» »

Admin-Diktatura

Admin-Diktatura

«
1
2

Mac ::

Pozdrav!

Zakaj je nebo modro?


Tomi
globalno: Tajna policija™

Zakaj je tema zaklenjena?
Odgovor je zelo preprost: Ker ni "modra"!




Hmm. Res Pravi odgovor enega izmed strokovnjakov, ki bdijo nad nami neumneži in skrbijo za red in pravico. Pravi odgovor je priložen na koncu.

Že dolgo me srbi jezik, pri tem zaklepu pa mi je prekipelo. Ne glede na to, da je tema čisto brezpredmetna. Pa kaj ste vi , admini ali kakorkoli že,za ljudje? Vem, programiranje ni tako enostavna zadeva, saj se z njim in računalništvom ukvarjam že toliko časa, kolikor ima kdorkoli od vas z temi lepimi ali strašnimi slikicami let. Tudi iskanje novic je nekaj vredno, čeprav... bi lahko tudi rekel. da je to tudi užitek. Tudi ta stran je izredno delo, kot vsak izdelek, v katerega vložiš trud, prosti čas in obilo živcev. Ampak vaša miselnost, ki bi naj bila napredna (naprednejša od moje, ker sem pač že malo med starejšimi) je pa v srednjem veku, to vedno bolj in bolj dokazujete. Z obnašanjem "jaz sem zakon, ti si gnoj".

Se spomnim nekaj časa nazaj, kako ste nekoga (ne bom poimensko, ker nimam časa iskati zadev, da bi vas imenoval po imenu, vsak si pač naj vzame, kar mu pripada !) nadirali v zvezi z priloženimi slikicami k postu, češ, kako so prevelike itd itd. Verjamem, da slika požre več prostora kot pa tekst, vendarv je tisti post o MP3-jih, ki ga je nekdo z vašim blagoslovom odprl (glede na to, da je povezava v NOVICAH), prostorsko (mogoče tudi bitno) tako potraten post in samo vi veste, v čem je smisel 1000 vrst ali pa več (jih bomo prešteli ?) naslovov mp3-jev, kar je čisto brez veze, je pa še vprašanje, koliko je tu legalne glasbe, saj danes res malokdo kupuje kaj takega, kar lahko dobiš na internetu. Pa čemu razni kabli in ADSL-ji, če ne za download. Anti warez pa anti piratizem pa imate na jeziku vsakih pet minut, tako da eni začetniki niti ne upajo kaj preveč spraševati, ker se bojijo kreganja in zaklepa teme od kakega VednoPoštenegaAdmina.

Da pa ne govorim o tem, kako non-stop prežvekujete o preveč istih temah pa Google iskanju pa nič-drugo-kot-nadiranje in še pa še. Pa kaj, imate samo sto kilo na serverju ali kaj? Če se spravite k takemu poslu, ga pač morate imeti na razpolago dovolj, ne pa se jokati, kako velike slikice dajejo notri. Pa da o tem, kako vi revčeki vse delate zastonj niti ne govorim. Pa kdo je koga kaj prosil ? Cenim zanesenjaštvo, a iskanje non-stop-neke-potrditve ne spada sem zraven. Se vam ne zdi? Ste kdaj slišali mater Terezijo, da se postavlja z svojo dobrodelnostjo? Pa x takšnih je še na svetu pa tudi pri nas, ki tega ne počenjajo. Če nekaj delaš prostovoljno, za lasten užitek ali kakorkoli v tej smeri, te stvari ne spadajo zraven. Da pa nič ne kapne od kake reklamice, pa tudi ne verjamem. Če pa se želite znebiti smetarjev postov, pa se skomercializirajte s kakšno članarino 5 tisočakov, pa bo takoj mirno.

Z vami je pač tako kot z ostalim prej-opozicijskim svetom. V začetki intuzijazem, v oblasti diktatura. Ko bivši protestniki dobijo moč in oblast, postanejo enaki kot režim in oblast, proti kateri so se nekdaj borili. To drži vseposod, kamor koli se obrneš. Vsi ti politiki, ki sedaj vlečejo bajne denarce za svojo udejstvovanje, so nekdaj pljuvali po Jugovini, kako nam jemlje denar, ne razvija demokracije itd itd. Pa si jih poglejte sedaj. Človeka, ki ga ni sram, da potegne 3 milijone , nekdo drugi dobi bednih 50 tisočakov in pa še manj, pa ne mi reči, da je on za te tri milijone naredil Vraga pa Marka. Malo morgen. Našega državljana pa zaprejo na Hrvaškem, politiki pa s Hrvateki igrajo golf pa se hehečejo. Ti so za pred zid. Pa naj mi kdo ne poskuša soliti pameti, saj sem tudi nekaj sveta "poscal" (kot rečemo pri nas).

Lahko bi pisal in pisal, pa nima smisla, tako kot vedno ne boste dojeli bistva, ker ste že pregloboko zabredli v vode policijske represije, kar se vidi v temah "odpiranja novih tem", zaklepanju, nadiranju itd itd. Ne razumem, zakaj mora človek stegniti jezik, četudi ga nihče ne vleče za njega ali pa, ko 18 letnik iz admin- skupine krega 17 letnika, kot da je nevem koliko bolj zrel in pameten. Kot otroci, ko se igrajo staršev in otrok, prvo kar poberejo od odraslih je šeškanje. Kot sem že vsaj enkrat napisal, končno lahko temo tudi preskočiš.

In potem gledam adminske komentarje po temah: ta me moti, ta me ne moti, ta me tudi moti, ta pa me ne .... in tako do jutri zjutraj.

Seveda ne zagovarjam grdih besed in žalitev. Ampak počasi bo kot v Ameriki. Punci pohvališ frizuro, pa te gre tožit zaradi spolnega nadlegovanja. Recimo, če bi se postavil pred sedanje ali bivše šole, gimnazije itd, ki ste jih-jih obiskovali admini, verjetno vaš besedni zaklad ne bi bil preveč drugačen kot jezik, ki ga tako vneto črtite na forumih (moje prepričanje) . Če ste kaj brali sveto pismo, je Jezus opred več kot 2000 leti rekel množici, ki je hotela kamenjati prešuštnico, da naj tisti, ki je brez greha prvi kamen vanjo vrže. Pa sta bila mir in tišina.

Včasih je dobro, če se človek nekje usede in v miru premisli kaj tudi o sebi in svojem obnašanju, preden začne lajati na druge.
Kdor je tega sposoben, seveda.

Na koncu pa seveda, precej važno vprašanje, zakaj sem pa tu. Ne zaradi zadirčnežev z groznimi slikicami, ne zaradi pljuvalnikov po vsem in "svačem", kar ni od Veliki JAZ, ne zaradi tečnob "tam maš gugl, ne bodi dudl", ne zaradi "pa ta tema ja bila pa ta tema je bila", ampak zaradi množice vseh ostalih navadnih uporabnikov, ki malo preganjamo dolgčas, mogoče kdaj pa kdaj kako rečemo , z lepim besednjakom, predvsem pa se učimo na izkušnjah drugih.

Pa lep dan tudi vam

Mac


Zakaj je nebo modro?

Odgovor je seveda preprost.
Admin bi za to porabil ravno toliko časa kot za zaklep in pametovanje. Pa še nekomu bi koristilo. Pa še nekdo bi malo preganjal dolgčas.

Preveč dobrih namenov?

P.S.
Za slovnične napake se opravičujem.


  • premaknil: Primoz ()

Primoz ::

Samo en dodatek... (nisem še prebral vsega).
Zakaj je bila zaklenjena tema: "Zakaj je nebo modro?"

Zato, ker je bistri avtor v TELO teme napisal:
"Odgovor je zelo preprost: Ker ni zeleno! >:D "

Če bi bilo vprašanje postavljeno kot vprašanje, tema ZAGOTOVO ne bi bila zaklenjena...
na ostalo bom odgovoril, ko se prebijem čez.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Thomas ::

Postavi temo s tem naslovom v SciTech oddelek.

Ampak kaj bi tam, saj je link ki si ga dal - že zelo dober.

