» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
19 / 28
»»

Silikon ::

m&a: evo rešitve za decembersko verzijo:
Version 05.00.03.05
Sub-ver 0C.00.00.05

Najprej sem flešal z upgradom 22.12.04 od PYPS teama
Sub-ver 0C.00.00.05 se je spremenil v Sub-ver 0C.00.00.04
v tem FW nisem nikjer našel mpeg4 menija zato sem ga poflešal še z originalnim FW z yakumo strani yakumo original FW
kjer je bilo treba narediti tole :(YAD2710.BIN je treba preimenovati v YFAD710.BIN) kjer sem potem dobil mpeg4 meni vendar podnapisi niso ili centrirani in ni bilo izbire več formatov, nato sem ga še enkrat poflešal z pyps FW od 22.12 in eto zdaj imam polno PYPS verzijo 04 z vsemi meniji in izbiro večih podnapisov.


Lp

ervinja ::

piki64 zakaj se ne da z vaše strani dol ptegnt zadnjin fw noče in noče stalno napaka na strani

Pabo ::

Pomoje fantje/fanta preurejajo/ta stran ker je bilo že toliko predlogov da naj bi opisali kaj ponujajo FWji in mislim (vsaj po moje), da so fantje/fanta sprejeli/la te pobude in da lahko kmalu pričakujemo lepšo, modernejšo in bolj zanimivo internetno stran P.Y.P.S..

Upam da bo tudi kak novi FW prišel ven!(s tem mislim predvsem tisto oranžno črto pri predogledu slik)


LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Runnagain ::

Se tudi sam poigravam z mislijo, da bi naredil stran, na kateri bi bili zbrani vsi FW-ji od različnih verzij in seveda pripadajočimi opisi, kaj kakšen FW podpira in podobno; imam tudi doma server, tako da tuki ni problema, problem je samo cajt, ki ga trenutno nimam oz. ga imam zelo malo (izdelava stanovanja).

Lp, Runnagain!!!

ervinja ::

piki64 kdaj bo deloval upload ali še sploh bo nič ne poveš

ralf ::

Lep pozdrav.

Mojmu bratu sem konc novembra kupu yakuma podnapisi še niso centrirani bere pa šumnike.
Pogledala sva verzijo in ta je 05. 00. 03. 05 0c. 00. 00. 02.
Lepo bi prosu če mi lahko kdo točno opiše postopek kako naj zapečem fw na cd in kateri fw?
Namreč iz pyps uradne strani sm potegnu paket 5 fw. Zadnji je ywad2710.
Aja a se da fw zapečt tut na cd-rw?
Hvala lepa za odgovor.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: perci ()

Volk| ::

Ralf:
Sprašuješ bedarije!
Preberi prvo stran in tam imaš vse odgovore! Če pa se ti ne da, pol pa niti ne devaj novega FW gor.Lenoba!;(

nec2000 ::

Ne razumem kako, da ima vecina takšne probleme z samo namestitvijo FW. Zadeva je tako preprosta samo prebrati je treba in slediti navodilom FW. Glede podnapisov sam nimam nobenih problemov!

Cuoresportivo ::

Prvo , bi rad pohvalil vse ustvarjalce teh FWjev, da se tak trudijo. Tud sam mam tega yakuma in se zadovoljen. Sledi pa ena težava. Prvo bi sploh rad vedel, kje lahko vidim verzijo FWja?

Stvarco sem kupil nekje decembra in zadeva je delovala super, slo menu, podnapisi, skratka vse lepo in prav. Danes sem dal gor PYPS workgroup FW, bojda zadnji, ki doda tisti menu za izbiro velikost in barve podnapisov. In od te posodobitve dalje , mi podnapisi izginjajo. Čist naključno al nekje na sredini al proti koncu, pa to na istih filmih. Podnapise vse pretvarjam v SRT in pred posodobitvijo je na teh istih filmih vse delovalo OK. Če ima kdo kako idejo , bi da jo deli z menoj. Prosil bi tudi, če mi lahko kdo pove, kej lahko vidim katero verzijo imam sploh. Hvala.


