» »

Futura

Futura

«
1
2 3

Vens ::

Vprašanje
Kakšna bo prihodnost ljudi, kako bomo živeli, kam bo šel razvoj tehnologije čez 10 let in čez 100 let?
Vsi samooklicani futurologi so sfalili!!
  • spremenil: alien-w ()

Thomas ::

Mah kaj ... Singularnost bo - nimaš kaj dosti filozofirat. Oziroma maš. Poglej tavelko temo samo! :))

Avto brez oken 2100 in podobna šara - je pa brezveze.

IMO. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Odin ::

Prihodnost napovedovati z gotovostjo ni najbolj pametno.

Me pa zanima kaj so recimo pred 50, 100leti mislile velike glave kaj bi se naj dogajalo danes.

Je pa interesantno kako se hitro navadiš na prednosti novih tehnologij.

Zadnjič mi je crkno telefon, pa sem 1 teden hodil okoli kompletno zgubljen!

Thomas ::

Hecno so razumeli včasih prihodnost.

Ena taka velika fora jim je bila, da bodo žuželke zavladale na Zemlji. Človek naj jih ne bi bil sposoben premagati.

Prav tako naj bi ne mogel nič ob pojavitvi novega človečnjaka. Homo futuris - naj bi se pojavil od nekod in nam neizogibno zavladal. Tega naj bi potem nadvladale žuželke - ja.

Menda pa bi lahko zbežali s planeta pred njimi in se naselili na drugih planetih.

Pa izvanzemaljci iz stripov so bili tudi nadvse nevarni in nam nedoumljivo modri.

Tehnični napredek je obvezno vseboval leteče avtomobile in laserske blasterje. Brez te opreme naj ne bi šlo. Sicer pa nič posebnega. Narekovalni stroj mogoče. Ali pa nesmrtnost, ki pa naj itak ne bi bila dobra.

Je bilo nekaj častnih izjem - ampak tak je bil pogled na prihodnost v preteklosti.

Star Wars in Star Treks ... nista dosti boljša.

SL0 ali SL1 - bljek.

;)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

KrizaniX ::

Thomas:
Ti sedaj tu govoris kako so se v preteklosti motili o prihodnosti, v prvem postu pa poves da bo prihodnost singularnost.
Tudi ti se lahko motis in to zelo.

jc ::

Mah, samo poglejte 1984 od Orwella, kok so se ljudje bal da bo vse to res, al pa Odisejo 2001 od Kubricka. Pa še en cel kup nadaljevank ko se okrog leta 2000 dogajajo, posnete pa so ble v 60-tih. Kar se bo zgodilo je nemogoče napovedat. Lahko pa pokličeš vedeževalko in jo vprašaš.:D :D :D

Thomas ::

Seveda da se lahko motim. Morda Singularnosti ne bo in nas bo lepo vzel zlodi.

Možno.

Toda obe te dve alternativi imata svojo logiko zadaj. Čeprav sta nasprotni.

Kje je pa kaj logike in pameti v obvezni nadvladi žuželk - pa res ne vem.

Nič ne bi rekel, če bi govorili o obvezni prevladi bakterij. Žuželke ali pa pajki ali pa ribe - so pa brez vsake logike in osnove.

Pa kje naj bi se razvil Homo Futuris? V kateri nedostopni džungli, kamor človeška noga sploh ne more stopiti?

Just silly.

:))

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

Hja, to naj bi bilo tako, da če majo žuželke primerne pogoje, se nenormalno razmnožijo. Enkrat mislim da v 40-tih letih so se v Evropi kobilice tako razmnožile, da so celi oblaki kobilic požrli vse kar je rastlo, kamor koli so prišle (krompir, koruza, pšenica, solata...). Tako močno se razmnoži lahko pravzaprav katera koli vrsta žuželk, če je v ugodnih pogojih. Tistega leta je prebivalstvo močno upadlo, ker nekje sploh ni blo letine, ne da je bila samo slaba. Če bi se dogodek zgodil več let zaporedoma, bi se prebivalstvo zdesetkalo.

Pač, še eden od scenarijev, ki pa se verjetno ne bo zgodil.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Thomas ::

Ako bi kobilic bilo stalno v izobilju - bi se nemudoma razvila industrija posušenih in zmrznjenih. Pa tudi fast food. In še celo francoski kohi bi jih pražili v svojih zoskih.

