» »

civilization 3

civilization 3

Olajuwon ::

Torej igrco zaženem in vse dela perfektno. Problem je ker je slika malo "dvignjena". Civilization 3 na začetku je nekoliko odrezan na zgornji strani. In tudi med igranjem je slika nastavljena bolj navzgor oz. malo odrezana. Imel sem podobne probleme pri NBA 2004 samo ko sm dal nove driverje za grafitčno kartico.. je blo ql ... letos za underground 2 je bla črna slika sm spet dal nove driverje in je blo kulj. Samo glede na to da je ta igrca nekoliko starejša... nevem kje bi zdaj tičal problem.. any suggestion?
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Gundolf ::

Stari driverji?
Kaj pa imaš zaeno grafično?

Olajuwon ::

radeon 9700... ki pa je krepko novejša od igrice
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Vesoljc ::

mogoče je to problem :)

pa vertikalni premik na monitorju kaj pomaga?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Gundolf ::

Civ 3 uporablja directX. Ne vem kako imaš lahko potem probleme na ATIjevi kartici. Morda rabiš drugo verzijo Xa.

Olajuwon ::

sm nastavil z vertikalnim premikom in zdaj je ok. Pa zanimivo windowsi so tudi ql četudi sm dal drugačna nastavitve ... zanimivo
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

gzibret ::

Ne vem kaka je glupa fora CIV III, saj igrica privzeto nastavi maksimalno možno ločljivost, ki jo podpira sistem in tega se za boga ne da spremenit. Ti imaš predobro grafo in preslab monitor.

Priporočam da naložiš še gonilnik od monitorja - meni je to pomagalo.

Ali pa naloži navadni SVGA gonilnik za grafo (manj priporočljivo).
Vse je za neki dobr!

Olajuwon ::

Da ne odprem nove teme bom kar tukaj postavil kopico vprašanj:D
Mene zanima kako lahko zasedaš mesta.. Mam ameriško civilizacijo in skušam na vse pretega zasest eno rusko mesto in mi ne uspe. Poslal sm tudi po 8 vojakov (divizij kerekoli so te enote) musketmenov na spearmene in razne warriorje pa mi ne uspe zasest mesto, ker jim vedno uspe uničit vojsko. Razni katapulti in kasneje cannoni so totalno nesposobni za izvedbo invazije, ker enostavno ne streljajo na mesto in nasprotniki jih takoj uničijo. Pa naprimer z ironclad se spravim na eno karavelo in me ta uniči.. WTF????? ;(( Igram na najnižji stopnji samo ni mi jasno kako me nasprotniki s tako lahkoto premagajo. Potem je še tu problem s civil disorder... neprestano se mi pojavljajo in jih skušam pomiriti s kakšni temple in potem s razporejanjem hrane (al kaj se že dela nevem), da potem ikonce osebkov so bolj vesele v mestih. Ampak kasneje proti 20 stoletju še to več ne zaleže. Wonderje sicer mi uspe vse naredit ampak vseeno sm razmeroma zaostala civilizacija. Ima kdo kakšne smernice za mi svetovat?
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Vesoljc ::

heh

artilerija (katapulti, topovi) je tocno to. zna samo bombardirati. bombardira pa ponavadi najmocnejso enoto ki v ciljnem kvadratu. ce ciljas na mesto, vcasih unicis tudi kako nadgradnjo (templ, itd...). ce na istem mestu kot je top nimas niti enega vojaka, lahko sovraznik preprosto zavzame to enoto (tudi ti lahko), zato ga vedno brani!

musketmani so jajc za napad. enote se v grobem delijo na obrambne inu napadalne... musketmani niso napadalci :) konjeniki pa ze znajo biti prava stvar.

ironclad je tud bolj jajc :)

civil disorder je pa precej bolj kompleksna tema. rahlo sem ze pozabil sicer, ampak na sreco osebkov vpliva vec stvari. prva in glavna, ce se ne motim je drzavna ureditev, ki jo furas. te bolj zacetne (monarhija, fevd, itd...) zahtevajo vsaj dve enoti v mestu. kasneje v republiki ali demokraciji pa enote v mestu bolj skodijo. nekje v mestu lahko vidis kolk happy obrazov ti da dolocena stvar. precej pomagajo tudi posebne dobrine (kozuhi, parfumi, diamanti, itd...)
drugace pa lahko osebke v mestu tudi spremenis v recimo znanstvenike ali pa zabavljace. zadnji ti dajo en happy face vec.

kasneje (20.st) pa zna biti precej teszko umirit folk...
eksperimentiraj ter beri civpedio. vse pise not :)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

darh ::

civil disorder sem jaz hendlal tako da sem dal auto manage na vsa mesta (ne spomnim se kje to nastaviš... malo po helpu pobrskaj...) -- uglavnem... če imaš auto manage mora it mestu RES slabo da v disorder pade...
Excuses are useless! Results are priceless!

