» »

Ne morem plačati kazni :)

Ne morem plačati kazni :)

«
1
2

Tero ::

Najprej povem da me vse skupaj zanima samo hipotetično in da nisem dobil (zaenkrat) še nobene kazni.

Torej pred kratkim sem vozil malo prehitro(165km/h kjer je bila omejitev 70>:D ) in malo je manjkalo da bi priletel na radar. Sedaj pa me zanima kaj bi bilo če bi me ustavli.. Povem da sem star 21 let in živim pri starših in nimam nikaršnih dohodkov in nobenega premoženja. (avto je bil od mame) Kako bi lahko od mene izterjali denar za plačilo kazni? (aja morm povedat da nism ne dijak ne študent) Da bom jaz mel (uradno) službo bo preteklo še nekaj let. Kolikor se meni zdi da mojim staršem nebi mogli terjat denarja? V tem primeru mislim da bi šel lahko v zapor, ampak v nedogled me nebi mogli obdržat tam...;)

Torej predvidevam da bi mi zamrznili tekoči račun takoj ko bi imel uradno plačo čeprav bi bilo to komaj čez nekaj let? in ali bi moral plačat kake obresti?:O

Kaj torej vi mislite o tem?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

DSmidgy ::

Pomojem maš javna dela zej. Bi za kakšnega invalida, katerega je zbil prehiter avto, skrbel.

Daedalus ::

Takoj ob prvi plači bi ti začeli trgat za kazen. Z zakonskimi zamudnimi obrestmi seveda.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

10k = 1 dan v arestu.
l'jga

Gandalfar ::

Se da it namesto koga drugega v zapor? Kaksna pravna fora?

lambda ::

Tist en dan v arestu je ukinjen po novem - zdaj v arestu nič ne odplačuješ dolga, lahko pa ga z javnimi deli. Sicer pa za ta "malo prehitro" ne bi blo nč narobe, če bi sel kam malo delat, da se malo zamisliš ...

Smorny ::

Borchi, ti časi so mimo. Sedaj je uklonilni zapor, ki ti ne odbija od kazni. Torej, če ne plačaš, fašeš še zapor zraven, da te malo streznijo.
Sploh, pa ne morem si predstavljati, kako lahko voziš 165, kjer je 70 omejitev! Nočeš mene za sodnika!>:D
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smorny ()

madmitch ::

Sicer pa za ta "malo prehitro" ne bi blo nč narobe, če bi sel kam malo delat, da se malo zamisliš ...

Recimo na traumo - nočna izmena, da bi pospravljal dele teles tistih, ki bi jih takšni objestneži pohabili, ubili... Poleg tega bi te dal še na prisilno delo s kuglo na nogi -eno leto za vsak kilometer prekoračene hitrosti. Poleg tega bi še tvoji mami zaplenil vozilo, ker je posredno povzročila hud prometni prekršek (kot v neki evropski državi, ki ni v EU).
Raje razmišljaj, kako bi peljal po predpisih in ne kje so luknje v zakonu.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

roba87 ::

Jaz bi še mu dodal brisanje riti starim omam in dedkom v domih >:D

Tear_DR0P ::

Hm spet noben ne bere. Tip sploh ne išče lukn, ker ga niso dobil. Samo zanima ga kako bi bilo če bi ga dobl. In če se gremo obsojat vsakega ki naredi napako, se še mal med sabo spluvite.

Priznam, dečko je naredu major zajeb, sam če je v sloveniji postavljena omejitev 70, je to taka cesta kot ljubljanska obvoznica - običajno.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

JanezC ::

Prav bi bilo, da bi te dobili - "malo" si vozil prehitro,
pri omejitvi 70 si teral 165. Se pravi, po isti logiki,
avtocesta 130 - ti bi očitno peljal "malo" prehitro 225.
Popolnoma prav bi bilo, da bi te dobili. Ampak ti si eden
onih, ki bi rekel, kako so policaji pokvarjeni, da so ti
kazen dal.
Daj e-mail, ravno danes sem dobil en mail, o punci,
ki je naj... zaradi pijanega voznika, pa je itak variacija
na temo - ti pošljem z veseljem, sam povej.
Daj deponiraj vozniško, pa se raje vozi z avtobusi,
nam bo vsem laže!

SavoS ::

