» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
11 / 42
»»

damjan11 ::

Opazil sem, da nekaj filmov , ki sem jih zapekel ne dela. Napiše, da zaradi codecov, vendar ne Qpel. Če pa filem zavrtim z večkratno hitrostjo, se pa slika vidi. Mogoče ve kdo za rešitev?
Ali je mogoče filme razkodirati( mislim na Qpel ) l in kako?:\ :\

Aleksandar:K ::

Prekodiraj ga u Nero Digital, sa Nero Recode 2 aplikacijom, moraš skinuti Nero Vision. www.nero.com

mirkuma ::

Lahko kdo prilepi fotografijo TV zaslona, ko je XORO v akciji z novim FW, da se vidi velikost podnapisov ter visina njih? Screenshoti ki so ze bili objavljeni so umaknjeni... Hvala...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

Če odprem film v gspotu, kako naj vem, da je Qpel kodiran? Filme snemam pri tašči, kjer pa ni Xorota, da bi preveril če dela. Zelo je hudo ko prideš domov, se pripraviš na gledanje filma, vstaviš cd, pa ti pravi Xoro F..K off Qpel

Nero vision je tu , sedaj pa me zanima postopek. Čisto na kratko prosim. HVALA

Yossarian ::

sokec, zakaj pa te gre CD počasi iz prometa?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Damjan 11, poglej nekaj strani nazaj, kjer je nekdo opisal postopek.

sokec ::

edenpač:
mislil sem glede na kapacieto zakaj bi kupoval cd če je dvd enostavno 6x večji in mislim da v bližnji prihodnosti cd-jev ne bo več mogoče kupiti, (tudi hi-fi naprave gredo na avdio dvd predvajalnike)
Nisem pa dobil še nobenega odgovora na moja dva prejsna vprasanja
FW ima končnico rom. kako naj ga zapecem kot ISO sliko prosim za cel postopek

mnogo hvala vsem

polde03 ::

damjan 11
V Gspotu maš na desni strani približno na sredini pod mpeg4 napisan b-vop. qpel in GMC. Vsak od njih ima lahko 0, kar pomeni da ni kodiran oziroma 1, kar pomeni da je kodiran. torej če maš napisn qpel 1 pomen da je kodiran s qpelom.

sotlerx ::

sokec
Če si za, daj mi tvoj e-mail pa ti pošljem slike in cel potek kako boš posnel FW z Nerotom.
LP
sotlerx

še eno vprašanje :
ali ima zapečena ISo slika potem ime HSD415.ROM.iso
ali pa je mogoče drugače

ne bi rad namreč zaflešal oziroma kaj storil narobe
hvala
lp Sokec

sokec
dvd je že 6x večji od cedeja, je pa zato tudi manj odporen na praske in ostale napake pri branju in pisanju. Tako da pazi kaj boš dajal na DVD da ne boš pol vse zgubu enkrat.

sotlerx
Prosm bod tolk prjazen pa mi pošl ta nov firmware k podpira ac3 zvok na moj mail polde03@email.com, ker ga ne najdem nikjer. Bil bi ti zlo hvaležen.

Polde03

Odpru sem film milion DB in nič od tega ni označeno (mpg4) ni niti 0 niti1, ko pa dam film v Xorota, mi napiše za codece Qpel

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damjan11 ()

kiFni ::

Kdo ima ta nov FW? A se ga splača nalagat? Je boljši od krhovega?
Prosim če mi ga kdo pošlje na videofrik@mail386.com

hvala

polde03
Stvar je v optičnem kablu ki je povezan na Dolbi Digital Reciver.Napiši katero verzijo imaš FW-a.Lahko pa tudi povežeš z koaksilnim kablom,če nimaš optičnega in efekt je
skoraj isti.Vsi zvočniki delajo.

Sokec
Na ime datoteke ne smeš dodajati ničesar.Tako datoteko zapečeš(vse črke morajo biti
velike) .
1. Nastaviš no multisession (kljukca mora biti)
2.ISO Max of 11= 8+3 Joliet je izklopljen
Potem poiščeč datoteko HDS415.ROM z desne strani jo prenesi na levo in pritisni
burn.
Na začetku nastaviš CD ROM in peci na RW medijih.Upam da si razumel.
LP
sotlerx

Damjan 11
MDB je kodiran tako z b-vop kot s qpel. To men v Gspotu lepo piše. Lahko pa maš ti starejšo verzijo Gspota. Jest mam pa verzijo 2.5.B8, v njej ti vse to lepo piše, pa še kolk kanaln zvok je v filmu. Ti priporočam da dobiš to ali novejšo verzijo Gspota. Dobiš jo zravn K-lite codec packa.

sotlerx
Jest mam še čist ta staro verzijo FW, v kateri ac3 zvok ziher ni delal. Povej mi katero verzijo uporabljaš ti, da ti zadeva dela ter da mi jo pošleš na moj mail, če ni to ena od verzij od krhota.

