» »

Novi ADSL paketi - uradni thread

Novi ADSL paketi - uradni thread

Gandalfar ::

ADSL odslej še hitrejši - tudi do 4 Mbit/s

Ljubljana, 19. november 2002 - SiOL bo lansiral novo oglaševalsko akcijo, ki bo predstavila prenovljeno ponudbo hitrega dostopa do interneta. SiOL-ova ponudba paketov ADSL bo tako dopolnjena z novim Prestižnim paketom, ki bo omogočal prenos podatkov do hitrosti 4 Mbit/s.


Prenovili so tudi ponudbo obstoječih Standardnega in Komfortnega paketa ADSL, ki bosta novim in obstoječim uporabnikom za nespremenjeno ceno omogočala še hitrejši prenos podatkov v smeri od uporabnika proti centrali ter jim nudila tudi druge dodatne storitve. Novost je tudi, da bo ADSL odslej po izredno ugodnih cenah na voljo študentom in dijakom.

SiOL-ova ponudba širokopasovnega dostopa do interneta preko omrežja ADSL vsebuje tri različne pakete hitrega dostopa do interneta, ki se med seboj razlikujejo glede na hitrosti prenosa podatkov in so namenjene trem vrstam uporabnikov: fizičnim in pravnim osebam ter študentom in dijakom.

Standardni paket ADSL bo tako po novem omogočal prenos podatkov s hitrostjo 1.024/256 kbit/s (smer prenosa podatkov v smeri od uporabnika proti centrali pred prenovo je bila 128 kbit/s). Hitrost prenosa podatkov v smeri od uporabnika proti centrali se bo povečala tudi v Komfortnem paketu, in sicer na 2.048/384 kbit/s (prej 2.048/256 kbit/s). Novi Prestižni paket ADSL bo omogočal prenos podatkov s hitrostjo do 4.096/512 kbit/s. Poleg večje hitrosti prenosa podatkov bodo fizične in pravne osebe dobile na voljo še tri dodatne poštne predale in tri klicne dostope. To pomeni, da je dostop do interneta na voljo celotni družini, ki lahko do omrežja dostopa tako doma kot na drugih lokacijah.

Cene obstoječih paketov so ostale nespremenjene, cene novih pa odražajo zelo ugodno razmerje med kakovostjo in ceno: Standardni paket ADSL je fizičnim osebam na voljo po ceni 8.060,00 tolarjev, pravnim osebam za 12.700,00 tolarjev, študentom in dijakom pa le za 5.900,00 tolarjev. Komfortni paket lahko fizične osebe dobijo že za 9.900,00 tolarjev, pravne osebe za 15.600,00 tolarjev, študentje in dijaki pa za 7.740 tolarjev. Cenovno ugoden je tudi novi Prestižni paket, ki je fizičnim osebam na voljo za fiksen mesečni strošek 13.580,00 tolarjev, pravnim osebam za 21.400,00 tolarjev, študentom in dijakom le za 11.420,00 tolarjev. Vse cene vključujejo DDV in začnejo veljati s 1. decembrom 2002.

---

prav tako imamo dve novici na slo-techu:

prva in druga

---

nekaj debate je bilo tudi ze v tej in tejle temi.

---

Vprasanja glede Studentskega paketa pa v tole temo.

--

Prosim, da se ne pritozujete, ce se niste dobili posodobljenega paketa. Trenutne izkusnje z zadnjo nadgradnjo kazejo na to, da je za taksen poseg potreben nek dolocen cas. Pritozovanje tega problema ne bo resilo.

Seveda ste dobrodosli da nas obvestite ob nadgradnji paketa.
  • preklical razglas: PaJo ()

Tiger ::

Prekleto upam, da bo SiOL znižal naročnine oz. ponudil enake tudi za kabelske uporabnike, ker res ni fer da bodo sedaj študenti in dijaki plačevali 5.900 SIT za ADSL 1024/256, jaz pa na kablu plačujem 8.000 SIT za 512/64 !??!

