» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
41 / 93
»»

IČA ::

@OOTBOXZY:
poskušal bom čimveč odgovorov:
1) Ali je normano, da YAMADA 6700 pri previjanju Divx-ov nazaj deluje samo z eno hitrostjo (preveliko!)-ni normalno, kateri FW imaš?

2)Ali je normalno, da se player po priblizno pol ure, ko je film na pavzi (ne glede na to ali je screen saver vklopljen ali ne) sam ugasne,-da, še nisem kje zasledil, da bi se to dalo podaljšati

3)Ali se da na kaksen nacin film premikati sliko po sliko,-tipka SLOW 1/16 hitrost je cca 1.5 fps, če ti to kaj pomaga

4)Kje se dobi kaka navodila za MTKRemaker,
Kako se naredi MPEG sliko (za ozadje)-nisem poplnoma siguren, bi pa pogledal na prvi strani te teme ali na na strani NewAge

@Tomson:
najbolj priporočljiv vrstni red upgrade-a:
original V1 --> NewAge V2a --> NewAge V3a by mirkuma
Če se ti bo pojavljalo zmrzovanje iz stand by-a pa spet dol na original V1 in gor na NewAge V2a by mirkuma.

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

Jochaan ::

mam yamado 6700,ki ob zagonu in med delovanjem v ozadju menija in tudi pred vsakim zagonom filma muzike,... pokaže par sekundni "ogled" take moteče reklame od Xcom.si ;((

Kako bi se to dalo odstraniti ?
Asus P6T V2 Deluxe, 850W, Intel i7 920 2,66Ghz
Corsair DDR3 2x 4 GB, WD 500GB SATA
Sapphire Radeon HD 5770 1 GB

@Jochaan:
Sicer ne vem točno v čem bi bil problem, naloži drug FW pa bo.

Tomson ::

Eno vprašanje:

Da ugotoviš kateri FW je gor sem šel po navodilih: Setup-Preferences in 1-3-6-9 pa bi se kao morala izpisat vertija FW. Ampak se mi nič ne zgodi. A bi moral še kaj naredit?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

schurda ::

1-3-7-9!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

zeeero ::

Pozdravljeni!

Imam naslednji problem:
Moja Yamada 6700 je mrtva. Predvajalnika se namreč ne da vklopiti, ON/OFF tipka ne dela, lučka ne sveti, čista tema (kot da nebi bil vklopljen v električno omrežje). Pred kakšnima dvema tednoma sem naložil NewAgeV3a, ki je delal čisto normalno. Jutri ga najverjetneje peljem na servis, amapk me zanima kaj bi lahko bilo narobe? Se da to kaj zrihtat?
Hvala za odgovor!
One Step Closer To Oblivion...

ynos ::

Si probal izštekati elektični kabel za kakih 5 minut?

A mi lahko kdo pove kaka je razlika med newage v2 in newge v3 v predvajanju podnapisov.

Ker če ni tako velika, grem kar nazaj na v2

BTW: lahko bi začeli vgrajevati v divx playerje še kak usb priključek za usb stick-e. Potem bi mel na enmu stick-u lahko vse možne podnapise od vseh filmov, filme bi pa pač mel na DVD--jih. Najbolš da kr patentiram.:D

Schurda: na prvi strani piše:

3.Kako preveriti verzijo Firmware:
1) Odprite pladenj ploščkosuka.
2) Pritisnite tipko SETUP, nato tipko < (levo), da pridete do: Preferences (oz. odgovarjajoče ime v drugih jezikih).
3) Pritisni tipke '1' '3' '6' '9' zaporedoma in verzija se bo prikazala na ekranu.