We are on the top of the food chain.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

KrizaniX ::

Saj na svetu je zelo dosti kobilic in drugih zuzelk in jih vseeno ne pojemo.
Ce bi pa clovestvo ze ogrozale zuzelke bi se jih poskusili resiti z vsemi nasimi mocmi in dvomim da nam nebi uspelo. :)

Area_51 ::

:)) Lahko samo ugibamo, premišljujemo, si izmišljujemo o tem, kako bo v prihodnosti čez 100 let.

Edino kar je sigurno je to, da bomo čez 100 let bili vsi na drugi strani, ki se v tem trenutku pogovarjamo. To pa je zagotovo.:)
Area 51

Tomi ::

Area_51: ni niti nujno. Jaz lahko imam recimo preveč denarja, in ko bom star 30, se lahko dam zamrzniti, potem počakam 99 let, me odmrznejo, in potem živim čez 100 let. Nič ni nemogoče.
Samo je pa malo verjetno, vsaj glede na sedajne stanje.
Kar pa se samo prihodnosti tiče, bo pa verjetno popolna avtomatizacija procesov. Po moje bo kul.
metrodusa.blogspot.com

dr.J ::

Bližnjo prihodnost lahko sam malo oceniš, tako da sedanje trende malo ekstrapoliraš: več folka , večji kupi nesnage, GM food, večja ozonska luknja, več CO2 v atmosferi, zdravstvene usluge samo za bogate... skratka ena pi*** . Ja, pa seveda kontrola uporabnikov/državljanov na vsakem koraku (kje se nahajaš, kaj kupuješ, kakšno muziko poslušaš, kakšne maile pišeš...).

No, saj bo vmes tudi kaj dobrega. Mogoče bodo našli temno snov in energijo, pa kakšen rezervni organ se bo dalo narediti iz zarodnih celic.

Ampak se bojim, da gremo po poti kvasovk: od lastnega dreka (C2H5OH) jih vzame vrag...

sketch ::

Se strinjam s Thomasom. Možnosti je veliko, ampak za naslednjih 30 let - se mi zdi, da je veliko odvisno od naslednjih 5 let. Lahko, da bomo šli navzdol, proti Gibsonovemu Neuromancerju in tako dalje, vzpon desnice, prepad med bogatimi in revnimi, nano in bio tehnologije za elito, kontrola prebivalstva, veliki brat - ali pa v krasni novi svet (pa boknedaj tisti od Aldusa Huxleya), z enakostjo, robotsko policijo, genetskim inženiringom, nanomedicino, pravilno štiristrano globalizacijo...

lp
s.
Adapt and overcome.

Dax ::

Thomas govori čez Star Trek...

Kaj je narobe s tem scenarijem?

Tretja svetovna vojna... možno

Odkritje potovanja s svetlobno hitrostjo... tudi Kolumba so meli za norca. Po sedanjih teorijah to sicer ni mogoče, ampak morda se pojavijo kakšne vzporedne.

Prvi Stik... razlog, zakaj še nismo srečali vesoljcev je v tem, da le ti ignorirajo nižje razvite vrste (Prime directive).

Protokol se sicer sliši kot mikavna zadeva, ampak prosim razloži ti preprostemu človeku, da bi nucal njegovo telo za nek superračunalnik.
Why live forever, when you don't Live.

Thomas ::

> Thomas govori čez Star Trek...

> Kaj je narobe s tem scenarijem?


  • warp pogon

  • biologija, ki je še zmeraj primitivna: staranje, niso vsi lepi ...

  • prime directive, ki je zločinski

  • polna galaksija humanoidov



Zato se mi to ne zdi kaj prida scenarij. Niti dosti bolj verjeten od StarWars. Oba pa močno opredeljujeta večino ljudi. Žal.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

whatson ::

Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Lion25 ::

Dragi gospodje, jaz ne vem, kaj je tako tezko? Ali ste vsi brez domisljije? Ta tema bi lahko bila zelo zanimiva, no pa pojdimo lepo pocasi.

Jaz sem mnenja, da prihodnost svetla.
Predvsem se bodo razvile vede kot so fizika in biokemija ter s tem medicina. In kot je nekdo omenu prej, da ne bomo docakali se nadaljnih 100 let jaz nebi bil preprican o tem.

