» »

Kako narediti klan?

Kako narediti klan?

«
1
2 3 4

Matek ::

Sledeča tema je namenjena vsem, ki igrate kako medmrežno igro in ste se naveličali neprestanega nabijanja na javnem strežniku ter bi hoteli zaigrati ekipno in se preizkusiti proti drugim ekipam. Igranje v obliki tekmovanj z drugimi postaja vse bolj priljubljeno in prinaša tudi dosti več užitkov kot nabijanje na public serverju, če ga primerjamo z običajnimi športi, je nekako tako, kot če bi nehali nabijati žogo na lokalnem košarkaškem igrišču in začeli trenirati košarko.

Za začetek rabite ekipo. Pozitivno je, če ustvarite klan z ljudmi, ki jih poznate v resničnem življenju, saj lahko tako različne probleme rešujete ob pijači v lokalni kavarni, sicer pa boste verjetno, kot večina klanov, shajali z ljudmi, ki ste jih spoznali na internetu. Velikost ekipe je odvisna od resnosti igralcev in izbrane igre. Za primer: Quake3 se igra najpogosteje 1na1, Call Of Duty 5na5, Counter Strike 5na5 ali 2na2, RTCW 6na6, itd. Poleg osnovne ekipe potrebujete še nekaj dodatnih igralcev, saj se je težko vedno zbrati v polnem številu. Bolj kot so člani resni, manjše je njihovo število v ekipi. Izbrati si morate igro, ki jo boste igrali in ime klana. V tej temi bom kot primer uporabljal klan Hortenzije, ki igra Call Of Duty.

Naslednji korak so nekatere nujne stvari, večinoma povezane s komunikacijo. Najprej potrebujete svojo spletno stran, ki ne rabi biti pretirano lepa in obširna, za začetek je dovolj, če vsebuje podatke o članih klana in kontaktne podatke, morda tudi zgodovino odigranih tekem in dosežke na tekmovanjih. Kot naslednjo stvar rabite svoj IRC kanal, ki se ponavadi nahaja na omrežju Quakenet. Njegovo ime je ponavadi sestavljeno iz imena klana in kratice imena igre, ki jo klan igra, v našem primeru bi klan uporabljal kanal #hortenzije.cod. Tretja stvar, ki jo klan potrebuje, je glasovna komunikacija. V te namene se uporabljata programa Teamspeak in Ventrilo, manj tudi Roger Wilco, ki je starejši. Ti programi omogočajo soigralcem, da med igro komunicirajo, si posredujejo lokacije nasprotnika, dajejo nasvete itd, vsi pa se morajo povezati na centralni strežnik, ki je lahko plačljiv ali pa javen (recimo SiOLov ventrilo strežnik na naslovu 193.189.160.33). Za uporabo potrebujejo vsi člani nameščen program in računalniški mikrofon, kar običajno ne predstavlja veliko stroškov. Kot zadnje in neobvezno pa klan potrebuje svoj strežnik. Najem kvalitetnega strežnika stane zajeten kupček denarja, vsak klanovec pa v začetku, ko soigralcev še ne pozna in ne ve, kako dolgo bo klan obstajal, ni preveč navdušen nad tem, da bi vsakih par mescev odštel par prešernov za skupni strežnik. A to ni tako velik problem, pri organizaciji tekme se moramo pač dogovoriti za izposojo strežnika pri kakšnem prijateljskem klanu ali pa to odgovornost prevaliti na nasprotnika.

Tako, osnove imamo in klan lahko začne delovati - igrati tekme. Te ponavadi razdelimo na 2 tipa - uradne (official) tekme in neuradne (practice) oziroma trening tekme.

