» »

Večigralstvo za začetnike :] - Battlefield 1942 SW WWII DEMO

Večigralstvo za začetnike :] - Battlefield 1942 SW WWII DEMO

Microsoft ::

Battlefield: Secret Weapons of WWII DEMO



Opis:

Demo igra je seveda brezplačna večigralska prvoosebna streljačina z motivom 2. svetovne vojne. V demo igri je na razpolago ena sama mapa z imenom Hellendorn, spopadi pa se bijejo med Nemci in Britanci. Igro so izdelali pri EA. Naj omenim še, da je na voljo tudi celotna različica z več mapami, vendar se bom jaz omejil samo na demo različico.


Datoteke:

- Battlefield 1942 1.6 Download Links (274 MB)
- Battlefield 1942 1.6 Incremental Download Links (148 MB)
- Battlefield 1942 1.6 Stand Alone Server Download Links (113 MB)
- Battlefield 1942 1.6 Stand Alone Server Incremental Download Links (15.3 MB)
- 1.6 Dedicated Server Hotfix (1.3 MB)
DEMO
- Secret Weapons of WWII Stand Alone Multiplayer Demo Download Links (164MB)
- Battlefield 1942 Multiplayer Demo Download Links (136MB)
- Battlefield 1942 Single Player Demo Download Links (139MB)
PATCHES
- Battlefield 1942 Multiplayer Demo Patch v1.1 Download Links
MAPS
- Battle Of Britain Map Download Links (44.3 MB)
- Battle Of Britain Map Stand Alone Server Download Links (6.32 MB)
- Operation Aberdeen Map Download Links (16.24 MB)
- Operation Aberdeen Map Stand Alone Server Download Links (11.8 MB)
- Coral Sea Map Download Links (16.6MB)
- Coral Sea Stand Alone Server Download Links (11.3MB)
MISC.
- Mod Development Toolkit v2.0 (4.1 MB)
- OPEN BETA Battlecraft 1942 Map Editor v2.1 (65.3 MB)
- OPEN BETA Object Lightmap Samples (sample maps) Download Links (53.9 MB)
- Linux Server Download Links (65.2MB)
- Prima Guide Download
VSE ZGORNE POVEZAVE SE NAHAJAJO TUKAJ.


Namestitev:

Sam sem namestil igro iz CDja, ki je bil priložen reviji. To datoteko pa lahko snamete tudi tukaj (164MB). Sama namestitev je preprosta, tako da s tem (saj jaz) nisem imel nikakeršnih težav. Sama igra vam bo na disku zavzela nekje 430MB prostora. Ostalih dodatkov pa jaz nisem nameščal, ker nisem videl potrebe po tem, saj mi je igra takšna, kot je, čisto všeč. Če si pa kdo želi namestiti dodatne mape, pa lahko to stori s pomočjo zgornjih linkov. Sam opis, kako in kam inštalirati dodatek pa bi moralo biti nekje v datoteki, katero si boste sneli. Več informacij pa najdete tukaj.


Igranje:

Kot sem že zgoraj omenil, sama igra ponuja eno samo mapo. Seveda je pred igranjem igre potrebno najprej nastaviti zaslon, tipke, zvok in ostalo. Glede zaslona poskušajte z več različnimi nastavitvami, da vam bo igra tekla oz. da se ne bo zatikala (odvisno od vaše HW opreme).