Saj ravno v postavitvah znakov za omejitve je v Sloveniji problem!!!
Jaz sem 100% prepričan, da če bi malo bolj pametno postavili znake za omejitve, se bi jih ljudje 100% bolj držali, tako pa ima že vsaka hiša ki je malo bližje glavni cesti svoj znak za omejitev 70 ali pa celo 60 in tudi 50 sem že videl, da ne govorim o križiščih.
Prvi primer : recimo obično križišče, brez odstavnih pasov, brez zebre za pešce, brez luči, je omejitev 70, takoj ko zrihtajo odstavne pasove, zebre otoke za pešče in postavijo miljon znakov za omejitev 60.....pa ki je tu logika, prometa je pa isto......
Drugi primer :izven naselja, glavna cesta, nobenega pločnika, kaj šele kolesarske steze, omejitev 90, no pa polek obstoječe ceste naredijo kolesarsko stezo in ločeno še pločnik za sprehajalce, vse skupaj ločeno z dvojno odbojno ograjo od glavne ceste in SURPRISE : POSTAVIJO OMEJITEV 70!!!
Tretji primer: delavci postavijo znake, delo na cesti, zožanje ceste, omejitev 40 itd potem pa cel mesec nobenega delavca ali bilo kakšne dejavnosti na tistem odseku ceste, policaji tak kot so butasti pa veselo merijo z radarji na tistem odseku in pišejo položnice ...JAO EJ!!
Četrti primer:
Ravna cesta v dolžini cca 1,5 km, skoraj na sredini odcep za čistilno napravo, in suprise : ja prav ste uganili ....omejitev 60 !!!
PA PEEZDA NO....kdo se zdaj dela norca iz nas voznikov??
Zato bo pa še dolgo v sloveniji veljalo mnenje, da so nekatere omejitve postavljene samo zaradi lepega, da slučajno nebi spozabil in predolgo peljal 90 po ravni cesti!!

Ne govorim o naseljih, tam je prav da je omejitev 50!!
Tudi sam večkrat kršim te "butaste" omejitve, ker so postavljene kar tja v tri dni...

Torej Če se v naselju pelješ več kot je dovoljeno potem ti ni rešitve in je prav, da te kaznujejo, če pa pelješ na ravni cesti in prekoračiš #butasto # hitrost, ti samo eno preostane...PRITOŽBA .....

UFUFUF nekje sem se moral malo zliti, ker me full pizdi, saj enkrat na teden hodim v Ljubljano in popizdim, ko gledat tiste "HIŠNE OMEJITVE"........
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Microsoft ::

Zarad mene pa se lahko Tero po strehi 300 cez center pleje, ce hoce.

Problem so nesrece in ne prehitra voznja. Sama hitrost se ne ubije, ker pol bi ze vsi pommrli. Je res, da tezje obvladas avto pri visjih hitrostih, vendar ta hitrost le ni bla previsoka na okoliscine.
Jst sem za to, da ga obsodmo sele takrat, ko (ce) bo res koga povozil. Ceprav bo takrat prepozno, je pa tudi sedaj prezgodaj nekoga obsojat, da je zbil cel vrtec otrok, ce ga ni, ane.

Pa glih ta teden sem premisljeval o teh bednih hitrostnih omejitvah. 50 na uro cez take kraje, kot so Domzale, Dob in podobno je bedno. Pelte se gdaj cez cele Domzale 50. Pismo, jst zacnem gledat rikverc, ker se mi zdi, kot da se nazaj peljem, madona!
In ne recem, da bi mogla bit omejitev 150. Ne. Ampak 60. Tolko, kolkor se plejem ponavad. In je cisto kul.

Pa tisti, ki se peljete iz LJ do Trojan po stari cesti, verjetno poznate most, ki gre cez avtocesto tik, preden se le ta konca. Most je nek ultra haj end, srok za tri vozila, ograja taka, da se tovornjak ne more crez zvrnat, ampak ne. Omejitev je 50 (al pa 60). Brezveze. To gre ze tak pocas, da zacnes gledat, ce mogoce ze nazaj ne lejzes.

Pa verjetno so se drugi primeri. Obvoznica LJ. 100. Pa dej nehi. Nej fliknejo 130 (kjer se ni), pa je neka normalna potovalna hitrost za tak sroko cesto, ne pa, da na mir stojis, pa da te veter potiska naprej.

Sm prov jezn, da se nek denar namenja za gradnjo super duper cest, istocasno pa se postavlajo omejitve, kot da je makedamska cesta.
Lep primer. AC iz Trojan do Vrnaskega. Takoj, ko gres na AC, mas po ene 500m blagega ovinka omejitev 100. Ampak lej, pod tisto avtocesto gre stara cesta. Zjebana do amena. Ampak lej, tam je pa kul, ce je omejitev 90.
Tud bedno se mi zdi postavlat omejitev v tunelu na 100. Smisleno bi blo, da dajo 100 samo na vhod v tunel.

Pismo, nekatere omejitve me takle kar razjezijo.:| Zdele pa mal zalegnem, pol pa v LJ pa nazgem marcino da bo slo, ko srekl!!! >:D


by Miha

p.s.: LOL, SavoS, zgleda, da sma pisala vzporedno.:P
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

SavoS ::

@Microsoft hehe ja točno to... sem se ravno hotel še razpisat na temo mostovi in omejitve 50 ali 60, in super duper ograje in šikorka cesta....ok prav, vendar pozimi, ravno zaradi nenadne poledice..., ne pa poleti......