Firebat ::

TIGER mi ki mamo ADSL mamo tud ISDN a ni to ze mal velik strosek. Saj je vsako mesecna narocnina za ISDN 3700 SIT +pogovori

globoko grlo ::

jest osebno bi rajš vidu da bi UL zvišal, ker DLja že zdej na komfortnem ne izkoriščam do konca, včasih pač gre 250, ponavad pa ne

tko da med 4MB DLja je mal tko-tko
ULja se pa sploh nebi branu

recimo da bi blo zlo dobr če bi mel pakete 2Mbit/512Kbit in
4Mbit/1Mbit

to bi blo pa že zlo kul, ane


aja, a kdo ve kok gre adsl UL max. če se prov spomnem je Dl 8Mb, UL pa 1MB

SasoS ::

max UL bo bolj proti 768kbit...Če zraven računaš še oddaljenost od centrale, je že 512kbit UL-ja dokaj optimističen paket za večino uporabnikov...

pmodic ::

. V čem je razlika med komfortnim in navadnim ADSL paketom? Teoretično razliko poznam, zanima pa me, kako se to pokaže v praksi. Mi bo na Kazzi kaj hitrej vleklo dol, bo prenos z web TV kaj bolj gladek oz. hitrejši? V glavem, a se mi splača komfortni paket?

Avenger ::

Jaz mam lepo standardni paket, ki ga šeram s sosedom in zaenkrat se še ni pojavla potreba po večji hitrosti DOWNSTREAMA. 1024 kbitov je čist dovolj (za oba!!), redkokdaj zadenem mejo, ker pač redkokdaj vlečem dol iz slovenskih serverjev, tuji majo pa velikrat omejitve. Tudi če že spravim hitrost do konca, to traja le nekaj trenutkov - ker ponavadi ne gre za daljše fajle. Pri P2P šeringu je pa čisti obup, downloada se blazno počasi.

Veliko bolj kot povečanje DL bi prišlo prav povečanje UL, ampak preprost folk tega ne kapira. Vsem se zdi važne le to, s kakšno hitrostjo bojo 'surfali' in 'nalagali datoteke' z interneta. Ob tem jasno pozabljajo, da je lahko hitrost DL 10 megabajtov na sekundo, pa bojo še zmer lahko vlekl en 1 megabajtn fajlček par minut. Ozka grla pa to.

Zakaj se že Telekom ni odločil za SDSL?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

pivmik ::

SDSL = propad SiOLa oz prodaje dragih najetih vodov
Na SDSL lahko do prihoda konkurence kar pozabiš.

Pa meni je 1024 download tudi dovolj, problem je pri UPLOADU, samo zaradi višjega uploada imam komfortni paket.

Pa še eno vprašanje:
Prosim naj mi nekdo pove če bom lahko od 1.12.2002 priklopil direktno več kot dva računalnika na ADSL (direktno!, da bo imel vsak svoj ip).
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Sergio ::

picnik: boš lahko, če boš poslal prošnjo po faxu ali pošti na siol. po 1. decembru boš lahko priključil 4 računalnike, vsak bo imel svoj IP.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

pivmik ::

A bi lahko to povedal zraven nekega aneksa, ki mi ga bodo poslali za spremembo v študentski paket?
LP, Gregor GRE^

RedOS ::

Sergio imajo ti štirje vsak svoj staticen ip ali ne?
http://redos.d2g.com

Sergio ::

RedOS: nikakor ne. vsaj svoj IP, ja, ampak ob morebitnem reconnectu katerega koli izmed štirih računalnikov, dobi le-ta nov IP.

PicNIK: aneks moraš poslati po pošti, tako da, ja, zraven priloži še dopis.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Gandalfar ::

/me bi pa mel 4 staticne ipje :)

Elemen_T ::

a ti tut?

Sergio ::

Imate Poslovni Paket za 60 jurjev mesecno, all inklusiv. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Gandalfar ::

cak da brata vprasam, ce bi kej stipendije prispeval :D

SubOrbit ::

sergio: 60K? a ni prikljucnina 60K, mesecna pa 50?

Sergio ::

Joj. Imas prav. My bad.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

flipflop ::

Kaj je to SDSL?

nojus ::

A type of DSL common for residential use is Asymmetric Digital Subscriber Line (ADSL). It is asymmetrical in the sense that it can download (receive) data much faster than it can upload (send) data. Typical internet surfing mainly involves downloading data from web servers, so this asymmetry works out fine for home use. Plus this asymmetry often allows for large cost savings.
sovražim Gargamela.