Pri nastavitvah za tipke in miško vam svetujem, da si vzamete dovolj časa in tehtno premislite, kako si boste razporedili tipke na miški in tipkovnici. Bolje, kot bo razporejen "pomen" posameznih tipk, bolje se boste potem lahko v igri osredotočili na samo igranje.
Svetujem, da imate smerne tipke poenotene; npr. ko ste v avtu ali ko ste peš, da je recimo tipka za naprej v obeh primerih enaka.
Zelo dobro je tudi, če imate miško zveč gumbi, saj s tem lahko z eno roko naredite več funkcij hkrati...
Poleg standardnih tipk (smerne tipke, streljanje,..) predlagam, da si čim bolj enostavno oz. logično raporedite naslednje ukaze:
- vstop/izstop iz vozila ali letala
- padalo
- ponovno polnjenje orožja z strelivom
- ležanje
- skok
- prikaz zemljevida

Vstop/izstop vozila je pomemben, saj je v igri kar nekja vozil. S tem, ko imamo tipko "na dosegu", lahko hitro "skočimo" v vozilo in zbežimo iz nevarnega območja.
Padalo pride zelo prav ko smo v letalu. V igri lahko ponovno pristanete samo z enim letalom (od dveh različnih), vendar je to opravilo zelo težko. Zato se je bolje poslužiti tipke, s katero izstopimo iz letala in takoj za tem pritisnemo še tipko, s katero sprožimo odpiranje padala. Pri tem moramo paziti, da smo dovolj nad tlemi, da se bo padalo še pravočasno odrplo. Ko se padalo enkrat odpre, ga nemoremo deaktavirati, tako da lahko brez skrbi večkrat pritisnete tipko za odpiranje padala...
Ponovno polnjenje orožja pride posebaj prav, ko smo sredi bitke in nimamo časa gledati, kje je tipka za ponovno polnjenje; ta čas rajši izkoristimo za skrivanje, bežanje,...
Če se uležemo, ima nasprotnik manj možnosti, da nas opazi, da nas zadane in mi imamo bolj natančne strele.
Skok je pomemben, saj se lahko kje pojav kak ovira, ko smo na begu, zato je dobro, da nam taka ovira ne vzame veliko časa, saj nam je mogoče sovražnik že čisto za petami...
-Prikaz zemljevida nam da možnost orientirantiranja, kje so naše spawn točke in kje sovražne, kje se nahaja vsak vojak iz tvoje skupin. Ta možnost nam omogoča, da npr. med vožnjo z avtomobilom za trenutek pogledamo zemljevid in se prepričamo, ali gremo v pravo smer, kje ima sovražna skupina spawn točke,... (po default nastavitvah to možnost daje tika "M"). Če med igro pritisnete na tipko Enter, boste zagledali zemljevid.

Ko enkrat nastavite vse komande, lahko poženete demo igro ( z lokalnimi booti) in poizkusite igrati. S tem boste na hitro preverili, ali je miška dovolj občutljiva, ali vam tipke ustrezajo,... Če mislite, da bi še kaj popravili, pritisnite tipko "Esc", ponastavite določene tipke, shranite nastavitve in ponovno pritisnite tipko "Esc". Ta vas bo pripeljala nazaj v igro brez nalaganje igre...
Ko ste potrenirali, pa le poskusite igro zaigrati preko interneta, kjer igra dobi nove razšeznosti. Če si lastite hitro povezavo z jitro UL linijo, igra ponuja kreiranje serverja. Na voljo imate dva nacina; internet in local. Vendar, ce boste kreirali server na ta način, ne boste imeli dosti možnosti pri nastavljanju pravil igranja. Zato pa je namenjena datoteka DedicatedServer.exe, ki se nahaja v mapi, kamor ste inštalirali igro. Ponuja dosti več nastavitev, s tem pa kreirate tudi dedicated server.