No pa pejte z avtom enkratr od Arje vasi preko Velenja, Slovenj Gradca do Maribora, pa boste potem rerkli uf peezda, pa vsaj ma res vsaka hiša svoj znak za omenjitev, vsak prometbni objekt na cesti in ob njem ima svoj znak za omejitev, pa peeezda no.....ali pa še ena cvetka, ....pelješ 90 in kar naenkrat je napopan znak 50, in moraš bremzat ko butl, da znižaš hitrost, pelješ 100m 50 in potem opet 90.......
No pa poglejmo v Sosednjo Avstrijo...na navadnih csetah omejitev 100km/h, na avtosetah 130, v naseljih 50.....pazi to, glavna cesta, na levi strani tovarna Rassant, na desni strani tovarna Rassant, cesta gre praktično skozi tovaroi in guess what? omejitev 80km/h!!!!, dodan pa je znak pozor viličar!
Torej križišča so urejena z znaki 70km/h , imajio zebre, otoke za pešče in odstavne pasove, nekatera križišča imajo celo omejitev samo 80km/h..........

No ko se že tako ravnamo po EVROPSKI UNIJI na bi se še po omejitvah lahko malo zgledovali po njih, če se ze po višini kazni enačimo z njimi........
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

jRk0 ::

Nic divjat, muziko pa cikc pa bo =)
You fuck up once, you loose two teeth.

Microsoft ::

Al pa tista je dobra. Ko se peljes od Lukovice do Blagovice po stari cesti. Vsak kandelaber ma svojo omejitev. Vsak. Cisto vsak.:P

Aja, pa Maribor je isto. Ko gres iz mesta ven proti AC, je dvopasovnica, vsaka stran je locena mende z malim nasipom (se ne spomnem). Itak, omejitev je po celi dolzini 70. Namesto, da bi jo dal samo cez krizise.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Jackal ::

Če bi te dobili najmanj 60kSit pa najmanj 5 KT. Samo v tvojem primeru bi ti po moje dali še več, ker si bil več kot za 100% čez omejitev. Ljudje kje imate glavo...
Nič hudega če zdaj ne bi mogel plačat... se ti bi trgalo ko bi lahko.. z vsemi obrestmi vred. In prav je tako. Drugič pa pamet v glavo.

Se pa strinjam s tem, da je ogromno omejitev pri nas postavljenih na res butastih mestih. Sploh pa se po novem letu najdejo vozniki, ki zaradi omejitve 60 pred križiščem vozijo potem 60 tudi od križišča naprej... potem pridejo pa do naslednjega križišča z znakom 60 pa se jim zdi neverjetno dobro... samo ne zastopijo pa kolone za sabo. :\

Ravna cesta v dolžini cca 1,5 km, skoraj na sredini odcep za čistilno napravo, in suprise : ja prav ste uganili ....omejitev 60 !!!


A si to mislil tisto cesto na relaciji SG-Dravograd? Skoraj ne moreš zgrešit.

Tear_DR0P ::

Omejitev 100km/h na avtocesti pri vranskem je tam od takrat, ko je moj bivši cimer zarad poledice na tem odseku in blazne vožnje mel prometno nesrečo. Pol pa mu niso mogl prehitre vožnje dokazat in je stožu 2mio SIT od DARSa. In so rajš znak nabil ko da bi še eno tako butasto dožvel. In kar se men tiče je un znak tam pravilno postavljen. Nepravilna pa je omejitev 50 ali 60 na obvoznicah. V avstriji imajo v naselju praviloma omejitev z znaki naštelano na 70 km/h, če le nisi v strogem bivalnem okolišu, kjer je vsakih 5m dovoz za hišo.

Kar pa se tiče podvajanja prometnih znakov, odvečnih znakov ali narobe postavljenih znakov, pa bom začel vozit s seboj fotoaprat in to vse fotkat.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Microsoft ::

Tear_DR0P, nepoznam primera, kaj se je tam dogajalo, samo s 130 se da tam plejati cisto normalno. Ze enih parkrat prezikuseno.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Meamoto ::

50 je še dobro. Celotna Izola (od vhoda do izhoda, ne samo mestno jedro) je postala cona 30 km/h. In šele sedaj so umaknili omejitev ki je na enem delu omejevala vožnjo na 5 (pet!!!!) kilometrov na uro!

BigWhale ::

Ne trdim, da so vsi znaki za omejitve postavljeni pravilno ampak vecina jih pa je. Zacnite razmisljat in uporabljat se tisto malenkost skisanih mozganov, ker so se vam zdruznili zaradi hitrosti. Ocitno.

> recimo obično križišče, brez odstavnih pasov,
> brez zebre za pešce, brez luči, je omejitev 70,
> takoj ko zrihtajo odstavne pasove, zebre otoke za
> pešče in postavijo miljon znakov za omejitev
> 60.....pa ki je tu logika, prometa je pa
> isto......

Ce ni prehoda za pesce, pesec ne sme cez cesto. Ce je prehod za pesce, bos na cestiscu naletel na pesca. Na prehodu za pesce imajo pesci prednost. Tudi ce je prehod cez avtocesto. Se vec, ti si po zakonu dolzan ustavit, ce pesec caka, da bo sel cez cesto. Hecno a?

