» »

AMD Athlon in Abit matične hudo crkavajo!?!?

AMD Athlon in Abit matične hudo crkavajo!?!?

eee ::

huh...mene je strah! :P

ok...sem se odločil da si bomz amenjal mašino in si končno kupil en hud racunalnik...
po enem tednu k gledanja testov na raznih straneh (tud tle ;)) si koncn sestavm neki kar mi sede...
za foro sm reku bom šu nardit predračun v 2 rač. trgovini (da vidim kje je ceneje :D )

najprej grem v Sunrise...vse ql, tipo nardi predračun, da nekaj komentarjev na hladilnik, ampak nič posebnega (btw tip nima pojma za kva se gre pr računalnikih in tehniki in za vsak vprašane k ga prašaš kliče nekam v ljubljano da se pozanima...vedno da odgovor: "počaka, za točen odgovor se bom pozanima"...pa skos jamra da rab drugo službo)...no predračun sm meu...

pol grem pa v MR2 (so malce dražji, sam ponavad vedo za kaj se kje gre in tudi nasveti so še nekak znosni)
...sedaj pa bistvo...napisal bom kaj sem želel in zraven dodal njegove nasvete/komentarje, ki so me kar precej prestrašili...

Ohišje: MINI TOWER ATX brez PS no comment
Napajalnik: NAPAJALNIK ENHANCE 300W ATX prvič slišm :)
Matična plošča: ABIT KX7-333 KT333 DDR RAID žal mi abitovih plat ne prodajamo več, saj so od BX133 naprej z njimi samo še težave, crkavajo, resetirajo računalnike, crkavajo vtiči za miške, ...priporočam ksno asusko (ok tle mij blo že mal na bed, ker sm osebno navdušen nad njimi, sam mam pa tud tazadno BX133-raid tko da nevem)
Procesor: ATHLON XP 2100P+ (1.73GHz) ja AMDjeve Athlone smo nehali prodajati, ker so z njimi same težave. več kot 50% jih crkne saj so narejeni zelo "čip", saj pri amdju poskušajo prišparati pri vsaki mali zadevci. so zelo krhki, se hitro kaj polomi ali pa se pregreje, tako da ti priporočam P4, čeprav vem da so po testih boljši ampak to je zato ker so naviti do skrajnosti (dj stari ne mor k sm vidu teste, pa še ceno poglej :| )
Hladilnik: ZALMAN CNPS6000-CU ta je zelo glasen, če boš zmanšov moč se ti bo amd pregrel (tle sm se že jokov :8) )
Grafična kartica: LEADTEK GeForce 4 Ti4200 64MB +TV OUT jaja bomo zrihtal (saj neki drek zarukan <- nism reku, mislu sm si :D )
RAM: 256MB PC2700 DDR DIMM (Samsung) Samsunga mi ne zastopamo, tko da nimamo
CDRW enota: TEAC CDRW 40W/12RW/48R IDE OEM no comment
DVD enota: PIONEER DVD106S 16X/40X IDE no comment

na koncu je prišel njegov briliantni zaključek..."ker ti pol stvri tukaj ne morem ponuditi, no v primeru če se kaj pokvari boš čakal vsaj en mesec da se zmenimo za popravilo s tem dobavitelji...veš mi mamo ustaljene poslovne poti, tako da priporočam da greš k mlacomu (boli me kurac ata, dj mi mojga amdja pa reč koj hud :D)

...
no toj to...zjle pa hočem slišat da je to mnenje enega norca k nima pojma ;)
mislm mene je dost zbedirov, k baje tipo ful ve (se je pohvalil da uporablja linux redhat LOL :)))))) dreka)

no dj uglavnem nj en hitr odgovori k me že bedira in da bom lažje preživel to krizo se ga bom moral zadrogirat :P

n

footprint ::

Potolažit te sicer ne morem pa tudi spluvat tvojega prodajalca ne, lahko pa rečem da sem tudi jaz slišal da so AMD zelo krhki procesorji in da se jih odsvetuje (v zadnjem času). A bit palata, ne vem men se je zmer zdel A-Bit za zelo solidne plošče tudi sam jo uporabljam in sicer VP6 gor pa mam P3 (kaj pa vem nisem nikol kej dost dobrga slišal za AMD, navijam pa NE).

Bi ti pa svetoval da si vzameš še kakšen predračun in morda tudi kje testiraš mašino če ti bo kdo šel tolk na roke.

Sam pa si tudi kupujem eno mašinco in ker ne rabim računalnika za igrice, bom kupiv VIA eden 800. Luškana majhna škatlca z izredno malo šuma pa še pocen.

sharp ::

ABIT pa AMD da so jajca ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha......