EDIT: ok, kak ugotovim verzijo sem že prebral, grem ugotavljat. Zdaj je samo še problem z podnapisi, ki me zanima.
lep pozdrav(best regards)

Zgodovina sprememb…

media1 ::

kar se tiče podnapisov ki ti zginejo imam enak problem...
ko zginejo samo prevrti film malo naprej in nazaj in spet imas podnapise

hudo79 ::

@dj cotto

Najprej hvala za (ne)prijazen odgovor. Sem že pred tvojim odgovorom ugotovil v čem je bila stvar, a ja, pa FW sem dal gor že pred pisanjem vprašanja.

Mislim, da je na ravni kulturnega obnašanja nesprejemljivo, da je nekdo tako nestrpen in pljuva po ljudeh, ki vljudno prosijo za pomoč. Nekateri zaradi pomembnejših obveznosti pač ne moremo neprenehoma sedeti za računalnikom!

Tako da drugič pač ne odgovarjaj na vprašanje, če ti je odveč in pusti to nekomu drugemu, ki si bo pač vzel čas!

dj cotto ::

@hudo 79

1. Lepo, da si sam našel odgovor. Lahko pa bi popravil svoj post in zapisano rešitev ponudil še drugim, kajne?! Potem bi tudi moj odgovor tebi bil nepotreben.

2. Drugi odstavek je bil namenjen (kot se da razbrati, razen če misliš, da sem te naenkrat začel vikati) vsem, ki postavljajo vprašanja, na katera je bilo že večkrat odgovorjeno in na katera so odgovori že zapisani na prvi strani te teme.

3. Najprej si preberi pravila obnašanja na forumih, potem si preberi "sticky"-je, po potrebi vsaj enkrat uporabi funkcijo "search" in šele potem "pametuj" ostalim o kulturi obnašanja!

4. Svojo "kulturo obnašanja" kažeš tudi z omaloževanjem "sedenja pred računalnikom". Zaradi takih, ki (po tvoje) samo "sedijo za računalnikom", je tudi nastala ta tema. Zaradi takih je prišlo do DivX tehnologije in zaradi takih, ki "sedijo za računalniki" se tehnologija širi po svetu in približuje širokim množicam. Kaj je komu pomembnejša obveznost, tukaj sploh ni važno. To je stvar posameznika.

5. S tem zaključujem debato v tej temi, na voljo pa sem ti v PM.

Ydx4 ::

Evo, da jaz še dodam nekaj na tole temo.

Yakumota sem kupil nekaj dni nazaj v Comtronu, sicer ne zase, ampak kot darilo. Še par dni bo pri meni, tako da ga bom vmes še malo pretestiral.

Vsekakor, zadeva je vredna svojega denarja. Slika je povsem solidna, ne vem koliko je pa boljša pri dražjih playerjih. Verjetno ne veliko. Notri je že fw 0C..04, s katerim sem zadovoljen, tako da ga nisem niti nadgrajeval na 0C..05. Dobiš centrirane bele podnapise s črkami zadostne velikosti in šumniki (CP-1250). Max. 2 vrstice z max 40 znakov (višek se odreže). Čestitke ekipi ki je tole porihtala.

Od cca 30 DivX-ov, kolikor sem jih sprobal, samo 2 nista delala v redu. Na enem (v formatu MP42) ni bilo slike, v drugem (XVID + mp3), je zvok nekoliko prehiteval. Glede na to, da jih vsak dela po svoje, sem več kot zadovoljen. V redu delujejo tudi mpeg1 in mpeg2, tudi tisti posneti interlaced, s tem da je treba malo poeksperimentirat z gumbom P/N. Čip brez problema folga bitrate 5000 kbps (deklarirano je 15 Mbs, kar je precej tudi nad mpeg2 standardom). Nahitro sem sestavil še en SVCD iz različnih mpeg1 in mpeg2 filmčkov in je tudi deloval v redu