Čeprav .. ni čisto popln.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DavidJ ::

Ker smo svetlobo z doloceno valovno dolzino poimenovali modra barva...
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

ABX ::

Maj sej ni spet toliko hudo. Sej tu pa tam se najde kak kekec ampak povprečje pa je še kr dobro.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

msmiha ::

Kaj bi lahko kdo povzetek tega napisal, ker se mi res ne ljubi brat:D.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Elemen_T ::

Primoz: Mogoče malo pretiravaš.
Pa kaj če je to napisal. Vprašanje je še vedno SILA zanimivo in odgovor nanj bi zagotovo naredil dober vtis bralcem.

Se tudi strinjam s tem kačjim postom glede negativnega pristopa nekaterih moderatorjev...(tudi sam nebi govoril imen). To bi bilo treba uštimat.
Tak način se udejstvuje večinoma izključno na večjih sajtih. Na manjših se to ponavadi ne dogaja.
Zakaj? ... odgovor zahtevajte od svoje glave.

Se pa ne strinjam s tem, da ima jamranje slotechovcev kakšen vpliv na sam izgled teama in strani.

Prvo pravilo, ki ga pri takih projektih vedno podpiram je:
Če ti kaj ni všeč in hočeš povzdignit besedo - za vedno zapusti pejđ.

Primoz ::

>Že dolgo me srbi jezik, pri tem zaklepu pa mi je prekipelo. Ne glede na to, da je tema čisto brezpredmetna. Pa kaj ste vi , admini ali kakorkoli že,za ljudje? Vem, programiranje ni tako enostavna zadeva, saj se z njim in računalništvom ukvarjam že toliko časa, kolikor ima kdorkoli od vas z temi lepimi ali strašnimi slikicami let. Tudi iskanje novic je nekaj vredno, čeprav... bi lahko tudi rekel. da je to tudi užitek. Tudi ta stran je izredno delo, kot vsak izdelek, v katerega vložiš trud, prosti čas in obilo živcev. Ampak vaša miselnost, ki bi naj bila napredna (naprednejša od moje, ker sem pač že malo med starejšimi) je pa v srednjem veku, to vedno bolj in bolj dokazujete. Z obnašanjem "jaz sem zakon, ti si gnoj".

-------------------------------------------------

V bistvu.... bi prosil se za nekaj primerov.... (po moznosti z linki do tem... da bom lahko kopiral celotno zgodbo).

-------------------------------------------------

>Se spomnim nekaj časa nazaj, kako ste nekoga (ne bom poimensko, ker nimam časa iskati zadev, da bi vas imenoval po imenu, vsak si pač naj vzame, kar mu pripada !) nadirali v zvezi z priloženimi slikicami k postu, češ, kako so prevelike itd itd. Verjamem, da slika požre več prostora kot pa tekst, vendarv je tisti post o MP3-jih, ki ga je nekdo z vašim blagoslovom odprl (glede na to, da je povezava v NOVICAH), prostorsko (mogoče tudi bitno) tako potraten post in samo vi veste, v čem je smisel 1000 vrst ali pa več (jih bomo prešteli ?) naslovov mp3-jev, kar je čisto brez veze, je pa še vprašanje, koliko je tu legalne glasbe, saj danes res malokdo kupuje kaj takega, kar lahko dobiš na internetu. Pa čemu razni kabli in ADSL-ji, če ne za download. Anti warez pa anti piratizem pa imate na jeziku vsakih pet minut, tako da eni začetniki niti ne upajo kaj preveč spraševati, ker se bojijo kreganja in zaklepa teme od kakega VednoPoštenegaAdmina.

-----------------------------------------------------------------
5MB velika slika res nima kaj iskat v postu... lahko naredis thumbnail in link. "Bajno" dolgega seznama je 240KB. To da je tema omenjena v novicah nima nic z nasim blagoslovom... ce bo sla v kaksno cudno smer bo prav tako zaklenjena.

-----------------------------------------------------------------

>Da pa ne govorim o tem, kako non-stop prežvekujete o preveč istih temah pa Google iskanju pa nič-drugo-kot-nadiranje in še pa še. Pa kaj, imate samo sto kilo na serverju ali kaj? Če se spravite k takemu poslu, ga pač morate imeti na razpolago dovolj, ne pa se jokati, kako velike slikice dajejo notri. Pa da o tem, kako vi revčeki vse delate zastonj niti ne govorim. Pa kdo je koga kaj prosil ? Cenim zanesenjaštvo, a iskanje non-stop-neke-potrditve ne spada sem zraven. Se vam ne zdi? Ste kdaj slišali mater Terezijo, da se postavlja z svojo dobrodelnostjo? Pa x takšnih je še na svetu pa tudi pri nas, ki tega ne počenjajo. Če nekaj delaš prostovoljno, za lasten užitek ali kakorkoli v tej smeri, te stvari ne spadajo zraven. Da pa nič ne kapne od kake reklamice, pa tudi ne verjamem. Če pa se želite znebiti smetarjev postov, pa se skomercializirajte s kakšno članarino 5 tisočakov, pa bo takoj mirno.

------------------------------------------------------------------

Forum je namenjen izmenjavi informacij med uporabniki. V to izmenjavo vsekakor sodi, da najprej vpisete svoje vprasanje v nas iskalnik ali google ter v primeru, da je PRVI dobljeni rezultat POPOLNA resitev problema pac ne sprasujete dalje... v nasprotnem primeru je vprasanje vsekakor zazeleno.

---------------------------------------------------------------

>Z vami je pač tako kot z ostalim prej-opozicijskim svetom. V začetki intuzijazem, v oblasti diktatura. Ko bivši protestniki dobijo moč in oblast, postanejo enaki kot režim in oblast, proti kateri so se nekdaj borili. To drži vseposod, kamor koli se obrneš. Vsi ti politiki, ki sedaj vlečejo bajne denarce za svojo udejstvovanje, so nekdaj pljuvali po Jugovini, kako nam jemlje denar, ne razvija demokracije itd itd. Pa si jih poglejte sedaj. Človeka, ki ga ni sram, da potegne 3 milijone , nekdo drugi dobi bednih 50 tisočakov in pa še manj, pa ne mi reči, da je on za te tri milijone naredil Vraga pa Marka. Malo morgen. Našega državljana pa zaprejo na Hrvaškem, politiki pa s Hrvateki igrajo golf pa se hehečejo. Ti so za pred zid. Pa naj mi kdo ne poskuša soliti pameti, saj sem tudi nekaj sveta "poscal" (kot rečemo pri nas).
---------------------------------------------------------------------
In ti si svetohlinski pripadnik "opozicije", ki bo resila svet? Konstruktiven predlog prosim...

---------------------------------------------------------------------

>Lahko bi pisal in pisal, pa nima smisla, tako kot vedno ne boste dojeli bistva, ker ste že pregloboko zabredli v vode policijske represije, kar se vidi v temah "odpiranja novih tem", zaklepanju, nadiranju itd itd. Ne razumem, zakaj mora človek stegniti jezik, četudi ga nihče ne vleče za njega ali pa, ko 18 letnik iz admin- skupine krega 17 letnika, kot da je nevem koliko bolj zrel in pameten. Kot otroci, ko se igrajo staršev in otrok, prvo kar poberejo od odraslih je šeškanje. Kot sem že vsaj enkrat napisal, končno lahko temo tudi preskočiš.

--------------------------------------------------------------------

Pisanje vsekakor ima smisel... ob primernih argumentih se stvari spreminjajo, ceprav za tvoje ne bi mogel reci, da sploh obstajajo (argumenti namrec).

--------------------------------------------------------------------

>In potem gledam adminske komentarje po temah: ta me moti, ta me ne moti, ta me tudi moti, ta pa me ne .... in tako do jutri zjutraj.

-------------------------------------------------------------------
Kaksen primer? (saj vem da jih je dosti... ponavadi so to opozorila pred zaklepom teme).

--------------------------------------------------------------------

>Seveda ne zagovarjam grdih besed in žalitev. Ampak počasi bo kot v Ameriki. Punci pohvališ frizuro, pa te gre tožit zaradi spolnega nadlegovanja. Recimo, če bi se postavil pred sedanje ali bivše šole, gimnazije itd, ki ste jih-jih obiskovali admini, verjetno vaš besedni zaklad ne bi bil preveč drugačen kot jezik, ki ga tako vneto črtite na forumih (moje prepričanje) . Če ste kaj brali sveto pismo, je Jezus opred več kot 2000 leti rekel množici, ki je hotela kamenjati prešuštnico, da naj tisti, ki je brez greha prvi kamen vanjo vrže. Pa sta bila mir in tišina.
---------------------------------------------------------------------

Ne bomo te kamenjali.... samo OBJAVILI ne bomo tvojega umotvora... vidis/cutis razliko?