1-3-7-9 piše pa da je za Region štimat. Kaj pol je napaka na prvi strani?

ynos ::

Verjetno je za yamado 6600

gader ::

tajcek: Imel sem popolnoma enak problem. Odnesel sem ga na servis, kjer so ga popravili.
Najverjetneje napajalnik.
Nevihta... strele...?

pizdindim ::

tejcek: Pridružujem se gaderju. Ta problem sem imel tudi sam. Predvajalnik sem dal na servis, danes pa ga dobim nazaj.

aks_! ::

Ker bom najbrz kupil Yamado 6700 me zanima samo se ce je regijsko zaklenjena (za predvajanje DVD).
Hvala za odgovor.

cirecire ::

aks: moja Yamada ni bila regijsko zaklenjena....

...pa tudi, če je zaklenjena, jo lahko brez problema odkleneš z nekaj pritiski na gumb daljinca.

Nima veze, bom na servis pelo jutri, ampak zdaj ne vem kako je z garancijo, ker je pač bil naložen NewAgeV3a firmware?

Sem probal 1-3-7-9 pa mi pokaže REgion nastavitev. 1-3-6-9 se pa nič ne zgodi.

Mene pa zanima kateri FirmWare je gor. Mi lahko kdo pomaga, prosim?

@Tomson:
poskušaš na napačnem delu menija, odpri prvo ikono.

KAko to misliš, prvo ikono. A do Preferences je prav? A potem moram še kam al kako?

Hmm... zdaj sem klical na JAE servis, pa mi je rekel da se ne da pogledat katera verzija je gor. Da se kao samo po tem vidi, če gre niže v meniju od tovarniških nastavitev je v2, če pa ne gre je pa v1.

Bo to držalo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

A mi lahko še samo nekdo pove v čem je razlika med Firmware NewAge2 in JAe ?

TNX!

Malce razlage glede fw-jev ki jih je spisal mirkuma, med tem se je že nekaj spremenilo bom dodal na koncu.
---------------------------------------------------------------
"Takole je s temi fw:
- MTZ fw - pusti pri miru
ne podpira packed bitstreama.
- JAE-P.Y.P.S. fw - pusti pri miru
grd uvodni zaslon in zaslon z izbiro filmov...pac reklama za JAE, sicer identicen P.Y.P.S fw.
- P.Y.P.S FW_050202 fw - priporocam
takisto na P.Y.P.S strani najdes fw z datumom FW_050301, to ni njihov fw (to je na strani tudi omenjeno), pac pa New Age v1 firmware ki je medtem izdelal now fw:
- NewAge V2a fw - priporocam
ima dolocene pluse in minuse pred P.Y.P.S FW_050202:
+
lepsi uvodni zaslon (nepomembno, ampak vendarle)
meniji za izbiro filma (vhod v podmape in iz njih nic vec ne povzroca ostankov texta na zaslonu)
cas prikazovanja (zg. levo) je po defaultu izklopljen
gumb search gre direktno na ukaz goto (ni potreben 2x pritisk tipke search), kjer lahko vtipkas cas na katerega hoces skociti.
delna podpora za MP3 ID3V1 tag prikazovanje na TV zaslonu
-
po mojem okusu nekoliko manj lepi fonti kot pri P.Y.P.S FW_050202 fw (sicer so dovolj veliki in podpirajo sumnike=.
ni vgrajenega slovenskega OSD (slovenskih menijev)

Torej jaz ti s svoje strani priporocam izkljucno:
- P.Y.P.S FW_050202 ali
- NewAge fw V2a

Odloci se sam glede na to kaj ti je pomembnejse, razlike pa med njima po sami kakovosti predvajanja ni, oba podpirata packed bitstream, vec velikosti fontov in moznosti premikanja polozaja podnapisov na zaslonu.

Idealni fw bi dobili z prevodom NewAge fw V2a menijev v slovenki jezik (delam na tem) ter prenosom velikega fonta iz P.Y.P.S FW_050202 fw v NewAge V2a fw (ako to P.Y.P.S skupina dovoli....javite ce je odgovor pritrdilen). Oz. da fantje iz P.Y.P.S skupine naredijo now fw baziran na NewAge V2a fw.