V prejšnjih postih je bilo nekaj govora o zatikanju filmov in to je žal res. Brezhibno delajo edino filmi na 25 fps. Filmi na 24 in 30 fps se nekoliko zatikajo, in sicer, kot sem ugotovil, iz enostavnega razloga - slika na TV-ju se obnavlja 50 krat na sekundo in framerate filma ni sinhroniziran s prikazom slike. Zadeva se opazi na scenah z gibljivo kamero in ti ubija veselje do gledanja. Pri 24 fps film štekne približno 2x na sekundo, pri 30 fps pa 5-6x. Tako je na moji 100 Hz televiziji. Bo še preveril na 50 Hz, ampak verjetno je enako. Toliko o tem, da ne bo kdo razočaran nad aparatkom. Ampak problem ni v prešvoh čipu, temveč v televiziji (verjetno se ne manifestira enako pri vseh)

Enak problem je tudi z enim DvD-jem, ki ga je prijatelj dobil v Koloseju. Ta je bil posnet v NTSC formatu, naši so ga nekaj spacali na način da so pustili framerate 24 fps in dodali slo podnapise. Šteka na enak način kot DivX. Ne vem, kako bi se obnašal na kakšnem drugačnem playerju, ampak predvidevam da podobno. Pravilno posneti DvD-ji (PAL 25 fps) delujejo brezhibno.

Pri 25 fps DivX-ih, poleg srt, pravilno delujejo tudi sub podnapisi.

Previjanje deluje v redu, slow motion tudi. Takrat, če gre za interlaced materialu, player zna sam naredit deinterlace, tako da slika ni nažagana.

Prikaz jpeg-ov je več ali manj neuporaben, 6 mpix slike se nalagajo predolgo, kvaliteta je slaba. Ampak to mi ni pomembno, ker jih gledam na PC-u

Pa veliko užitkov

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ydx4 ()

Ydx4 ::

No, kot je videt, obstaja rešitev. Gumb P/N vseeno preklaplja med NTSC in PAL (tako kot tudi piše), vendar tega prej nisem opazil, ker moja cenena Samsung televizija avtomatsko tudi preklaplja med enim in drugim, pa je slika o obeh primerih približno enaka. Ampak, ko pogledaš od blizu, vidiš da so na NTSC horizontalne črte na zaslonu bolj razmaknjene, pa pri DivX-u podnapisi potonejo proti dol, tako da spodnjo vrstico malce odreže (pomanjkljivost fw-ja, bi rekel). Torej je NTSC.

In v tem primeru je prikaz 24 fps DivX-a skoraj tekoč, ker player zgleda sam naredi t.i. pulldown 3:2, torej pretvori 24 slik na sekundo v 30 (ali bolj natančno, 23.967 v 29.97), na način da vsako četrto polsliko ponovi. Čisto tekoče sicer ni, in kvaliteta slike je slabša (manjše število horizontalnih linij), ampak - to je pač tisto, v čemu uživa 200 in nekaj miljonov Američanov. Bljak. Res so prikrajšani v ogledu svojih Hollywoodskih mojstrovin

Tudi un DvD deluje dokaj v redu v tem modu.

Pogoj je seveda, da ti televizija podpira NTSC.

Cuoresportivo ::

torej, zadevo sem dokončno potestiral in prišel do ugotovitve, da je res kriv FW , da mi izginjajo subi. Filme sem pretvoril po navodilih , ki so opisani v temi IZGINJANJE PODNAPISOV(xvid+ac3). Ni efekta.

Zdaj bi samo prosil , če mi lahko kdo pošllje na mail FW, ki je podpiral SUB in SRT sube. Verzije ne vem, saj je nisme pogledal preden sem flashal. Mislim, da je bila o4, yakumo je bil kupljen sredi decembra.


moj mail:

e-mail
lep pozdrav(best regards)

Zgodovina sprememb…

Ydx4 ::

SUB-i niso sinhronizirani, če film ni na 25 fps (na 24 prehitevajo), vsaj pri meni. Nisem zasledil, da bi kakšna verzija fw-ja odpravila ta problemček

Cosmo ::

A mi lahko kdo pošlje fajl yakumo_041222.zip na mail? Thx 8-)
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Mobidick ::

The future is digital!

r4444 ::

Zanima me vaše mnejnje.
Zasledil sem sledečo novico:

DivXNetworks je prikazalo prihajajočo različico kompresijske tehnologije DivX 6, ki bo omogočila hranjenje celotnega filma v visoki ločljivosti na enem standardnem disku DVD. Tehnologija DivX 6 naj bi bila pripravljena letos marca.

