» »

Matrox vs. nVidia

Matrox vs. nVidia

ilanium ::

Bojda so Matrox kartice razred zase kar se tiče ostrine 2D grafike. Je to res? Glede na ceno, ki je za nekaj tisočakov višja od GeForce 2 MX -u, pa ne ponuja niti približno tako dobre zmogljivosti v 3D grafiki. Dejstvo je, da Matrox G450 ponuja najboljšo hkratno uporabo 2h monitorjev (, ne vem, kako se obnese pri tem GeForce.Za sistem, ki bo v 80% uporabljan za 2D/3D grafiko (ne rabi 3D enote) in programiranje ter 20% za 3D programiranje (DirectX, OpenGL) ter igre, kaj se mi bolj splača kupiti. Nujno mora imeti podporo dvem monitorjem hkrati, ker imam neizkoriščen 15'' monitor ki bi ga bilo pametno ponucat.Hvala lepa za informacijeKaj pa ATI Radeon?

malinavc ::

Ja najbolš de kupiš pol Matroxa, nevem kak se obnese Geforce pol k ga prerihtaš v Quadrota(pol je mnde tut za 2D progyje dobr) in za igrce.Najbolš bi ti blo en Radeon DDR sam nevem če ma sploh ATI podporo za 2 monitorja, ma TV out, druga pa ne.
...odvisno s katere perspektive gledamo...

Tzar ::

Jest sem nabavu GeForce-a MX-400 TwinView pa še TV out, VIVO izvedba. 2D je zelo dobra, za 3D pa ne bom zgubljal besed. Cena pa niti ni tolk vidoka okol 35k.
Življenje je lepo!

ilanium ::

Živ. Kateri proizvajalec ponuja to VIVO izvedbo? Hmm, razmišljaš kaj o modifikaciji v Quadrota?

Matty ::

Sam imam Matroxe ze kar nekaj let (trenutno G400 DH). Ker ne spilam tolk najnovejsih iger, se manj kvake in podobno, tudi ne rabim take 3D grafike. In moram rect: na svojem podrocju Matrox kraljuje, z odlicnim supportom preko neta in zelo dobrimi driverji. Za delo, ki ne rabi hitre 3D grafike je super. Ce pa hoces spilat, in to vse na max detajlih, pa to niti pod razno kartica zate... in pejt na geforca!

Mimogrede... ne vem ce ma geforce podporo tudi za dva monitorja, npr. da mas lahko razlicne dele desktopa gor.

Daishi ::

Ma !

Geforce 2 MX Twinview !
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

JLP ::

Če bo sistem 80% v uporabi za 2D delo potem bi se osebno vsekakor odločil za Matrox. Če pa bi potreboval DualHead tehnologijo pa vsekakor. Matrox je sinonim za kvaliteto 2D. Poleg tega so njihovi gonilnki najboljši kar sem jih kdaj videl in so nasploh najbolj stabilni. Poleg Matroxa bi mogoče res razmislil še o Radeonu.
Live long and prosper!

ilanium ::

Hmm. Takole gre zgodba. Malce sem gledal teste glede tehnologije priključitve dveh monitorjev na eno grafično kartico.Obe tehnologiji (nVidiin TwinView in Matroxov DualHead) nista žal nikjer vzporedno primerjani. Matroxova ima kar se tega tiče malce več možnosti, a pri nobeni ni mogoče v Windowsih 2000 naštimati različne resolucije na obeh monitorjih. Zdi se mi sicer, da gre za problem z driverji, ker zadeva na Windowsih 98 in ME dela.Ker je nVidia v 2D grafiki malce slabša, pa sem razmišljal da bi naredil tisto veleznano modifikacijo v GeForce MX -> Quadro MRX in bi moral dobiti tudi profesionalno 2D grafiko, hkrati pa prihranil 70 DM, če gledamo razliko med Matroxom in nVidio, ter okrog 2000 mark če gledamo razliko med GeForcom in Quadrotom.Kaj se vam zdi?Kaj ma Radeon zaeno dvomonitorsko tehnologijo?

Senitel ::

Če boš hacknu MX-a v Quadro MXR neboš nič izboljšal 2D kvalitete slike, ker je edini problem v RFI filtrih...

VASkO ::

tako je

nekateri pac ne vejo, zakaj je matrox "najboljsi". cip pri kvaliteti slike nima skoraj nobene zveze. matrox tudi sam dela svoje kartice in zato dajo gor boljse in drazje filtre in zato je slika tudi zelo dobra. kaj mislite, bi pa bilo, ce bi matrox cipe prodajal kot nvidia in bi pol proizvajalci hteli ponudit cim cenejso kartico na racun dobre slike? ravno to se dogaja z nvidiinimi karticami, ko je edeina konkurenca le cena (za marsikoga) pa ne dajo v razvoj nic denarja, ker se jim ne splaca, ker bodo pol kartice drazje in jih nihce ne bo kupil. skoda, da se to dogaja, samo tako pac je in zato imajo geforci za en drek megleno sliko.

ilanium ::

Zdej pa vedno manj vem, kaj naj kupim. :(Če bom mel odlično 3D sliko je precej velika nevarnost da spet začnem prekomerno nabijat igrice...Hmm, torej Matrox.Sam resno, kakšna je pa razlika med 2D grafiko na Matroxu in Radeonu?

ilanium ::

2D grafika gre takole: 1. Matrox, 2. ATI, 3. NVidia.
3D grafika pa takole: 1. NVidia, 2. ATI, 3. Matrox.
Test Matroxa G450 Dual Head: http://www.hothardware.com/hh_files/S&V...

