» »

Xbox še vedno prinaša izgube

Xbox še vedno prinaša izgube

GamesIndustry.biz - Microsoft je objavil poslovne rezultate prve četrtine letošnjega leta, ki so precej vzpodbudni. Skupni dohodki so se povišali za slabe pol milijarde dolarjev (z 9,17 na 9,62 milijarde), operativni dobiček pa je poskočil za ogromni 2 milijardi (z 1,3 na 3,3 milijarde). Kljub temu pa so številke, ki jih prispeva Microsoftova igralna konzola, precej klavrne. Že od samega izida prinaša Xbox avtorjem zgolj izgubo. Konec lanskega leta je sicer izjemoma prispeval v blagajno 84 milijonov dolarjev, a strokovnjaki pripisujejo nenavadno odstopanje dobri prodaji ekskluzivnega naslova Halo 2. V letu 2005 je spet vse po starem, če vas interesirajo rdeče številke, preberite celotno novico.

Očitno je napačna poteza Microsoft izučila, saj novo različico Xboxa pošiljajo na trg prej, kot bosta to storila konkurenta Sony in Nintendo.

3 komentarji

klemen22 ::

jah prišli so zadnji na trg, ob splavitvi premalo ekskluziv, če ne bi bilo Haloja bi verjetno že pogoreli. Dvomim da bo z drugo generacijo kaj drugače (ob PS3, nintendu)?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Matek ::

Po moje pa bo. Izgube se ustvarjajo, ampak vse bolj gre proti ničli, tako da ni stanje čist isto kot ob splavitvi. Teplo jih je ravno to, da so zamudili precej, sedaj so oni tisti, ki so prvi splavili novo generacijo, bomo pa vidli, koliko jim bo to pomagalo. Kar se pa tiče ekskluziv, se pa strinjam, rabijo še kako molzno kravo, Sony jih ima ogromno z Gran Turismom na čelu...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

NoOrdinary ::

noben od velikih treh ne dela dobička s konzolam, vsi z igram. in pri MSju so napovedal izgubu, kr ni blo nč čudnga, vsekakor jim je pa uspel ogromno, prehitel so nintendo v tej bitki (tud s takim potezam kot da so kup Rage, ki bo zdej delal špile eksluzivno za njih). drugač mi je pa xbox antipatičen, ena komadna težka grda škatla hehe... ampak lahk pa gentoo na nemu furaš :)
brez ideje sem za podpis


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EA z milijardno izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
193828 (3032) simnov
»

Sony ne bo znižal cen PS3 v Evropi

Oddelek: Novice / Igre
154697 (3459) Gr0unD Zer0
»

Lik-Sang.com zapira svoja vrata?

Oddelek: Novice / Igre
63528 (2743) 3p
»

PS3 bi moral stati več

Oddelek: Novice / Igre
254494 (3493) strictom
»

Sušlja se o ATIjevem čipu R600

Oddelek: Novice / Grafične kartice
263835 (2687) strictom

Več podobnih tem