Tito ::

A potm, če imaš 1 statični ip ne morš met še 3 kompe priključene direktno na net?

flipflop ::

Vem,kaj je ADSL.Ne vem pa,kaj je SDSL!

Jure2k ::

Simetrična linija.
To pomen, da imaš 1Mbit upload in 1 megabit download.

McHusch ::

flipflop: Klik!Tito: Če imaš statični IP, lahko priključiš na ADSL direktno samo en računalnik. Vsi ostali morajo stati za routerjem.

SmoKey ::

Ena za Sergia : vem da ne mešaš poslov s SLo-Techom in Siolom kjer delaš, samo mi gre res že zelo na živce kako se te siolovci zajebavajo, pa s tem ne mislm nč osebnega samo izvedel bi rad pošten, konkreten odgovor iz prve roke če se to seveda da.

Že oktobra 2002 naj bi imel pri nas v Notranjih Goricah (10 km iz Ljubljane) možen ADSL priklop, potem so prestavili na november pa na december, sedaj celo na februar 2003. Naša vas je priklopljena na eno centralo-->to je cca. 600-700 hiš (mislim da pa je potencialnih upaorabnikov nekje od 100-150, samo za tiste ki jih vem jaz je okoli 40).
Danes sem že nevemkolkič klical na 080 100 in povedal da ima soseda ki je od mene oddaljena 500m že ADSL in da me zanima če je na mojem priključku že omogočen priklop. Pričakoval sem pozitiven odgovor, a mi začne govoriti da je možno da je bilo možnih samo 60 priključkov in da so že zasedeni (jaz pa sem že oktobra poslal podatke na siol da bi se rad prijavil-mislim da bi moral biti tudi jaz med tistimi 60-imi ali pač ne?).Potem je govoril da je možno da je soseda priklopljena na centralo od Brezovice kjer ADSL že imajo-tudi to ni možno ker mi je fotr povedal iz prve roke da so 13 let nazaj oni začel z akcijo priključevanja telefonskih priključkov vseh hiš v Notranjih Goricah (takrat celo Vnanje Gorice) na eno centralo - v Notranjih Goricah. Moj fotr je bil takrat v občinskem svetu tako da sedaj vem za vsako hišo na katero centralo je priklopljena. Torej zakaj ima soseda že ADSL jaz pa ne? Na to vprašanje nisem dobil konkretnega odgovora!
Tudi na slo techu sem že enkrat malo povpraševal (bolj jezil) zakaj imajo ljudje v rovtah-bogu za leđima od kabelske do ADSL-ja pa še kaj.Dobil sem odgovor da Siol na naši centrali ne vidi potenciala-da se jim ne splača --> cca 100-150 novih uporabnikov se meni ne zdi malo ali spet narobe mislim. Ne vem kje siol ne vidi potenciala.
Pa s tem da bo oktobra pa novembra pa zdej februarja, jih vparašam a ste prepričani-ODGOVOR:absolutno. To se mi tudi ne zdi korektno, to je čisto zavajanje. Ne vem no naj se že enkrat zjasnijo in povejo kaj mislijo-kaj narest al se sam praskat po jajcih.

Ta thread bi lahko poslal tudi na Siol naj se malo zamislijo samo mislm da sem premajhna ''riba'' da bi kaj ''zaleglo'', zato sej raj tuki znesem nad njimi, kjer bo to vsaj kdo prebral.

Sergio tebe bi vprašal če lahko kje pogledaš katera centrala je že nadgrajena ( s kolikim št. priključkov ) , in če lahko poveš kaj je z Notranjimi Goricami, bolj konkretno mojim prikjučkom 01 3651 390 - vem da je veliko če-jev ampak vseeno.

Sej vem da pravjo kdor čaka dočaka, pa skor ne verjamem več ;(








Živalsk vrt iz silicijeve doline

Gandalfar ::

postavi vprasanje na http://forumi.siol.net tam mislim, da bos dobil tako uradni odgovor s strani siola kakor tudi mnenja uporabnikov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dražji klicni dostop do interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
577679 (6469) kriko1
»

Siol bo spremenil ADSL pakete (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27922301 (14133) MEDENA

se hitrejsi ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
766392 (4407) Gandalfar
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
60734175 (17257) RedOS
»

Vem, da danes bo srečen dan... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
655246 (5246) Dami

Več podobnih tem