» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
3 / 657
»»

Zheegec ::

HP ima kar konkurenčne, lepe in kvalitetne prenosnike. IBM R50e (res poceni zadeva, kaj?) recimo ima po eni strani boljši vidni kot in boljšo svetilnost ter boljše tipke kot kakšen NX8220 (IMHO), po drugi strani pa pri kakšnem NX6110 dobiš kar precej glede na ceno... je pa seveda treba prišteti $$$ za garancijo, to je logično da ne vzameš eno leto, ampak tri leta garancije za prenosnik.

Recimo NX6125 mi je postal precej všeč glede na ceno (Turion64 ML sicer, ne MT) - 1.6GHz Turion64, 512MB RAM, 60GB 5400Rpm, DVD+/-RW, WLAN, FW, čitalec kartic in prstnih odtisov (drugače je ohišje razen nalepk in čitalcev identično NX6110 s Pentium M) ter OS za 240K je zelo dobra cena, čez kvaliteto novih HP se pa pač ni za pritoževati.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TribesMan ::

primer instalacije gonilnikov po HPjevo
primer supporta po DELLovo
s tem programom pa namestis _vse_ programe in gonilnike na katerikoli IBMov Thinkpad

Opaziš razliko? Če ne ti ni pomoči.

Pa ne se razburjat... jest sem pač napisal kar sem dosedaj iz mojih izkušenj videl in preizkusil.
Recimo nx7010, ki sem ga uporabljal na NESTu. Z laptopom sem mal surfal med ležanjem na blazinah... Cel laptop je bil topel, če sem si ga postavil v naročje sem na nogah konkretno čutil vročino. In nisem delal nič takega... odprt je bil samo Firefox ter Wlan povezava...
V službi ima generalni direktor Dell D800 (laptop ki je lansko leto koštal 600kSIT) v spodnjem desnem kotu laptopa (tam kjer je disk) je naslonajlo za roko _vedno_ vroče... neglede na to kaj delaš. In predvidevam da je ravno zaradi tega po priblizno pol leta uporabe crknil disk... ki so ga zamenjali takoj... sam z novim diskom ni nič bolje in sam čakam kdaj bomo spet menjali...
nc6120 (ne glih poceni laptop) desni spodnj vogal... vedno ogrevan... če je prisotna daljša aktivnost diska se naslonjalo zelo segreje.

Aja... pa baterija se pri IBMu med polnejnjem ne segreva... ubistvu je baterija vedno popolnoma hladna... neglede kaj počneš z laptopom. tudi če igraš igre. To je zelo fajn, saj se LiIon baterije hitreje uničijo če so tople.
Pa da ne boš mislil da imam kaj proti HPju ali Dellu... sam bi verjetno kupil nx8220, če ne bi imel diska in CD pogona na istem IDE kanalu in samo eno leto garancije... Če pa kdo vpraša ali R50 ali nx6110 pa definitivno priporočim HPja...

Sicer pa kot si rekel... vsak berač svojo malho hvali... Sem siguren da bo prvi lastnik Dellovega prenosnika ki bo videl tole temo napisal zelo podoben post najinima...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

MarkoMan ::

Evo ene izkušnje, če bo komu pomagal.

Pred enim tednom sem kupil hp 6110 ( 512mb rama, 40 gb disk, dvd-rw, windows xp, wi-fi, celeron 1,4gh) za 180 čukov, na obroke 12 - v binga banga štacun.

