» »

ocenite; AMD za INTEL ??

ocenite; AMD za INTEL ??

danielka84 ::

sedaj imam:
Abit AT7 in AMD AthlonXP 1600+ @ 1900+

zanima me koliko je se to vredno? ker js bi to prodal in kupil INTEL sistem, sedaj me zanima, kolko se mi splaca INTEL sistem.
tiste par procentne razlike me ne zanimajo..
nameravam pa kuoiti p4 2.0...

hvala
ni-da-ni

kuglvinkl ::

Kaj pa kaniš početi, da si mnenja, da bi bil Intel boljša konfiguracija? Ti manjka SSE2?
Your focus determines your reallity

MadMax ::

Morda pa si le zeli miru pred pregrevanjem in pa tisine...

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Dr_M ::

pridobil ne bos nc, zgubil pa velik, predvsem denarja.:\ :\ :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zheegec ::

Če imaš 1600+ navit na 1900+, potem je tvoj sistem približno tako hiter, kot če bi imel P4 1,9 Ghz (mogoče 1-5% počasnejši), torej boš imel za 200K približno 10% hitrejši sistem. Bravo, super odločitev >:D Kaj res misliš da je Intel boljši? Počakaj še neka časa pa kupi samo nov CPU (AMD), ki bo šel še na sedanjo plato. Sicer pa, takšen sistem imaš, pa bi kupoval novo, jaz pa šele po 2,5 letih zamenjujem 366 mhz PC :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

danielka84 ::

prvo je da mi DVDje ripa z samo 13fps ker npr. mojmu kolegu z p4 1.6 rippa z 22fps ??
drugo je to k je madmax povedal in sedaj se tile problemi z AMDjem, kar se mi zdi da bo se sel samo navzdol. Ali ne?

potem sem zacel razmisljat da se znebim AMD sistema dolker je se kaj vrednen.

lp

SasoS ::

Meni 2200+ kovertira v Divx s 25fps...Sistem je tih (zalman), temp procesorja (po šestih urah 100% obremenitve) - 46 stopinj.

kuglvinkl ::

potem sem zacel razmisljat da se znebim AMD sistema dolker je se kaj vrednen.

Priporočam nakup plate na 850 ali 850E naboru. Namreč, Intel se je odpovedal Rambusu. Toliko o vrednosti posameznih tehnologij.

Your focus determines your reallity

R0K ::

Se ne splača sploh.

Sicer pa če te zanima kuk bi blo tole dvoje vredno - 50k sit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: R0K ()

ferdo ::

po več ko enem letu bom zamenu samo procesor...zdej mam AMD Athlon900 in bom šu na najmanj 1800+......
eno leto stara plata mi podpera za zdej do 2600+ procesorje......

ko sem kupu plato je bla okol 23k SIT
256MB DDR rama pa 12K SIT

ljudje božji..........
tole mi ej tako smešno po vseh forumih:)..sej če bi meu denar si bi poršeja kupu.

zdej mislm dat za nadgradnjo sistema max. 50k SIT
in za to dobim novo plato, procesor, napajalc in zalmana.

še rje vidim da ma AMD cenejše procesorje za tisto piškavo razliko med intelom.
zato ker nečem imeti Intel inside nalepko in procesor za veliko denarja razlike ker to veliko preveč PREPLAČA kupec ki kupi najprej IME potem pa šele produkt.
pa sm tut jezn an AMD in bom tut čez AMD tolku in čez intel, samo od tega bo meu samo AMD korist ker bom kupu Athlona in ne P4.

sistem se mi negreje je stabilen, ni problema znjim pa mam AMD, ali pa če bi meu INTEL, jaz imam tako kot če bi meu intel sistem, če bi blo slabše kot je zdej nebi meu AMDja vedno ma vsak po svoje prau.


in za na konc, če se komu še zdi tole:

potem sem zacel razmisljat da se znebim AMD sistema dolker je se kaj vrednen. ....


koliko bo pa vaš INTEL vreden?...en piškau DREK bo vreden...nebluzite.
Moj Athlon zdej je tut vreden en piškau DREK!