Uradne tekme so del večjih tekmovanj, ki jih organizirajo Online skupnosti, ena bolj znanih in razširjenih v Evropi je Clanbase. Pa se kar sprehodimo po prijavi na Clanbase in organiziranju tekme. Najprej moramo naš klan prijaviti na Clanbase (link join Clanbase na vrhu strani). Ta proces traja kak dan, pri tem je važno, da navedemo resnične podatke, predvsem stran klana, sicer ne bo sprejet na Clanbase. Nato lahko naš klan prijavimo v katero od lestvic (ladder). Pod ladders v meniju na levi izberemo Call Of Duty, nato pa pod Europe izberemo Search & Destroy ladder. Pred nami se odpre lestvica klanov. Če smo prijavljeni in naš klan sodeluje v tem ladderju, lahko sedaj poiščemo kakšnega nasprotnika in uredimo tekmo. Drug tip tekmovanj na Clanbase so Cup (OpenCup in EuroCup) tekmovanja, to so pokalna tekmovanja, ker se klane razdeli po skupinah in se tekme odigravajo v določenih časovnih okvirih (kot razna evropska, državna in svetovna prvenstva v različnih športih). Na takšna tekmovanja se je ponavadi možno prijaviti nekaj tednov pred začetkom.

Treningi se igrajo dosti bolj neobvezno, najdete jih ponavadi na ircu, najlažje na velikih kanalih, ker se zbirajo igralci iger, recimo uradnih clanbase kanalih (#clanbase.ime_igre, v našem primeru #clanbase.cod). Tam pač na kanalu napišete, da iščete trening, kakšnega skilla ste in podobno, kmalu vas bo kdo msgjal.



Tako, to bo nekako vse, kar sem vam imel za povedati o ustvarjanju klana, če vas zanima kaj več, brez zadržkov vprašajte. Vse navedene informacije sem dobil iz svojega klanskega igranja Enemy Territoryja, v drugih igrah se lahko določene stvari razlikujejo, tako da ne jemljite vsega preveč dobesedno.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
  • preklical razglas: ahac ()

NoUse4AName ::

Homepage v bistvu sploh ni tako pomemben. Je pa nujen irc kanal. In to 2 kanala, en javen in en privaten samo za clan memberje.
V bistvu če teh stvari ne veš nimaš kaj za delat klan. Tudi če jih veš, je biti vodja klana veliko več kot samo te tehnične stvari katere si napisal. Če si vodja klana, brez da bi kdaj prej imel izkušnje z klani si obsojen na propad (razen če igraš z prijatelji iz real life).

Matek ::

Homepage ni preveč pomemben, omenil sem ga zato, ker ga na Clanbase-u zahtevajo, če hočeš registrirat klan in ga tut preverjajo, mora vsebovat pravi email in ostalo. Sicer pa ni ravno pomemben, se strinjam, vsaj v začetku ne.

Kar se pa tiče ustvarjanja novega klana, jah, res je, da ponavadi klan, ki nastane iz kopice ljudi, ki se prvič vidi, ne doseže kaj veliko, če nihče nima izkušenj, ampak včasih pa stvar rata. Če že ne preveč resno, pa vsaj za zabavo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

hunter01 ::

Kaj lahko postavis privat ventrilo server na svojem racunalniku in kako ce je mozno.
+
Kolk je za placat na siolu za privat chanel ce ve kdo..

Tnx

NoUse4AName ::

lahko, vendar rabiš dovolj zmogljivo povezavo v internet. Saj bo šla vsa komunikacija preko tvojega računalnika. Ampak boš tudi moral dobit eno starejšo verzijo ventrilota, ko je še bil server zastonj (ni se za bat, kvaliteta je enako dobra).
Drugače pa dvomim da je siolov ventrilo za plačat.

Matek ::

Na siolu ni treba plačat za kanal, samo admina rukni, pa vam ga bo odprl. Poišči ga na igre.siol.net
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

MaXeeeY ::

@NoUse4AName irc kanala NE rabis se posebi pa ne rabis 2!
why? ce majo usi memberji ventrilo alpa TS so lahko usi lepo na ventrilotu pa se pomenjo o cemer se je pac treba. public irc kanal je pa kukr se kermu klanu zlub... nujen ni samo je pa dobr ce mas usaj ksn chat program (msn ali kaj podobnega) da te kotaktirajo ce si se zmenu za ksn cb war alpa kej podobnega. samo irc je pa dobr met ce hoces ksn FW alpa WAR na hitrco najdt...