> Ravna cesta v dolžini cca 1,5 km, skoraj na
> sredini odcep za čistilno napravo, in suprise :
> ja prav ste uganili ....omejitev 60 !!!

Logicno, ti po tej cesti tako ali tako vozis ene 110, ce ni omejitve. Nekdo, ki v konici prometa 15 minut caka, da se bo na levo vkljucil na glavno cesto, pa caka in caka. Ce vidis znak za 60, bos mogoce zmanjsal na 90 in se bo tisti malenkost lazje vkljucil v promet.

Poleg tega, ce se nekdo ze vkljucuje v promet in ti ravno isces telefon po avtu, ker ti zvoni, bos spregledal tistega, ki se vkljucuje in koncalo se bo z divjim bremzanjem ali pa celo z nesreco. Ker pac vozis prehitro.

(aja, pa ne mi zdaj jokat, ker to ni tako, da ti pa nisi tak, ker govorim bolj na splosno ne tako zelo osebno... :) )

----

> Problem so nesrece in ne prehitra voznja. Sama
> hitrost se ne ubije, ker pol bi ze vsi pommrli.

V bistvu hitrost ubije... In samo to. Si ze kdaj videl dva pesca, ki se zaletita in pri tem nekdo umre? ;)

> 50 na uro cez take kraje, kot so Domzale, Dob in
> podobno je bedno. Pelte se gdaj cez cele Domzale
> 50.

Pelji se skozi Domzale/Dob in prestej vse stranske ceste samo na desni strani, potem prestej se vse semaforje in vse prehode za pesce. Potem pa imej se v mislih, da je sola v Dobu na eni strani ceste, hise so pa na dveh straneh...

> Most je nek ultra haj end, srok za tri vozila,
> ograja taka, da se tovornjak ne more crez zvrnat,

Daj ne nakladaj no. Izracunaj si energijo, ki jo ima nek tri tonski tovornjak, ki vozi 80 na uro recimo. Potem pa razmisli kako ograjo bi moral imeti, da ga bo ustavila.

> Obvoznica LJ. 100. Pa dej nehi. Nej fliknejo 130
> (kjer se ni), pa je neka normalna potovalna
> hitrost za tak sroko cesto, ne pa, da na mir
> stojis, pa da te veter potiska naprej.

Tam kjer je v LJ 130 na obvoznici je cesta precej sirsa. Takole po spominu imas na obvoznici od fuzin do razcepa za primorsko, osem priklopov na obvoznico. Razdalja je pa nekaj vec kot 20 kilometrov. Pa se precej ozko je, dosti ozje, kot sosednji del obvoznice preko barja, ki je pa oznacen kot avtocesta in ne kot cesta rezervirana za motorna vozila.

> Tud bedno se mi zdi postavlat omejitev v tunelu
> na 100. Smisleno bi blo, da dajo 100 samo na vhod
> v tunel.

V bistvu so med tuneloma viadukti, prehod med viaduktom in 'navadnim cestiscem' pa ni nikoli lepo izveden. Ponavadi te malo rukne. Predstavljaj si, da na taki prelomnici, medtem ko ti avto ven vlece iz ovinka kolesa zgubijo stik s podlago... A mislis, da bo avto se naprej zavijal? ;) Tam sicer to ni tak problem, probaj enkrat namesto na dolensko zaviti v predor pod golovcem. Tam je omejitev 80 v tistem ovinku na razcepu. Samo ne potem sem hodit jokat... ;>

---

> ...pelješ 90 in kar naenkrat je napopan znak 50,
> in moraš bremzat ko butl, da znižaš hitrost,
> pelješ 100m 50 in potem opet 90.......

Zakaj moras bremzat ko butl? Saj ja gledas na cesto, saj vidis znak dovolj dalec stran. Ali ga ne?

---

> Itak, omejitev je po celi dolzini 70. Namesto, da
> bi jo dal samo cez krizise.

Ne ni. Si se zmotil, omejitve so samo pred kriziscem. Jih je pa kar nekaj ja, to je pa res.

Lucas ::

Mene pa nekej drugega zanima.

Sem bil npr. nekaj časa v skandinaviji. Na Norveškem razen okoli Osla nimajo avtocest. Na vseh ostalih cestah je pač omejitev kakršnakoli pač je, vendar več kot 90 ni dovoljeno nikjer.
Zdej pa mene zanima, zakaj se tam ljudje VSI, skoraj brez izjem lahko držijo omejitev, pri nas pa to ni mogoče.

Zakaj je v naših glavah zavest, da kjer je omejitev 70, gremo lahko 80 ali celo več. A je res težko peljat 40, 50, al pa 70 če je pač taka omejitev?? Zakaj so pa drugje tega zmožni?
Ne vem, očitno smo tolk zabiti, da tega ne dojamemo.
Se res nisem čudil, ko je en Američan pripovedoval, da se pri nas skoraj ne upa na cesto z avtom.
I was here...

Microsoft ::

A je res težko peljat 40, 50, al pa 70 če je pač taka omejitev??

