» »

šumenje v zvočnikih

šumenje v zvočnikih

Flash ::

Imam Abit ST6 plato z integrirano zvočno (čipovje Intel 82801B2) in ne vem zakaj hudiča tako šumi, ko malo bolj navijem glasnost !!?? Na prejšnji matični tega ni bilo pa je bila neka bedna ESC kaj jaz znam kaj tud z integrirano zvočno. Res da takrat mrežne kartice nisem imel (baje povzročajo dosti preveč el. mag. šumov) ampak je pa na čisto zadnjem PCI slotu. Mogoče se komu kaj sanja kaj bi lahko bil vzrok? (gonilniki so najnovejši, na Win2k)

NoUse4AName ::

najverjetneje je krivo magnetno polje, ki ga ustvarja ena od bljiznjih naprav. Jst imam MSI KT3 in mi tudi rahlo sumi, ampak premalo da bi me motlo.

Flash ::

Nič nimam takega, samo eno mrežno in eno agp grafično, to je pa tud vse. (no ja, še 2 dodatna USBja, ampak čisto na dnu, pa tud ne motijo se mi zdi) Če zadevo uninstaliram je OK, če pa je instalirana in navijem glas, se zadeva začne čuti tam nekje ko Win2k napolni polovico modrih črt pri zagonu. Pol pa šumi cel cajt :-(

NoUse4AName ::

vsaka naprava proizvede magnetno polje

nojus ::

nikar ne pricakuj kvalitete od plate k ima vse on board.
imam epox 8k5a+ (6 chanel ac3 sound) in moram rect da sem full razocaran nad kvaliteto zvoka.
Posledica: ubodu creative audigy. Kot noc in dan.

Kaboom ::

ko si napisal da naviješ glasnost - predvidevam da imaš kakšen zunanji ojačevalec in na njega mogoče priključen kakšen radijski tuner.

problem je v tem da električni krogi (pa tudi če so ozemljitve) povzročajo nekakšno majhno inducirano napetost (to je napetost ki se pojavi po principu delovanja transformatorja, oz. el. generatorja, navitje električne žice, okrog katerega se spreminja magnetno polje).

v mojem primeru krog poteka takole:
ozemljitev na omrežju 220V - računalnik - zvočna kartica - oklop činč konektorja na ojačevalcu - povezava oklopov činč priključkov med ojačevalcom in tunerjem - tuner - antenski kabelski priključek na tunerju ki je nekje ozemljen na ozemljitev od omrežja 220V

brum se kar precej poveča če še priključim tv tuner v računalniku na kabelsko... ker s tem naredim še en navoj in povečam inducirano napetost...

če je problem v inducirani napetosti lahko zelo hitro sprobaš, prekineš ta krog ki sem ga zgoraj opisal. problema se pa rešiš da vežeš dva 100nF keramična kondenzatorja zaporedno k antenskemu priključku, tako da loči ozemljitev z enim kondenzatorjem in da ločiš signalsko žico z drugim kondenzatorjem.

če pa to ni bil problem, pa upam da ga uspeš kako drugače rešit. in verjetno bo še komu drugemu ta nasvet pomagal. upam...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Flash ::

Ja, prav si ugotovil Kaboom =) Samo zanimivo pa je, da na stari plati tega šumenja ni bilo, čeprav je bilo enako povezano! Hvala za tako izčrpen odgovor, bom poskusil, če pa ne bo delovalo, si pa kakšen SB Live 5.1 nabavim, pa valda bo. (čeprav sem pravkar bral pod eno temo, da so s tem kao težave v Win2k... upam da ne :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

asinhronski elektromotor kot generator (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8123864 (9330) A. Smith
»

Nesimetrija v trifaznem sistemu in ozemljitev nule v transformatorju

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
203969 (3023) Kac
»

Zaščita računalnika, polnilcev, proti strelam

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
327850 (7309) jebiveter2
»

Razlika med linearnim elementom in nelinearnim (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
646642 (5753) ZaphodBB
»

EMP zaščita omrežja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141503 (1088) Anteus

Več podobnih tem