Sicer pa gre po eni strani napredek dosti pocasneje kot smo prej mislili, oz. ne gre singularno ampak se stvari vsepovsod razvijajo. Torej v futoristicnih filmih imamo letece avte in laserske pistole kar glede na danasnji napredek na vseh frntah niti ni potrebno - ne mislim samo na tehnoloski napredek ampak tudi na napredek druzbe.

Mislim, da bo ta napredek druzbe strmo rasel in se bo zavest do narave samo dvignila. In vedno vec bo izdelkov ki so naravi neskodljivi predvsem pa hrana.

Tudi racunalnistvo se razvija neverjetno hitro, cez deset let naj bi dosegali procesorji 20MHz in vec samo glede na to, kako se tehnologija razvija (spet vsepovsod) jaz mislim, da bomo v tem casu dosegli veliko vecje hitrosti.

Internet bo prakticno uporaben za vse. Od prijav v sluzbo, do spremljanja starsev otrok v vtrcu, do interaktivnega studija, TV in filmi na zahtevo, do volitev in denarnih transakcij ter opravljanje raznih del. (sem gledal eno oddajo, da imajo americani za vojaske namene kombi-ambulanto, kamor damo ranjenega pacienta in ga operirajo z mehanskimi rokami preko interneta oz. kaksnega drugega protokola).

Vse stvari bodo povezane med sabo z brezzicnimi povezavami. Od avtov do koles. Eden izmed moznih scenarijev je, da bodo avtomobili laufali na elektricni pogon in da bodo ob cestah nekaksni akomulatorji (brezzicni) in ko bos z avtom vozu mimo se bo avtomatsko akomulator polnu, nekako tako kot tramvaji, le da bo brezzicno). Logicno bo tudi GPS full napredoval in to povlece dosti stvari.

Jaz mislim, da bodo v vsakega vgradili eno posebno stvar, ki jo bo nemogoce odstranit in bo sluzila kot identifikacija kjerkoli, vsebovala bo ves zivljenjepis in vse mogoce druge podatke.

Nanotehnologija bo naredila en velik preskok.

Ne vem ce ste gledali film Gattaca ma tam je zelo dobro opisan razvoj in problem ki ga prinesejo genetsko spremenjeni zarodki. Se evda se na tak nacin lahko razvije homo futuris. Ampak roblem je v tem, ker se bomo vsi lahko modificirali in bomo vsi ratali homo-futusi, oz. tisti bolj bogati. Ena izmed prvih stvari ki jih bomo potencirali je uporaba mozgan. S tem razvoj telepatije ...

Vesolje bomo dosti bolj odkrili v naslednjih 50h letih. Torej logicno je, da bomo zaradi prenaseljenosti gledali na to, da bomo odkrili nacine kako kolonizirati ostale planete. Verjetno se bomo prvo odpravli pod vodo!

itd. Se in se se bi dalo nastevat, jaz prav uzivam v tem, da treniram mojo domisljijo, sicer sem pa zdaj nastel le splosna dejstva, upam pa, da je bilo zanimivo branje in da nisem prevec zablodu :)

Valentin ::

Lion25

Daj no, za tole, kar si napisal, pa res ni potrebno imeti veliko domišljije. Te stvari, ki jih napoveduješ so v glavnem več ali manj že resnične oziroma bodo uresničene v par letih.

Sploh pa je pri današnjem razvoju znanosti, ki večkrat že meji na znanstveno fantastiko ali pa jo celo presega, kar težko imeti domišljijo.

Tudi, če bi rekel, da bomo v naslednjih 50 letih odkrili enotno teorijo vesolja, nadsvetlobni pogon in nesmrtnost, ne vem, če je bilo treba za to mojo napoved veliko domišljije...

Če samo pogledaš PROTOKOL - glede na neverjeten razvoj računalništva je mnogim takšen razplet povsem logičen...

Lion25 ::

sicer sem pa zdaj nastel le splosna dejstva


To sem napisal na koncu, ce nisi opazu, tako da vem da mi ni delala domisljija, za domisljijo bi mogu it malo naprej v cas in bolj podroobno opisat. Recimo ena od taksnih stvari je, dabodo religije skoraj dokoncno izumrle, da bomo dokazali kemijski in fizikalni potek ljubezni in drugih custev (to tudi matematicno razlozili in vnesli v racunala).

Telepatija bo popolnoma spremenila nase pojme o komunikaciji. Kar se tice teleporta, v to ne verjamem.
Verjamem pa v hibernacijo (zamrznjenje).

itd.

