» »

Kako se naučiti

Kako se naučiti

Defero ::

Jaz se že z tem izdelovanjem spletnih strani ukvarjam neki časa oz. se že učim. HTML smatram da že znam koliko tolko da napišem stran... Zdaj sem začel uveljavljat dreamwieverja in stvari veliko hitreje in lažje tečejo. Ampak vedno ko želim narediti nekakšno stran ne vem kaj bi dal gor in tudi strah me je že za denar delati te strani in mene zanima kak ste se vi naučili vse te stvari oz. kako ste se učili. Vse te free template sem že preletel in vem kako naj bi neki izgledalo! samo kaj dati gor???

[MYTiX] ::

Jst sm naredu en kao portal, zdej se pa pocasi uvajam v komercialne projekte. Pa sam s htmljem bos bol tesko dobu delo, dobro je ce obvladas se enega od serverside jezikov (v mojem primeru PHP, lahko pa ASP/.NET, JSP).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [MYTiX] ()

dr_gee ::

Moreš malo preleteti, že izdelane template, strani, portale da z vsakega designa nekaj stvari/zamisli za grafiko pobereš oz. narediš podobno vendar NE isto! Ko že maš nek usnutek v glavi, potem najprej to spraviš na papir ter še kaj dodaš/odstraniš. Zatem pa se lotiš izdelave grafike v kakšnem programu za risanje ter na koncu še to zrežeš in exportaš ter nato v Dreamweaverju, če ga že uporabljaš to zložiš vkup, in že maš neko templato. Ostala vsebina pa mislim da ni problem.

P.S.: Pri meni traja, da nek spodoben design vkup spravim največ en teden, sam pol se skoraj vedno zgodi, da kak del spreminjam ali dodajam ter brišem.

_Beast ::

Ja ideja je res ubijalska, tko da sem se jaz odlocil site delati v photoshopu kar je za vizualizacijo zelo dobro, namrec tam lahko pretiravam, pol pa razrezem in prenesem v dreama, pa seveda kaksen rollower pa kaksno scripto notr pa kaksen flash pa smo tm k hočmo biti:) Čene začel sem se pa učiti tako da sem shranjeval strani ki so priznane in študiral kako so narejene....čene pa prvo naročilo je vedno najtežje...se mi je že marikdaj zgodilo da sem naredil design in pol iz protesta zbrisal in zaćel popolnoma drug design, je pa dobro vsake toliko časa vprašati koga kako tvoja stvar zgleda da dobiš sstik z realnostjo aja pa še neki, jaz v kodo nisem nikoli preveč žulil, skratka zakaj si se toliko matral....drži se načela What you see is what you get!!! pa nej bo narejeno z kodo al pa dreamom, skratka mogoče je koda res včasih u redu sam jo sploh skoraj več ne uporabljam, ker se da v dreamu skoraj vse narediti...aja unim k so skos v kodi pravim mazohisti;)

Tody ::

Jah gre se za to da če je koda 100 % potem naj bi to tudi v brskalnikih delal 100% če pa se ukvarjaš oziroma dodajaš php/asp in podobno pa je koda že kr velik problem z vidika varnosti in komatibilnosti vseh uporabnikov.

pivmik ::

Defero:
A si siguren da obvladas res HTML?
A poznas pravilno uporabo CSS stilov?
A poznas sploh stran www.w3c.org oz. validator.w3.org ?
A znas pravilno strukturirat HTML(H1, H2, LI...)?

Če so odgovori pritrdilni potem znaš HTML.
Naslednji korak ti je PHP in MySQL :)


Jaz sem se ucil iz raznih source HTML kod od drugih (dobrih strani) in
pa popolnega vira informacij o HTMLju:
W3C HTML 4.01 Specification - http://www.w3.org/TR/html401/
Cascading Style Sheets, level 2
CSS2 Specification - http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/
http://www.w3.org/TR/xhtml1/ - XHTML™ 1.0 The Extensible HyperText Markup Language

Vsak HTML ukaz razložen in opisan.
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CSS in začetniški problemi

Oddelek: Izdelava spletišč
71410 (1226) t3hn0
»

Doctype - kateri HTML doctype

Oddelek: Izdelava spletišč
172203 (1869) gregy
»

izdelava podstrani

Oddelek: Izdelava spletišč
121888 (1718) Bob Rock
»

Eno ali pa več vprašanj v html-ju

Oddelek: Izdelava spletišč
221688 (1294) pivmik
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
885847 (5035) webfreak

Več podobnih tem