Mlchk ::

Zalman pa glasen...hahaha.....

eee ::

če sploh ne prodajajo nič od amdja, abita in samsunga....WTF?
sj niso normaln...mrbit pa ne znajo athlonov na matične pritrjevati in da jim uspe enega pritrdit, prej že 3 polomjo...so se raje odločili da jih ne bodo prodajal...

no btw...če pri njih že kupiš PC z athlonom je garancija 1 leto, če pa s pentiumom ali celeronom pa 2 leti

no rad bi slišal predvsem mnenje nekoga ki ze ima athlona in če ima kakšne težave

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eee ()

borinho ::

No mam kr neki izkusenj s kupovanjem v Lescah: 100% pojdi v Sun rise, mogoc tip res nima pojma, ampak ga mas hvala bogu ti in teh nasvetov sploh ne rabis, sej mas dost testov na netu. V mr2 je tkole tip(govorim o visokem temnem tipu) tm prodaja g****, tut men je razlagou da je asus zakon, abit pa s*****, jest ti povem da je KX7 najbols za ta denar, asus tut ni slab samo v mr2 ti ga priporoca samo zato, ker abita nima(dejstvo), AMD-ji so cist ql, zalmanov hladilnik je veliko tišji, kot pa vulcano(ki ti ga je verjetno ponujal v mr2). Pa cist tko ta tip v mr2(katerikoli) je 100% nakladac, nima prov velik pojma, samo jezik zna vrtet(vmes pa prjav tolk bedarij, da......), tvoja izbira je zelo dobra in ti svetujem, da jo vzames v Sun Risu ali pa das par presernov vec in kupis v Kranju (digital logic-oni so pa zakon)

eee ::

borinho hvala ti!

maš prov ja, velik temen tip...hehe ja jezik pa zna vrtet...no se že bolje počutim, to sem hotel slišat (no prebrat)...

kranj praviš...se bom pozanimal, pa tudi mlacom v ljubljan me mika, sam če bo kej narobe vozt PC v ljubljano bo kr problem :)

p.s.
a je kermu crknu amd recimo mesec, dva po nakupu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eee ()

BendeR ::

Ok meni AMD laufa že leto in pol in mi bo delal še lep čas bp.Kar se tiče Abit plat pa jih lahko samo hvalim.Dozdaj so vse moje plate ble Abitke in vse so delale bp.Torej je tudi sedanja Abitka in to KT7A RAID in sem z njo več kot zadovoljen.Torej kombinacija AMD in Abit še kako špila.Kar se tiče krhkosti procesorjev pa je tak,le popolni cepec ga lahko zlomi.
Pol pa še komentar glede Zalmana.To se izjemno tihe vente,in ti jih lahko samo priporočam.

Ti samo kupi to tvojo konfiguracijo na komentarje v trfovinah pa se požvižgaj.

P.S. Mene je prodajalec tudi hoto zmuti čež da se AMDji pregrevajo in da jih ni dobro met 24 /7 vkloplene.In čež naj si rajše omislim Intela.
:=)

Bane_ ::

mam amd ja 1800+ pa abit plato kr7a pa zalmanov hladilnik tega k si reku zdej je minil ze mal mn k en let morem rec da sistem dela brezhibno! Sm pa nabavu pr digital-logic u kranju in so res zakon pa se folk se spozna ne pa ket k ti rek kaksne cudne vn mecejo! Edino kar je da so malce drazji!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Maximus ::

Ziu!

Poglej za predracun se pr agt racunalniki. So kr poceni stacuna, pa tud zlo vredu so (odnos do strank).

LP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maximus ()

Dr_M ::

amd procesorji so krhki in se kr grejejo, ampak ob normalni uporabi tega ne bos opazu sploh.men se je moj duron je posteno zdrobil, ampak to je posledica jemanja hladilnika dol (tko ene 100x ze).ampak zadeva se zmeri laufa, zgleda da je usaj na to odporen ce se ga ze navijat ne da dobr :)
ampak sovrazim take ki govorijo neki da je slisu od enga, ki je slisu od druzga, k mu je en povedu da.......
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jure2k ::

He he, nekateri trgovci ga res serjejo. O tem sem že velikrat govoril, kako forsirajo dražje produkte, ampak ni mi jasno zakaj nimajo abitovih plat, ker so drage.
No ja, mam 1600+ in zalman vent in abit plato in 24/7 furam vse skup, pa dela na 1751MHz ~2100+ ko urca.
Jedro se da zlomt ja, če ventilator z macolo gor fikseraš. Če boš previdno delal se ti nima kej zgodit. Drugač pa lahko v trgovini rečeš, če ti lahko samo procesor pa vent dajo gor...
Glede Samsung rama pa sam to rečem, da je eden najkvalitetnejših, ki se jih pri nas sploh dobi, če že ne najboljši.

