» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
135 / 236
»»

Brane2 ::

Kar v bistvu pomeni,d a bi ti sedaj lahko zaračunali vse, kar je bilo zavrnjeno za nazaj, skupaj s kakimi obrestmi pa zaračunnali strošek posega.

Stanje inštalacije v tvoji bajti je tvoja odgovornost.
On the journey of life, I chose the psycho path.

tonimona ::

To je res, ampak kako naj uporabnik ve, da je slaba njegova napeljava. Ali naj po tej logiki za vsak izpad omrežja vsak uporabnik najprej preveri napeljavo do omarice in šele nato kliče na HD?

Ziga Dolhar ::

Sploh, če ti T2 reče, da je težava pri T1.
https://dolhar.si/

Senitel ::

T2 ne more videt, da je linija padla zaradi zadnjih 10m kabla, ki so očitno katastrofalni, ali zaradi prvih 990m kabla od Telekoma (in še raznih sponk vmes). Pač T2 je šel v smer bolj verjetne možnosti. Dvomim da ima prav veliko uporabnikov tako v riti hišno napeljavo.

d0rK ::

Jz sm jih prakticno na kolenih prosu, da nej pridejo narest meritve. In hisna napejlava je cist uredu. Izgube od omarice do vticnice so zanemarlijve. Samo mam tri telefonske vticnice v stanovanju in kako nej bi potem jz vedu, da se bo signal razdelil. Jaz sem jim tocno zaradi moznosti, da je problem pri meni rekel, naj poslejo tehnike pa naredijo meritve. Vseskozi so mi zatrjevali, da je problem v Telekomovi infrastrukturi.

In prov nic nism "prelen". Ce bi problem poznal, bi ga uredil sam.

ar4743 ::

Zaradi takšnih kot si ti ljudje čakajo eno leto da pride tehnik k njim. Koliko tehnikov bi T-2 rabil da bi šli vsakemu delat meritev, ker mu ni da bi malo po hiši pogledal kako ima narejeno napeljavo.

d0rK ::

Tut ce bi POGLEDAL, misls da bi VEDU da se signal razdeli? Nism nuben jeben elektricar. In da mam vec vticnc sm jim povedu.


Mal mn pametujte eni. In meritev na omarci vzame 4 minute. Res grozn.

Ziga Dolhar ::

> Zaradi takšnih kot si ti ljudje čakajo eno leto da pride tehnik k njim.

Zaradi takšnih, kot je on, ki čaka eno leto, drugi čakajo eno leto?

Drugi čakajo zaradi takšnih, ki pravijo, da je kriv T1 in jim s tem dajejo zgolj dobro vero, da pri njih samih NI nič narobe.
https://dolhar.si/

Senitel ::

To da imaš ti več vtičnic ni noben problem, problem pa je kje imaš ti spliter postavljen...

MrStein ::

Hej, ko sem kupil avto noben ni rekel, da moram znati razstaviti "fergazer". :\
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

balocom ::

Eno vprašanje: Boste kdaj postavel kolokacijo na Košenicah, NM (Vorančeva 4a je lokacija centrale)? :8) Sicer mam vezavo na telemach do poletja (in najbrš še velik del ulce ...) ...
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Cokolesnik ::

Ne vem, v čem je problem, da T-2 (v dobrobit celovitosti ponujenih storitev in za dobro ime) ne bi ponudil vsakemu novemu naročniku opcijo, da z ustreznim doplačilom naroči in Takoj dobi tehnično prevetritev svoje notranje inštalacije, v kolikor se pri uporabi storitev pojavijo problemi. Vsakemu se lahko lepo razloži, na kaj je občutljiv VDSL, kje so lahko problemi, seveda pa se od ponudnika pričakuje, da se težav v omrežju loti prej kot v enem letu, če se že izgovarja na poznavanja vzroka problema. Na žalost je T-2 zaradi rabe Telekomovega omrežja od Telekoma več kot odvisen oz. je odvisno zadovoljstvo naročnikov, ni pa to opravičilo.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

NavadniNimda ::

d0rk - če želiš, mi lahko daš svoj kontaktni podatek na Zasebna Sporočila in probam urediti vsaj uradno opravičilo (če je napaka T-2) za tole sramoto z enoletnim čakanjem na ureditev inštalacije.:8) Sprožili bi tudi interno preiskavo in seveda ustrezno ukrepali, da se to ne bi še komu kdaj pripetilo!
(Tvoji podatki ostanejo v vsakem primeru tajni, tako na forumu, kot sicer)

d0rK ::

Nimda zelo prijazno od tebe in v kolikor zastopas T2 zelo korekten odnos.

