu drugi pa ne.

XCT ::

Ja te ideje niso slabe. Mam Technics pa še tega sploh nisem probal, ker si niti nisem mislil da bi delovalo.
Ko stestiram vas obvestim!
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10110770 (8166) Quikee
»

Kopija CDja slabša od originala (AUDIO cd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
595656 (4462) Trancedeejay
»

S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
526669 (5583) City
»

CD RW medij...

Oddelek: Zvok in slika
6880 (696) SasoS
»

Kako posneti glasbene CD-je

Oddelek: Zvok in slika
293911 (3541) SpiDEr8

Več podobnih tem