--------------------------------------------------------------------

>Včasih je dobro, če se človek nekje usede in v miru premisli kaj tudi o sebi in svojem obnašanju, preden začne lajati na druge.
-------------------------------------------------------------------
:D
-----------------------------------------------------------------
>Kdor je tega sposoben, seveda.

-------------------------------------------------------------------
Hvala.

-------------------------------------------------------------------------

>Na koncu pa seveda, precej važno vprašanje, zakaj sem pa tu. Ne zaradi zadirčnežev z groznimi slikicami, ne zaradi pljuvalnikov po vsem in "svačem", kar ni od Veliki JAZ, ne zaradi tečnob "tam maš gugl, ne bodi dudl", ne zaradi "pa ta tema ja bila pa ta tema je bila", ampak zaradi množice vseh ostalih navadnih uporabnikov, ki malo preganjamo dolgčas, mogoče kdaj pa kdaj kako rečemo , z lepim besednjakom, predvsem pa se učimo na izkušnjah drugih.

-------------------------------------------------------------------
Hvala za to izjavo. Pomeni, da mnozica navadnih uporabnikov na tem forumu kljub vsemu lahko najde nekaj zase. "tam maš gugl, ne bodi dudl" je pa podpis enega izmed nasih UPORABNIKOV... in glede na to da ni v nasprotju z pravili... pac ni cenzuriran.

---------------------------------------
>Pa lep dan tudi vam
------------------------------------

tudi tebi

There can be no real freedom without the freedom to fail.

Primoz ::

Elemen_T: kot moderator imaš vse možnosti aktivnega spreminjanja politike in vplivanja na početje na tem forumu... zakaj tega ne izkoristiš?
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Elemen_T ::

Primoz:

Veš...
Spreminjanje miselnosti in filozofije ter ravnanja do človeka je drugi osebi dopovedovati nesmiselno - boj z mlini na veter.

Pravzaprav...
Tajna policija je rang nad menoj in nimam se kej prčkat z njo, ni tako?

Primoz ::

ni... če se lahko uporabniki... zakaj se ne bi mogel ti?
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Elemen_T ::

Se ti ne zdi, da bi bil sila slaba tajna policija?
Mislim...

Sej ne rečem - le taka tajna policija lahko drži tako visok nivo foruma. Tukaj ni dvoma.
Če bi prišla na plano taka moralna in brisalna pravila kot jih uvajam in udejstvujem sam, bi prišlo do množične anarhične evforije.
Torej bi nivo foruma izginil.

To je tako kot socializem in kapitalizem.
Nekako sem sam usmerjen bolj proti prvem.

Kapitalizem pa omejuje miselnost ter svobodnost (govora pa to...)...tako kot politika tukaj.
S tem da tu vlada neke vrste nematerialni kapitalizem :D :D

Binji ::

Kar se mene tice se ne strinjam zmerej ob zaklepih tem, sam glede te se mi zdi cisto pravilno.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

bradek ::

Morm rect da se v marsicem strinjam z Macom. Tut jest sm zaklenu na zacetku kaksno temo k sm potem mal premislu ce je bla res vredna zaklepa. No teh napak ne pocnem vec, vsaj po mojem mnenju ne. Na S-T forumu vlada diktatura. Vsak ki malo odstopa od stereotipa povprecnega racunalniskega zanesenjaka ki ima "strokoven" problem in se za pomoc zatece na ta forum je skoraj krizan.

Nekateri so leni. Ne da se jim iskat zadev. Prav, vpisejo se v forum in tuki vprasajo ker se jim ne da iskat. Potem nekateri skor zagrozijo z guglom in ne-podpiranjem lenobe, in ni cudno da se uporabnik pritozi. Drzi da je len. Ampak brez (tudi!) takih ljudi ta forum ne bi bil tak kot je. Nato se prikaze se kak Grozen Admin in temo zaklene ces "to je bilo obravnavano ze leta 2000, poisci iskanje". OK, pretiravam. Ampak ni dalec od resnice.

Drugo. Sem totalno proti warezu na tem forumu. Prav tako proti vsem (vsem!) ilegalnim zadevam tuki. Seveda ker je govora o sponzorjih, o hostanju streznika, vglavnem od dobre volje drugih ljudi. Ti pa ne bi radi videli da je njihova dejavnost (pomoc, karkoli z njimi) povezano z ilegalnimi stvarmi ker imajo lahko zaradi tega resne probleme. Se posebi v drzavi kot je Slovenija. Zavist.
Vendar! Vsako stvar ki le malo smrdi mislim da ni kul da se zapira. Dokler ne pride do tocke da je to zares ilegalno. Dokler nekaj ni ilegalno potem je legalno. Sklepanje posameznikov je pa pri vsakemu drugacno - torej vsak ma drugacno raven tolerance. Vse dokler ne pride dejansko do, recimo, wareza. Tam smo si pa vsi edini da je to ilegalno in je za zaklep. S tem ko se pocenjajo taki brezpredmetni (ne pa vedno brezpredmetni) zaklepi in sproscanje energije Adminov nad uporabniki, se dela slaba reklama. V tem primeru slaba reklama ni koristna.
Prav tako razumem da ima kdo slab dan. In da ga je nekdo pac spravil ob zivce. Nihce noce tega. Toda mislim da zaradi tega ne bi smeli spreminjati svoje meje tolerance kar se tice administriranja tega foruma. Tega si Admin ne sme privoscit. Ne trdim da se to dogaja vedno, toda dogaja se.

Za konec... Mislim da je na ST forumu prevec diktature. Drzi, v pravilih pise da tu ni demokracije. Se strinjam s tem, ampak neka meja Trde roke pa vseeno mora bit. Eno je drzati red in disciplino, drugo je pa ozko gledanje pravil in zaklepanje/brisanje tem brez da se prej poglobis v to in dodobra premislis kaj je dobro za forum in za uporabnika in za SloTech, predno brezglavo kliknes na link Zakleni. Mislim da je mal treba pogledat na vse dejavnike in potem presodit ali je zrelo za ukinitev ali ne. Ce je pa tema absolutno o warezu, ilegalnih zadevah in vsem kar je pac nedovoljeno s strani zakona, potem pa mislim da ni debate.

Se eno o uporabnikih. Kot bi reku nekdo, ki ga sam sicer preziram, ampak trditev drzi kot pribita: Folk je naceloma glup. Res je. Ampak tut to se spreminja. Kaj je SloTech? SloTech je po eni strani projekt mladih racunalniskih frikov (v dobrem pomenu besede) ki poskusajo ponuditi ljudem kvalitetno vsebino in mogoce dolgorocno s tem tudi kaj zasluziti. Super. Po drugi strani pa, gledano iz oddaljene perspektive, samo eno kolo v razvoju interneta, v tem primeru slovenskega, in opismenjevanje naroda, zopet slovenskega. Tudi uporabniki se ucijo. Tudi uporabniki se izobrazujejo in tudi uporabniki dosezejo neko raven izobrazenosti, olike itd. Vse to tudi preko SloTechovega foruma. In brez njih ta forum ne bi obstajal.