Ampak pustmo zdej..Zadeva je razjasnena, jz sm pomirjen, potem ko po toci popravs hiso je pa brezveze jokat.:D


Sam za druge uporabnike vzamte v racun, da mogoce je pa problem le pri njih ne ne bodite tako odlocni da je problem pri T1.

r5r ::

Kako se je najbolje naročiti na T-2 brez spletnega obrazca? (Tolikokrat sem že izpolnil, da mi izpisuje, da naslov v bazi že obstaja.) >:D
And it makes me wonder.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r5r ()

AntiFriz ::

Ideja za meritev ob priklopu proti plačilu le ni tako slaba. Je pa problem v tem, da montirajo eni, meritve opravljajo pa drugi :)
Niso vsi deklice za vse. 1 leto je pa zares predolga čakalna doba glede na to, da se napake poizkušajo odpravit v najkrajšem možnem času.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AntiFriz ()

atomc ::

Očitno je tehnikov premalo, vem da mora en (1) tehnik pokrivat S. in J. primorsko, pa mogoče še kje.

Matheeew ::

No ja...po moje se je T-2ju splačala zadeva. 1 leto antipropagande za telekom:D

PhotoBlaz ::

Trenutno sem uporabnik Siol ADSL, Telemach kabelske TV in ISDN telefonskega priključka.
Na mojem naslovu v bloku je že napeljana optična(Gratel) povezava.

Zanima me za T-2:
1. Če vzamem vse tri storitve (Internet,TV in telefon) kolikšen je časovni zamik, med odklopom trenutnih storitev in priklopom na T-2 storitve?
2. Kaj moram v naročilu naročiti, če želim še naprej uporabljati dve isti telefonski številki kot ju imam zdaj, eno za analogni faks, drugo pa za analogni(ali pa IP) prenosni telefon.
4. Se od modema naprej vse naprave priključijo s pomočjo UTP kablov?
5. Približno v kolikem času od naročila/podpisa pogodbe se izvede priključitev?

Hvala za odgovore!

ender ::

PhotoBlaz: jaz sem imel Telemach kabelsko in internet in telekomov telefon. Na T-2 sem oddal prijavo 28.12, priklopili so me pa 12.2 (sem pa sam poskrbel za odklop od kabelskega interneta, kabelsko TV pa obdržal, ker imamo večje število TVjev). Preklop je izgledal tako, da zjutraj telefon ni delal, okoli 14h me je poklical tehnik od T-2, če lahko pride priključit, nakar je bil čez približno eno uro pri meni). Res pa je, da imam VDSL, ker optiko pri nas šele polagajo (če smo natančni, tisti čez cesto že imajo, pri nas pa bodo priključili kdove kdaj, zaradi Jankovića).

Na modem so vse naprave priklučene z UTP kabli, analogni telefon je pa na Vood priključen z običajno parico (na Vood imam staro 01xxxx številko, na IP telefonu pa 0590).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

PhotoBlaz ::

Hvala za res hiter odgovor Ender!

Edino glede telefona mi še ni najbolj jasno....se prav izdaj imam 1x ISDN telefon in 1x analogni fax(preko ISDN/analognega konverterja) in za vsako svojo številko. Obdržati hočem enako shemo, z istimi številkami (edino namesto ISDN telefona je lahko pač novi IP telefon, če pride slučajno v kompletu)...kaj moram naročiti ob naročevanju? Oziroma na kaj naj bom pozoren pri obkljukavanju naročila?
Do vseh naprav imam položene pod parketom UTP kable,..sem super navdušen da bom lahko na istih kablih ostal naprej in bo vsa napeljava skrita!! :)

Cokolesnik ::

@PhotoBlaz:

- naroči vmesnik za priklop PSTN telefonov (analognih žičnih in brezžičnih) in analognih FAX naprav (priporočam tistega z 2 izhodoma): gor boš priključil fax, ki bo imel svojo številko, na isti vmesnik lahko namreč pri 2 izhodih priključiš še en analogni telefon oz. faks, prav tako s svojo številko. Poleg vmesnika lahko na T-2 omrežje (hkrati) še vedno priključuješ IP telefon(e), prav tako vsak IP telefon s svojo številko.