Ja, ce si bo edn zmislu, da bo od zdej naprej DDV 50%, a ti ga bo tak tezk placat, ce je pac tak!?:\

Skratka. Ce se ponuja moznost po izboljsavi omejitev, pac izboljsamo to podrocje. Pa naj gre za odprtokodno ali zaprtokodno resitev.:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

SavoS ::

@Jackal ja točno tam sem mislil

@BigWhale očitno ne potuješ dosti z svojim avtomobilom, oz. ko potuješ pač delaš za sabo eno dolgo kolono, po možnosti kadiš zraven, se pelješ skoz 70km/h in si ceselo ogleduješ okolico, včasih malo pobremzaš na 50 in veselo dalje.....:D , pol pa preklinjaš in pizdiš čez nas ko pač peljemo hitrejše od tebe.....:D

Torej če vozim jaz 50km/h je čist logično, da bom mel čas še okoli gledat in očke past še na kakšnih plakatih oz pičkah, ki se sprehajao minmo...>:D
Če pa jaz vozim 90km/h, pol bom pa 100% bolj skoncentriran na cesto in verjemi,da bom prej opazil tistega pešca, če bo hoto prečkat cestišče, kot pa če zijaš okol, kot stari ata na nedeljskem izletu :D

Sicer pa, če bodo mene dobili na prehitri vožnji bom itak palčal jaz.
Važno je da druge ne ogrožaš oz jim strežeš po življenju.....
Priznajmo si : Nekater omejitve so totalno nesmiselno postavljene in sem kar zato, da se ustanovi posebna komisija na državni ravni, da to malo pregleda in bolj pametno postavi omejitve!
S tem bi dosegli dvoje: Vozniki bi bolj spoštovali predpisane omejitve - posledično -večja varnost na cesti!

Aja še to : nevem zakaj ne kaznujejo tudi takšne ki vozijo 40km/h na glavni cesti kjer je omejitev 90km/h, s tem za sabo delajo kolono, vsi se mučijo s prehitevanjem le tega in posledično ogrožajo sebe in nasproti vozeče voznike! Če bom pa jaz samo 10km/h prehiter pa kuj sledi kazen in nevem kaj še vse....KDO ZDAJ BOLJ OGROŽA VARNOST NA CESTI?? ali jaz ko preljem malo prehitro in ni kolone za malo itd... ali uni ko pelje 40km/h ??
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SavoS ()

Yossarian ::

Če si hitrost prekoračil v naselju, dobiš denarno kazen najmanj 120.000 SIT in prenehanje veljavosti vozniškega dovoljenja (čl. 32 ZVCP-1)

Če si prekoračil hitrost zunaj naselja, se te kaznuje z najmanj 60.000 tolarjev, najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

V vsakem primeu pa ti predlagam in to čisto resno, da obiščeš kakšnega dobrega psihiatra, ki bo spravil to agresijo iz tebe. Če bi namreč ti v tem primeru povozil npr. mojo hčerko, verjemi, da ne bi doživel sojenja.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

BigWhale ::

O tem kako jaz vozim, ti nimas pojma, ker nisem nikjer povedal kako jaz vozim. Na cesti sem sicer manj kot sem bil, sem pa se vedno precej... ;) Jaz ti samo dopovedujem, da niso vsi prometni znaki butasto postavljeni in da vecina za katere ti mislis, da so butasto postavljeni tam stojijo povsem upraviceno.

> Če pa jaz vozim 90km/h, pol bom pa 100% bolj
> skoncentriran na cesto in verjemi,da bom prej
> opazil tistega pešca, če bo hoto prečkat cestišče,
> kot pa če zijaš okol, kot stari ata na nedeljskem
> izletu

Ampak hecno je to, da statistika pravi drugace. :) Pa pot ustavljanja si si zracunal?

Sergio ::

Hehe, ne ... Ni. :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

SavoS ::

Pusti zej statistiko, ker ta med drugim tudi pravi, da je na gorenjskem razmerje žensk napram moškim 5:1 in kaj imam zdaj jaz od tega >:D
Drugo je pot ustavljanja: ja valda da je daljša, samo ga prej opazim pa sma na istem.......če ne upoštevamo različnih znamk avtoimobilov in njihovih zavornih poti ter reakcijskega časa človeka, da pritisne stopalko za zavoro

@edenpač: da neboš mislo, da sem kakšen psihopat, saj itak na času skoraj nič ne pridobiš s hitrejšo vožnjo, hočem povedat le to, da bi blo treba uvest določene spremembe na področju postavljanja znakov in omejitev, saj se včasih človek kar zmede ko vidi za drug za drugem postavljenjih 7 ali 8 znakov od tega so dva za opozorilo, trije za omejitev in ostali za obvestila....pa saj ne moreš vse upoštevat no GET IN REAL LIFE:D
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

BigWhale ::

> da neboš mislo, da sem kakšen psihopat, saj itak na
> času skoraj nič ne pridobiš s hitrejšo vožnjo,

To ves, pa se vedno bi rad hitreje vozil? Cemu? Da bos dal vec za bencin ali kaj? ;>

I rest my case...

kixs ::

Sej imate nekateri prav, da so znaki malo cudno postavljeni... ampak jebi ga!