Gundolf ::

Z governorjem naštimi da ti bo vse sam opravljal (razporejal hrano, miril disorderje, itd)

Drugač je pa v glavnem tako, da tiste enote, ki imajo napad > obramba, so za napad :D Ostale pa le za obrambo - da branijo tvoj stack enot, ko napade sovrag. In nikoli, ampak res nikoli ne raziskuj ironcladov.

Ne delat wonderjev, to je največja napaka začetnikov. Jih v glavnem ne rabiš, zmagat se da čist lepo tud brez. Raje gradi t.i. improvements v mestih.

Aja, če si dolgo v vojni ti to tudi vpliva na puntanje tvojga folka.

Če je še kej folka tuki ki to igra bi se lahko zmenil za kakšno mrežno igro.

urban99 ::

Ironclad je zakon, seveda samo, če ga imaš prvi med vsemi civilizacijami :D Tudi potem je še vedno zelo uporaben - postaviš ga strateške točke med kontinenti (najbolje v ožine), da imaš pregled nad dogajanjem na morju, lahko pa (če jih imaš več) z njim napadaš v jatah. Ampak to je bolj klavrno.

Civil disorder je pa cela j***a. Men včasih dojadi, da se mesto, ki sem ga pred 100 leti zavzel, še vedno punta, čeprav jim gradim katedrale in jih preprosto izstradam, dokler puntarji ne pocrkajo. Če jih upravlja župan, je ponavadi itak na njihovi strani (ok, mal precenjujem AI?) in se ravno tko puntajo, tko da je fajn, če celo regijo (Continent Cities) upravlja guverner največjega mesta.

Wonderjev res ne gradi preveč - sem ter tja kakega strateško pomembnega (Great Library npr. je zlo fajn), če imaš dobro produkcijo - na koncu špila bodo po neki logiki itak vsi tvoji hehe

Meni grejo ultra na živce delavci - to bando premikat je cel hudič, če jih pa avtomatiziraš, so se pa sposobni spravit delat železnico nekje v PM in pol jih moraš vsakega posebaj po svetu lovit in preusmerjat.

Drugač pa za CIV3 obstaja zelo dober manual in cel kup dobrih forumov na netu - sem enkrat mal gledal in tam res dobiš ideje hehe - npr. delavci, če jih je preveč, so odličen živi ščit! (yeah yeah, ne mi moralizirat, to je špil + na koncu mam vedno ful zadovoljnih državljanov)) Ladja, polna sovragov (ali prijateljev z enim settlerjem, to je v bistvu še bolj nadležno), se približuje obali, ti pa jih pričakaš s kakimi desetimi delavci, ki jih seliš skupaj s premikom ladje :D Ni variante, da se izkrcajo :P

Ziga Dolhar ::

Kaj če si pa omisli enga marinca? >:D (Francoska solata!)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

urban99 ::

Bravo Ziggga, saj res! - čeprav proti kompjuterju se mi to še ni zgodil hehe

Gundolf ::

Niso ti še marinca prpelal? Maš pa srečo. Men so tud že helikoperji vozil pa padalci pristajal 8-O Jst podobno foro uporabljam s tremi enotami, ki na začetku igre blokirajo 'sovražne' settlerje :D

Ampak mi ni jasno kako mate lahko take probleme s disorderji. V primerjavi z ostalimi civilizationi je trojka prav pohlevna na tem področju. Boste mogl mal manj vojn imet pa več s luxuries trgovat. Ko je pa že treba vojno pa le blitzkrieg.

Ziga Dolhar ::

Težav z disordeji nimam kaj veliko.