Million Dollar Baby pravis (verzija na 2CDjih)? Na Yakumo (MTK chip) enoti deluje z rahlim zatikanjem zaradi Packed Bitstream-a, ki ga je potrebno odstranit z MPEG4 Modifier-jem in zadeva deluje potem povsem tekoce, prav tako je z filmom Sideways.Lahko prosim poves katero verzijo filma imas in kaj ti GSpot pokaze? Imam namen kupiti XOROta vendar temu ne bo tako ce filmi s Packed Bitstream sploh ne delujejo. (Kljub manjsem zatikanju je drame da gledat brez da bi PB odstranil, pri akcijah kjer je veliko gibanja je to bolj motece)

Lahko pa da imas posebno verzijo ki res vsebuje QPEL in GMC...Javi tule kaj ti izpise GSpot!

Filmi s Packed Bitstream delujejo.

Aleksandar:K ::

Aleksander:K
Naložil preiskusil AC3 5.1 deluje.
Super si in vse pohvale.
LP
sotlerx

MDB na dveh CD na Xorotu ne dela, vem pa da na yamadi dela brez problema. Gspot V 25b1 v kvadratku Mpeg4 ni nobenih številk. Vsa polja so siva.

sotlerx:
vse to sem razumel, vendar ne morem uporabiti teh nastavitev ker imam nero OEM, vsaj mislim tako
Bom probal dobiti tutocompleto
Hvala

lp Sokec

fritzz ::

damjan11

MDB =QPEL, ki pa ga xoro ne podpira

In zakaj potem dela na Yakumu in Yamadi? Pri njije se QPEL do neke mere podprt...stopnja 1 ne pa QPEL stopnje 3. A pri XOROtu sploh ne sme biti QPELa?

Zdaj pa nekaj o FW.
Tist od krhota ima večje fonte, samo pri meni je spuščal podnapise. Ni pokazal vseh vrstic in podobno. Zdaj ko imam gor 4.1.51.2 CE pa dela kot je treba.
A se je še komu to dogajal?

Mirkuma
za Xorota ne sme biti Qpela. Film into the sun sem spustu čez PocketDivxEncoder, potem pa pogledu v Gspotu, kjer ni bilo več Qpel niti nič drugega. Sedaj ga pečem na cd in bom videl. Tudi na yamadi ni delal. probal bom na yamadi, potem zvečer pa še na Xorotu

Mirkuma
na Yamadi dela in mislim, da bo tudi na Xorotu bp. Zraven sem dodal tudi podnapise.

Quikee ::

Mirkuma: ti si zamesal QPel z GMC... ker GMC z 3 WP-ji ne dela po navadi na divx komponentah.. GMC z 1 WP pa dela OK. No.. Xoro ne podpira ne GMC z 3 WP ne QPel.

Quikee hvala, prav imas zamesal sem malo, res je GMCja(3) ne podpira noben DivXvid predvajalnik.

Pri Million Dollar Baby 2(CD) ima originalno kodiranje prebrano z GSpotom:
QPEL, BVOP ter NVOP. Taksen film Yakumo predvaja, le pri premikanju je opaziti negladko, recimo nezvezno premikanje zaradi NVOP. Z MPEG4Modifier-jem sem odstranil samo Packed Bitstream (PB=NVOP) in zadeva spila prez vseh problemov.
Ce prav razumem, pri XOROtu ne da se zatika, ampak sploh ne predvaja filma, potrebno mu je odstranit Packet Bitsream (GSpot NOVP = Packet Bitstream) in tudi QPEL da deluje...

Lahko tole kdo potrdi?

P.S.
Zanimivo Gspot 2.52b1 da info o QPEL, BVOP, NVOP ter GMC,
GSpot 2.52b8 pa prikaze samo B-VOP, QPEL ter GMC...
Kako hudica z zadnjim GSpotom ugotovis ce ima film Packet Bitstream (NVOP)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

Packet Bitstream ni treba odstranit (sem že zgoraj napisal da špila). Quarter Pixel al Qpel pa ne špila na Xorotu. Moraš še enkrat kodirat film.

Davor281 ::

Mirkuma

Odstrani QPEL pa bo vse v redu. Packed BitStream Xorotu ne dela problemov.

Film The Ring of the Nibelungs (2 CD-ja) Xoro mi napiše, codeca ne podpira in ne odpre
film.Z Pocket Dvix Encoder sem enostavno prekodiral film in na Xoro-tu gledam
normalno film.Edino kar je zdaj narobe, film je zdaj malenkost krajši in podnapisi in sinhronizacija ni več ta prava.Podnapisi zamujajo ali če želite glas prehiteva.Ampak film
pa le gledam.
LP
sotlerx

Ok, hvala. Obstaja kasen programcek ki to naredi zelo hitro (odstrani QPEL), podobno kot MPEG4Modifier z PB...Torej da v parih minutah urihta zadevo, ali je potrebno mukotrpno prekodiranje 1-2h?