Ce bi bilo po moje, bi cisto spremenil kazenski zakonik o prometnih prekrskih.

Recimo, cisto enostavno:

Imel bi 3 bonuse za lazje prekrske, kjer bi te samo opozorili in ne bi nic placal. Ko bi bonus porabil, bi za vsak naslednji prekrsek placal recimo €1000 (ja, tisoc evrov!) Za hujse prekrske pa se 5x toliko!

Mislim, da bi se ljudje potem spametovali!

Za tujce bi bila vsaka kazen vsaj €500 in to na licu mesta!

PS:
Vozim pa se zelo veliko, da ne bo kdo mislil!

LP

SavoS ::

Če se peljem v Ljubljano ali pa kam drugam, mi je pač vseeno ali bom pokuril liter vlč ali manj bencina, ker ga bom itak v Ljubljani pri semaforjih še več pokuril, kot pa če tam namesto 90 peljem 100.

Sem pač zagovornik dinamične vožnje in kar se mene tiče se je treba pazit tistih, ki ti za ovinkom ustavljajo ali pa so nedeljski vozniki, oz tistih,ki nenadoma brez vzroka zavirajo ali ba brez smerokaza zavijajo... še huje da kar ritensko iz stranske ceste na glavno izsiljujejo..... kaj vse človek doživi na cesti aj jaj jaj
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Daedalus ::

Eh, vsakega ki rad divja po cestah, bi mogli strpat v avto za crash test, namesto lutke. Me zanima, kolko folka bi pol še divjalo...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Lucas ::

kaj vse človek doživi na cesti aj jaj jaj
Doživi tudi to, da so ponekod sposobni vozit po omejitvah, pri nas očitno ne.
I was here...

DominusSLO ::

Jst bi za začetek uvedel tudi omejitve navzdol...Nič me ne razkuri bolj, kot ena budala, ki vozi 50, kjer je omejitev 70(posebni primeri izvzeti);((

mercutio ::

SavoS: če ne upoštevamo različnih znamk avtoimobilov in njihovih zavornih poti ter reakcijskega časa človeka, da pritisne stopalko za zavoro


No končno je nekdo ugotovil. Vsi, ki se zgovarjate, da je preveč omejitev, pa ta ovinek bi lahko hitreje speljal, pa tam je nek brezvezen odcep, ... večinoma sodijo po sebi in svojih zmožnostih ter avtomobilih. PA NISTE SAMI NA CESTI. Kaj me briga če eden z BMW-jem brez problema zvozi ovinek s 130 KM/h. A zdaj bomo tam pustili kar 130, pol pa vsa mularija ki ravno naredi izpit bo s svojimi Yugoti in Fiat Unoti lepo romala v najbližji zid. Isto je s počasnimi vozniki. Vem, da so mogoče nekateri starejši vozniki nepredvidljivi in vozijo počasneje. Pa kaj. A mu boš prepovedal vožnjo - seveda, če so njegovi refleksi že tako slabi, da ni sposoben za vožnnjo. A nekaterim gre na živce že, če greš 75 namesto 90 km/h. GROZNO res. Bomo videli, ko boste vi stari 65 let in boste hoteli kam it, kako hitro bo to šlo. Pa saj živimo v demokraciji, vsak ma pravico vozit po cestah, če je za to sposoben, tudi če nimajo ravno DINAMIČNEGA načina vožnje. Me pa zanima, koliko starejših ljudi je že povzročilo nesrečo s smrtnim izidom v primerjavi z mlajšimi in prepotentnimi vozniki. Dejte bit malo strpni. Od SKANDINAVCEV bi se lahko veliko naučili.

Najbolj me razpizdijo izjave ala: jaz pač rad vozim hitro. JAZ pa rad streljam s šibrovko po naselju. Saj ni problema, sem izkušen in ne bom ciljal na ljudi, tako da se vam ni treba nič bat. :)

Vsem, ki so tehtno preučili vse nepravilno postavljene znake ob cestah pa predlagam, da se samo še ustrezno izobrazijo na tem področju in se zaposlijo na ministrstvu, da enkrat za vselej rešimo ta problem prepočasne vožnje v Sloveniji. Ajoj ajoj.

BigWhale ::

> Jst bi za začetek uvedel tudi omejitve navzdol...

Tudi to ze obstaja... Preberi si kak zakon.

kixs ::

Glede omejitev navzdol bi bilo res pametno kaksne tezke tovornjake, ki niso sposobni v klanec peljat vsaj 60km/h izlociti iz prometa!! Potem se pa peljes 3km/h v klanec za tovornjakom ;((

Sem pa 1x imel tako sreco... ce lahko tak recem... Se peljem v naselju dobrih 50 (kot po navadi) in dohitim neki avto, ki je vozil recimo 40 (ceprav verjetno se manj). Ker se je ravno cesta zravnala, grem prehitevat in ko prehitim opazim policijsko patruljo z laserjem 8-O . Vendar ni bilo cisto nic. Js sm mel po prehitevanju recimo cca 60... seveda sem potem takoj spustu na dovoljenih cca 50+5 ;)

lp

jRk0 ::

Najbolj varen si, ce vozis primerno razmeram na cesti. Tudi ce je 130, lahko kdaj 80 peljes in ce je kolona vozil na cesti z 60 omejitvijo in prvi pelje 70, ti bos pa na sredi kolone 50 vozil, bos v nevarnost spravljal sebe, vse za tabo in se nasproti vozece.