Mislite da bo naš Yakumo prebavil ta format ??? 8-O

Ydx4 ::

Po moje da ne. Kolikor sem bral, mpeg2/mpeg4 dekoder je hardverski, torej to ni del firmwarea in s popravkom firmwarea nimaš kaj naredit. Bo pa verjetno enkrat vgrajeno v kakšen novejši čip.

Stepni Volk ::

To je tema o Yakumo DX 4... in ker Divx 6 predvideva tudi že vgrajene podnapise, je zelo vprašljivo ali bo Yakumo (kot marsikateri drug ploščkosuk) dejansko znal prebavljati nove codec-e.
Kar me vrača k moji trditvi v [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?, da se ne splača kupovati dragih naprav, ker jih čas hitro povozi. Cena napredka.>:D

O Divx 6 lahko razpravljate naprej v novi temi. Že tako imamo preveč strani. :)

JasonK ::

Ojla,

se komu zgodi, da ko predvaja prekopirane DVDje, da se ob zagonu filma slika nekako prepolovi, vrine pa se še zvok s TVja? Res ne vem kaj naredit...težave pa ni, ko predvajam Posebne dodatke (DVD). Ima kdo kakšno idejo?

Hvala za pomoč,
matjaz

MihaK ::

Še nisem opazil takšnega problema..

Sem pa opazil, da ne zna prebrati multisession DVDje.

Imam en dvd, katerega sem trikrat "dopolnil" pa zna yakumo prebrati samo prvi session, ostala dva pa ne.. kriza :(

valf ::

@JasonK: Tako težavo sem imel tudi jaz: Yakuma sem imel priklopljenega direktno na TV, starega cca 10 let. Vsi DVDji, ki so v formatu 4:3, so mi delali v redu, vsi v formatu 16:9 pa so delali težave: slika se je premaknila za pol ekrana navzdol in se počasi premikala iz leve proti desni, zvok pa je bil s TVja. To je veljalo za vse DVDje - originalne in presnete. Kot mi rekel kolega, je težava v tem, da TV ne zna pravilno prepoznati signala za sinhronizacijo. Novejši TVji naj teh težav ne bi imeli. DivXi mi niso delali težav.
Na začetku sem problem reševal tako, da sem v Setupu preklapljal sliko iz LB v WS (če se ne motim) ali obratno, vendar ni delovalo pri vseh DVDjih.
Dokončno sem problem rešil tako, da sem Yakuma priklopil na Line-in videorekorderja in od takrat teh težav nimam.

NEBO ::

:\ :)) Zdravo !!

Ekipi P.Y.P.S., imam Yakumota in se mu kar precej kolca, zato upam da bo tale informacija korisna in pravočasna.

V slovenščino preveden Firmware za Yamado DVX-6700 vključuje tudi nekatere popravke v delovanju sistema in odpravlja težave z zatikanjem, ki so jih opazili nekateri uporabniki je dostopen na internetni strani http://www.jae.si/.


LP !!
Marko

JasonK ::

valf, hvala za pomoč..je pomagalo :)

Geronimo11 ::

Včeraj sem kupil za sestro tega Yakumota, pa se mu zelo čudno odpira pladenj za CD/DVD. Ko pride pladenj do sredine počaka in se nato mukoma s polžjo hitrostjo odpira naprej (pa še to po mojem mnenju ne do konca). Zapira pa normalno kot pri računalniku.

Vprašanje: to ni normalen način odpiranja ali pač?

Prosim za čimprejšnje odgovore, če je morda to serijsko tako butasto narejeno. V nasprotnem primeru, bom seveda takoj nesel nazaj.