zato bom pa nadgradiu sistem ker mam take potrebe.
Ripper: moj athlonče900MHz je ripou DvD z 19 slikcam na sekundo, je pa tut odvisno na kaki resoluciji to delaš, če rabiš 800x600 DivX pol boš rabu 2xP4 da ti bo tako ripalo DvD-je.mogoče malo bolš kod sm reku, ampak, a štekaš?

za 1x nimaš potrebeda bi meu 10% bolši sistem za tolk dnarja, prvošči si raje počitnice na peščeni plaži in da ti bodo gola dekleta stregle pijačo za ta denar:D

lep pozdrtau usem, in lepo se mejte.
pa oprostite če sm koga užalu. nism namerno:\



.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

bodom ::

ma dej dej...sam ne mi nakladat o intelu:D

...en par tednov nazaj je bil en test menda objavljen o primerjavi Intel-ovih in AMD-jevih procesorjih...in se je Intel lohk skril8-)

sam to hocm rect, da nek ne stima d ti tko pocas 'ripa' DVD...

LP

OldSkul ::

Mam amd 900 mhz pa se kar greje, mam ohišje prevetreno z več ventilatorji pa nič ne pomaga in že zadost imam tega hrupa, bi vse skup nekam poslal, najraj kar v p....!

danielka84 ::

ja, sem si sedaj se js sel pogledat teste med AMD in INTLom.... Ja , je AMD v prednosti ja, samo se sedaj nevem zakaj mi ripa filme tak pocas? mogoce je treba kaj porihtat..

Zaj ko sem videl zgoraj da bi za tole dobil 50k, pol bi pa mogo se dat 60k zraven... , sem si v trenutku premislil. pac te nebom menjal, kr plata je v spici, proc bom pa te zamenjal...

kaj pravite na XP2200? kolko je to Gh, 1.8?
pa se da to kej navit?
pa tale 2200 je najvec kar lahko kupis pr AMDju trenutno? Intel ze ma menda 3.5gh zunaj, ane? to me skrbi da do AMD "ostal zadaj"...

Fury ::

a si ze probu reinstalirat windowse ?

danielka84 ::

da .. 2x

v flasku mam naprimer resolucijo filma 576x432 na HQ BiCubic pa mp3 128kbit/s
pa izbrano mam AMD 3D Now! iDCT ( a bi tukaj moral kaj druga izbrat? ta je najhitrejsi, ko das test tam not) .

pa mi ripa najvec 14.5 fps

Zgodovina sprememb…

tha_man ::

P4 2.0 je počasnejši od tvojega 1900+, kar se počasnosti ripanja DVDjev tiče je problem drugje. Mogoče v sami DVD enoti. Kateri chipset ima tale plata? Si inštaliral driverje zanjo? Katere winse imaš? Katere ima tvoj frend s P4? Verzija DivXa ki ga uporabljaš (predvidevam da kodiraš v ta format). I NEED MORE DATA >:D


Intel ima zunaj max P4 2.8, ki stane 170 jurjev. Pa si ga kupi, če ga moreš :D Kar se bojazni tiče da bi AMD ostal zadaj... pa kaj, tudi če ostane? Tvoj sistem zaradi tega ne bo nič slabši (beri: še vedno bo hitrejši od P4 2.0 in ponekod celo od P4 2.2).

Če pa kupuješ Intela z namenom da boš kasneje lahko nadgradil računalnik, ti povem nekaj: VELIKA NAPAKA :D Intelovi chipseti več kot eno leto ne zdržijo, mnogi še toliko ne (časi slavnega BXa so na žalost že davno mimo).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

bodom ::

hmm...mogoce je kej v drajverjih za via oz. chipset. poglej kej tole...
LP

Firebat ::

Če pa kupuješ Intela z namenom da boš kasneje lahko nadgradil računalnik, ti povem nekaj: VELIKA NAPAKA Intelovi chipseti več kot eno leto ne zdržijo, mnogi še toliko ne (časi slavnega BXa so na žalost že davno mimo).


To mas pa cist prou casi bx so minil zato raje kupi kak via chipset pa AMD(pocen dobri ):D

Mr.B ::

Brez veze , ostani na tem kar si , pa pozneje zamenjaj.