Ob tem bi ti priporočil, da uporabljaš za telefonijo analogni telefon in ne IP telefon, saj je uporabnost kakšnega brezžičnega PSTN Panasonica (okoli 8-10 jurjev) precej bolj na nivoju kot IP telefoni, ki jih ponuja T-2. In tega Panasonica lahko kot rečeno, priključiš na zgoraj omenjeni vmesnik, torej IP telefona sploh ne naročuješ. Pri naročilu tudi označi, če želiš prenesti obstoječe številke na T-2, da ti tudi to upoštevajo, ko ti bodo nastavljali vmesnik.

Seveda lahko na posamezen izhod na vmesniku priklopiš neomejeno število analognih telefonov, vendar bodo vsi pri klicih na to številko oz. izhod zvonili hkrati in tudi prisluškujejo si lahko med sabo.

To je vse kar rabiš za telefonijo. Med vmesnikom in telefoni lahko uporabiš klasičen UTP kabel oz. iz tega kabla eno parico (obvezno dve žički v ENI parici, torej recimo oranžno in oranžno belo ali recimo zeleno in zeleno belo, rjavo in rjavo belo, ne pa npr. zeleno in rjavo).

Uporabljaj tudi neuradni T-2 forum, kjer lahko prebereš precej koristnih informacij in hitro izveš odgovore na tvoja vprašanja in težave (poleg koristnega Slo-Techa seveda).

Televizija: če se boš odločil zanjo, je potrebno preveriti maksimalno sinhronizacijo, ki jo bo dosegel tvoj modem (ob tem in nasploh za delovanje storitev je pomembna tudi notranja inštalacija oz. njena kakovost) - to boš ugotovil ob prvem priklopu a v končni fazi, če bodo izpolnjeni pogoji s tvoje strani (kakovostna notranja inštalacija) boš s sliko lahko bolj zadovoljen kot s klasično kabelsko TV. Tudi več sprejemnikov ni ovira, če linija prenese.

Podobno velja za internet, dobra inštalacija in ugodna razdalja do centrale ti omogočata vse hitrosti.:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Ch4N93 ::

Ni nam lahko...

PhotoBlaz ::

Cokolesnik ....1A točno ti podatki glede telefonije so mi najbolj v korist.

NavadniNimda ::

Hm, tole je tudi zanimivo in kaže, zakaj so Jankoviču ukazali, naj prične drek mešati:
http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik//233637/

Zgodovina sprememb…

softwar66 ::

ali telekom tehnik obvesti t-2, da je odnesel opremo ali je potrebno lastnoustno obvestiti t-2? čakam na t-2 telefon.

Vanadium ::

A še komu ali samo meni ne dela link do dnevnika ki ga je prilepil NN? no skratka nemorem sploh it na dnevnik stran. Bem ti siol ;((

OmegaBlue ::

Meni tudi ne dela. (T2)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

chucki ::

Ne dela (triera).
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

EvilDare ::

Dela zelo počasi (Amis), samo sem pred tem moral 2x osvežit zaradi nedosegljivost strani.

podbevna ::

Kaj je z napajalniki za Woode (switch)? Meni je crknil že 2 X v 2 mesecih. Baje gre neka varovalka, a vse ostale naprave na istem razdelilniku delajo normalno.

Če ne bi sam ugotovil kaj ne dela in sam šel po nov napajalnik na T-2 bi večino tega obdobja brez neta, telefona in TV...

madog ::

Samo za dodatek


ZAkaj je Danica dala dovoljenje Gratelu za kopanje optičnega omrežja v Ljubljani


http://hyde-park.si/forums/thread/2528....

peterp ::

Sam že imam T-2, sprašujem pa za nečaka. Je sicer oddaljen 1700m, in potrjeno zavrnjen. Logično, ker sem kasneje z njihovega helpdeska dobil dodaten odgovor "Naše storitve delujejo do zračne razdalje 1500m. Na naši strani si lahko ogledate graf, sinhronizacijske vrednosti VDSL modemov v centrali, v odvisnosti od razdalje http://www.t-2.net/?ctxID=000568&funcID... . Izjem ne delamo, ker je 1500m ze kritična meja (že na tej razdalji je velik motenj)". Sam graf je prej negacija odgovora kot potrditev, saj dela teretično tudi na večji razdalji. Ni nujno, lahko pa. Lahko se seveda prijavnica zavrne, če to naredi David Copperfield, sicer se pa to lahko naredi samo z meritvijo. Ki to potrdi ali pa ne. Imel bi osnovni paket 1/256 in telefon. Sedaj me pa zanima, odkod so tisti, ki imajo t-2 na 1700m ali celo a 2010m. Ali to pravilo velja samo od določenega dne dalje, za tiste ki so se prijavili prej pa ne, ali kako? Ali pa je treba poznati Navadnega Nimda :)

madog ::