Nic manj ali vec procentov pocasnih primerkov ni bolj ali manj nevarnih kot malo hitreje vozeci.



Seveda se pa ne strinjam, da si na taksni cesti moral peljati 100%+ nad omejitvijo.
You fuck up once, you loose two teeth.

DominusSLO ::

BW
Žal se policaji pri nas raje skrivajo za zidki jebejo tiste, ki grejo 10km/h preveč.......
Kaj mi pomaga brat zakone, če je kontrola pristranska...

Taras_Bulba ::

Hm. Razen redkih izjem, kup prepotentnih voznikov, ki se jim vedno mudi in imajo največ izkušenj in najbolj obvladajo avto plus tega obvladajo tudi fiziko in imajo super predloge za novo prometno zakonodajo. Kako vesel sem, da si delim cesto z vami. Tako vsaj vem, da sem vedno varen. :|

jRk0 ::

Pa se eno.
Najvarneje je predvidevanje.
Iz tega sledi, da so za voznika najbolj nevarni nepredvidajoci se osebki, ki svigajo sem pa tja pa gas, pa bremza...to so pa ponavadi zenske, babice in dedki in idioti. Tako pac je. To je pac splosno, torej v povprecju pravilno.
You fuck up once, you loose two teeth.

Yossarian ::

Moj odgovor je bil namenjen Terotu, ki je tudi začel to temo.

Savos, če voziš po naselju, nimaš časa preveč gledati okoli, ker moraš računat na nenadne prepreke, ki se ti zgodijo v trenutku in če nisi skoncentriran, ti tudi nižja hitrost nič ne pomaga.

Mercutio: v vsem se strinjam s tabo, primerjava s šibrovko pa je naravnost odlična
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

SavoS ::

@edenpač - se strinjam s tebo, samo v praksi pač nažalost ni tako in še dolgo nebo, vse dotlej, dokler nebodo uvedli kontrolni preizkus praktičnih voženj, recimo na vsakih 10 let, ne pa da imaš recimo vozniško kar do 65 leta starosti, pol pa imaš samo zdravniški pregled.
Enkrat sem poslušal po Val 202 da so zelo kritični ravno tisti vozniki, ki prevozijo na leto manj kot 3000 km, se pravi nedeljski vozniki, dedki, babice, pa še bi se jih našlo. V to skupino spadajo tudi vozniki začetniki!......
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

G-Force ::

SavoS tale tvoj zadnji post je bil tvoj prvi "pameten" post v tej temi.
Vsi tvoji prejsnji so bili samo veliko *jajcanje* da ne recem se kaj grsega!

Torej vsem, ki jim gredo nase omejitve tko v nos predlagam naj nehajo jamrat in se spravijo na vlake in buse in v taxije, al pa naj si najamejo osebnega šoferja. Bo marsikatero zivljenje reseno in veliko plocevine bo ostalo cele...

Eden je prej omenu neki v zvezi z prehodi omejitev, v slogu: 90km/h->50km/h->90km/h
Take omejitve na cesta ni, oz. je vsaj ne bi smelo biti! Zakonsko je določeno, da se omejitve postopoma znizujejo! 90km/h->70km/h->50km/h->90km/h

In tut ta primer ceste arja vas-velenje-SG-DRG-Radlje-Maribor oz. odsek Velenje - Dravograd je lep primer tega! Nikjer ni avtomatsko znizane omejitve iz 90->50! Se vsak dan cel dan vozim gor in dol po teh krajih, torej neki le vem o tem.

Pa izjave v slogu: Pri 50 gledam zenske, pri 90 pa sam cesto! Pa daj daj, komu ti to lazes? Nam? NE! Teplo bo sam tebe, itak vsi vemo, kk je. Ker pol bi zgledlo nekako takole: "ob cesti stopa pojava....zdi se ti, da je zenska....AHA, zenska je....uf, caki malo, kolk mam na stevcu....89km/h...uf ne smem je gledat....NEEEE, BREMZAJ....aha, ok, zdaj mam 50 na stevcu...zdaj si jo bom pa mirno ogledal....aha...blond je...."

O starejsih udelezencih pa samo to: A ima izpit? JA! A ima avto? JA! A lahko vozi? JA! Ce ti pa kaj ne pase, se pa poglej v ogledalo pa se vprasaj: A bom jz lahko vozu avto ko bom star 65 let? A bom dozivel 65 let? ipd.