Matek ::

MaXeeY, tako kot je napisal NoUse4AName, kanali so skor nujni, en privat in en javen, ker ce te bo kdo iskal zaradi cesarkol (kaki official wari, ce te rabi admin iz kakega razloga, karkoli), te bo tam najlazje dobil, ne pa da poskusa po messengerju kater member je online pa kater ni.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

NoUse4AName ::

MaXeeeY, v koliko klanih si bil? Očitno ne veliko, če ti takšna osnovna stvar ni jasna.
Smisel klana je druženje in igranje. Za kar je potreben stalen prostor, kjer se lahko zmenite za taktike, kdaj ima kdo čas, splošno pogovarjanje, izmenjava nasvetov (kdo videl kakšen dober trik). Katera ekipa misliš da je boljša, skupina prijateljev ki se dobro pozna, ali 5 popolnih tujcev?
Seveda je irc kanalen tudi nujen, če se nameravate vključit v širšo skupnost (brez česar klan redko obstaja dalj časa).

karabin ::

Hunter01: Ventrilo room na siolu je brezplačen. Kontaktiraj z adminom Hemeroid-om(mislim da ima mail: hemeroid@siol.com)

Drgač pa se mi zdi da clanbase propada in se zmeraj bolj uveljavla esl-europe. (mogoče se motim :))

LP, GoGy

NoUse4AName ::

kr precej se motiš

karabin ::

Povej kje.... Primer naj bo Counter strike.

..poglej kdaj je bil nazadje odigran kakšen slovenski war(5on5).

NoUse4AName ::

Mogoče zato ker slovenci v cs-ju niso dovolj dobri, da bi igrali na mednarodnem nivoju (so redke izjeme seveda)?
CBova stran ima več kot 2 milijona obiskov na dan, za cs open cup se je če se prav spomnim prijavilo več kot 1000 klanov. Letos bo CB spet imel LAN finale za eurocupe...

Zheegec ::

Itaq da je clanbase glavna stran za klane, tudi v CS:S je gotovo aktivnih nekaj Slo klanov - Source.si je gotovo med najboljšimi, Sexy in rP pa najbrž tudi igrajo, pa še kakšni klani so.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Morpheus ::

kar se csja tiče, cb niti pod razno ni merilo. še posebi bi omenu ladderje, ki so sploh smešni (da, tudi international). edino kar mogoče kej pove, je eurocup, pa še ta na pride do izraza. razlog je preprost, najboljši klani so itak profesionalni in NE tekmujejo na cbju, ker od tega nič ne profitirajo. za 1.6 je esl velik bolj aktiven in konkurenčen ladder. kar se pa sourcea tiče... top klanov ni na ladderju, tko da spet nebi kej preveč o tem. edino merilo za1x so cupi, trenutni open cup in bližajoči se nations cup.

@nouse4aname: nehi pametvt

@alien: source.si ni na ladderju, vsaj ne sq1, ker imamo prevec dela s pripravami na NC. sicer sta pa top klana sE in source.si (slovenska).
I too shall be brought low by death, but until then, let me win glory!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Morpheus ()

Zheegec ::

Hja, se nisem toliko v sceni... 9Hp.si so tudi dobri, ene 3 poznam in so hudi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

NoUse4AName ::

kako lepo je prazno provociranje...

[cZtRiKeR ::

Homepage v bistvu sploh ni tako pomemben. Je pa nujen irc kanal. In to 2 kanala, en javen in en privaten samo za clan memberje.

Bolj bi reku, da je pomebna stran. Usi hodjo na strani oddajat tryoute za nek clan. Kirmu se pa lup v igrci ment z enim za v klan? Nobenmu...
Glede irca, je pa spet problem ker 15% ludi neve na kir server se morš povezat da prideš na določen kanal od clana.
(Pač sovražim cheatherje ki ne znajo cheatat)

NoUse4AName ::

haha. Ja res, zato pa je chat tako pogosto zaspaman v igrah, ker se nobenmu ne lubi menit ne?
Sem lepo napisal zakaj je irc kanal pomemben. Iskanje ljudi preko internetne strani je najbolj neučinkovita možnost.

jlpktnst ::