Poglejte si link od zgoraj

in oddajte svoj glas na
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&c_menu=novice


lep pozdrav

//link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

NavadniNimda ::

@PETERP, evo uradna izjava::D
Počakaj še malo (morebiti samo 2 meseca), da pride zaresen VDSL-2 na trg. Potem seveda ne bo nobenih problemov. Hkrati pozivam vse, da se NE vežejo na storitve nacionalnega operaterja, saj kakor vemo, cene stalno padajo. Telekom jih bo moral pa višati, saj so ga spet ujeli "z nosom v tuji marmeladi" - plačati bo verjetno moral še služnost za svoje vode, ki jih ima kot hobotnica lovke razpredene po celi Sloveniji:
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/234050/

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Tista novica je krneki.

Tip v osnovi pravi,d a bo TK moral plačati, če želi po SVOJIH OBSTOJEČIH kanalih potegniti še vlakna.

Zakaj le ? SLužnost si je že pridobil. Kaj točno vleče po kanalih je pa njegova stvar, a ni ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

madog ::

OK


mobitel je štartu z NMT -> plačal koncesijo, štartal z GSM -> plačal koncesijo, štartal UMTS -> plačal koncesijo


Telekom plačal nič -> plačali državljani RS

FTTH telekom -> plačal nič spet nekdo zajebu

Nastradal bomo pa spet mi

DeletedUser ::

Kak ga je odpisal, če je pa isti znesek moral Telekom direkt plačat Olimpiji.
Mogoče pa novinar samo članek napiše, naslov pa drugi :)

KandazaR ::

Pa kako lahko primerjate polaganje novih kablov po obstoječih cevih z plačevanjeem koncesije za gsm, umts. Kot vem tudi elekro ne plača za služnost če menja svoje kable.

NavadniNimda ::

Telekomunikacije so pri nas "kao" tržna kategorija, električna infrastruktura pa je zaenkrat še ena sama. Telekom naj le uvaja nove tehnologije, ampak pod enakimi pogoji, kot jo morajo privat firme.

In potem se bodo telekomovci konec leta spet kyrčili, kako da so uspešni in prodorni ter koliko dobička da so naštepali. Seveda so, saj jim ni treba plačevati služnosti, kot jo mora Gratel. Samo ne nasedat tem telekomarskim domnevnim mutibarićem!:|

Brane2 ::

Torej je res, da jim ni treba plačevati služnosti za to, ker jo že imajo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

NavadniNimda ::

Potem bodo morali svoje rove dajati na uslugo vsem ostalim operaterjem, spet pod enakimi pogoji, kot je to v primeru bakra.

Brane2 ::

O.K. Ampak plačevati pa jim ni treba za polaganje vlakna v obstoječe jaške ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

NavadniNimda ::

Najprej se bodo napisala pravila, potem se bodo pa lahko šli igro naprej!

PS. Dokler problematika Gratel ni rešena pred Sodiščem, ne smejo NIČ polagati, sicer jih bodo še zaradi tega fasali.;)

;-) ::

Mene zanima če se že kaj ve kdaj in kakšne bodo približne ponudbe VDSL2, naj bi prišel v kratkem ane?

softwar66 ::

A vam delajo servisne strani trenutno?

;-) ::

Mislim da JA.

borisrd ::

Pozdravljeni

Zanima me kaksna je situacija glede centrale na Kozini in ali bo mozno imeti T2 tudi v bljiznjih naseljih.

Hvala za kakrsno koli informacijo

rfmw ::

Kje se dajejo pritožbe na T-2 zaradi nedostopnosti do nekaterih WEB strani?

Npr. ne dela mi naslednja stran: http://www.oxedion.de/ ali http://www2.oxedion.de/... "The page cannot be displayed", kot da je ne bi bilo ... T-2 DNS problem?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

ar4743 ::

Meni dela IP imam 89.212.x.x. Kateri IP imaš?
««
135 / 236
»»