Test nVidie GeForce MX TwinView: http://www.evil3d.net/reviews/gfx/vtgf2...

Test ATI Radeona VE Dual Display: http://www.digit-life.com/articles/rade... da nisem samo jest v tem dreku. :)

ABX ::

Sej ne rabi kupit novo Matrox če misliš delat v 2D okolju.

Tudi kaka stara g200 bo kul.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ilanium ::

ABX, živ. Kam pa nej jih grem kupt. V Jerovšek poslovna enota Rovte. :)Itak je bolj da še tistih 10 čukov ekstra nabiješ pa da misliš da si kupu višek tehnologije.

Daishi ::

Debata o 2D kvaliteti ima se eno plat !

Kak monitor mas ?
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

ilanium ::

Hmm. Pomojem monitor ne bi bil problem.iiyama Vision Master Pro 17''. Bo OK?Sklepam po tem da sem eden redkih ki v ekran buljijo že kar nekaj let, pa skupaj s svojo zvesto ATIjevo kartico še nimam železno-steklenega dodatka na nosu... :)

ilanium ::

Kul, najdu sem en vsporeden test vseh kartic.
http://www.anandtech.com/video/showdoc....

Daishi ::

Ko si ze tolk cakal potrpi se malo in si kupi enega od novih Ati-jev( 8500, 7500 ), ki naj bi resil vse probleme ( 2D, 3D, Dual Head, Video, . . . ):D
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

ilanium ::

Ravno to nameravam... Sam ne vem kdaj kej te zadeve pridejo v Slovenijo? Maš kakšne informacije iz prve roke?

sasulj ::

Jaz ti prodam Matroxa g400 DH za 22000SIT.

ABX ::

ilanium: Mali oglasi mogoče?

Sicer pa kvaliteta slike se začne močno razlikovat od 1280x1024@70Hz naprej.


Sasulj: verjamem da marsikatero igro se da lepo igrat z Matrox (kot recimo z v3,...), vendar point je v temu, da ne mislit preplačat eno kartico glede na njene sposobnosti.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ilanium ::

ABX, mali oglasi. Sem že razmišljal, ampak glede na to da je večina slo-techerjev bolj hard gamerjev, verjetno nimajo Matroxov.Sasulj, kar se tiče tvoje cene, dobim novega z vsemi pripadajočami zadevami - G450 16 MB Ram za 19 000 + DDV, 32 MB RAM pa 29 + DDV. Če ceno spustiš tam na 15000, ga vzamem, drugače pa ne.Gre namreč za dve leti staro kartico, ki še nima DDR rama, najnovejši tehnologij pa še samo 16 MB je... Premisli, če bi ga sam kupil v tem primeru :)

Daishi ::

Hardcore gamerji majo Matroxe na drugi masini !

Jst mam G400 Max DH !!! ( ga takoj prodam tud za 20 :D)

Sicer pa : G450 ima DDR 64 bit, G400 pa SDR 128 bit !

Ce povzamem je DDR 166x2x64 ( mislim da je se nekaj manj . . . 150 MHz ?? ) in SDR 166x1x128 prblizno isto, oz. je celo SDR rahlo hitrejsi ( pri Max verziji nasploh, ker je spomin na 200 MHz ):D
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

ilanium ::

Če ti je všeč, zakaj ga prodajaš, reveža ubogega :)Kok je to stara grafična kartica (kukr sem jest gledal najmanj 2 let), ker me skrbi da ne bo kej frke z driverji, če ne bi res razmislu da jo pridem iskat.

JLP ::

Problemov z drajverji ni. Matroxovi drajverji so itak najboljši kar sem jih kdaj vido. Pa še zlo stabilni so. Drgač pa še zdej delao drajverje za G200/G400/G450. Lih zej enkat je ena beta vn pršla.
Live long and prosper!

Daishi ::

KHM ! Za mal Half-Lifa v dveh prek ADSL, G400 ni lih visek viskov ! ( bi mal nadomestil z enim Radeon DDR ali podobnim ) >:D
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zadnja anketa o grafičnih kartah - Matrox

Oddelek: Strojna oprema
151148 (869) tha_man
»

Matrox Parhelia 512

Oddelek: Strojna oprema
472933 (2103) kuglvinkl
»

Grafična kartica z kvalitetnim Tv izhodom

Oddelek: Kaj kupiti
91347 (1167) G[e]c
»

Grafikulja za resno delo

Oddelek: Kaj kupiti
231378 (1054) BoO
»

Radeon/Kyro/Matrox/Mx

Oddelek: Kaj kupiti
181243 (1000) Brody

Več podobnih tem