Seveda je to vse samo moje razmisljanje, govoril pa sem tako v dobro uporabnikov kot adminov in lastnikov tega sajta.

lp
Miha "Brad3K" Martinec

P.S.: Tudi jaz se opravicujem za slovnicne napake, najbrz jih ni malo :)

Tomi ::

Mac: nečesa ne razumem. Napisal si post, v katerem je dosti treznega razmišljanja, čeprav si si izbral slabo podlago. S tem ne mislim na to, da si si debato izbral temo, ki je bilo primerna za zaklep, ampak da si si izbral samo eno temo. Razprave o pojavu ne moreš delati na enem samem primeru (ok, srednješolske raziskovalne se lahko, preverjetno).
Hkrati pa se spregledal, v čem je bilo bistvo zaklepa teme.
Drugače pa prosim ne bi imel razprave o jeziku, ki ga govorimo upravljavci strani. Če jaz pri moji mami, ki je prof. razrednega pouka najdem veliko napak, in ji to povem, potem si lahko misliš, da moje slovnično znanje in izražanje ne more biti na nizki ravni. Lahko ti potrdi tudi team, kako se izražam v realnosti.
metrodusa.blogspot.com

Shaky ::

Strinjam se z Macom.
Moje mnenje:
Stran, je za slovenske razmere zelo dobra, predvsem novice, drugo me niti ne zanima preveč. Vendar pa, ko se človek naveliča "surfanja" sem ter tja, gre še mal pogledat na forum. Forum naj bi bil izmenjava mnej, takšnih in drugačnih. Admini imajo svoja pravila, kar ni narobe, koliko se jih kdo drži, je pa že stvar posameznika. In ko, smo že pri forumu, kdo "ohranja forum pri življenju"? Admini ali moderatorji? Nak, uporabniki! Brez uporabnikov foruma ne bi bilo in najbrž tudi Slo-Tech - a ne (moje mnenje), vsaj v taki obliki kot je sedaj.
Pohvalno je, da se danes še kdo najde, ki ne gleda vsako stvar skozi denar in ponudi nekaj, kjer naj bi uporabniki našli nekaj koristnega zastonj. Po drugi strani, si pa z neutemeljenimi in nedefiniranimi odločitvami v forumu nižajo rating.
Če sem iskren, mi je vseeno, če bo Slo-Tech obstajal še naprej ali ne, saj je tudi drugih strani, ki opisujejo podobno tematiko, žalostno je pa to, da je (po mojem mnenju), ogromno uporabnikov neaktivnih, in samo preletijo vsebino. No, vsaj jaz sem eden izmed njih. Forum bom prebiral, dokler mi bo "zanimiv".

LP

DAre

V-i-p ::

Naj še jaz pristavim svoj lonček. Resno se bojim za svoje zdravje, kaj je narobe z menoj, da počasi začenjam sovražiti slo-tech? Nebodigatreba, pa ne ravno jaz, ki ga spremljam že od gospodovega leta 1999, ko je bil vodja še luni. Kako lahko sovražim "svoj slo-tech", najljubšo stran na spletu, brez katere bi bi bil dan pust in bi se počutil kot da nimam denarja za kruh in sem lačen. Do nedavno sem mislil, da slo-techa ne moreš sovražiti. Najboljšo stran sem koval v zvezde in toliko trobil okoli kolegom (in kolegicam) o tej fenomenalni strani, da sem že skoraj na vizitko dopisal - "p.s. ne pozabite obiskati najboljše strani slo-tech". Enkrat sem pa celo (resno, brez heca, skregala sva se zato) punci napisal takšen sms - "aja, lubica, slo-tech preberi pred spanjem, ne bo ti žal, boš znala vsaj word in exel uporabljat. Ampak, dragi moji, zdaj vidim da slo-tech (ali katero koli stran) res lahko zasovražiš. Če imajo admini dostop do kakšne statistike, bodo lahko videli, da sem včasih precej več sodeloval forumu, zdaj pa ne več, redkokdaj še kakšno malenkost napišem, večinoma ga samo prebiram. Mogoče bi se kdo vprašal zakaj, ampak to ni pomembno. Hudo me pa moti tudi to, na kar marsikdo že dolgo opozarja. Res je, oz. si upam trditi da si (nekateri) admini res čudno razlagajo vlogo ki jim je bila dodeljena. Biti moderator, je enkrat luni zelo lepo napisal, ni privelgij, temveč dolžnost. Toda, nekateri so to, bi lahko rekli, vzeli hudo preveč dobesedno in preresno. Madonca, no, saj smo sami mladi tukaj (tud jst jih imam šele 22), saj nismo starci. O čem se pa naj pogovarjamo, če ne o "muziki, empetri komadih, oslu, ter, kakopak, igrah? Naj se pogovarjamo samo o tem, kako se naredi flash animacija, ali kako se, enostavno, s html kodo "zaščiti" določen sajt. Tudi to, tudi to, vendar mora biti še kaj drugega tukaj, ne samo "resne stvari". Pa kaj potem, če janezek vpraša, kako se naredi, da igra ne zahteva več cdja za igranje? Itd, itd, itd,... Zelo me moti tudi to, da (nekateri) admini govorijo, kot da so sami svetniki, rokfelerji, ali gatesovi potomci. Ja to bo. Če imata dva admina legalne winse na mašinah, je to že čudovit dosežek. Pa še ta dva jih imata samo zato, ker sta jih dobila na faxu, ali kjerkoli že, zastonj. Si jih kdo s študentskim proračunom kupi? Take, lične, originalne? Jaz, pošteno povedano, bi si jih lahko, pa si jih nikoli ne bom. Ne winsov, ne iger in ne glasbe, kaj šele kaj tretjega. Admini se pa obnašajo, kot da imajo same licenčne progije, igre itd... Še enkrat - ja to bo. Za hrbtom, nas, navadnih userjev se pa pogovarjate, kako in kje dobiti piratske xpje, kako zaobiti varnostno zaščito glede SP1 (jaz, mimogrede, sem jo zaobšel uspešno), itd... seveda, pa tega ne bo priznal nihče. Na kratko še enkrat, admini (nekateri, kakopak) so, po mojem ničvrednem mišljenju, prav bolani že na to funkcijo ki jo imajo. Jaz sem admin, ti si nihče, jaz bom govoril tako in tako, ter, očitno, čutijo neko nadmoč in ponos, češ jaz pa lahko zaklenem temo, brišem, delam kar si jaz zamislim, in ti delaš, kar jaz zahtevam. Pa tiste poceni fore od adminov (nekaterih, kakopak), sovražim warez, nelegalno robo, itd... seveda, doma pa polnaoračunalo dobrot, piratskih, da se razumemo. Pa dosti besed o tem. Kot zadnje, za kar se mi je pa slo-tech že skoraj, da ne rečem, zagnusil, bi pa rekel samo to: vsi admini, sodelavci in ostali, ki ste ustvarili to fenomenalno stran, o kateri bom še malčkom rad katero lepo besedo povedal, ste vredni, da vam dam, kot bi rekel naš Srečo kapo dol in vam lahko rečem samo dve besedi CARJI STE. Smo pa spet na graji. Zakaj ste tako vzvišeni? To me najbolj moti. Zakaj se imate za nekaj več, kot smo "ostali userji"? Zakaj mislite, da smo ostali navadne "smeti". Bodimo pošteni: Ničkoliko novic je poslal kakšen "navaden" user, ki se je kratkomalo ignorirala, češ, smrkavec, kaj pa ta ve, daj no, saj še pisat ne zna, admin, pa je potem napisal o čisto isti temi. Amapak, seveda, admini so najboljši, najpametnejši in sploh in oh, mi smo pač druga raja. Obnašate se skrajno ignorantsko in vzvišeno. Pa gremo od govoričenja k primerom. STOMILIJONKRAT sem prosil, moledoval admine, da bi z veseljem sodeloval pri slo-techu, kaj postoril, ter, mogoče, kanček pripomogel k nadaljnemu ustvarjanju te strani. Nobenega odgovra, nobenega zanimanja, pač, mi smo admini, ti si navaden user. Ničkolikokrat sem pisal primožu, kako zelo si želim, ker imam pač veselje s tem, za slo tech narediti wap stran. Res sem si jo vedno želel. Mail z to vsebino sem x-krat poslal na vse razpoložljive maile ki jih slo-tech premore. Še toliko nisem bil vreden, da bi dobil odgovor, da sem navadna raja, da si tega še zalužim ne. Samo enkrat, davno je že tega, sem dobil takle odgovor od primoža: wap strani ne boš delal za slo-tech zato, ker bomo mi naredili skripto ki bo novice avtomatsko metala še na wap stran. Pa sem spet prosil, češ, poglejte, wap stran ima, za moje pojme, najboljša slo. stran - mobisux, imajo jo vsi mobilni operaterji, kakopak, tiskani mediji in druge. Seveda, ker bi jo naredil jaz, se je odgovor, že davno je tega, glasil, da bodo to že sami zrihtali. Bojda celo tako, da bo kar samo letelo na wap. Malo morgen. Kje pa je ta wap stran? Že leto je tega, kar prosim in kar pošiljam maile in kar sem dobil tak odgovor. Logično, bil je pač izgovor, kako navadnemu userju na lep način povedati, da ni zaželjen, da smo mi admini boljši, ter reči, bomo že sami porihtali, si pa obenem misliti, tega nikoli ne bomo naredili, samo toliko bomo rekli, da neha gobcati. Vse vam je pod častjo, če navadni uporabnik kaj predlaga, ni (skoraj) nič vredu in prav, admin bi lahko rekel, da bo odslej na prvi slika njegovih nogavic, ker so tako lepi, pa bi na sestanku, ob pivu, vsi takoj kimali, češ, čudovit predlog. Včasih, ko je bil še luni so to bili zlati časi, resnično zlati! Zakaj? Zato, ker je preprosto, luni znal ceniti zavzetost in veselje "navadnega userja". Si ga samo vprašal, luni, bi lahko to pa to naredil za slo-tech, ali pa to pa to predlagam. Pa je bil vesel, da imamo veselje. Dandanes lahko pošlješ tono mailov, pa ti še odgovoril ne bo nihče, kaj šele odklonil tvojo pripravljenost pomagat. Seveda, bržčas bo izgovor, da maili niso bili dostavljeni. Pa so bili. Še vsak je bil. Pa nima veze. Dalje: res je, zakaj se toliko govori o tem, češ, kako je slo-tech na prostovoljni bazi in da ni zaslužka? Zakaj? Ko pa predlagam, da naredimo eno akcijo, pa kakšen tolar zberimo, da bo za nov server, ste pa vsi preponosni in prevzvišeni in gledate stran. Jah, tako ne gre, dragi moji. Vas je mogoče sram nekaj prositi? Bi vam bilo pod častjo? Ni problema, meni ni, grem jst v daljno, ljubo prestolnico na cesto zbirat prispevke za slo-tech? Bom rekel da je za kaj drugega, da vam ne bo nerodno. Lahko? Mene ni sram, jst bom ponosen na to, da sem lahko pomagal. Še dalje... občutek imam, da stran "rahlo" propada. Bogdaj, da se motim, pa vendar - downloadi že tisočletja ne delajo več, novih stvari ni (recimo na levi oddelek OZADJA, mogoče kakšen oddelek z najujnejšimi programi, in takšne stvari. Forsirate samo tisto, kar je prvo vidno - forum, ostalo zanemarjate, kar pa ni dobro. Pa rečete, ni časa. Jst to razumem, samo, če hoče kdo voditi "profesionalno stran" čas mora biti, pa pika. Če ne, se ga pa vzame. Tudi pika. Ko bi se pa kak "navadni user" ponudil, kaj pomagati, bi pa letelo, češ, kaj boš ti, saj veš, mi smo carji, ti si navadna raja. Da pa neham z kritikami, bom še koga pohvalil: na prvem mestu legendo, kot mu jaz rečem, alien-wja. On se pa res zna pogovort z človekom, kej pomagat, svetovat in poslušat. Primožu, svaka čast za izdelavo sajta, kapo dol, ter seveda še komu... Vse lepo in prav, samo nekater stvari bi bilo dobro malo predebatirat, pokomentirat in razjasnit. Ampak, na slo-techu ni demokracije... le admini in navadna raja... Pa lep dan (čeprav zdajle še bolj kisel) želim tudi jaz!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alien-w ()