Quikee ::

Packet Bitstream je samo nacin kako si slike sledijo v zaporedju.. zato lahko to spreminjas loseless in hitro. QPel pa je sam del MPEG-4 kodiranja in pomeni tudi quarter pixel motion search precision torej gibanje zazna z natancnostjo 1/4 pixla.. normalno pa 1/2 pixla in brez tega da se 1x prekodiras se ga ne mores znebit. Je pa zalostno, da Xoro ne podpira te funkcije ker QPel ce je uporabljen v vsakem primeru zvisa kvaliteto.

Mirkuma

Ne vem za programčke v Windows okolju, ampak v Linux-u lahko to narediš s preprostim scriptom in z uporabo programa avidemux.
Ta program obstaja tudi za Windows in na tem linku - http://fixounet.free.fr/avidemux/ - imaš pod točko 3 objasneno kako to deluje.

Quikee

Nisem strokovnjak za to področje, ampak nekaj postov nazaj je obvestilo o tem, da QPEL v bistvu "deluje" samo na monitorjih, na TV-ju pa menda ni razlike. Pošči kratko objavo firme Kiss glede QPEL-a.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Davor281 ()

Ne vem zakaj se mora povaljat iste stvari . O Qpel in bitstreamu smo govoril že kak mesec nazaj. Jaz sem tukaj gor ravno to pogledal predno sem xorota kupil, pa nisem spraševal ker je blo že napisano.

Kaj s FW od krhota, a komu nagajajo podnapisi al ne? glej zgoraj.

videofrik!

Nisi edini. Tudi jaz sem imel podoben problem. Hec je verjetno preprosto v tem, ker ima krho-tov FW večje fonte in tako gre "manj noter".

Xoro pa očitno ne začne nove vrstice po določenem številu znakov, ampak jo preprosto odreže.

Nisem štel števila znakov pri uradnem FW-ju, ampak mislim da kaj dosti preko 55 ne gre, pri krho-tovem FW-ju pa seveda nekaj manj.

Ja se mi je zdel da je nikaj takega. Saj je dobr zrihtu velikost fontov, samo če jih ne pokaže vseh pol bom kar pri uradnem ostal.

Dam ::

Pri Arial Narrow CE bold 20 različici dela ok - brez izginjanja podnapisov.

Ni toliko pomembno kateri FW uporabjate, ampak je pomembno koliko znakov imate v določeni vrstici.
Uradni FW prikaže več znakov samo zato, ker so fonti manjši.

Če imate v eni vrstici 60 ali več znakov vam tudi uradni FW vrstico odreže.

Ja saj podnapisi nimajo tok znakov v vrstici. Za krho FW jih je preveč za uradnega pa glih prav ali manj.

Davor281
A misliš da bomo zdaj na vseh cd in dvd podnapise breakal, pa še enkrat pekel, veš kok je to dela in denarja. Boljš met uradni FW in manjše črke kot da manjkajo.

videofrik!

Prejšnji post sem napisal z enim samim namenom - da ne bi slučajno kdo mislil da je glede rezanja podnapisov važna verzija FW-ja ...
Bi se pa splačalo preštet max. število znakov za oba FW-ja - uradnega in krho-vega.

Tako bi vsaj vedeli za naprej - bom jaz preštel za uradni FW, nekdo pa naj za krho-v. O.K.?

Dam ::

Se mi zdi, da ni pomembno, koliko je št. znakov v vrstici, ampak ali lahko vse spravi na zaslon glede na velikost/vrsto pisave. Če jih ne more, potem sploh ne prikaže cele vrstice. Zato s krhovim popravkom z Arial CE bold 20 nekatere vrstice zginjajo, z Arial Narrow CE bold 20 pak ne.

Dam

Število znakov v vrstici je pomembno - sem preveril.
Vrstice izginjajo tudi z Arial Narrow CE bold 20.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Davor281 ()

Boter3 ::

Hja, mogoce pa bi bila resitev, da se pri podnapisih uporabi zelo ozek font, kaksen condensed. Potem bi lahko bil visok in do 40 % ozji. A je krho ze pokojni?

Boter3 ::

Aja, pa novi FW je prisel (41522). A se komu kaj sanja, kaj je novega?

krho ::

Ja pokojni sem.:D

ju3 1x .22 verzija s popravljenimi fonti.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Naj mi nekdo na hitro odgovori, za kaj je praktičen VGA izhod ali vhod ali kaj je že.
««
11 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725498 (10112) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51630 (1456) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121707 (1488) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

142355 (2095) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

152674 (2236) Yossarian

Več podobnih tem