Sam igram Lineage2 (trenutno), in je zadeva rahlo drugačna zaradi števila. Klan ima trenutno okrog 100 članov. Številke so takšne, da dvomim o tem da se vsi poznamo sploh. Delam pa bolj na ljudeh kot pa na igri sami.
Irc kanal. Forum. MSN. Pa še v igri je klan chat. Zadeva je res precej bolj masovna.
Mogoče malo neumestno? Je pa zanimiva distinkcija:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

Reanimated ::

Joj @NoUse!
Pa res misliš da je kdo na ircu? Pa kje ti zivis? Poznam zeloooo veliko klanocev,in jih vsaj večina nima nobenga irca ali xChata. (usi majo Msn,ventrilo,teamspeak) Ti boš iskau kanal od klana, pa še naštimat ne boš znau kak prideš gor z passom? lol!
im freakZ

Matek ::

Stam!na, smem vprašat za katero igro gre in koliko aktivni so ti klani? Ker imam ravno nasprotne izkušnje. Kanala od klana nič ne "iščeš", naveden je na klanski strani in pod kontaktnimi podatki na strani e-lige (clanbase, esl, whatever), pa tudi s passwordom ni zaklenjen, tako da ni problem priti nanj.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

hunter01 ::

Tudi jaz sem mnenja da je irc pri iskanju warov zelo zelo koristen, govorim o cod-u za druge igre pa nimam izkušenj.

Reanimated ::

Okej, igram MoH:aA [uglavnem tam ni teh staff-ov z mircom pa to, tryoute so pošila na clan site] Za ostale igre pa res nevem.
im freakZ

NoUse4AName ::

wow poznaš veliko klanovcev. Car. Se te lahko dotaknem?
edit: ok da ne bo čisto flame odgovor. To ne pomeni jack shit. Ko boš kdaj clan leader kakšnega uspešnega klana (po možnosti mednarodnega), boš kaj vedel kaj potrebuje klan da uspe. Dokler nimaš osebnih izkušenj nimaš pojma.

Zgodovina sprememb…

Morpheus ::

če boš lider uspešnega klana (dejansko uspešnega) dejansko ne boš rabu irca, ker boš use igralce, k jih boš mel v klanu, poznal že od prej in jih ne boš sprejel na podlagi tega, kako so igral na pubu al pa na kakem "tryoutu" al kva vi delate ampak glede na to, da boš že vedu, da je dobr ker se je že izkazu.
I too shall be brought low by death, but until then, let me win glory!

Matek ::

Ja dobro, jih poznaš že od prej in so vsi iz uglednih klanov, so pa iz različnih krajev po sloveniji ali tudi v tujini. In kje drugje se boste dobili kot pa na ircu?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zheegec ::

Naš klan je iz vseh koncev... vedno smo na Vetu, če slučajno ni kakšnega pa MSN ali Xfire da ga pokličemo.

Irc je bolj uporaben za iskanje FWjev in kakšen mix.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

hunter01 ::

Osebno se nikoli ne pogovarjam preko irca!! za take stvari so TeamSpeak, ventirlo, MSn (vsaj v mojem primeru), je pa res da ko iscemo ware (FW) to dela en in si ne predstavljam da bi nasel tolko warov drugace kot preko Irca. Max 10min pa je war s tem da iscemo war z njihovim serverjem.

LP

Jan987 ::

kere igre pa v klanih največkrat nabijate?

bam88 ::

oh ja kje so bli casi ko sm mel svoj klan :D mel smo 16 memberje pol mi je pa komp crknu in sm nehov tok igrat je pa razpadu.. klan je biu pa za CS.. sicer pa klan ni tko tezko uveljavt.. rabs ssamo 3 dobre playere da skoz skup igrate po serverjih pa te folk sam prosi za clanstvo.
Drgac bi pa lahk naredl Slo-Tech klane :D
Hohohoahao

Matek ::

Em, tema se je začela spreminjati v flame, zato sem malo počistil debato o tem, če je NoUse4AName dober ali ne, dogovorite se po PM. Pač nekateri menite da IRC za klan ni pomemben, drugi pa zagovarjamo dejstvo, da ni mogoče resno slediti sceni, če te ni na IRCu. Kakorkoli že je - back on topic, da ne bo še več rdečega.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

strictom ::

Dober bi bil Slo-Tech clan. Predvsem zato da bi nam n00bom pokazal kaj pomeni klansko igranje. Ne da bi bil nek űber pa to.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: strictom ()

Tilen ::

Berem te rdeče poste in se mi zdi naravnost smešno kako se nekaterim da prerekat.