+ Laufa ok., naložen je blo že vse, tud nek antivirus prog.
+ je lepo črn, hmmm...
+ ok laufajo igrce (se ne zatikajo): nfs2 underground, sims 2 (na 800*600*32, z malo ali nič detajli) men je to čist dost, ne rabim več

- slabo laufa (zatika se) - gta san andreas - itak
- ima zlo malo priklučkov (vga-out, 2*usb, fire, modem in 100/10, slušalke in mic.)
- ni ps/2 priklučka (grrrr - nova miš - 2čuka)
- ekran ni glih nevem kolk dobr (kotna vidljivost, svetilnost), je pa zadovoljiv (je pa res da nism videl ostalih)

------------------------------------------če potegnem črto

za ta dnar se mi zdi da sm dost dobil, za unih 120 000sit (k bi acer več stal) + par tolarjev pa raje namizno mašino za igrce kupim.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

mitjaje ::

@TribesMan:

To je zanimivo z tem prenosnikom HP nx7010, sej imam jaz skoraj identičen prenosnik, s tem da je serija za domačo uporabo HP pavilion zt3300. Vse kar se razlikuje je ekran, moj ima BW, to je plus, minus pa je zgornji del pokrova, ki je iz alominijeve zlitine in pobarvan na srebrno. zelo občutljiv na praske, med tem ko ima nx7010 temne barve skoraj da ne občutljivega na praske. Potem se opazi še malo razlike pri debelini, moj je za 4mm, mislim da tanjši. Hočem pa povedat, da sem zdaj res testiral in surfam že ene pol ure in sem probal spodnji del prenosnika in je mrzel ko pir - res popolnoma hladen, prav dobene otoplitve plastike!! Mogoče je kaj narobe z tem prenosnikom ko si ti omenjal, ker sem se jaz z mnogimi meno, ki imajo ta model in nihče ni tarnal nad topoloto!

Daj povej mi, kak je kaj z ventilatorjem nad procesorjem. Meni se vklopi na cc. 30-45min in deluje vsega skupaj 10s. Računalnik pa je popolnoma tih. Kak pa je kaj z tem I klass prenosnikom?! In kak je kaj z vzdržljivostjo baterije!? Moja recimo drži ob uporabi surfanja in pisanja cc. 200 min, kar je 3h in 20min to je popolnoma realna in izmerjena vrednost. Ponavadi pa mi ob napolnitvi baterije PIŠE, kakšne 4h in 20 min. Čeprav mi zelo natančno računa zadevo, sproh proti koncu, mi ne pretirava oz. mi da še kakšno minuto fora :)) S tem da imam svetilnost na max, ker se mi ni nekaj za zezat z svetlobo in imam rad osvetljen ekran.

Kar se tiče support-a pa ima IBM očitno zadevo bolje sporihtano. Samo potem upam da imaš kakšen chek box, kjer lahko označiš, kaj ti naj inštalira in kaj ne!!

Me pa res zanima, če se tvoj prenosnik in mogoče še ostali pri poljnjenju baterije, baterije popolnoma nič ne segreje, ker zakoni elektotehnike ali kak naj to rečem, to ne dopuščajo :) Baterija je napajana s tokom, in kakor koli hitro skozi spuatimo tok, se zadeva ogreva. Če pa imamo samo napetost, potem se zadeva ne segreva, a če hočemo kaj napolnit baterijo, bi skoraj da rabli kaj toka a ne? :) To je 8. čudo sveta, jaz ti povem :D :D , razen če imajo kakšne hladilne tekočine okrog baterije narejene in se toplota ne prevaja skozi in od zunaj ni opaziti toplote. Druga skoraj ne more bit. Al pa sem jaz že za v staro kanto :))

@MarkoMan
Moj ekran je res super, sicer imam BW zaslon od "HP". Ekran je popolnoma enakomerno osvetljen po celi površini. O kotu vidljivosti pa ti raje ne bom povedal, ker se boš sekiral :)). Vglavnem kot gledanja je neomejen oz. dokod pač še lahko kaj vidiš in razločiš. Ti pa povem da se odzadaj ne vidi nič!!! :D Drugače pa nikje skupaj bi rekel da 175° - vglavnem ekran je res super in ta BW, tako kot je že en napisal da ni nujno da je plus. Že ob malo povečani svetlobi iz za hrbta ne vidiš skoraj nič. barve pa so tako kontarastne, kot na kakšnem Sonyevem LCD ekranu I klass!!