-----

Sicer zgoraj pravi da intel chipset zdrži , malo časa ? Ne vem , apmak jaz sem imel i815e plato, pa še vedno dela pri svojih treh letih +.
No VIA-a pa daje ven zadeve po tekočem traku , le zakaj ? Sicer preverite primerjeve koliko popravkov biosa je za VIA plato , in koliko je za Intlovo plato. V večini primerov , gre pri intlovem chipsetu za nadgradjo za podporo hitrejših procesorjev.Pri VIA pa , nevem , če je na mesec več kot en nov procesor , pa ponavadi dodajo podporo za več kot enemu novemu procesorju ?

Tipična originalna VIA politika je KT400 ! Zato da dela ram pri teh frekvencah je timing rama bistveno manj agresiven kot pri KT333 (a se spomnite debate kako nareditiretail 8500) , torej se v realnosti pokaže da pridobite pičkin dim ups no par procentov ! Prav tako DDR itak NI in tudi nebo v trenutni specifikaciji certificeran za delovanje pri teh frekvenca , ker so časi pri prenosu prehitri ter stem tudi napake prevelike. Tako da bi morale biti matične plošče bistveno kvalitetneje narejene , oz dražje ! Pa bo en rekel ima pa AGP8x , pa kaj , sej so že testi primerjav na netu koliko pridobiš z ali brez AGP8 pri današnjih igrah, ja spet +/- 3fps-je. Ampak AGP 8x boš pa le imel , le ko bo VIA-certificerana za AGP-8 tudi v praksi in ne samo v teoriji torej na paperju.
Pa le zakaj pa je VIA izdala svoj novi chipset , ki bazera na KT400, z oznako KT333xx ,in ukinila starega , le zakaj ?
Pri intlu pa vejo da AGP8x nebo prišel do izraza saj še pol leta , jaz mislim da saj eno leto , prav tako GK nebodo izkoristile , kaj dosti od tega , če imajo nekatere težave že z izkoriščanjem , vseh funkcij AGP4x , ok z izjemo hitrejšega prenosa. No zanimive so nove GeForce4 s podporo AGP 8x , ki niso nič hitrejše.Prav tako intel ve da DDR z oznako 400 še ne deluje tako kot bi moral , ampak je v upeljavi modificeran standard , ravno zaradi timingov. Torej bo intel z nestabilnostimi , ki bi jih pridobil z upeljavo malo počakal , naj se konkureca drži za glavo.
Mi je prav žal če ste kupci tako najivni da kupujete vse kar vam ponudij samo zato da imate neko novo funkcijo , ki je še nemorete uporabiti. SIcer glede nato da je uzuaj že DDR z oznako 433 , boste za AMD-ja takoj dobili VIA chipset s to podpore.

Potem pa se boste spraševali , le zakaj ima AMD take težave , zelo enostavno VIA. Zato pa VIA nima certifikata za prodajo P4 chipseta , pa ne samo zaradi konkurence intlu , ampak zaradi neprimerne marketinške politeike oz Kvalitete njenih produktov.

Sicer so spet začeli utrujati kaj je bolje . AMD kot procesor je sicer bolši , ampak kaj ko s ferrarijevim motorjem , s fiičkovim podvozjem nemoreš kaj dosti narediti.

Pa še dodatek , moj osnocni strošek ko sem navil p4 1.6A procesor je bil procesor plata in ram , in nobenega ventilatorja za Rambus 800 , delujemi pa sedaj na 16x133 , pa bi lahko šlo tudi višje. Prav tako bo imel isti strošek z nakupom 2.0A procesorja ko ga bo navil na 20x133 .Medtem pa če bi uzel AMD , bom moral kaj dokupiti ? je sicer res da mi pride procesor 20.000 sit ceneje , ampak konkretni hladilnik s piščalko ali sireno mi pride 10.000 SIT plus razni ventilatorji plus še dodatnih 10.000 sit na že obstoječi napajalnik (koliko kaj pridejo današnji 350W + napajalniki), in računica ti pride da si na enakem , s to razliko da z Intlom v ne naviti ali naviti varianti neboš imel nobenih problemov ,tako s softwerom , kot tudi z hardwerom , kot posledica težav s čipsetom, z AMD-jem pa , kakor boš trofnil.