POZOR:
Ce imas namescen fw ki ne bazira na originalni yamadini verziji v1, je pred nadgradnjo potrebno najprej nadgraditi predvajalnik z originalnim Yamada6700 V1 fw in sele nato z zeljenim fw, sicer lahko predvajalnik ubijes! Torej ako nisi preprican kateri fw imas nalozen je najboljsa varianta nadgrandja na originalen V1 fw in sele potem na ustrezni fw." -konec citata!
Novosti:
FW NewAge V2a by mirkuma že ima slo meni, srt fix in velike fonte iz PYPS-a.

FW NewAge V3a pa ima še glede na V2a samodejni prelom predolgih vrstic pri podnapisih, odpravljen bug izginjanja prvih črk pri .sub podnapisih, več možnosti za spreminjanje barv podnapisov in ozadij itd...; žal pa ne deluje 100%.
Vse si lahko podrobneje prebereš na strani NewAge-a.

LP
IČA

No super, izčrpen in zelo informativen odgovor! Hvala!

Sem se odločil za NewAge v2a. Ker pa nisem siguren glede verzije ki je trenutno že gor, če prav razumem za vsak slučaj še enkrat naložim v1, pa četudi je ta že naložena?

neres ::

Jaz sem prav tako dobil danes in naložil New Age v2a. Prej nisem nič drugega nalagal in zaenkrat dela ok, nisem pa nikakor dovolj stestiral, tako da...
Nalaganje FWja je bilo zelo hitro, ene 20 sekund in ne 2 minuti, kot piše na listu od JAE FWja. Upam da je vseeno ok.
Pa tudi unih navodil v zvezi z nastavitvami podnapisov nisem upošteval točno kot piše na unem listu. Lahko zato pričakujem težave?

Pa še dve stvari:

1. Vratca predvajalnika so zelo hrupna pri odpiranju/zapiranju, kot da bi bili zobniki malo zrahljani. Normalno?

2. RGB=SCART, ane? Imam namreč povezano s scart kablom na tv. Če izberem AV način na playerju so barve premočne.

Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neres ()

@Tomson:
Da V1.

@ners:
kar se tiče nastavitev okna za podnapise sem kako stran nazaj napisal kar se mi zdi najbolj optimalno za prikaz treh vrstic.
1) to je zelo relativno (tudi moja so kar hrupna), pač odvisno od poslušalca
2)za SCART priklop uporabljaj RGB

BigFoot ::

Oj,

Na enaa.com is ravno gledal podatke o Yamadi 6700 in piše da ima tudi optični izhod. Sedaj pa me zanima če je to res? A je možno da obstajata dve verziji 6700ke, ena z in ena brez optičnega izhoda? A so na enaa.com samo zabluzili?

OOTBOXZY ::

@ICA
Malo dlje je trajalo, ampak ni bilo casa. Stvar je sledeca:
1.) Previjanje nazaj, ko na ekranu pise 2x mi previje 10 minut filma v priblizno 10 sekundah (FW je NewAge V3a by mirkuma) Se to, ali je prav da pri previjanju naprej, nazaj ni zvoka?
3.) Kar se pomikanja sliko po sliko tice pa sem imel v mislih tako, da bi za vsako sliko pritisnil tipko.
4.) Ne na prvi strani, ne na New age strani nisem nasel ne navodil za MTKremaker, ne za kreiranje MPEG slike.
LP

OOTBO XZY

Naložil NewAge v2a in zadeva dela super.