VOZILA
- Tricikel je motor (Harlley-Davidson), v katerem se lahko peljeta dva vojaka. Voznik lahko uporablja hupo, sovoznik pa storjnico.
- Jeep je vozilo za prevoz po terenu v katerem se lahko prevažata dva vojaka.
-Potem je tu še eno vozilo, podobnega tipa, kot Jeep. To vozilo ima streho, sovoznik ima na razpolago storjnico. Ena velika prednost tega vozila je, da se z njim lahko peljemo tako po konem kot po vodi.
- Tank z eno večjo cevjo je namenjen dvema vojakoma, pri čemer praktično vse pripada vozniku le tega. Ta ima na razpolago top, manjšo strojnico in upravljanje nad vozilom. Je tudi neranljiv na strele. Na kupoli pa ima vojak samo strojnico in je ranljiv na strele.
- Tank z več (4) manjšimi topi. Ta tank upravlja voznik, ki ima na razpolago upravljanje vozila in strojnico. Na kupoli pa lahko vojak strelja s pomočjo 4 manjših topov.
-Obstaja še eno vozilo, ki je namenjeno prevozu večjega števila vojakov To je goseničar, škatlaste oblike, v katerem se lahko pelje do 5 vojakov. To vozilo omogoča tudi oskrbo z strelivom tako vojakom kot tankom in tudi oskrbo prve pomoči vojakom. Vozilo je zmožno vožnje po kopnem in po vodi.

LETALI
Za vse želne letenja sta v igri na voljo dve letali. Prvo je nekakšno belo-sivo letalo, ki je oblike podolgovatega jajca na reaktivni pogon. Pri tem letalu je potrebno stalno držati tipko za plin, sicer se reaktivni motor ustavi (kar ne pomeni, da ga ne morete ponovno vspodbuditi k delovanju, če spet pritisnete in držite tipko za plin...). Drugo letalo je podolgovate oblike, podobno raketi, temne barve. Je pa to letalo, ki vzleti z rampe in se nikolni ne "vrne". To pomeni, da s tem letalom ni mogoče pristati. Tu se potem izkaže pomembnost padala, saj ga boste krvavo potrebovali za vrnitev nazaj na tlat... :))
Predlagam, da letalo upravljate vsaj z miško, ki ima kolešček. Jaz imam sledeče nastavitve: S koleščkom na miški uravnavam naklon zadnjega krilca (letalo gor/dol), s premikanjem same miške levo/desno pa uravnavam nagib letala levo /desno. To popolnoma zadostuje za letenje. :)

VOJAKI
Na voljo je 5 različnih tipov vojakov. Vsak opravlja svojo nalogo, saj ima nekatere pripomočke samo določen tip vojaka. Vsak ima nož, pištolo in bombe. Opisal bom samo tiste stvari, ki jih ima samo določen tip vojaka...
- Snipper: Snipper ima ostrostrelsko puško, s katero lahko dobro meri in strelja na večje razdalje.
- Vojak: Jaz bi ga poimenovla kar "navadni" vojak. Ima zelo dobro puško za obračune ena-na-ena, ki pa je natančna tudi na malo daljše razdalje.
- Medic: Ima možnost zdravljenja drugih vojakov in tudi sebe.
- Engineer: Ima mine, ki uničijo VSAKO vozilo ob vožni čez le te (dovolj je že ena sama mina). Ima še nekja dinamitov, in pa orodje, s katerim lahko popravi pokvarjena vozila.
- Anti-tank: Ima orožje, s katerim je možno uspešno napadati sovražnikove tanke.

Nekatere stvari so različne glede na to, pri katerem "taboru" ste. Jaz sem opisal "angleški tabor".

TIPS, TAKTIKA
Tu bom napisal nekaj osebnih opažanj, ki sem jih videl oz. opazli med samim igranjem te igre.

Kot prvo, je najpomebnejše to, da je team usklajen, zaupljiv in pošten. To se vidi npr. ko trije vojaki stečejo proti letalu in se potem začnejo streljati med sabo, da bi le "dobili" to letalo. Takšen tim je že korak bližje propadu.