Primoz ::

To da si ti DVE leti nazaj naredil slotech wap stran (in da smo ti jo takrat celo polinkal na wap.slo-tech.com) je pač eno... to da MI ne vidimo razloga, da bi moral ubogi pisec DVAKRAT pisat isto novico v DVE okenci je pa itak jasno. Nihče ti ne brani, da ne narediš svoje wap strani... če bo ql jo imaš spet lahko na wap.slo-tech.com. SAMO vsebine tja NE BOMO PREPISOVALI. Zakaj... ker ni časa. Če ga imaš ti neskončno... lahko to delaš ti.

Btw... spet smo pri tem debilnem warezu... NIHČE ti ni NIKOLI rekel, da mamo kaj proti, če maš doma vse "piratsko"... samo TUKAJ tega ne boš prodajal / kupoval in spraševal za nasvete, kako to delat... kaj pa imaš je pa tvoja stvar.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

fazy ::

V.i.p. :
Se strinjam.V obdobju začetka Slo-Techa je bila stran ( glede foruma )res slo-techarska
( zlati časi luni-ja - kot praviš ti ),
po tem času pa se vneto pomika v ostali kup povprečnih forumskih strani.
Ali se vam ne zdi , da je vse več tem odprtih z namenom kritike ?

Ali pa vse tudi ni tako, kot se zdi .

Primoz ::

Tem s kritikami (in postov v njih) je povprečno manj... kot npr. pred letom... Je pa res, da so posti daljši.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Sergio ::

v-i-p: tebi gre v nos predvsem to, da smo ti zavračali novice. stran je pač moderirana, in to dosti bolj kot v časih pred 2 letoma, ko smo imeli 150 dnevnega obiska. sedaj je ta cifra narasla na 5500 dnevno. pa ti res misliš, da bo stran všeč VSEM? teh utvar si ne delamo, je pa res, da je stran všeč večini.

dosti krat si rekel, da bi rad pomagal, kar cenim. pisal si novice, a večina je bila takih, kakršnih mi enostavno ne objavljamo, saj so, po pravici povedano, izgledale preveč PR.

Še enkrat povem, cenim tvoj trud, a resnično dvomim, da stran, kot si ti rekel, propada. Vsak dan imamo višjo statistiko, novice so redne, ažurne, zanimive. Trenutno imamo v pripravi 5 člankov ter testov, prenavljamo sekcijo povezave, glede DL sekcije je pa treba, priznam, nujno nekaj ukreniti.

če se ti pa zdi, da je moj (naš) odnos ignorantski, je pa to pač tvoje mnenje. tu se ne mislim prerekati s teboj.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

V-i-p ::

Pa gremo po vrsti, danes je deževen dan, narejen nalašč za dolga pisanja :D:

Prvo odgovor Primozu:

To da si ti DVE leti nazaj naredil slotech wap stran (in da smo ti jo takrat celo polinkal na wap.slo-tech.com) je pač eno...

Kristus... debelejše, obilnejše, mastnejše, itd... laži še pa nisem slišal. Praviš, da ste MI JO polinkali? He, he, kakšne pa kotališ primož? Jst sem nardil testno stran, povedal link (pa mislim da sem tud slike dal na net za tiste brez wapa), to je bilo pa vse. Vaš ogovor se je glasil, da naj se nikar ne trudim, da boste to že sami naredili, bojda celo tako, da bo direktno iz normal pagea na wap metalo novice. Kakšen link? daj no...

Nihče ti ne brani, da ne narediš svoje wap strani...

Seveda mi brani... sej se vi niste strinjali oz. niste hoteli, da za slo-tech naredim in tudi dnevno urejam stran.

če bo ql jo imaš spet lahko na wap.slo-tech.com.

Tale ČE BO QL JO IMAŠ >>SPET<< lahko na ... mi gre na živce, ker še enkrat ponavljam, o tem ne vem nič, da je kaj takega sploh obstajalo. Sej ni blo "uradno" nič o tem, še jaz ne vem :D

SAMO vsebine tja NE BOMO PREPISOVALI. Zakaj... ker ni časa. Če ga imaš ti neskončno... lahko to delaš ti

Za wap stran pa res ne rabiš neskončno časa. In ja, z veseljem bi to delal jaz. Mogoče bo med lenarjenjem enega avgusta nekje na plaži kakšen slo-techer rad prebral kakšno novičko, ker ga že 10 dni ni doma? Sploh pa bi bil presenečen, če bi ti povedal koliko dnevnega obiska je takrat imela tista SAMO TESTNA wap stran slo-tech... Če pogledaš enostavno, vsaka DOBRA in BOLJ OBISKANA stran ima svojo wap različico. Zaradi lepšega? Tudi prav...
To bi blo za tebe, primoz, delaj se naprej tako odlicno stran in razne funkcije kot doslej. Pohvalno in kapo dol. Res... Zdej pa k šefu ;):

Sergej, lej...

tebi gre v nos predvsem to, da smo ti zavračali novice.


Tuakj se pa motiš. Sploh nisem imel v mislih svojih novic. Konec koncev je bilo mojih novic potrjenih preko 70, takšnih in drugačnih.

stran je pač moderirana, in to dosti bolj kot v časih pred 2 letoma, ko smo imeli 150 dnevnega obiska. sedaj je ta cifra narasla na 5500 dnevno. pa ti res misliš, da bo stran všeč VSEM? teh utvar si ne delamo, je pa res, da je stran všeč večini.