Priznam pa nekaj -- na 1. težavnostni stopnji "ownam".
Na 2. ... se mi zatakne. Nasprotniki me že zelo zgodaj omejijo, vedno bolj zaostajam ... ... ...
https://dolhar.si/

Olajuwon ::

gundolf: Ne pretiravaj o vojnah!!
V civlization ni lepšega kot izvajat nenehni teror na tuje države>:D Samo meni se zdi, da vsaj kar se tiče vojn v trojki je lastna populacija ful občutljiva in začnejo hitro sikat. Za voskovanje in expanzionizem so najboljši zuluji ne? Ima kdo kakšno priporočilo kako čimprej pridet do konjenice (da lahko uresničim moje imperialistične apetite>:D ) ? Kje pa se upravlja z guvernerji v mestih al pri domestic advisor?
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Ziga Dolhar ::

V mestih -- Contact governor.
https://dolhar.si/

gzibret ::

Glede disorderjev:

ful pomaga sikstinska kapela in bahova katedrala. Če maš veliko parfumov, diamantov, vina, krzna itd... pol je marketplace odlična zadeva.

Disorderje povzroča (med drugim) vojna. Dlje traja in z večimi sosedi si v vojni, bolj se bodo puntal. Skleni mir z vsemi, razen z enim. Ko tega potolčeš, prešaltaj na naslednjega. Pri tem veliko pomaga ženska enakopravnost (woman surfrage) in policijska postaja.
Vse je za neki dobr!

Gundolf ::

Ja sej to sem rekel o vojnah. Ne da sem proti - nikakor ne, to je glavno. Samo ne smeš pretiravat. Tolčeš po enega, dva naenkrat, drugače imaš brez veze probleme z lastnim prebivalstvom. Pa pohitet se tudi splača, zato blitzkrieg.

Kar se tiče 'civ specific traits' so mi najbol všeč industrial (ker workerji delajo 2x hitrej) in religious(manj težav s prebivalci in pa kratkotrajne revolucije). In težave s prebivalci ne mislim le na disorderje, težave so že, če so toliko nezadovoljni, da moraš imeti v mestu enega ali več entertainerjev in tako izgubljaš na produkciji in širjenju mesta. Expansionistic mi ni kaj preveč všeč.

Mislim da je tretji level (a je to regent?) uravnotežen. Se pravi da nisi ti, niti ni AI hendikepiran. Če te premagajo že v nižjih nivojih te je lahko sram :D Hec. Če te že v drugem levelu stolčejo ti priporočam naslednjo taktiko. Če ti nekdo razmeroma močan napove vojno, se poveži z vsemi ostalimi, s katerimi imaš stike (imej čimveč stikov) in jih prepričaj da stopijo v vojno na tvoji strani. Potem pa uživaj v razpletu. Torej, če si šibak pusti močnejšim od tebe da se pretepajo med sabo in med tem rasti :D

PRST ::

No pa da še jst neki o tem povem. Uporabljat guvernerje za upravljanje mest je iz mojih izkušenj ena velika beda ker sam nareedim vse bolje in hitreje. Za disorderje pač najprej mal poveči lux rate in zmanjši davke pa znanost. Wonderji so dost pomembni, ker ti lahko v veliki meri olajšajo zadevo oz. ti dajo odločilno prednost pered ostalimi (vsaj v emperor in dety stopnji). Drugač je pa treba mal civpedio preštudirat, da vidiš kaj najprej zgradit, izumit in s čem se vojskovat.
Mimogrede RAR rula :D!

Gundolf ::

Popravek na moj prejšnji post (zdaj sem šel pogledat :D) - stopnja, kjer je človeški igralec izenačen z računalnikom je četrta - monarch.

KTr1sk ::

mene sam zanima če komu dela igra orek neta, in kater popravek je treba imet gor
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Dr Evil ::

Pozna kdo kakšen popravek za enote,ker mi gre na živce,da mi računalnik z wariorom zavzame mesto,medtem ko jaz z bistveno naprednejšo enoto njegovega ne morem.Recimo,da so parametri podobni kot pri civ2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

Partizanen ::

PE_Niko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Civilization VI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11719140 (2687) Sony-Tech
»

Shogun 2: Total War (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
18123282 (14025) yoco
»

Civilization V (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11015567 (9783) Morientes
»

Civilization 3 (PTW)

Oddelek: Igre
181298 (1071) GregiB
»

Civilization III

Oddelek: Igre
331622 (1147) boha

Več podobnih tem