Morpheus-a razumem kr on je res v TOP sceni CSS-ja in bi te vrjetno poznal ce bi bil tako dober kot pravis, pa tudi jaz ne igram tako malo.

Dober bi bil Slo-Tech clan. Predvsem zato da bi nam n00bom pokazal kaj pomeni klansko igranje. Ne da bi bil nek űber pa to.

Čemu se ukvarjat še z enim klanom? Mors razumet, da traja in traja da se uskladis s svojim klanom, ustvarit spet nekaj novega, se uigravat bi bilo nesmiselno. Mix-e pa lahko itk dobis instantly.

Glede IRC-a in Ventrila pa je cist odvisno kaksno populacijo imas v klanu in kaksne interese imajo. V nasem klanu je bilo recimo zelo tezko pripravit in je se zdaj tako, da tezko vidis katerega od klanovcev na ircu kr se jim enostavno to ne zdi tako pomembno. Za IRC sem priskrbel 2 bouncerja, ki pac idlata tam in "sponzorirata" nase ime, dejansko pa pridem mogoce na 2 dni 1x gor malo pozdravit folk ali pa takrat ko iscemo kak fw/w/mix. IRC kanala sprva sploh nismo meli namena imet, ze iz zgoraj omenjenih razlogov vendar pa, kot je ze MMM rekel, je to "must have".

Ventrilo pa je itak se vedno glavni program oz. pripomocek za komunikacijo. Takoj za njim MSN in pa xfire.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

strictom ::

Čemu se ukvarjat še z enim klanom? Mors razumet, da traja in traja da se uskladis s svojim klanom, ustvarit spet nekaj novega, se uigravat bi bilo nesmiselno. Mix-e pa lahko itk dobis instantly.


Nimamo vsi klanov. Tuki na slo-techu bi izbrali ena ki nima klana za liderja. Potem bi pa od enga od vas bodisi (tebe, MMM, ...) sprejemav nasvete in svašta.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Tilen ::

Ce bi bli resni, komot.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Lešo ::

A je treba met za recimo:Cod-a original cd-je da nardiš klan?
To so bile moje besede

NoUse4AName ::

klan je neuradna organizacija, sploh ne rabite met računalnikov pa ste lahko klan :).

Matek ::

Lešo, kot je povedal NoUse4AName, za samo ustanovitev klanov dejansko ne potrebuješ ničesar, ampak da ti odgovorim na to, kar tebe najbrž zanima - če hočeš klansko oz. tekmovalno igrati CoD, potrebuješ original, ja.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

strictom ::

Zakaj? Saj vsa ta tekmovanja ala cb potekajo na privatnih serverjih ki ne preverjajo Cd Keya. Če je pa klan resen in namerava zmagovat pa po tekmovanjih hodit je pa pametno met Original :D
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Keyser Soze ::

Sej je fino met klan. Tako kot recimo ekipa pri košarki. Uigrani, se poznajo, obvladajo vsak svoje področje in tvorijo eno super celoto. Ampak za klan je treba met cajt.

Sam bi takoj bil v kakšnem klanu (igranje ETja na javnih serverjih mi že kar preseda, saj je le nabijanje tja v tri krasne), a kaj ko je treba hodit delat, pa še kaj naredit popoldan. Vikendi so delavni. Skratka štala.

Koliko časa pa recimo klanarji porabite za to. Vam ne pobere preprosto preveč časa? (Kakšni starejši, ki so že na fakulteti ali celo v službi)

hunter01 ::

Strictom: zato rabis original ker ima veliko slovenskih klano serverje v nizozemski/nemčiji in niso screckani. Potem pa imaš war s takim k a tak server pa te pb pomeče zaradi neoriginalov in potem če nasprotnik to sporoči na Clan base je cel klan ki nima originalov preprosto banan. Tak da ti res svetujem da nabavis vsaj original cd-key, s tem bos lahko tudi igral proti vsem kateri bojo za war! ker zna vcasih biti kar problem najti screckan server(ce imas svoj server je malo lazje) ;)

NoUse4AName ::

Keyser Soze: igra se ponavadi od 20.00 dalje. Razen če si clan leader je dovolj če imaš samo zvečer cajt.