Se razume, ampak, treba se je zavedati, stran enkrat pripeljati do maksimuma ne pomeni potem uživati slavo, ampak stran narediti še boljšo. Poglej, ko sem kot "smrkavi slo-techer" (skoraj sem še lunija vikal na ircu :D), kakšna dva tedna po mojem prvem obisku slo techa, le tega srečal na ircu, sem mu rekel skoraj dobesedno: ti, luni, šefe, jst mam pa en predlog. Aja, reci, da slišim? Jah, veš, po moje noben računališko usmerjen sajt na svojih straneh ne ponuja logotipov za mobilnike iz sveta računalništva. Pa me zanima, ker mam veselje s tem, lahko jst eno goro logotipov narišem? Hmm, sliši se zanimivo, je rekel, zakaj pa ne, daj, vip, dobi si še enega, pa zraven naredita članek, vse, kako zadevo skopirati na disk, pa vse do tja, da se pošlje na gsm. Seveda, šef, sem zavriskal, in že takoj drugi dan pritegnil alien-wja, ki je takrat tud bil zelo navdušen. In posledica najinega "truda" je oddelek na levi strani GSM logotipi. Saj vem, večini je mogoče brezveze, jst sem pa ponosen na to, ker konec koncev ni bilo malo dela, je blo treba kar nekaj truda vložit v to in je bilo narejeno z veseljem. In to pogrešam pri "novodobnem" slo-techu. Kar user reče, ni nobenega zanimanja. Luni se je pogovoril z menoj v 3 minutkah vse!!! prav vse, samo en mail mi je drugi dan še poslal... Ko sem želel nardit wap stran, ni bilo odgovora več kot eno leto ne in ga tudi ne bi bilo do smrti, če danes ne bi tega napisal. To sem mislil pod "ignorantski odnosi". Pa saj to zdaj ni važno. Glede tistega, da stran propada, pa nisem mislil dobesedno. Mislil sem v tem smislu, da na strani ni nič novega, samo forum se "posodablja", ostalo ostaja enako in sergej, verjemi, narod se tud tega lahko "naje". Drugače pa brezskrbi, s-t še dolgo ne bo propadel...:8)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Primoz ::

5500*3min / dan =
==================

Oprosti... ampak sedaj enostavno ne morem vlečt idej iz tebe. Jo pa seveda z veseljem uporabim, če je čas za izvedblo in ČE JE IDEJA DOBRA.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Primoz ::

Kar se pa wapa tiče... ste pa to imeli še pod lunijem... in vse kar jaz vem je, da je wap bil vpisan v DNS in da je kazal na tagtag.neki/neki... kako je do tega prišlo pa sklepam...
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Sergio ::

v-i-p: e, tukaj je pa razlika med tistim starim slo-techom ter slo-techom danes.

enostavno imamo _preveč_ stvari za pregledovati ter ažurirati. tako da vse ideje rabijo čas. smo študenti, in verjamem da razumeš, da v tistih 4 urah dnevno, ki jih preždimo na slo-techu, ne moremo ustrežti vsem. Bilo je že toliko predlogov, da se lahko nam odpili -- še posebej Primožu, ker mora za vse napisati programsko podlago.

če bi ti začeli naštevati, koliko stvari moramo še dokončati, bi se ti zvrtelo, res. zato bi prosil za mero potrpljenja. res.

če pa želiš pomagati -- v delu je neka preview različica DL sekcije. lahko ti jo pošljem, ti jo preglej, povej kaj manjka ter dodaj notri programe ter opise. si za?

Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

V-i-p ::

enostavno imamo _preveč_ stvari za pregledovati ter ažurirati. tako da vse ideje rabijo čas. smo študenti, in verjamem da razumeš, da v tistih 4 urah dnevno, ki jih preždimo na slo-techu, ne moremo ustrežti vsem. Bilo je že toliko predlogov, da se lahko nam odpili -- še posebej Primožu, ker mora za vse napisati programsko podlago.


Saj razumem :'(. Ko sem jst delal še na banki tudi ni bilo toliko časa za slo-tech. Zdaj, ko me podpira država, je časa na pretek.

če bi ti začeli naštevati, koliko stvari moramo še dokončati, bi se ti zvrtelo, res. zato bi prosil za mero potrpljenja. res.


Tudi to verjamem.

če pa želiš pomagati -- v delu je neka preview različica DL sekcije. lahko ti jo pošljem, ti jo preglej, povej kaj manjka ter dodaj notri programe ter opise. si za?

Vešda šefe, z veseljem! KLIK!!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

alien-w ::

V.i.p. : un tvoj ta prvi post sem ti malo "razmetal, ker ga enostavno nisem mogel brati, ker je bil tko nabutan in nerazgiban. Upam da nisi jezen.

Sej ne vem kaj naj rečem... Mac ima kako stvar tudi prav, ne zanikam (recimo prehitre odločitve moderatorjev in tajne policije). Toda jaz vem zakaj je tako. Ker enostavno delajo s srcem. Izbriše post zato, ker po eni strani želi, da se vidi njegovo pridno delo in je ponosen sam nase (tudi jaz sem), ko naredi(m) nekaj kar sem slabovidno prepričan da je prav. To NI nič slabega, pokaže samo zavzetost ljudi, ki to delajo.

Moram reči, da se je Slo-Tech tako razšitril (predvsem forum), da ga vsak dan niti pod razno ne morem celotnega predihati, zato imamo tu moderatorje in policijo, ki odstranjuje "slabe" poste in teme.

Kar se pa tiče smetenja in slik pa to. Bandwidtha in procesorskega časa (posebno v končnicah) NIKOLI ni dovolj, zato so ukrepi takšni kot so.

Aja, da bi kvaliteta padala? Meni se zdi, da samo raste, čeprav jo morda zaslepi kvantiteta od katere se lahko stvar tudi "zagnusi" kot si rekel.

Drugace pa hvala za pohvale... :D

DoloresJane ::

Da, Mac, seveda, V.i.p. V veliki meri se strinjam z vama. Ampak z mano se strinja le redkokdo.

Nekajkrat sem se že razpisala na teme, ki sta jih omenila v svojih postih, pa so bili odgovori tipa: "Če ti slo-tech ni všeč, ga pač ne beri." Slo-tech je meni zelo všeč zaradi vsebine, s katero se ubada, ni pa mi všeč zaradi vsega ostalega.

Ko sem prišla na forum, sem začela nekaj debat, ki so se kaj klavrno končale. Zakaj, ni tema tega posta, mi je bilo pa že takrat jasno, da slo-tech ne prenese drugačnosti in novih uporabnikov. Je klika, kjer se sodeljuje, pogovarja le s tistimi, ki nekaj veljajo, ostale pa se terorizira, zakaj sprašujejo, zakaj se sami ne potrudijo poiskati nečesa, zakaj ponavljajo vprašanja, itd. Že ničkolikokrat sem omenila neimenovani, a obstoječi tuji forum, na katerem redno sodelujem in ga berem, ker se tam ukvarjajo s človekom in ga neobsojajo, atmosfera je prijazna tudi do newbiejev. Forum je približno tako velik kot ta, pa kljub temu VSAK uporabnik, ki vpraša nekaj, o čemer se je že obširno govorilo, dobi odgovor, kje naj teme poišče in s kom naj se pogovori. Z vsakim težavnim uporabnikom se pravila obnašanja in postanja razdela preko e-mailov in personal messaginga. Forum deluje, kot da težavnih uporabnikov v njem ni. Da so, vem le, ker se veliko pogovarjam z 2 od 3 administratorjev, ki se v svojem času s temi osebami ukvarjajo in so, brez šale, tudi njihovi psihologi, ko pride do tega. Vsi trije, ki forum in stran držijo pri življenju imajo svoje službe in za delo pri forumu niso plačani, ves denar, ki ga zaslužijo od reklam (1 na vrhu strani) gre za plačevanje softwarea, ker foruma ne pišejo sami.