Odin ::

Logično je res.

Ampak tako velika sprememba, ki pri singularnosti nastane, ljudi žal prepriča, da to ni mogoče.

Hvala bogu, da še nekateri dajo/mo nekaj na logiko.

Thomas ::

> Verjamem pa v hibernacijo (zamrznjenje).

Vot da fa* ti pa bo hibernacija?!

Da se potniki na medzvezdnih ladjah ne bodo dolgočasili?

Tako je nekako bilo zamišljeno.

Vendar, če bi bila ladja hitra - blizu c - potem bi jim čas hitro minil. Če bi bila pa počasna, bi jih v nekaj letih dohitela hitrejša - in bi šli z njo naprej.

Tale "klasična futuristika" je en crap.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lion25 ::

hibernacija je misljena v smislu, se bomm dal zamrznit, ker sem bolan in zdajs e ne poznajo zdravila, cez 50 let ga pa bojo ...

futuristika je zakon :)

Thomas ::

Obstaja velika možnost, da bodo prej ozdravljive vse bolezni, kot pa bo hibernacija.

Toda to o čemer ti govoriš je krionika - in deluje že zdaj.

Alcor.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Pa ne jemlji tega osebno Lion.

Samo stara futuristika je zelo nelogična, če boljš premisliš.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lion25 ::

pa mi povej razliko med krioniko in hibernacijo

poweroff ::

Nekdo je omenil 1984 in kako so se motili? So se res? Videonadzor je povsod, elektronske kartice, sledenje preko mobilnega telefona in interneta. Vse to že obstaja. Samo s to razliko da v 1984 niso smeli govoriti proti oblasti, danes pa lahko. Govorimo. Upira se itak ne nobened. Če pa se, se pa neuspešno. Tako da se je 1984 kar uresničilo. Malce drugače sicer kot so napovedovali, ampak mogoče še bolj hinavsko, saj imamo _občutek_ da živimo v svobodi.

Lion25 ::

Pred kratkim sem spet gledal film Enemy of the state z will smithom in moram rec, da sem se prav nasmejal ironiji.

Tam je bil negativec tip, ki je razlagal, da ima amerika veliko nasprotinikov in da so zato velika potencialna tarca treroristicnih napadov - zato se je boril, za vecjo kontrolo in boljsim nadzorom - BIL JE KAO NEGAITVC!!! po 11. septembru bi 100% igral pozitivca in negativca bi igral tisti, ki bi mu to poskusal onemogocit :)

Thomas ::

Sej v tem je problem stare futuristike.

"Družbene razmere" se jim zdijo najbolj pomembne. Pa nimajo nobenega pametnega merila za to, kaj to sploh je.

Potem se pa skozi vrtimo okoli Busha in podobnih zadev. Nepomembno. Povsem nepomembno če država ve kje sem, dokler tega ne zlorablja.

Pomembne (negativne) stvari so druge:



  • bolezni


  • nesreče


  • bolečine popečenih


  • težavni porodi


  • staranje


  • lakota


  • posilstva (lastnih) otrok





Marxova "utopija", kjer je zgoraj naštetega razen lakote "normalno dosti", ni pa "trplenja umetnikov" - je en totalen šit.

Ted Kazcinsky alias Unabomber je bil isti tič. Zelo grozen se mu je zdel ta "občutek praznosti, ki ga dajejo holivudski filmi". Nič pa ni vedel povedati o občutkih če te rani njegova bomba.

Normalen človek bo gledal filme Britney Spears če mu je všeč in je ne bo če mu ni. Amen.

Normalen človek se bo le izogibal in poskusil preprečiti situacije, ki sem jih naštel.

Za umetnike ki krizirajo ... je pa Prozac. Dokler se ne iznajde še kaj boljšega. Amen.




:)











Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lion25 ::

Ej Thomas nic osebnega, ma ti malo prevec filozofiras (beri: blodis).

Ok, sva imela s kolegom eno zivo debato o nasi prihodnosti. In me veseli, daimava zelo razlicne poglede. On je bolj peseimist jaz pa bolj optimist ali pa naiven ce ze hocete.

In sicer je on razmisljal tako da bo druzba v 100ih letih propadla, prevec nas bo, ne bo delovnih mest, onesnazenost bo gromozanska in "dobro" bo zivela samo elita.