Se pa vsekakor strinjam, da bi VSI morali obnavljat vozniski izpit ( teoreticno znanje in prakticno voznjo na vsaj 5 let!!!) Mogoce se bo ta moja zelja celo izpolnila...nekaj se ze premika v tej smeri na strokovni ravni...

Oh, pa tko btw. SavoS in Microsoft in avtor te teme...Vi bi po enmu tednu, ki bi ga preziveli na skandinavskih cestah ZNORELI! Tam pa vsi vozijo tolk kot je omejitev! In ne 10 vec ali 10 manj...ampak kvecjemu +- 5km/h!!! Pa se to zelo redko! Vem, sem sam vozil po njihovih cestah 1 mesec! In kazni so tudi socne...

Sam disciplina nas lahko se resi...ker kar se voznikov tice, smo globoko na Balkanu...sanjamo lahko Evropo...

LP.
|P4 3,0HT|1024MB RAM|GA81915P-G|160GB Maxtor SATA|Leadtek 6600GT PCI-E|

Jackal ::

Kolikor sem predelal nov ZVCP o omejitvah navzdol piše nekako takole:

Vozilo, ki vozi po cesti s hitrostjo nižjo od najvišje dovoljene se mora umaknit s cestišča, če se za vozilom nabere kolona najmanj treh(3) vozil.

Mislim, da je tudi pisalo o tem, da če mora tako vozilo s cestišča odstranit policaj, stane 30k.

Je pa res, da so nekatere omejitve postavljene zelo zelo čudno in včasih prav povzročajo nevarnost. Ena od teh so recimo izvozi z avtocest... tudi Lj. obvoznice. Tam so skoraj povsod postavljeni znaki 40. Zdaj pa naj nekdo reče, da gre dejansko s tistih 130 na 40... Razlike v hitrosti je za 90km/h... s tem ko sam upoštevaš to omejitev že prav tvegaš da dobiš nekoga od zadaj, ki je ne...
Druge čudne omejitve so tudi pred cestninskimi postajami na avtocestah.
So pa seveda tudi obratne situacije, ko so omejitve postavljene na takšno hitrost, s katero ni mogoče varno odvozit tistega kakega dela ceste.

Pa tudi nisem edini, ki tako misli - Klik

Brane2 ::

Hehe, tist ovinek s tazadnje slike mi je takooo zelo znan, saj tam dostikrat tečem.

Klanc je soliden in vsake tolk so tam policaji (zaradi mularije ki divja z Yugači).

Ko pritečem pred ta ovinek, začnem hodit "zaradi radarske kontrole" :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Drugače pa se strinjam 100% z vožnjo po predpisih.

Predpise in ustrezno infrastrukturo plačujemo in če jih ignoriramo s tem sam dajemo potuho uradnikom.

Če so znaki "butasti", je treba zahtevat pojasnilo in po potrebi tudi ukrepanje...
On the journey of life, I chose the psycho path.

jRk0 ::

iz 90 na 60 je vsepovsod brez kake vmesne. pa med 50 pa 60 ni glih razlike=)
sploh pa avtomobilski stevci bolj ali manj lazejo. Vsi lazejo. tako da lahko peljes do 5 cez omejitev, ker tako se vedno po fizikalnih zakonih cisto pravilno vozis.
You fuck up once, you loose two teeth.

link_up ::

zal vedno veljajo zakoni fizke in, ce kdo ne dojame zakaj so prometni znaki in kaksno zavarovanje nudijo ni zrel za avto.

kaksne butaste ideje pa imajo ljudje tukaj je pa ze skoraj zastrasujoce...vendar za nase ceste nic novega :O Najbolj butasta izjava pa je od @Microsoft-a, ki pove da nesreco izzivaj in potem, ko se zgodi pac reci..jah nesreca... in pa tista o hitrosti, ki ne ubija...mhm...seveda...gibalna kolicina, ki te neposredno ubije sploh nima veze s hitrostjo...jaja...pa dej mal pomisl kaj sploh govoris...

edit: stevci lazejo le pri visjih hitrostih...sigurno pa ne pri 50...vsaj ne za 5 km/h...
In and Out

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: link_up ()

G-Force ::

@jRk0:
govora je bilo o padcu iz 90->50km/h! To je v zakonu doloceno, iz 90->60 pa nikjer ne pise, da ne sme bit. In ja med 50 in 60 je razlika in to se kar zavidanja vredna!

Sem videl crash teste pri 50 in 60...se kar pozna...tudi pri morebitnih telesnih poskodbah udelezencev! Plocevina je zvita pa itak v vsakem od obeh primerov.

LP.
|P4 3,0HT|1024MB RAM|GA81915P-G|160GB Maxtor SATA|Leadtek 6600GT PCI-E|
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omejitve hitrosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
788832 (5316) Miha 333
»

omejitev hitrosti na ljubljanski obvoznici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8717658 (15281) darkolord
»

Prehitra vožnja - ugovor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18913827 (11357) Tear_DR0P
»

Prekoračitev hitrosti v naselju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8012118 (10562) Dr_M
»

Policaj me je presenetu z milo kaznijo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838849 (7252) Popeye

Več podobnih tem