Keyser Soze ::

Že, samo pozabljaš, da je potrebno ponavadi vstati ob 6 zjutraj. Spanje najkasneje ob 10ih zvečer. Morda malo potegneš, a se je treba še stuširat in uredit, da zjutraj ni neke panike.:\

P.S.: Nisem eden tistih, ki mu je dovolj 6 ur spanca. Vsaka ura manj od 8 na dan je za mene ena opeka več na hrbtu. In se nabira potem, dokler ne prespiš razlike.

Tilen ::

Zdaj smo dobili ponudbo za v multigaming in sicer Clannation CS:S squad.

Je kdo od vas ze v multigaming klanu?

In kaksne so pozitivne ter negativne strani tega? :)

Dobili bi naj server (sponzorsko) pa se kaksne druge ugodnosti :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Matek ::

Keyser Soze, ko je pouk, je pri meni podobno stanje, igrati lahko začnem šele zvečer, ob sedmih, osmih, do desetih pa moram spat, ker vstajam ob petih. Ampak gre zadeva skoz, če si le dobro zorganiziran, vedno se moraš za kak dan vnaprej s klanovci dogovorit, kdaj se dobite. Če zaključim ostale opravke do polosmih, se stuširam in najem, potem pa ob osmih začnem s treningom, ki traja nekje do desetih-polenajstih, kar je ravno optimalna dolžina, če mene vprašaš. In če maš tedensko 4-5 takih resnih treningov, si lahko že precej dober.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tilen ::

Jaz igram povprecno 7 ur na dan (od maja cca 700 ur) in ja, vzame mi dost casa :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Matek ::

Tilen, kar se tiče multigaming klanov, prednost je pogosto ime, dosti klanov je zelo znanih (recimo od evropskih Schroet Kommandos, mousesports, 4 kings, ...), takoj malo pridobiš na ugledu, ker nisi več neki Slovenian Kekec Team. Potem dobiš svoj server in po nekem času lahko tudi drugačno sponzorstvo, recimo hardware ali pa plačilo stroškov za odhod na kako tekmovanje.

Tvoje delo je pač, da jih reklamiraš, nosiš nihov tag in pogosto še ime kakega sponzorja v imenu, ko si na lanih, maš kake sponzorske materiale, tudi kar se tiče tekmovanj, kjer smeš in ne smeš sodelovati, obnašanja v javnosti in spletni skupnosti, ti lahko do določene mere oni narekujejo. V multigaming klan se splača iti, če je dovolj znan ali pa če si sam dovolj neznan. Nasploh je več možnosti, da uspeš v multigaming klanu, ker je že velik, ima urejeno logistiko in lažje pridobi sponzorje, ker deluje dovolj resno.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Jan987 ::

tile: Katere igre pa spilaš in ali to vse igrate preko neta in kolikokratse dobite, koliko uploada mora imeti linija za pogovor plus tekoče igranje?

Tilen ::

A je ze kdo slisal pol za Clannation ? :8)

igram Counter Strike : Source

Jani js imam 512/128 Triera :*

Pogovarjamo se preko Ventrilo serverja, ki smo ga dobili ob narocilu gaming serverja kjer treniramo in imamo ware.

Dobimo se vsak dan itak. Igramo pa kar se le da veliko.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Navdušeni igranje multiplay iger - Regruting -=SBPC=-CLAN ?

Oddelek: Igre
161577 (1431) Rotaidal
»

Slo-Tech Clan (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Igre
30836269 (29031) cnZz
»

Slo-tech multigaming clan

Oddelek: Slo-Tech
352031 (1220) Andrei15
»

.NEST 2005 iskanje klanov

Oddelek: Igre
472492 (1664) patriot10
»

COD MP problem

Oddelek: Igre
141878 (1628) Matek

Več podobnih tem