LP
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

TribesMan ::

res popolnoma hladen, prav dobene otoplitve plastike!! Mogoče je kaj narobe z tem prenosnikom ko si ti omenjal, ker sem se jaz z mnogimi meno, ki imajo ta model in nihče ni tarnal nad topoloto!


Tudi lahko... nisem preverjal če je kej narobe z njim.


Daj povej mi, kak je kaj z ventilatorjem nad procesorjem. Meni se vklopi na cc. 30-45min in deluje vsega skupaj 10s. Računalnik pa je popolnoma tih. Kak pa je kaj z tem I klass prenosnikom?! In kak je kaj z vzdržljivostjo baterije!? Moja recimo drži ob uporabi surfanja in pisanja cc. 200 min, kar je 3h in 20min to je popolnoma realna in izmerjena vrednost.


Z ventilatorjem je tko... če je laptop na "Max Power Saving" in je procesor na 600MHz (uporaba baterije) je ventilator ugasnjen in v tem modeu se ventilator prižge za par sekund na vsake pol ure... Če recimo gledaš DivX film je to par sekund na 10 minut...
Če ga furam na 1800MHz "Full Power" (na AC adapterju) pa ventilator skoz laufa z minimalnimi obrati tko da slišiš ga ne, ker je disk še vedno glasnejši, čutiš pa kako rahlo pihlja topel zrak iz rež. Če pa ga v tem modeu fajn nakuriš... recimo 3DMark2001 pa ventilator pospeši na nivo ki je primerljiv z recimo kakšnim zalamanovim hladilnikom na najnižjih obratih... Ubistvu je skoz precej tih. Če si v kakšni pisarni kjer je prižgan še vsaj en desktop PC ga nikoli ne slišiš... Če pa si v sobi kjer ni nič drugega potem pa ob največjih obremenitvah slišiš da se nekaj dogaja poleg diska... :D

Baterija pa zdrži 2h50min predvajanja DivXov (600MHz ekran na polni osvetlitvi, filmi na disku), ali nekje 4h10min surfanja z WLANom (600MHz in ekran na srednji vrednosti)... Če pa izklopiš WLAN in BlueTooth (povezava LAN), ter nastaviš ekran na najnižjo vrednost potem pa pri surfanju zdrži nekje 4:40... Če pa uporabljaš vse prižgano na full (1800MHz, ekran na polno, BT, WLAN itd...) potem se pa zjoka v nekje v dveh urah.


Kar se tiče support-a pa ima IBM očitno zadevo bolje sporihtano. Samo potem upam da imaš kakšen chek box, kjer lahko označiš, kaj ti naj inštalira in kaj ne!!

Ja seveda lahko označiš... Program najprej pogleda kater model prenosnika imaš in kateri paketke že imaš na disku, potem gre gledat na internet če so slučajno kakšni novejši ali dodatni paketki ki jih lahko še instaliraš... in potem ti pokaže sposek vseh programov in opis vsakega... potem pa tam obkljukaš kar hočeš in odkljukaš česar nočeš. Edin problem je hitrost downloada, saj se ob kakšnih čudnih urah noče dvignit nad 30kB/s... če pa v USA še vsi spijo potem pa leti... :D

Me pa res zanima, če se tvoj prenosnik in mogoče še ostali pri poljnjenju baterije, baterije popolnoma nič ne segreje, ker zakoni elektotehnike ali kak naj to rečem, to ne dopuščajo :) Baterija je napajana s tokom, in kakor koli hitro skozi spuatimo tok, se zadeva ogreva. Če pa imamo samo napetost, potem se zadeva ne segreva, a če hočemo kaj napolnit baterijo, bi skoraj da rabli kaj toka a ne? :) To je 8. čudo sveta, jaz ti povem :D :D , razen če imajo kakšne hladilne tekočine okrog baterije narejene in se toplota ne prevaja skozi in od zunaj ni opaziti toplote. Druga skoraj ne more bit. Al pa sem jaz že za v staro kanto :))