Kaj pa je poanta vsega tega ? TO da so v sloveniji podjetja , ki na mesec kupijo več novih mašin kot jih komplet prodajo vsi slovenski prodajalci raznim SI-lolekom. Pa še kaj je bolj zanimivo , noben od teh mašin nebo nikoli navita , oz. Kaj jim bo DDR 50000 , AGP 16x , 50% hitrejša računska enota , itd... , če rabim za mašino za urejenje tabelc ki mi je čist dobr delalo na Win98 +P166 .TO pa je realnost.
Torej počakaj do konec jeseni , ko bodo ven nove grafične , novi procesorji , pa boš zadevo kupil za isti denar , saj v osnovi za 10% hitreje , kot če bi se odločil za nakup sedaj. Nikoli ti mašina ne dela tako počasi da nebi mogel delati na njej .

Pa kar se tiče divixov , ima un neke težave, naj najprej zripa na disk , pa potem ripa v divix.Meni dela ripanje na 480x480 (1700bitrate) + MP3(192) v tem trenutku 41 fps-jev , pa mi hkrati edonky vleče 60k dol , pa WinMX laufa , pa še pišem odgovor...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mlchk ::

-Ripper-: AMD rocks! Prej sm mel P 1, P II, P III....
Pa mi ni žal, da sem šel na AMD. Malecky mi je zrihtal AMD XP 1600+..k ga brez problemov zdej gonm na 2200+.

LP,
Mlchk

danielka84 ::

ja nevem kaj naj naredim.. tak me jezi..
14.5 fps gre najvec pa mam na ze na disku vob fajle, disk ni prepocasn, ker lucka skor nic ne utripa..vsako sekundo malo zagori. proc je pa 100% zaposlen.

probal se bom dat gor novejse 4in1 driverje.

aja, kak gonis ti XPja 1600+ na 2200+ ?
kaksno hlajenje imas?
js sm ga navil na 159fsbja kar mi je dalo vun 2000+, vendar mi je stvar zmrznila po 5 minutah ko sem spilal GTA3.
Neki blue screen, pa razbral sem nekaj da je bo neke napake prislo v ATIjevih gonilnikih? ne prenese FSBja? al kaj
ko pa dam na 153mhz FSB pa dela BP.
voltazo sem povecal na CPU, I/O in ramu, pa nic ne pomaga...
mam AGOIA proc, nevem ker tedn..
ni-da-ni

Zgodovina sprememb…

tha_man ::

Mr.B, s tistim sem mislu da zdržijo max eno leto kar se nagrajevanja tiče, nisem mislu da po enem letu crknejo. Mogoče sem se malo nerodno izrazu :8) :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Mlchk ::

-Ripper-: Hehe. Proc mam z Arctic Silver III namazan, pa gor mam tegale ventija:

ZALMAN CNPS6000-CU

Nobenih dodatnih ventov v ohisju.
Edino ohisje mam odprto.....
Am, stvar deluje zakon.
Pomoje bi mogl it se prek 2200+, bomo probal 1x :)

Jure2k ::

-Ripper- verjetno nimaš odklenjenega procesorja in navijaš samo prek fsb. Meni tudi ne dela na 160MHz pomnilnik, zato sem mu nekoliko povišal pomnoževalnik in mi namesto 1400MHz deluje na 1750 (prej 1800 pa se mi je resetiral in sem ga odvil).
Glede ripanja DVD filmov v DivX pa tole, zakaj ripaš s flaskom, ker je daleč najpočasnejši? Poskusi z DVD2AVI ta bo delal kot raketa, vsaj pri meni je bilo tako (athlon 900 flask=<10FPS DVDAVI=20+FPS) natančnih vrednosti se ne spomnim, ampak razlika je bila ogromna. Poleg tega poskusi kodirati s programom Divx 5.02, ker ima podporo dodatnim funkcijam AMD procesorjev.
Lahko pa tudi jaz poskusim kaj zripat, samo za poskus, da povem, kako to deluje pri meni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pentium 4 2600 BOX ali AMD Barton 2800+BOX

Oddelek: Kaj kupiti
381638 (934) Dr_M
»

Kateri procesor ? AMD al INTEL ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716037 (5154) frenk

AMD vs. INTEL

Oddelek: Strojna oprema
321973 (1433) V-i-p
»

Koga ima AMD za norca? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15611259 (7600) TheJack
»

Nakup P4 - Največ za svoj denar?

Oddelek: Kaj kupiti
221385 (956) strel

Več podobnih tem