LP

Cosmo ::

Ravno včeraj sem ugotovil, da mi Yakumo ne predvaja DVDjev. Ko vstavim DVD v pogon, pridem v meni, lahko izbiram scene, dodatke, itd.., ko pa dam predvajat film, slika ostane črna. A ve kdo v čem je fora? Aja, imam zadnji firmware in verzijo C (YGAD2710.BIN).

Lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Whatafuck ::

A mi lahko kdo pove do podrobnosti kk naložim firmware za yakumo....Dol sem potegno novi firmware...Na prvi strani v forumo sta omenjeni sam 2 datoteki....JS mam pa 4...Pa tista zadeva z ISO...S čim to najlažje nardiš?JS mam nero express pa nekako ne najdem zadeve....A ve kdo za kak enostaven program?
A morš dat vsako datoteko posebej v ISO al obe oz. vse 4?

CaqKa ::

Whatafuck, sej sploh ni tako težko poiskat še ostale divxvid teme v tem oddelku, ali pač?



[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Stepni Volk ::

NEBO - Yakumo in 6700 nista tako zelo podobna.. še na 6600 jim ni uspelo prensti (zaenkrat) rešitve za packed bitstream.

Geronimo11 - glej prvo stran te teme, ne ni normalno, menjaj predvajalnik.

Cosmo - originale?

Whatafuck - na prvi strani je navedenih 5 verzij datotek za Yakumo DX4 (toliko je namreč do sedaj znanih "podverzij" tega ploščkosuka).

Zgodovina sprememb…

Cosmo ::

Stepni Volk: Originale in "varnostne" kopije.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Mihec_71 ::

Geronimo

Menjaj Yakumota, če se vratca zatikajo - sem imel isto težavo;( , ampak so zamenjali in je zdaj OK:))
Hmmmm.....

nebek ::

Pozdravljeni!
Moj problem pri Yakumi poleg podnapisov je zvok! Ploščosuka imam priklopljenega na Sony receiver preko priloženega audio kabla. Na mojo žalost nisem pred nakupom preveril ali ima ploščosuk 6 audio izhodov tako kot ima receiver 6 audio vhodov za 5.1 sistem. Tako imam sedaj že prej omenjeni kabel priklopljen kar na cd audio vhod. Pri takšni povezavi mi nikakor ne uspe da bi zadnja dva zvočnika dobila signal (ne špilata). Kako rešiti zadevo?
Ima še kdo takšnega ploščosuka povezanega z receivejem in mu zadeva 'špila'

LP, Grega

MEDENA ::

kako ste kaj zadovoljni z YAKUMOti ?

piki64 ::

@nebek a nimaš coaksialnega vhoda na receiverju? Če ga imaš poveži preko te povezave.

LP

Stepni Volk ::

MEDENA - opravlja svojo funkcijo. Moti me le to, da imajo toliko različnih podverzij. Očitno nimajo stalnih dobaviteljev sestavnih delov in vsake 2 meseca zamenjajo SUB VERSION ;((.

MEDENA ::

kaj pa ZOOM ikonca zgine v novem fw-mu ?

recaro ::

Glede na to da je kr nekaj verzij FWja bilo omenjenih v tej temi, bi prosil če lahko kdo pove katero je najboljše naložit gor da bodo podnapisi normalno delali?

Stepni Volk ::

recaro - če misliš nato, kateri file... je to odvisno od verzije, ki jo imaš. Glej prvo stran.
Glede verzij, ki jih je PYPS do sedaj lansiral, ima verjetno vsak svoje mnenje. V prejšnjih si lahko izbiral barvo podnapisov, najnovejši ima centrirane podnapise... dilema...
Bomo na PYPS strani poskušali dodati vse verzije s polnim opisom za lažjo odločitev.
Do takrat pa naj mnenje podajo uporabniki.