Nekaj slo-techerjev poznam osebno, na dotičnem forumu pa nikogar (osebno). In vendar mi tam dajo vedeti, da sem zaželena, na slo-techu pa sem nepotrebna ženska, ki hoče na stran vnesti čustva in toplino in se bolj zanima za sogovornika kot za temo. Vsaj tako me obravnava 90% slo-techerjev. To je razlog, da slo-tech berem, pišem pa ne. Čeprav me zanima veliko stvari, raje vprašam koga drugega, kot da bi tukaj, kjer mi je tega najmanj treba, poslušala očitek na račun svoje feminilnosti in čustvenosti.

Vendar se ponavljam - kot že mnogokrat neuspešno. Bistvo tega posta je, da moram kot ženska vprašati 10 ljudi, da od desetega izvem, kako se odklene procesor. Vsak mi reče, da mi to lahko naredi. Ko odvrnem, da me le zanima, kako se to doseže, pa pravijo, da ne bom razumela. Tak princip vlada na forumu. Če bi vprašala, kako se odklene procesor, bi bilo polovico možnosti, da kakšen od moderatorjev zaklene temo, rekoč: "To je pa tako preprosto vprašanje, da se z njim ne bomo ubadali, ker smo se že prevečkrat." In vendar...od 9 ljudi nisem dobila odgovora... :\

Hvala, da sem imela priložnosti, da svoje mnenje delim z vami.

P.S. Alien-w, sicer sem s tabo "govorila" le enkrat, pa vendar si mi dal popoln zgled, kako deluje pogovor na slo-tech.com. Ko sme ti 2 dni nazaj v knjižnici svetovala, da Dogodek v mestu Gogi išeš pod črko G (G kot Grum), si mi z zanimivo mešanico naveličanosti in cinizma rekel: "Ne mi dajat nasvetov, no..." Pri tem je smešno dejstvo, da si stal pred polico in spraševal, kje se dotično knjigo dobi. Z veseljem bi ti knjigo na polici pokazala, ker si jo sam pač spregledal. Treba je bilo, da ti jo je pokazal sošolec (?). Nisem bila užaljena in me dotični dogodek ni prizadel v nobeni smeri, je pa dober primer v ponazoritev razmer.

Besedilo sem tipkala v naglici, zato dopustite slovnične napake. :)

Ziga Dolhar ::

Sicer odgovorim na zelo majhen del tvojega posta, a nečesa ne mroeva zanikati: pri forumih, kjer se ukvarjajo s "človekom", ne moreva nekomu rečt "Pojdi na google pogledat". Tukaj pa po večini delamo s "tehničnim" in standardiziranim blagom, za katerega bi se skoraj lahko reklo, da je internet njegov dom.

.:joco:. ::

Jst bom tle čist eno nevmesno prijavil.

Preden sem po več ur na dan začel viseti na internetu, sploh nisem vedu za google. Če sem kaj iskal nikoli nisem našu. Sej grejo men tut na živce eni k skos isto sprašujejo. Ampak sem pa tja kdaj se pa pojavi kdo, ki res ne ve kako in kam, pa ga naderejo. Sam tistim bi rekel, da nej se vzdržijo komentarjev.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

TESKAn ::

Hm, sam ponavadi pomagam, tudi če je bila tema že velikokrat predelana...AMPAK, enkrat se je zgodilo, da so bile v oddelku, v katerem sem (bolj mil:D) moderator, odprte TRI teme, ki so se ukvarjale z enakim problemom. Tri enake teme v enem dnevu...takrat sem dve zaklenil in takoj sem slišal očitke, zakaj zaklepam...čeprav sem napisal dosti dober razlog (tri enake teme)...
In kot sem že rekel, pomagam skoraj zmeraj, ampak zmeraj tudi opozorim, da obstaja iskanje po forumu in google. Moje mnenje je, da je treba ljudi navadit, da pokažejo malo zavzetosti in si nekatere 'preprostejše' stvari sami poiščejo, kot pa da jim vse serviramo na pladnju.
Glede drugega foruma bi vprašal, o čem je oz. s čim se ukvarja? Ker kakor je že Ziggga rekel, nekatere stvari lahko dobiš sam na internetu, če si le vzameš minutko časa, na nekatere pač ne...
Keep in touch...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

alien-w ::

Nadezhda: hmmm... torej vem kdo si (vsaj mislim). Hmmm... o ostalih stvareh ki si jih opisala bom raje pametno molčal, saj se mi res ne da razpravljati o tem, kdo ima prav in kdo ne. Kar se pa tiče najinega "srečanja" v knjižnici pa moram reči, da ne vem, če je bilo čisto tako, kot si opisala.

Sicer je morda tole bolj za preko maila, saj zadeva ne sodi ravno v tole temo, tko da ti bom raje napisal mail in se bova tam pogovorila o vsem tem. Ali pa morda celo v živo?

sketch ::

Hm, no... moje mnenje o parih pritožbah.

1. Warez
Če pustimo ob strani pravne posledice (hosting, BSA), je warez eden izmed večjih uničevalcev foruma. Forum, na katerem se da dobit warez in informacije o njem, je hitro preplavljen s pohlepom in postane enakovreden fserv IRC kanalu, kjer uporabnike samo skrbi, kako bodo čimveč nagrabili.
Torej, na s-tju ni wareza.
Ampak s časom - se počasi zaostruje črta. Kaj je warez? Ali so navodila za Kazaa-o warez? Je odklepanje telefonov warez? Kaj pa navodila za izdelavo crackov - je to samo programerski eksperiment ali warez?
To so vprašanja, s katerimi se nobeni zakoni ne ukvarjajo in presedensov je zelo malo. Torej se je treba odločiti, včasih kar sproti, v roku tistih 5 minut, katere imaš za zmoderirat svoj kos foruma - in odločitve niso vedno pravilne, in tudi ne vedno fer. Ampak smo samo ljudje. Rdeča črta wareza je tanka, in težko jo je pravilno pohodit, včasih gremo v eno, včasih v drugo smer. Vsakič pa uporabniki skočijo v zrak.

2. Napihnjenost moderatorjev
Verjemite mi, da bi najraje videl, da mi ne bi bilo treba sploh nič moderirat na forumu. In ni mi užitek zaklepat teme ali karkoli. Mogoče nekomu je... ampak saj je s-t imel moderatorje, ki so odleteli zaradi nesposobnosti (še pomnite veliko čistko ene pol leta nazaj?). Tako da po moje ni tako grozno.
Kar pa je res, je, da imajo moderatorji veliko za predelat vsak dan. In če pač vržeš oko na forum ob pol enih pred spanjem, napišeš dve vrstici in zakleneš. To seveda avtor razume kot žaljivko ali osornost - velikokrat je zgolj utrujenost.

3. Neprijaznost do novincev
Res je. S-t forum ni lahek kraj za novince/neznalce. Ampak izkušnje pravijo, da če nekdo pošteno prosi za pomoč, in reče "jaz ne znam, povejte" - dobi zelo korekten odgovor. Zelo.
Če pa pristopi z napačnim odnosom, in se boji priznat, da ne zna, ne ve, ter se začne jezit brez veze... potem pa je drugače. Treba je samo pošteno priznat neznanje, povedat, kaj hoče - in bo. Primer je neka tema, kjer je avtor iskal nekaj banalnega po 'netu - rekel je, da je sprobal google, da ne zna, da rabi pomoč - in stvar je ostala odprta ter nabralos e je nekaj čez 10 odgovorov. Tako da stvar ni tako grozna.

4. s-t- klika; zaprtost; Nadhezdin post

Ko sem prišla na forum, sem začela nekaj debat, ki so se kaj klavrno končale.


Hvala enako. Ampak niso pač vse teme vsem zanimive. Praviš, da ti je bilo jasno, da je slo-tech zaprta, navzgor usmerjena hierarhična družba, polna terorja.
Mislim, da se motiš. Ne vem, kako si izvedla raziskavo oz. opažanja in kako si dobila vse podatke, ampak iskreno dvomim, da si poznala ozadja vseh dogajanj in argumente za vsa dejanja. Prav tako ne vem, od kje tistih 90% sovražno nastrojenih slo-techerjev. Če se mene vpraša, različnost koristi - in osebno pogrešam več različnih mnenj na s-tju, ker se zadnje čase vedno bolj v večini debat razvijejo dve ali tri skupine, z eno izmed katerih se lahko večina uporabnikov poistoveti. Kar ni dobro. Več različnih mnenj - več pogledov, informacij; več informacij, argumentov - boljša odločitev. Osebno sem vedno z veseljem prebiral tvoje poste.