Imam pa eno vprašanje, recimo če je gor DVD, pa da ni treba v meniju DVDja štelat podnapisov, je tam na daljincu tipka subtitles kjer lahko daš gor kao podnapise, ampak sprehajaš se lahko le med devetimi, pod osem piše ostali, pol gre pa spet okrog ampak slovenskih ni med prvimi devetimi. ZDaj na ostali tam ne gre kliknit, a kdo ve kako se da to rešit?

mohha53 ::

Damn!
41 strani...
OK, vceraj sem kupil 6700ko. V trgovini sem hotel, da mi updejtajo fw, pa so imeli totalno gužvo. Nekaj o fw sem si ze prebral in najbolj logičen korak je NewAge > najprej v1, nato v2.
A bo ok, če naložim samo P.Y.P.S FW_050202??? Zgleda da ta ne bo dovolj, bi bilo potem dobro naložiti še vsaj V1???
A lahko kdo da kaksen link, na PYPS mi F-Prot javlja onesnaženost datoteke. Pa kaj moram tista dva fw pečt na 2 cdja.
Saj vem da sem noob, pa kaj pol.

PS. Slotech se mi venomer malce zameri, ker je včasih takooooooo razvlečen! Pa ne bi blo dobro imeti kakšno HOW TO zbirko, ne pa da moram 2h sedeti za PC da nekaj zvem in imam potem polno drugih dvomov in vprašanj??? Samo en predlog.

Myk
"Never touch a running system!"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mohha53 ()

@mohha53:
si prebral prvo stran, mislim, da je za začetek popolnoma dovolj informacij. Preberi še zadnje 2-3 strani, pa boš dobil kar ogromno informacij. Tema bi bila lahko kar precej krajša, če se ni bi stalo pojavljala ista vprašanja.
Pazi: V1-->V2-->PYPS ni najbolj logično. V2 samo za b varijanto fw-jev.

Zgodovina sprememb…

schurda ::

@OOTBOXZY: 1.) JA
@mohha53: Če ti je preveč strani, si nastavi tako kot jaz 500 postov na stran (mislim, da je to maksimum). Zdej smo šele na 5. strani. Je psihološko bolj prijetno.

@ IČA: Res je, lenuhi sprašujejo vedno ista že odgovorjena vprašanja.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schurda ()

@schurda:
nastavi tako kot jaz 500 postov na stran (mislim, da je to maksimum). Zdej smo šele na 5. strani. Je psihološko bolj prijetno.
Ha-ha dobra fora-bravo!

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

men pa napiše lp vstavim tale FW "http://newage.mpeg4-players.info/yamada...
unknown disk . Brez tega pa ne moreš pol posnet tega FW gor
http://voyager222.no-ip.com/pyps/fw/Yam...

@Jochaan:
sorry ne razumem, kaj si točno mislil povedati. Verjetno pa to, da ti ne prebere diska-najbrž si ga napačno zapekel.

ja file je v "iso", pol pa ta image ofnem v nerotu pa zašečem, sem probla na 2 pcjih pa je isto

pa še tisti jae FW se ne da konektat, ker ta ftp ne dela...

@Jochaan:
ko daš zapečen cd v PC ti mora pisati mediatek. Imaš zararn fajl? Odraraj, dobiš rar fajl cca 50MB, zapeči z nerotom kot image.

ko dam cd v PC napiše MEDIATEK in 48MB ( 4 file )

če prav razumem želiš flešat z V1, probaj s tisto na uradni strani yamade, res čudno da ti ne bi delalo. Kakšen CD uporabljaš, probaj še kakšnega drugega, če ti jih sploh bere, je že bil tak problem nekoč, da ni bral določene vrste npr. CD-R.

s taistim cdjem sem flashal gor zdejšno verzijo FW

sem probal zdle z FW iz uradne strani pa drugem cd-ju pa je isto - unknown

čudno... hm...hm..., drugače ti pa špila vse vrste CD-jev, kateri fw imaš gor?