Koliko se bo baterija segrevala je odvisno od notranje uporanosti same baterije in od toka s katerim polnimo. Kvalitetne baterije imajo nižjo notranjo upornost... Aja... pa med polnjenjem je ventilator ponavadi vedno vžgan na minimalnih obratih... in predvidevam da so v notranjosti zračni kanali narejeni tako da pihlja tudi mimo baterije... Edina stvar ki je zanimiva pri polnjenju baterije je to kako hitro se napolni do 80%... ponavadi prej kot v eni uri... tudi če je prižgan laptop... potem pa rabi približno 20minut da pride do 90% in še ene 40min da se napolni do 100%...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mitjaje ::

Jaz sem zdaj pogledal koliko mi piše, da deluje prenosnik na srednji svetilnosti ob najmanjših obremenitvah z WLAN-om. Izračun mi piše, da baterija drži 5h 30 min, če pa še pišem zraven in scrolam strani itd. pa piše 4h 50min. Drugače pa tako kot sem rekel, da na full svetilnost zdrži cc. 3h 30min, ampak to je izmerjena vrednost in ne tista ki ti jo računalnik napiše ob uri! Pri čemer pa je baterija stara dobrih pol leta in je večino časa bila v uporabi (več kot 90%, baterijo vedno napolnim do max in potem ponavadi spraznim tja do 5% ali pa do konca, preden dam spet polnit. Sicer je lion baterija, amapk se jaz vseeno držim starih načel :D ), pri čemer pa nisem opazil da bi delovala manj.

Kaj tvoj prenosnik ima samo modri zobek ali ima tudi rdeča vrata?

ps. imam 15.4 inčni zaslon
ps2: ob gledanju filmov, mi zdrži cc. 2h in 30min, samo to ti težko povem natančon vrednost, ker ponavadi gledam na S-video izhod pa na TV 16:9 in ekran seveda ugasnem, zvok pa tudi priključim na TV!
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

TribesMan ::

T42 ima modri zob in infrardeča vrata...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Senzacionale ::

brezveze se je prerekati o tem kdo je boljši Hp ali IBM. IBM je za petičneže HP pa za ljudi ki si ne kupijo IBM.

O acerju pa gericomu pa brand prenosnikih je pa itak brezveze govorit. Gericom je resnicno zakon firma:D da te kar kap, acer pa ima res ugodno razmerje med ceno in zmogljivostjo ampak njegova plastika je se hujsa kot pri gericomu!

sonysony poglej ZS
http://www.dostavahrane.si

shazzer ::

No, če že poteka tale tema, pa še jest vprašam svoje.

Mal sm okol iskala prenosnike pa gledla glede na ceno pa kakovost, pa našla enga od Packard Bell-a. Zanima me pa samo to, če je mel kdo izkušnje s kakim prenosnikom te firme. Ji je za zaupat al ne? Še posebej glede kvalitete ohišja (je dovolj močno, trdo etc.) Se kvaliteta nagiba proti kvaliteti HPjev, IBMov in podobnega al je to bolj acer kvaliteta?

lp

Senzacionale ::

Pozdravljen!

če bi šel čisto malo nižje bi našel tole
klik
http://www.dostavahrane.si

Zgodovina sprememb…

Juventus ::

Trenutno zelo vroč nakup
http://www.teal.si/iShop.asp?mode=PR00C...
ali pa wild screen
http://www.teal.si/iShop.asp?mode=PR00C...

pa še hlajenje ima kot HP in podobni, se pravi zrak piha ob strani in nič več ne vleče od spodaj navzgor pa š ekvaliteta je neprimerno boljš aod predhodnikov.

shazzer ::

Senzacionale: hvala :8)

pumaxxx ::

Tud men je všeč tale Hp- nx6125 http://www.bof.si/product.cp2?guid=B9F1...
pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje z njim? A je tale 1.6 GHz turion primerljiv z 1,6 pentium M procesorjem? Kako je s trajanjem baterije in ali se tale prenosnik na kakšnem mestu(naslon rok) kaj bolj greje kot pentium M?(
Odločam se predvsem med nx 6125 in nx 6110 http://www.bof.si/product.cp2?guid=A298...
Ali je morda v tem cenovnem razredu kaj bolj primernega?

Zheegec ::

Zdi se mi zelo podoben Pentium M po trajanju baterije. Se pa zelo splača, glede na to da ima vse isto kot NX6110 za 280K, je pa 40K cenejši, nima BT, ima pa čitalec kartic in čitalec prstnih odtisov (sicer čisto enako ohišje kot 6110).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Brilko ::

Kaj pa kej mislite o notebooku Prestigio NOBILE 159W, je izdelava kvalitetna ter če ima recimo zaščito za politje... in pa kar me je zelo zmotilo, ko sem o notebooku iskal po forumu, da se jih na veliko znajde med malimi oglasi.

Ima kdo konkretnejše izkušnje z njim?

Hvala pa LP

nurmaln ::

Sam men še zmeri ni jasn kdo je že dejasnko primerju skupaj acerja in gericoma pa da pravi da je gericom boljši kar se plastike tiče...:\ Pa folk dejte se sprehodt do ene trgovine pa si dejasnko poglejte pa pol razlagejte. Se ne rečem, IBM je klasa zase kar se tiče ohišja in HP se mu je z zadnjimi serijami kr približov ampak pol je pa že nekje rang acer, dell... in daleč zadaj nekje razni gericomi in *noti. V eni temi sem sicer zasledil da je nekdo primerjal ohišje enga acerja za 170k in enga prestigio za 350k in ugotovil da ima prestigio boljše ohišje. WOW:\ Sam pošraufam kr neki tronotov in gericomov starih kako leto ali dve in ogromno (če ne kar večina) ima kakšne razpoke, sploh pri tečajih ki nosijo zaslon, pri nekaterih pa ti isti nosilci kar popustijo in se ekran kar zapira. Česa podobnega pri bran name prenosnikih še nisem zasledil.

Senzacionale ::

nurmaln lepo da pošraufaš veliko prenosnikov samo malo si oglej plastike. Novi gericomi imajo boljšo plastiko kot prestigio in acer. Je dosti bolj trdna. če ne verjameš si jih uzami v roke, če šraufaš stare verjetno lahko dobiš tudi nove pa si malo oglej stvari!!:O

reku pa sem da je še hujša kot pri gericomu kar pomen da so obe zanič!
http://www.dostavahrane.si

Zgodovina sprememb…

nurmaln ::

Novejših low-end gericomov še nisem šraufal. Imajo ohišja res na istem nivoju kot tisti za 350k in več?

Kako so pa kej zložene komponente? Je kak red ko odpreš?

sm56 ::

kar nekaj nb sem spustil skozi roke. po tem, kako jih znajo zložiti skupaj, kvaliteta izdelave gredo po tem redu:
-ibm
-compaq/hp
-dell

mislim na top-end biznis - t, evo - modele. drugih se ne splača gledat, imo.

nurmaln ::

ja se strinjam da je treba gledat top modele ker pri low-end HP so stvari tko nameetane not da joj

b128 ::

V kratkem bom nabavil Hp NX8220 PY398ES(1280 x 800) : shttp://www.bof.si/product.cp2?guid=B691... Ima mogoce kdo kako konkretno izkusnjo s tem nb? Po forumih pravjo da ma svoh zaslon, pa da ga ventilator neki zajeb... Drugace pa mislim da je boljsa izbira kot prej omenjeni acer za 300k. Rajsi rezkiram kak MhZ in Gb manj pa dobim soliden prenosnik... zanima me tud za podalsanje garancije...ocitno je ~35k vredno +2leti, ceprav bi pricakoval da je bo HP ze po defaultu dal vsaj 2 leti...
Kako bi primerjali pa tega HPja z R50e?

Mikrohard ::

Priporočam ti, da greš v bofa in si ogledaš vse prenosnike, ki pridejo v poštev. In sicer vklopljene (da boš lahko primerjal ekrane). Lahko ti povem, da je ekran pri prej omenjenem acerju odličen (si ga moraš sam ogledti in oceniti). Kar se pa ohišja tiče, boš pa tudi lažje ocenil v živo kot pa preko neta.... večina jih itaq ne govori iz izkušenj ;)

Brilko ::

Pa ne moreš dobit vklopljenega kerega želiš, ker jih večina nima nič gorih, so še rosni... ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

TribesMan ::

Vzami s seboj en Linux Live CD (recimo Slo-Tech Linux če smo že pri tem...) pa ga vržeš v CD enoto in zbootaš... simple as that... Za primerjavo zaslonov bo to več kot dovolj...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

b128 ::

Ja sej vem... sam kurc ko se ne morm odlocit ce bi dal 350k z garancijo za laptopa :) cincamarinca... najprej sm bil odlocen da vec kot 250 ni sans...

nurmaln ::

Ah sej to se nam vsem dogaja, nardiš plan in na kuncu kupiš enkrat dražje. Men se to zgodi pri skoraj vsaki stvari pa mi še nikoli ni bilo žal. Sicer pa premisli če res rabiš.

Zheegec ::

Pa ne moreš dobit vklopljenega kerega želiš, ker jih večina nima nič gorih, so še rosni... ;)

HP, Acer, Sony, IBM se brez problema pokaže, ker imajo OS že preloaded. Prileti, pa bomo pogledali :D Kakšen Prestigio pa težje.
Meni je NX8220 kar všeč, čeprav ima pa Acer (1692WLMI) zakon monitor - kontrast je super, se pa blešči. Po kvaliteti je HP itaq zakon, ampak če ravnaš previdno z obema nebi smelo biti težav. Sicer pa za enega in drugega ni veliko reklamacij, sploh procentualno.

Če NE RABIŠ za špile vzameš kakšnega NX6110 ali pa NX6125... pa je. Tudi NX6125 bi bil s svojo integrirano x300 pogojno dober za špile.

Aja, pa o tem prenosniku malo razmisli, bi rekel da je po kvaliteti boljši kot Acer, konfiguracija pa... saj vidiš >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

lambda ::

Glede na to da imamo 3 glavne tipe notebookov (ultra-portable, workstation in desktop-replacement) in rabim notebook recimo deloma kot namizni računalnik, precej pa bi ga tudi vlačil s sabo naokrog, me zanima kako se za tako uporabo obnesejo ultra-portable prenosniki z 12" ekranom. Moj namen je v vsakem primeru kasneje nabavit 19" LCD, tipkovnico in miš za doma, ker se tudi na 15" kar težko kaj resnega dela, da ne govorimo o 12" zaslonu. Gledal sem HP nc4000 (centrino 1.7, 1GB DDR, 40GB disk, 12" 1024x768) - ima kdo izkušnje s hitrostjo diska, priključki, ... ali je vendarle boljše ostati pri workstation varjanti (npr. nx8220 - centrino 1.7, 60GB, 512MB ddr, 15" widescreen 1280x800, x600)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lambda ()

b128 ::

Ja, v bistvu rabim stabilen, zanesliv prenosnik v glavnem za programiranje, pogojno kdaj pa kdaj kako modeliranje na terenu, tak da mi nebo crkavu, se pregreval, ipd. Sama konfiguracija mi ni na prvem mestu... zato leve ta firme kar preslisim...kaj pa vem... sem si sel v bofa pogledat acerja...monitor ma res zakon, ko vidis barve pozabis na odsev...
Nisem se neki ful gledu po netu... a se splaca kupit v tujini? Recimo za HPja ko ma mednarodno garancijo je ok, ne? kere firme so pocen, recimo v avstriji al pa italiji?
ALIEN3001:
Ja ne rabim za spilat spile, kvecjemu za nardit kazga:D ATI sicer ne podpira OpenGLa, ampak vse pa tud ne morm met, ne?:)) ja drgac pa...ta prestigio konfig. je zakon(!)...

Zheegec ::

ATI sicer ne podpira OpenGLa

Aaaaaaaaja?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TribesMan ::

Tud jest nisem vedu tega... Samo kako za vraga si pa pol upajo prodajat FireGL kartice, če ne podpirajo OpenGLa? >:D

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

b128 ::

Ja, najbrz sm mal pretiravu...baje da so slabo podprte:)

flipflop ::

Kupiš enega od cenejših notebookov, kak IBM pri bigbangu za 180k, za špile pa Playstation za 25k al pa mal več če ma še čip zraven pa je. Itak bo tista grafična v notebookih za pol leta že preslaba, potem moreš pa spet cel notebook menjat če hočeš še kaj dobro špilat.:\

Zheegec ::

Kakšen 6600 Go še nekaj časa ne bo prešvoh. Sicer pa je IBM R50e 165K za Celeron M model in 175K za Pentium M model (ki se jih še da dobiti v BOF).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

flipflop ::

Ne vem, jaz sem naročil tistega Acerja za 145k. IBM se mi zdi da je edino T serija dobra, je res razred nad ostalimi, tale R pa mislim da ni toliko kvalitetnejši.

Zheegec ::

Je zelo kvaliteten, trust me. Glede na ceno pa sploh. Pač s titanom ojačano ohišje za 175K ne pride v poštev (oziroma toliko bi stalo samo ohišje) 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

papiga ::

>>Sicer pa je IBM R50e 165K za Celeron M model in 175K za Pentium M model (ki se jih še da >>dobiti v BOF).

ALIEN3001, ali res v bofu obstaja še model Pentium M?
Sprašujem, ker verjetno jutri kupim IBM R50e CeleronM za 155.000, če pa obstaja še ena verzija pa malce razmislim katerega! Hvala!

Zheegec ::

ALIEN3001, ali res v bofu obstaja še model Pentium M?

Mislim, da sta še dva - skrita v skladišču :D Dej mi private mesiđ pošl, če se hočeš zmenit al pa kej...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

gripplus ::

Da ne bo nepotrebnega smetenja z novo temo, bom tukaj vprašal.

Rabil bi prenosnik, ki bi ga uporabljal za študentska dela - tj. razna uporaba worda, excela ipd (seminarske,itd), surfanje po netu in občasno ogled kakega filma. Igric ne igram nič. Rabil bi nekaj, kar bi mi služilo dalj časa.
Ker me je čas totalno povozil na tem področju :( , bi vas prosil za par nasvetov.
-cenovni razred
-model
-kje je kak ugoden nakup
-na kaj bi moral biti najbolj pozoren
-kako z garancijo

hvala in lep pozdrav

Zheegec ::

IBM R50e (155K + 8K za RAM če hočeš), kakšen HP NX6110 za 190K z DVD+/-RW in 512MB RAM (samo še 34K za 3 leta garancije, drugače je eno leto!!!),... razni Acer in kakšni Fujitsu-Siemens so že, pa seveda Tronote (tega se izogibaj), ampak noben ni tako kvaliteten kot IBM (eventuelno tudi HP).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Brilko ::

Ej ALIEN3001, vidim da obvadaš, zgleda da nek in stuff delaš (bof?).

Dej povej glede na mal daljši rok kaki so Presigio-ti za cca 300k? Ker sej na prvo oko ja, ampak rabiš ga mal dlje...

Zheegec ::

Katerega to? Včasih so se mi ti Prestigioti zdeli prav bedni. Mehka tipkovnica, čudno ohišje pa še lokalizirana tipkovnica ni.
Kakšen 1570 (nov model) je že kul kar se tega tiče, se kar splača.
Kar pa se na dolgi rok tiče - ni ravno kakšnih problemov, samo tudi ni tako čudno, saj procentualno gledano se jih bolj malo proda in zato se zelo redko pojavijo kakšne težave. Se pa povsod pojavljajo, pa če je še takšna l33t ferma :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Brilko ::

Jaz mam v mislih modele 1570, 158w ali 159w. V vseh primerih bom verjetno kupil najmočnejše variante, torej 1.8 ter 1gb rama, če že nima... nevem pa kako je kaj ta geforce 6600 v primerjavi z R Mob 9700?Pa ta 1570 k zgleda akr dober BT-ja nima... ;(
LP

Zheegec ::

Ta GF6600 je nekje v rangu x700, IMHO je boljša (VSAJ za OpenGL). Bi ti kar 1570 priporočal. BT rabiš sploh? Aja, pa 1.8GHz model je kolikor vem nesorazmerno dražji...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Brilko ::

Jah nujno ne BT, sam sej včas pride kej prav.

Drugače pa zgleda da tule na enaa majo mal drugačno konfiguracijo, zdej nevem al je sam v ramih ali tud kej ekran. More bit pa comp iz enaa ker bom b2b kupu. Am WLAN ma to, ker pri 159w je napisan... čudn?

Aja, 1.7 je 5,5k dražji, 1.8 pa skor 12k.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

Senzacionale ::

ok ce smo ze pri temu. Prestigio 1570 in 1560 serije ki so nadaljevanje svojih prejšnjih najbolj prodajanih modelov 156 in 157 majo dosti bolj trdo vpeto tipkovnico pa tudi sledilna ploščica je sedaj dobra.

Če gledamo tako ima tudi gericom svoj model ki se lahko kosa z tem prestigio
klik Pa se malo cenejši je.

Toda oba se drži še star sloves:O

nenazadnje pa sedaj Toshiba ponuja prenosnike dosti cenej ker ima 20 obletinico od prvega prenosnika tako da to ni slabo

recimo tale model je znižan za več kot 100k
klik

samo res pa da je ekran bolj švoh z svojo resolucijo, niti ne vem zakaj potem devajo takih grafičnih če ekran večje resolucije ne podpira!
http://www.dostavahrane.si

Zgodovina sprememb…

Juventus ::

Drugače pa ni slab fujitsu-siemens
tule

glede na ime firme je zelo dober nakup!

budili ::

ALIEN3001, kaj pride ploscica 256mb 8000sit za r50e in se dobi pri Bofu?
kako je z avtonomijo?

a bo se kaka podobna akcija od Ibm-a v naslednjem mesecu (rabim ko se zacne fax)

kaj pa pravis na tega Fujitsu Siemens L1300 CM1.4/512/60 Prenosni računalnik, ki je zdaj v akciji za 193ksit

hvala za odg.

LP

Zheegec ::

ALIEN3001, kaj pride ploscica 256mb 8000sit za r50e in se dobi pri Bofu?

Yap.
kako je z avtonomijo?

Konkretno - IBM R50e s Celeron M nam je pri surfanju po netu z Edge (GPRS) kartico zdržal ~3 pa pol ure na max osvetlitvi monitorja!!! Torej zelo kul, Pentium M model (175K) pa še skoraj celo urico več.
kaj pa pravis na tega Fujitsu Siemens L1300 CM1.4/512/60 Prenosni računalnik, ki je zdaj v akciji za 193ksit

Kolikor vem je 199K?? Drugače pa ima 15.4" monitor (zakon!) ter DVD+/-RW. Kar kul, samo s Fujitsu-Siemens nimam veliko izkušenj. Uleti pa poglej, te nič ne stane.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

WiseBear ::

ALIEN3001, bi lahko prosim podal se ksno mnenje glede hp-ja nx6125. Zanima me kako je z avtonomijo pri Turionih in koliko zmore Ati Radeon Mobility X300 v praksi.
Priporocas v tem cenovnem rangu mogoce kateri drugi prenosnik(glede na razmerje cena/kvaliteta)?

Hvala in LP
««
3 / 657
»»