borinho ::

EEE sam se neki, ne it v mlacom je en frend tm delal in vem kako prblizn tam zadeve tecejo, zato mlacom-NE

eee ::

ja vem, sošolec je delal tam, prav da nimajo pojma...

ke sm mislu predvsem zaradi cen, sj bi komp sam šraufov, sam če bi pa kj crknlo bi se bunil nj zamenjajo....sj je garancija 1 leto

guggy ::

Mene pa zanima, kaj pomen to serjejjo, v Mlacomu namreč. Saj tko prbližno če lohk povesta?

Jure2k ::

Odnos do strank: ocena 1
Pomoč pri izbiri: ocena 1
Uveljavljanje garancije: ocena -1 (24 ur na dan jim morš težit, pa še potem je vprašanje, če ti rata)
Cene so precej ugodne, ampak, ni vredno, ker notri delajo sami arogantneži (mogoče ne več, vem pa da sem bil že večkrat tam in je bilo vedno isto)
Soseda so nategnili, na debelo, ko so mu za popravilo delujočega računalnika zaračunali in rekli, da je bil oksidiran RAM al plata al kaj, on je pa, ker ni ravno genij dal denar in si mislil svoje (oni že vejo...). Kasneje sem ugotovil, da je bil zanič samo napajalni kabel in verjemit esosedu je še vedno toplo pri srcu, ko se spomni tega dogodka.;(

smilyxx ::

Jst kot domačin iz Lesc, ti lahko povem, da je mr2 za en k***. Pr mtki na sihtu so ji hotl kompjutre prodat, s tem, da je bila cena od ostalih višja, za skoraj en milijon(bilo je okoli 20 računalnikov se mi zdi). Prodajalci pa tudi niamjo toliko veliko pojma in se dostikrat tudi prikrojijo resnico™.
Jst bom tut pudobn nabavu kot ti ampak bom kupu v agt-racunalniki, ali pa v mlacomu.

PS: Najcenejšega Athlona 2000 ima basing(na bledu majo).

Lp
Save water.
drink beer.

eee ::

mah sj za tistih par jurjev gor al pa dol se mi ne jebe če že vse to kopujem...pomojm bom su kr v sunrise...tipi sicer nimajo pojma o računalnikih (no vsaj v lescah, uni v ljubljan so baje bol)..ampak saj se itak zmerom sam prej pozanimam...no pa všeč mi je če kj crkne al pa zajebajo (recimo pričakujem da naujo leadtechovega geforca dal, k un prodajalc pozab povedat, k itak ne ve za ka se gre) bom vsaj v roku enega tedna mu uštiman, kr poprvaljajo zadeve zelo hitr...posle v ljubljano in naslednji dan dobi vse ql...majo enga v ljubljan k je njihova luč iz bede (<- lol sory glih Na Klancu od ivana cankarja sm bral :8) tm k je učiteljeva luč kao razsvetlenje)

Alexius Heristalski ::

Ja, Na klancu je zelo zanimiva knjiga... sam žalostna.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Boeing ::

eee, lej... jaz uporabljam athlona, pa tudi kar nekaj računalnikov sem že sestavil in prodal izključno z AMD-jevimi proci in Abitovimi platami (večinoma 1700+ do 2000+. kx7 ali pa kr7r), pa ti povem, da NIKOLI, ampak res nikoli nisem imel še nobene pritožbe čez delovanje sistemov... res je, da si moraš pri AMD-ju vzet malo več časa in da moraš tudi vedet kaj delaš, ko pa enkrat zadevo spedenaš tako kot je treba, bo delalo, to ti garantiram, moje besede pa ti lahko potrdi tudi Malecky...

Glede krhkosti je pa takole: tudi jeklo je krhko, če ga bedak dobi v roke... :\

Kar se tiče Abita je pa takole: nihče ni 100%, se zgodi da kdaj kak primerek crkne (tudi ostali imajo določen % izpada), ampak kar se mene tiče... čista 10 Abitu.

Drugače pa - kul konfiguracija. Taman za špile nabijat :D
Ti kar nabavi... cooler pa res razmisli o kakem Volcano 9...

LP



Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boeing ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kopujem komponenete v vrednosti 230k (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1125079 (3755) boštjan
»

Kdo rad sestavlja računalnike :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1296233 (4292) kloshar
»

Kaj naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
814987 (3804) B_U_R_I
»

Samsung PC333 TCB0 RAM modul ?!!

Oddelek: Navijanje
381726 (1245) l-note

Več podobnih tem