-------------------------------------------------------------------------------
mam yamado 6700,ki ob zagonu in med delovanjem v ozadju menija in tudi pred vsakim zagonom filma muzike,... pokaže par sekundni "ogled" take moteče reklame od Xcom.si
------------------------------------------------------------------------------
zna biti to problem, še nisem slišal za kaj takega, probaj še kak drug fw, samo ne potrdi upgarde, da vidiš če ti bere fw-je

Zgodovina sprememb…

hm :\ ne vem točno imena, je pa ena roža narisana

si me prehitel, glej zgoraj

ne ne, tist Xcom je bil ko je bil player kuplen, pol sem pa en (izmet teh "poznanih" iz prve strani) FW dal gor pa je ena roža narisana.

v bistvu je problem sam v tem :

da zdej ni več slovenskega jezika v meniju, ko ma pol ate težave:))
poleg tega pa par xvid filmov se zamaže al pa šteka.

kater FW bi bil sploh najbolši za odpravo xvid težav in s slovenskem menijuem.

buhica1 ::

Zanimam se nakup Yamade 6700. Imam samo eno vprašanje. Ali si je možno s FW V2a mod by Mirkuma izbrati druge podnapise pred predvajanjem filma ki nimajo istega imena kot film (avi datoteka) ???

lp Buhica

Jan(JAE) ::

@Jochaan: ftp dela uredu če te matra login; je tako da lahko vpišeš ftp://jae:jae@ftp.jae.si
www.jae.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jan(JAE) ()

aha, zdej je vredu :D
Hvala lepa

nero ::

No jst sm dans tut dobu to yamado 6700, težava je v tem, da ni zvoka pri vseh zvočnikih. Ni važno kaj predvaja, samo woofer in sprednja dva zvočnika delata, ostali pa ne. Zvočniki so pravilno povezani (iz zvočnikov, ki ne delajo šumi), tako da je kontakt na wooferju. Neki programskega je treba nastavt, ampak ne vem kaj, vse v setup meniju sem spreminjal, vendar zvoka še vedno ne dobim na vseh zvočnikih. ;(
V navodilih pa nič ne piše kako zvočnike nastavt.
Mogoče ker ve kje bi lahko bil problem? :\

Hvala

Lp
DFI LP NF3 250GB, AMD64 2800 (325x7 1.65V), Leadtek A6600 GT,
Geil 1x512MB PC400 (Cas2,5 363 3/4 2.7V), Zalman CNPS7700-AlCu,
Maxtor 60Gb 7200 2Mb+WD 80Gb 7200 2Mb, LC Power 550W (1x140mm)

mAsA ::

@Max X :
Včeraj sem dobil Yamado 6700 in jo nadgradil s firmwarom JAE-P.Y.P.S. verzija 1.3. Imam pa sledeč problem (ne vem pa, če je pred nadgradnjo tud bil), namreč pri gledanju filma mi že na začetku zadeva zmrzne tako, da jo moram izklopit z gumbom na yamadi. Zgodi se pa v obeh primerih .sub in .srt. (datoteke pa so poimenovane z istimi znaki) in sicer takrat, ko naj bi začelo prikazovat podnapise. Brez podnapisov pa zadeva deluje.

Problem je v legi podnapisov, ki je po defaultu napačna. Pojdi v nastavitve in nastavi pozicijo podnapisov na
Y : 32
X: 60
X širina: 112

(Kasneje si jih lahko nastaviš po lastni želji.)
AMD Athlon(tm) 1700+@1.47 GHz, K7T266 Pro, DDR 512 Ram,
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT

bradek ::

nero:
- ce je zvok izvora stereo potem bo samo na dveh zvocnikih (razen ce imas vklopljeno prologic emulacijo)
- ce je zvok izvoda zakodiran v dolby digitalu potem pa pazi da nimas v nastavitvah vklopljeno DOWNMIX->stereo (po defaultu je vklopljeno, nevem zakaj), ker ti to DD signal downmixa na stereo.

No opazil sem, da če uporabim S-Video -> SCART pretvornik (pač kakšna starejši TV ima samo SCART priklop), na televiziji ni slike (v ozadju utripa samo recimo background od PYPS fw). Kako je s tem?
««
41 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725493 (10107) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872960 (20779) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425155 (3246) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527006 (14341) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem