» »

Vzporedni študij

Vzporedni študij

teac ::

Letos (torej od oktobra dalje) bom brez statusa (nimam pogojnega izpita :'( ) pa me zanima par stvari.
Ker nebi rad izgubil statusa (študentsko delo) bi se vpisal na drug faks, delal pa bi izpite zdajšnjega, kjer bi pavziral (rač. VS). A to gre?
Kakšen pa je postopek? Kdaj treba oddat prijavo na drug faks v mojem primeru? Če je že kdo bil v podobnem primeru, naj pove, kako to najbolje izpeljat.
  • spremenilo: teac ()

STASI ::

Ja! Ti že malce v grlo voda teče, kar se časovnega okvirja tiče. ena od možnosti da obdržiš status je da se vpišeš na kako višjo šolo, ker tam načeloma ne zahtevajo dovoljenja tvoje fakultete za vzporedni študij. Tu si poišči najbližjo višjo šolo in povprašaj o statusu in kdaj se je potrebno prijaviti. Da pa se misliš vpisati samo za eno leto pa rajše zamolči. 0:)
Za dejanski vzporedni študij na Ljubljanski Univerzi pa je potrebno da izdelaš letnik im če se ne motim tudi dobro povprečje.8-)
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

teac ::

Aha. Pol se lahko pojavijo problemi z mojo fakulteto (R VS). Saj v bistvu to sploh nebi bil vzporedni študij, ker v bistvu sploh nebi hodil na ta faks na katerega se bi vpisal, ampak, samo za status.
Glede dovoljenja. Ne razumem, zakaj bi moral moj faks (R VS) dat dovoljenje, če pa jaz pavziram tukaj.
Pa še to...kako je potem naslednje leto, ko se bi jaz vpisal v višji letnik Rač. VS (bi imel vse izpite prejšnjih letnikov)? A samo iz onega drugega faksa se izpišem, pa dam prijavo za višji letnik na moj faks?

PS:
Fakulteta pa je Maribor.
Ne razumem čisto vsega, kako pa kaj, ker se prvič v takšen položaju. ;)

STASI ::

Ok. Bom še enkrat probal razložiti.
Ti si študent Univerze v Mariboru če sem prav razbral iz tvojega zadnejga posta. To da boš ppavziral te čisto razumem.
Tole je iz Statuta MB univerze:



g) Vzporedni študij

85. člen

Uspešnim študentom, ki imajo po opravljenem prvem letniku študija povprečno izpitno oceno najmanj osem, lahko komisija za študijske zadeve senata članice univerze omogoča, da se hkrati izobražujejo po dveh ali več študijskih programih, ki jih izvajajo ena ali več članic univerze. Pri tem istočasno odloči tudi o olajšavah pri takem študiju (oprostitve od predavanj, vaj idr.) Komisija iz prvega odstavka tega člena lahko izjemoma dovoli hkratni vpis v začetna letnika študija kandidatom, ki so izredno uspešno zaključili predhodno izobraževanje, ki je pogoj za vpis.


Torej se ne moreš vpisati na članico znotraj MB Univerze. Pa mislim da tudi an Ljubljansko al pa Primorko tudi ne moreš. Zato sem ti že v mojem prvem postu povedal da se vpiši na višjo šolo. Tam imaš status ampak nekega medsebojnega preverjenja ni. Kdaj in kje so vpisi na višje šole ne vem zato si izberi tebi najbližjo. glede da si iz MB se mi zdi da jih je kar enkaj an vašem koncu(Višja šola za promet, Gostinstvo, Lesarstvo etc.) Pozanimaj se na teh VIŠJIH šolah.

Če se hočeš vzporedno vpisati na fakulteto na Univerzi v Ljubljani ti fakulteta na katero se hočeš vpisati ne bo dovolila vpisa dokler ne boš imel dovoljenje matične fakultete (zagotovo lahko trdim za BF in FF da imajo tak protokol). Vpis na VIŠJO šolo tega ne zahteva. Sej pravim pozanimaj se na kaki tebi blizu Višji šoli.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

teac ::

Ok, hvala. Malo sem zmeden, ker je vse tako na hitro prišlo vse skupaj.

perci ::

A ni tko, da lahko prek servisa delaš tudi eno leto med pavziranjem, če pridobiš potrdilo o opravljanju izpitov s faksa?

STASI ::

perci: v bistvu imaš res. Vendar je slabost tega da nisi zdravstveno zavarovan. Če imaš status nimaš teh problemov, ti ni potrebno plačevati zavarovanja(osnovno(ne vem cene) + dopolnilno(cca 3500SIT)).
Če je vpisnina cenejša kot zdravstveno zavarovaje(ki ga nujno potrebuješ) se splača vpisati na višjo šolo, kolegica je če se ne motim plačala za vpis na Višjo kmetijsko šolo v NM nekje med 5kSIT in 10kSIT.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

teac ::

Hvala obema. Sem se pozanimal na višjih šolah in imajo tretji vpis po 26.9.2005, tako da bom sedaj moral počakat do konca meseca.

SkIDiver ::

STASI jz bom pavzer FRI-ja VSŠ UNI LJ. Kaj se lahko tudi jaz vpišem na kmetijsko v NM? Sem namreč iz NM. Meni ni drugega kot samo zaradi zavarovanja in študentskega servisa.

Je pa ena stvar! Kot študent na FRi sem mel v 1. letniku republiško štipendijo. Potem sem 1. letnik ponavljal in bil brez štipendije. Letos, ko sem v drugem nisem mel štipendije zaradi prevelikih dohodkov.
Lahko zavod za zaposlovanje letos zahteva da vrnem štipendijo? Lahko kako izvohajo?

Lahko sploh kako UNI LJ oz moj fax izvoha, da sem vpisan na višjo kmetijsko v NM?
Kako je potem na študentskem servisu? Se vpišem ponovno ali se samo spremenijo podatki o mojem šolanju?

Ima tu kaj veze center za socialno delo in davčni urad RS? Mi lahko kakorkoli "škodujejo"?

STASI ::

Kolegica je vpisan na FDV in je pavzirlala. Vpisala se je na NM višjo šolo in ni bilo obenih problemov. To je opcija. Nikjer ne piše da ne boš imel problemov. Lahko so.. Nič ni 100%.

Lahko sploh kako UNI LJ oz moj fax izvoha, da sem vpisan na višjo kmetijsko v NM?

In kaj potem? To sta dve različni stvari. Ti v tem študijskem letu ne boš na FRI vpisan ampak boš brez statusa. Edin če boš ponavljal. To ej ap druga stvar.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

STASI ::

Kako je potem na študentskem servisu? Se vpišem ponovno ali se samo spremenijo podatki o mojem šolanju?

Prineseš na ŠS samo potrdilo o vpisu in stvar je zaključena.

center za socialno delo in davčni urad RS

Ne vem.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

SkIDiver ::

Jz bom pavzer. Ponavljat ne morem.

Torej morm čakat do 26.9. kot pravi teac. Do tega časa si bom uštimal vse potrebne dokumente za zavarovanje in študenski servis potem pa čakanje. Če se bom vpisal OK, če ne si bom uredil zavarovanje in za delo prek študentskega servisa.

Na zavodu za zaposlovanje pa se bom pozanimal kako je s tem. Oz še prej se bom obrnu na bratranca, ki ve kako to gre v naši državici.

teac ::

Ja, do 26.9 (oz. zadnji teden septembra) so meni rekli na višji prometni šoli maribor. Rajši pokliči na šolo pa vprašaj, kdaj imajo drugi oz. tretji vpisni rok.

SkIDiver ::

Drugi je bil že mimo. Se bom isto vpisal na višjo kmetijsko šolo v NM:D

Kmetovalec bom postal. Bo treba eno kozico nabavt pa ene dva zajčka. Par kokoši je že doma. Uh veselička bo tole:D

Jimmy_ ::

Samo, stasi, kar se tiče uni LJ, lahko (glede rednega študija) samo enkrat zamenjaš smer oz. izvedeš prehod med fakultetami, verjetno pa štejejo tudi višje šole? Pol se lahko zajebeš, ker se ne moreš več redno vpisati na faks? Pa še nekaj je.. v prijavnici za višje šole moraš navesti, če si že bil vpisan v visokošolski zavod, se pravi fakulteto. Če napišeš 'da', ti lahko zavrnejo vpis ali pa ti ga odobrijo, a nato to sporočijo fakulteti, v katero si bil vpisan oz. pristojnemu drž. organu; če jih pa nategneš pa napišeš 'ne'..potem imaš verjetno več šans, ampak kakšen nadzor menda mora bit..ne vem..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426197640 (36457) Filip8
»

Vpis na dve fakulteti

Oddelek: Šola
132639 (2291) eric_cartman
»

Kako obdržat status študenta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7515974 (9036) Jerry000
»

Ponovni vpis v šolo

Oddelek: Šola
122707 (1681) Nodestiny
»

Vpis kar nekam zaradi statusa

Oddelek: Loža
249661 (8183) jeti51

Več podobnih tem