Pri samem vojaku predlagam, da si sam kurzor nastavite na barvo, ki je ni v igri. Sam ima vijolično barvo, tako da VEDNO vidim, kam merim.
Če streljamo na sovražnega vojaka, bomo veliko bolj natančni, če bomo streljali v intervalih, kakor pa da bomo skos streljali "na polno". Namreč, dlje časa, ko streljamo, bolj slabše bomo zadlei željeni cilj. ZELO veliko pomaga, če pri tem ležimo na tleh. Jaz osebno naredim tako, da če vidim, da se mi bliža sovražni vojak, se uležem na tla in začnem streljati na njega v intrevalih. Uspeh je skorajda zagotovljen. Dodatno pri tem pripomore tipka Alternate fire, saj nam približa pogled, in s tem lahko še bolj natančno merimo na tarčo.

Sam vedno izberem "navadnega" vojaka. Po preigranem pa lahko rečem, da je poleg tega uporaben še samo Anti-tank in pa Enginer. Medic in Snipper imata zelo malo efekta. Prvi v večini primerov ne more kaj dosti pomagati, saj je v igri večinoma tako, da si v nekem trenutku živ, v naslednejm trenutku pa te že nekdo pokonča do mrtvega. Glede drugega je pa tako, da je zelo težko zadeti sovražne vojake. V večini so to "dinamični" igralci, ki ne stojijo na nekem mestu in potem čakajo tam nekaj sekund, ampak se hitro gibljejo po terenu. Pa tud skrivališč praktično ni, tako da se zelo hitro opazi, iz kje snipper strelja.

Če vozite vozilo, npr. Jeep, lahko počakate ali vsaj nakažete soigralcu, da je v vozilo še en prosti sedež. S tem bodo igralci vašega tima bolj efektivni, saj bodo porabili manj časa, da pirdejo do "kriznega žarišča", kjer so vedno dobrodošle okrepitve.

Pri vožnji z tankom je potrebno biti zelo previden, kaj se dogaja za vašim vozilom. EN sam dobro namrejen strel Anti-tank vojaka v zadnji del tanka uniči celoten tank.

Letalo (V2, oblika rakete, temnejše barve) je izredno učinkovito za napad nad sovražnimi tanki. Ima 25 raket in z temi naredite kar ogromno razdejanje na sovražnikovi strani (če le zadane tarče).
Z drugim letalom (jajčaste oblike, belo-sive barve) pa praktično ne morete kaj dosti storiti. Ima vgrajeno storjnico, s katero lahko streljati, vendar je efektivnsot le-te zelo slaba. Zato je to letalo zelo primerno za hiter "prevoz" vojaka iz ene lokacije na drugo in s tem možnost osvojitev spawn toček na drugem koncu mape.


MAPA

Samo mapo bi označil kot manjše velikosti. Na nje praktično ni kaj dosti dreves in grmovja. Vsaka stran štarta iz ene izmed treh točk; Nemci: 1, 2, 3 Angleži: 1, 2, 3.
Na sredini mape pa je točka, na kateri se na začetku igre ne more nobana skupina "roditi", dokler te točke ne osvoji. Seveda lahko med igro izgubite določene točke, na katerih se lahko ponovno rodite, istočasno pa lahko osvojite nove.
Tu in tam se najde kakšno mesto, kjer lahko napolnite svojo orožarno, ali pa se ozdravite.



To pa je tudi vse, kar sem napisal. Ce koga se kaj zanima, lahko naredimo kak debatni krožek na mIRC kanalu #Battlefield1942SW, lahko pa se tudi tukaj menimo. ;) Če bo pa kaj interesentov za igranje igre preko interneta, pa lahko tudi kdaj skupaj zaigramo.
Pa veliko uspeha pri igranju. :))))))




by Miha

p.s.:Vse slike najdete tukajle.
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Battlefield 2142 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
857945 (4575) svetetko
»

Katera igrica je najboljša za igro prek interneta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
676290 (4568) PaX_MaN
»

NEST.2004 - Dedicated game serverji

Oddelek: Slo-Tech
272279 (1770) Z-lot
»

Colin McRae Rally 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
795342 (4440) mloncar
»

Group Policy; kako nastavit GPO za OU?

Oddelek: Operacijski sistemi
382787 (2459) Microsoft

Več podobnih tem