Glede tega, da ti ljudje nočejo dati informacij - to ni krivda moderatorjev ali tajne policije. To je krivda onega nestrpnega šovinista na drugi strani linije. In prepričan sem, da če bi napisala v temo, da se šele učiš odklepati procesorje, da bi rada navodila za ta-in-ta procesor in to-in-to matično ploščo... bi dobila odgovor. Lepa beseda gore premika.

Kar se pa tiče alien-wja... zanimivo, praviš, da bi rada vnesla človečnost v forum; sama jo pa soljudem ne dopuščaš niti v resničnem življenju. Mar si res lahko na podlagi enega stavka ustvariš sliko o človeku? Kaj pa če je imel slab dan? Ga je pustila punca, je dobil picajzle, karkoli?
Po eni strani se pritožuješ nad prehitrim sojenjem moderatorjev; ti pa ljudi v resničnem življenju očitno sodiš na podlagi enega stavka, brez popravneg izpita. Mar ni to rahlo dvolično?

Pozdrav,
s.
Adapt and overcome.

perci ::

sketch: podpišem se pod tvoj post :)

Tomi ::

sketch, bolj se ne bi mogel strinjati s postom.
Sicer bi pa najraje vse, ki ki imajo toliko za povedati čez moderiranje/administracijo, za en mesec postal na naša mesta, in naj bi redno opravljali naloge. Me res zanima, kaj bi potem mislili o tem. Res je, da je moderiranje privilegij, samo je tudi dolžnost.
metrodusa.blogspot.com

ABX ::

... dolžnost katero si jo sam izbral.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Tomi ::

Ja, res sem jo sam potrdil, samo kljub vsemu ima sodelovanje v teamu določene prednosti, če ravno ne finančne. Se splača, če ne zaradi drugega, pa zaradi razpoznavnosti.
metrodusa.blogspot.com

ABX ::

... in prav to je problem, ker določeni ste tu zaradi razpoznavnosti.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

perci ::

ABX: uporaba druge osebe je tule povsem odveč (uporabi prvo)

Tomi ::

ABX: mislim pozitivno. Sam manifestiraš ravno obratno (razpoznavnost) v 70% svojih postov...
metrodusa.blogspot.com

Elemen_T ::

Se strinjam z ABXom.

perci ::

Fantje, čakte mal, takole obtoževanje pa ni korektno.
Povejte točno kdo je tisti, ki se rad razkazuje na stju oziroma rad razkazuje svojo moč in navedite linke iz katerih je to vidno oz. navedite približne naslove tem, ki so bile brisane iz opisovanih vzgibov.
Vsak od nas dela napake, smo ljudje, take obtožbe vsepovprek metat brez kakršnihkoli argumentov, je pa IMHO mal sick.
Jaz osebno dopuščam možnost, da delam napake, in sem tudi pripravljen le-te popraviti. Samo lepo nam povejte, kje smo ga polomili, ne pa žolča po forumu zlivat. Za te stvari so mejli, ki jih imamo vsi moderatorji/admini v profilu.

ABX ::

Najbolše da gremo na kako igriče in zadnji ki ostane na nogah ima prav.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Mercier ::

Za začetek malo optimizma: splošno stanje glede splošne sovražnosti na s-t gre po moje na bolje. Res.

Glede odnosa team - users: gre na bolje isto.

Nič od tega ni pa niti ni bilo tako grozno kadarkoli v preteklosti.


E, dajle pa malo žehte. >:D

Profi odnosa še nimate vsi. Meni se ne dogajajo kakšne krivice in ne pišem zaradi tega. Niti nisem član "klike" (čeprav gobčn sem), niti _nikogar_ tu osebno ne poznam (OK, enkrat sem kako minuto govoril s Sergiom, ampak niti ne vem, če sem takrat sploh že bil prijavljen), niti nisem neki strokovnjak in na veliko mojih postov ni nobenega odziva. Vzamite kot nasvet. Prijazno pa ne bo. Upam, da bo vsaj malo koristno, ker recimo Sergio se je že popravil - skalibriral je varnostni ventil.

Tudi linkov ne bom dajal, malo introspekcije vam ne bo škodilo. Sem pogledal v slovar tujk Tomi. In ker sem naravoslovec, mi je uspelo celo najti.

A je to odnos enga _moderatorja_ in člana s-t teama povrhu?! ;(( Mogoče pa bi ti šel iskat moderatorja v slovar?

Verjamem, da se da pojasnit, ampak je tak odnos otročji in neprimeren, kakorkoli obrneš. Sicer pa, ako je to odnos moderatorja, zakaj pa bi userji imeli potem drugačnega?

Tomi, tu si mi pač ti prav prišel za primer. Jebiga, nekdo mora. Ampak _sem_ zbiral.
Zavedam pa se, da moderiranje ni enostavno in da veliko ur delaš za s-t. To cenim.

Tomi ::

NekoIme: se mi je kar zdelo, da bo moj post v temi o lizunstvu naletel na neplodna tla. Ok, mogoče sem malo pretiraval, samo glede na odgovore, ki so jih dajali vsi, ki so bili glasniki našega licemerstva, sem sklepal, da ne vedo, kaj je pieteta. Če se ne motim, se vsaj pri sedanjem šolskem programu to nekako omeni v drugem letniku srednje šole, pri obravnavi Prešerna, če se ne motim, ker je beseda omenjena v enem od del. In kakor vem, je vsaj nekdo od tistih šele na začetku srednjega šolanja.
To, da sem pa ponosen na to, da sem naravoslovec, pa vidim, da ti tudi ni šlo iz spomina. Je pač tako, da glede na moja opažanja naravoslovci drugače gledamo na svet, veliko bolj racionalno in včasih celo materailisično. In da se včasih smatramo za boljše od družboslovcev. Samo tak odnos tudi veje po večini fakultet, vsaj za Ljubljano vem. Sicer pa, tudi jaz lahko imam svoje slabe dni, nikoli ne veste, kaj me(mi) mori v realnem življenju, tako da...
metrodusa.blogspot.com

Mercier ::

Sicer pa, tudi jaz lahko imam svoje slabe dni, nikoli ne veste, kaj me(mi) mori v realnem življenju, tako da...
Zakaj le v realnem? Še tu povrhu. Ampak funkcija ne dovoli pod*bavanja. Ali pa pride do takih tem.

LIPSI ::

Kaj lahko povem.
Sem začetnik, novinec. Vidim, da se tu da dosti koritnega pridobiti. Glede preveč preprostih vprašanj pa tole: Naj Janezek iz drugega razreda pomaga Petru (prvi razred) pri seštevanju. Mojca (peti razred) bo pomagala Janezu; Miha (faks) pa bo pomagal Tonetu (srednja šola) pri integralih.

Kaj želim povedati. Nekaj, kar sem se pred kratkim naučil na ST, z velikim veseljem povem nekomu, ki je "za mano". Če vi "veliki strokovnjaki" nimate časa pomagati pri seštevanki, pustite to drugim, verjemite da bodo (bomo) ponosni na to, da znanje, ki smo ga pridobili lahko podelimo naprej in s tem pomagamo.

LP Uroš

darh ::

LIPSI: tu se ne gre za nepomaganje greenhornom (vinetu rox !), ampak nesposobnost le-teh da pogledajo google/stare teme/ 2 threada nižje... get it? Veliko postov je tukej!! Sem prepričan da smo 50% problemov k se jih spomniš zdej & kle že rešil na temu forumu, tako ali drugače!
Excuses are useless! Results are priceless!

Blue3D ::

Bravo MAC !
Jaz sem od leta 2000 na tem forumu pa poglejte kaj so mi barabe zraven napisali, persona rudis.
Moj obisk pa je nato radikalno padel z vsak dan po 2 urci na 10 min na teden. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blue3D ()

darh ::

če ne veš zakaj si ga dobu, shame on you.. pa še zaslužu si si ga... lahko bi se vsaj modelu opraviču ane... ccc..
Excuses are useless! Results are priceless!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

novice na slo-tech (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
514174 (3196) hruske
»

Sergio-zakaj si zaklenil temo o kopiranju zaščitenih cd-jev? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
1107842 (5893) perci
»

Sms novice (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
904875 (4046) rc-car
»

jep, še ena zobata ovca.. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
1076884 (5217) lordgreg

luni-zvezdice? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Slo-Tech
1947505 (5493) Sergio

Več podobnih tem