Jaz pa sem mnenja, da gre ekologija v pozitivno smer, sicer pocasi ma kot je rekel galileo - 'e pur si muove'. Tehnika bo tolko napredovala da bo res dosti manj delovnih mest + prevec ljudi ampak zivljenski standard se bo dosti dvignu (poceni genetsko predelana hrana, pitna voda, zagotovljena stanovanja, poceni medicina, solstvo (preko interneta) itd) Torej veliko ljudi ne bo potrebovalo zaposlitve, zatorej bo denar izgubil na vrednoti. Ne bom reku, da se bo to zgodilo cez noc, ne bom reku, da bo izgubil popolnoma. Se vedno bodo ljudje ki bodo delali, in z tem tudi boljse ziveli.

Preprican sem da taksen nacin zivljenja ni utopija in da s skupnimi mocmi lahko dosezemo. Problem je samo ta: s skupnimi mocmi. In ker sem preprican da druzbena zavest raste in je vedno vec ljudi osvescenih bomo to dosegli. Sploh pa ce bomo razvili mozgane kot sem prej omenu :)


Thomas ::

Lion!

Un tvoj prjatu pesimist ... on ponavlja flawze*.

Kar se pa tiče tvojega pogleda je pa napačen že zato, ker do leta 2050 - recimo, ker že vztrajaš na 2100 kot na "zmerni utopiji" - ker do 2050 bo 100% prišlo do uploada, če ne bo katastrofe.

1000 najboljših znanstvenikov navitih za faktor 1000 - ki bodo do 2100 imeli 50 tisoč let raziskovalnega časa. Vsak. Najmanj to se bo zgodilo.

Tako da pričakovati leta 2100 več ali manj kot sedaj - je totalno mimo.


---------
*FLAWze :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

spader ::

jest sem pa prepricqan da nam bodo zavladali zajci saj se hiter razmnozujejo so zelo inteligentni in zelo nasilni samo za primer vceraj je eden poskusal ustavit nas avto sredi ceste mi 100km/h on packa to se bo v prihodnosti samo se stopnjevalo

Thomas ::

A ti pa misliš da si duhovit al kaj spader?

Prej rahlo pobalinski.

:|

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

spader ::

to sem ti jast ata smrk smrkpob:D
pa men se je kar smesno zdel se posebej k smo zvau zbil

Lion25 ::

Thomas, ej castna beseda, nisem stekal kaj si hotu povedat o nekih znanstvenikih in o uploadanju itd.

Prosim ce mi malo bolj pojasnis kaj si s tem mislu..... hvala

Je pa sicer mozno, da nam bodo zavladali zajci :)

Zavo ::

Ja, ti zajci so res zajebani, ja!

Zavo ::

Lion25, Thomas pač misli, da se bomo do leta 2020 uploadali v nek computorium in živeli neskončno življenje brez bolezni, trpljenja, bolečin!

Vsi bodo srečni in happy, samo še zdaj ni povedal kdo bo tonaredil in kaj bodo naredili s tistimi, ki se ne bodo hoteli uploadat!

Jaz ne bom pustil, da mi boš kradel atome dol z mojega Golfa in mi govoril, da ga itak ne bom več potreboval...

Toliko o tem pa brez zamere Thomas!

Valentin ::

A odpremo novo temo z naslovom 'Zajci ogrožajo človeško raso' ?

>:D

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Kupid008 ::

Berem, berem in se kar ne morem nacudit vasi inteligenci. Ce bo jo mame se naprej rojevale tko intelektualno superiorne posameznike, ki verjamejo v moznost moznganskega uploda za zajce:)) nam bojo pac vsem usesa zrasla. Kar se pa Marxa tice....dejte ze enkrat mir no clovek je MRTU.

Lion25 ::

btw kupid008 je tisti pseimisticni kolega :)

Kupid008 ::

Lion 25 o kerem kolegu zdej govoriva? Tistemu z dolgimi usesi al z uplodanimi mozgani? Mogoce pa fantje preveckrat matrico gledate. Vcasih je potrebno tudi malo ven pokukat, da vidis kje realno smo. KAr pa se pesimistov tice NAJ ZIVI JOSKO JORAS!!!!

Valentin ::

Kupid008

Tale realnost je prav zanimiva.

Recimo Kvantni računalnik!

Včeraj UTOPIJA, danes REALNOST.