Zgodovina sprememb…

jurkoslo ::

Hi.vidm da si kupu yakumo dx4 in ti cool dela.no sej jaz sem jo kupu par dni kasneje v isti trgovini pa mi podpira srt,sub,xvid sam me malce motijo podnapisi ker se spodnja vstica pomakne skrajno levo in nimam tri vrticnie,velikost mi se kar odgovarja.glede xvida pa mi obcasno steka ker je v predobri kvaliteti nekateri pa delajo tekoce.divx mi dela lepo.no ja zanima me kero nadgradnjo že imam gor,prodajalec mi je rekel da imam zadnjo,kar se mi ne zdi logicno ce nimam sumnikov in 3 vrstic.kupil sem ga 18.1 2005 pa me zanima a je ze gor zadnja in kaj moram nadgradid za3 vrtice in šumike.zahvalujem se ti ze v naprej za odgovor se posej a ce mi ga posleš na moj mail jure.bag@siol.net.by
prvih 100 let je zajebanih

lewi ::

Mene pa zanima glede frekvence na kateri deluje Yakuma predvajalnik.
Ko predvajam film, se mi v ozadju vidi nekaj slike od nekega televizijskega programa, tak zeleno gre preko. Ko sem imel podoben primer na video-rekorderju sem na njemu samo spremenil frekvenco na kateri deluje in to je blo to. Kako naj to rešim pri Yakumi!
HvAlA!!!

LP

Runnagain ::

levi, poskusi izklopiti anteno iz tv-ja ven, pa poskusi.

Lp, Runnagain!!

Stepni Volk ::

lewi - najprej sporoči kako imaš ploščkosuk priklopljen sedaj?
S-video, SCART?

lewi ::

preko scart priključka!

lp

Stepni Volk ::

lewi - poskusi še s S-vided... isti rezultat?
Kako je, če upoštevaš Runnagain-ov predlog: brez priklopljenega antenskega signala na TV?

sotlerx ::

lewi !
POrobaj zamenjati skart utičnice(kar imaš v TV uklopi v player, kar je v playeru daj v
TV.in ali imaš starejšo TV.
sotlerx

yakuzza ::

ZAPIS NA CD. DVD.

sem novi lastnik Yakume dx4, ala Leclerc za 13800 SIT, ko odštejem bone.
Dela ok, dodal sem tudi Firmware z dne 22.12. dela.

Problem je naslednji, ko predvajam CD ali DVD, mi kaže samo 8 znakov v imenih, ostalo skrajša z Ž,
Zanima me, kako moram zapečt ploške ali megaploščke, da mi Yakuma prikaže long names (do 40 znakov)

Imam Nerota, 6.3.1.11, peče ok,

kje nastavim format peke in ali moram dodat še malo 'kvasa', da bodo tudi imena fajlov vzhajala do 40 znakov.

THANX za odgovore
yakuzzi mi je bolj všeč...... :)

Stepni Volk ::

yakuzza - long file names zaenkrat še ni vgrajen v Yakumo FW, je pa na bratrancu Yamadi... malce časa bo potrebno.

Whatafuck ::

:'(
Rabim pomoč!!!
Imam Yakumo ver.Cmark2(ver.05.00.03.05,0C.00.00.05-sub ver.).Da sem dobil slo podnapise,sem zapekel mapo YAD2710 ,YAD2710G pa sem spremenil v YFAD2710(Firmware sem dobil na uradni strani-www.yakumo.de).Podnapisi so ok.,potrebno jih je samo scentrirati.Takoj ko je naložilo file,sem opazil da nimam več zvoka preko reciverja(povezava preko audiokabla),ostal pa je zvok na TV(povezava preko scart-a).Sedaj ne morem več uporabljati hišnega kina in s tem v zvezi dolby suround-a.Pa tudi vratca na Yakumi se sedaj odpirajo počasneje.Kot bi se nekje zatikala.Zapirajo se pa tako kot prej,torej v redu.Prosim če mi lahko kdo pomaga.
Pa še nekaj.Seveda bi rad imel tudi Slo-meni,pa ne vem kako do njega pridem.
««
19 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35870585 (18404) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524565 (5063) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38460966 (19380) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

Oddelek: Zvok in slika
194247 (2069) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123814 (12230) piki64

Več podobnih tem