Lion25 ::

Ne ti meni o jorasu stari, on ima vsaj jaca, da gladovno stavka. Sicer pa on z zajci nima prav nic skupnega, no ja.. razen uses :)

Ma kaj tudi jaz sem zacel blodit? Ej poslusajte zdaj pa resno naprej, ce nam mislijo zajci zavladat je treba ze zdaj v akcijo in jim lest v rit, da nam bodo kasneje prizanesli!

Sergio ::

dejmo se držat teme, mladci. frustracije glede zajcev postavte v ložo v novo temo. če želite. itak bo pa zaklenjena tema.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Dax ::

Samo ni mi jasno, zakaj je "upload" najverjetnejša teorija. Osebno se mi zdi bolj obratno. Superračunalniki ja. Mogoče celo ljudje, ki razmišljajo z računalniki. Da ustvarjajo raj na Zemlji, ne pa v nekem navideznem svetu.

Nihče od elite ne bo želel tega. Pač biti še en direktorij v računalniku. Why?

A ni blo nekak tak v srednjem veku. Revni so dajali denar cerkvi, da si kupijo raj po smrti. Bogati pa so ga raje imeli kar na Zemlji.

Tko kot ti opisuješ Protokol, se mi zdi samo še en poceni "trip".

Thomas ::

Na tvoje vprašanje sem odgovoril "tam", Dax.

Tukaj bi rad rekel le to, da Jetsons so kot Kremenčkovi.

Popolnoma nerealistična prihodnost in popolnoma nerealistična preteklost.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gh0st ::

Naša primarna razvojna domena je elektronika in s tem povezano računalništvo. Ter je vrh razvoja in največji poudarek je le na tehnologiji, in ne na psihi, razmišljanju, sožitju, nesebičnosti. Tehnologijo bomo pripeljali na rob kaosa. Sčasoma bomo dosegli višek, v tem razvoju in tako kot vsak komplexni sistem, se bo tudi ta zrušil. In tako bo ćloveštvo izumrlo. Pokopale pa ga bojo lastne sanje.

Postali bomo tako odvisni od elektronike in lajšanja življenja, da bomo postali še bolj ranljivi. Že zdej ne zdržim(o) brez mobitela in vsakodnevne doze računalniškega sevanja...kaj bo šele, ko se bo vse skupaj zrušilo in ne bomo imeli nič več, za kar bi lahko živeli... to je žalostno

:)
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gh0st ()

nojus ::

Nemogoce govorit za 100 let naprej. Za 10 let se ne recem (priblizno). Tle je toliko zunanjih dejavnikov odvisnih da kar boste pisal ni variante da tko bo.
Pri tej zadevi sem "zal" pesimist, ker kot je pisal Thomas: katastrofa (ce ne naravna bo pa kaksna druga visja sila vplivala).
Ni pa tudi 2x za rect da se ne bo najdu en norec (al pa dva,tri,..) pa nas vse skup v luft vrgu. Baje imamo ze tolk atomskega eksploziva da 10x zemljico razf..... .

Highlag ::

Imam doma eno zanimivo knjigo
Naslov je Leto 2000, spisana pa je bila 1971 s strani DR ING Anton Kuhlja.

In takšne so nekatere napovedi za leto 2000:
- 6,8 Milijard Ljudi
- Tovarne rastlin - ker površina zemlje ne zadošča za pridelavo dovolj hrane
- oblačila odporna proti umazaniji, ognju in kislinam
- gradnja stanovanj pod zemljo
- televizijski telefon
- uvedba javnih podjetij za obdelavo podatkov za posameznike, ki bi plačevali uporabo kar po števcu
- ureditev obrambe pred napadi iz vesoljstva
- konstrukcija poceni naprav za radijske razgovore na manjših in srednjih razdaljah
- majhni in ceneni TV-ji na baterije
- mesta na morju, v vesolju
...

Nekaj totalnih kiksov :D drugače pa se mi zdi sploh ne tako slabo
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odtujenost od narave (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15022925 (20552) guest #44
»

Definicija kaosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
586610 (5276) gzibret
»

(Samo)mori žab ?!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1377860 (6300) gzibret
»

Varstvo narave. Kdo bo pa pred svojim pragom pometal? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
17567857 (65888) Marjan
»

Top predators (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1188688 (7303) Airskull

Več podobnih tem