» »

Club3D 6600GT AGP power problem

Club3D 6600GT AGP power problem

Death Paladin ::

Stvar je naslednja:

Ko je masina mrzla, pride u windowse in mi javi, tak ko da AUX power ni conectan. In ko ene parkrat restartam, ta problem izgine. Imam pa Tagana novega 380W. Sem nesu grafo nazaj na garancijo, in ker se ni 8 dni, upam da jo zamenjajo, ker tole mi ni niti malo vsec.. ;( . Ima kdo se isto ali podobno tezavo s 6600GT ?

jest10 ::

A dodatno napajanje od grafične je dobro priklopljeno?

Death Paladin ::

Sm probo original VGA/HDD taganov kabl, in pa se navadn molex 5krat, pa isti shit..

PrimozR ::

Čudno to, Tagan 420W, Leadtekova 6600GT, ni problemov. To opozorilo sem dobil le, ko sem grafo jemal ven iz ohišja in nisem priklopil kabla, torej nje opozorilo samoumevno. Po rebootu normalno delalo. Tukaj niti pod razno ne morem reči kaj bi šlo. Mogoče je res grafa, glede na to da si spprobal različne molexe. Če boš imel 'srečo', jim bo na servisu delala in jo boš lepo dobil nazaj :\

AngelOfDeath ::

poskusi s priloženim kablom glej da ma priključke čim bliže zunanjemu delu molexa
si poskusil priklopit na drugi izhod napajalnika ?
edit: Slovnica

PrimozR ::

Angel a ni povedu, da je drug Molex sprobu? pa kaj ti neki bluziš od enih prklučkov pr robu??? 8-O Če mislš da ma 2 molexa, se motš. 2 molexa ma samo 6800 Ultra, tole je samo 6600GT.

Duke Nukem ::

2 prilkjučka ima point of view 6800gt :D možno, da je napajalnik kriv :\ ampak dvomim ;) a si gledal voltaže kaj, ko je blo vklopljeno
2600@3000barton,1GbPatriot-GF6800gt,160Gb hitachi,Logitech Z 5500 :)

PrimozR ::

Še zmer je tole 6600GT. Drugače pa, če bi bil kriv napajalnik, ne bi potem zajebavalo še kaj drugega? Kabel ni kriv, saj jih je sprobal več. Možno da je grafa ja :)

AngelOfDeath ::

@P|P|

tile priklučki na grafah niso tako dolgi kot pri diskih ali cd-romih in včasih enostavno ni kontakta ker so kovinski kontakti enostavno preveč v molexu in pride do slabega stika. Videl na lastne oči pa tudi par drugih je te težave imelo.

Lahko pa da je res grafa...
edit: Slovnica

PrimozR ::

A. To misliš.

Death Paladin ::

Jaz sem prvo isto mislil, ko sem sprobo VGA/HDD kabl, resno sm prisu cist na isti sklep. Ter sm se odlocu, pa dal original molex, ki je prilozen zravn kartice. In res se mal bolj na trdo not zatakne, ampak rezultat je bil isti. Pa se zej, ko sm klico trgovca, mi je povedo da je mel ze to kartico v testu predn sm jo js kupu, pa mu je isto javlo na 350W napajalniku. In njegovo mnenje je blo, da je napajalnik presvoh. In to je se en dokaz, da kartica zajebava.

Zaj pa povejte, ce ni malo hecna zadeva, saj vsi vemo, da kartica v IDLE nacinu dela tudi na 250W napajalniku. Ce je pa tagan 380W premalo za 6600GT, pol se pa preusmerim iz racunalniskega faksa na kurjo fiziko.. Ce bi resno napajalc zajebavo, ne bi bili simtomi v obliki opozorila, da AUX kabl ni conectan, amapk bi enostavno freeznala v zahtevejsih 3D operacijah, ali pa bi se pojavli vsaj kaki artefakti.

Js norc pa kupu kartico, ki ni bla zapakirana v original embalazo, ker sm bil srecn, da so jo sploh meli kje:O , saj poznate ta filing, ko si cist happy, da dobis stvar, ki jih drugje u prodajalnah ni blo na zalogi. Za drugo vem, da hocem novo (ker sm jo nesu v 8 dneh nazaj) in zapakirano, v nasprotnem primeru mislim, da mam pravico gnar nazaj zahtevat. Zato vsem polagam na srce, ce kupujete nove stvari, glejte, da ni bila slucajno kje rablena (testirana)..

AngelOfDeath ::

jaz mam 350W enermaxa pa dela bp zaenkrat :)
je pa od leadteka

tko da kar po novo :)
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

Death Paladin ::

Ja za leadtek je garantirano, da more delat BP, sej nism rek, da mi Club3d ne disi, ampak glede na izkusnje ga nocem vec met, ker je mozno, da veckomu ta konektor zajebava.. Voltaze sm tud zmeru na istem molexu med polno obremenitvijo kartice, pa je padla iz 12.20 na 12.09 minimalno.. tak da krivda napajalca odpade..

AngelOfDeath ::

saj pravim trgovec je vedel ta kartica ne dela in ti jo je vseeno prodal

kera trgovina pa je to bla ?
edit: Slovnica

WhiteWolf ::

To mene tud razf***.

Zato pa jaz zdaj vedno tezim, da hocem dobit vsako zadevo original zapakirano. Če kupim NOVO zadevo, mota biti NOVA in ne sprobana al karkoli.

Tagan 380w je pa vec kot dovolj.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

MA totalno čez glavo je Tagan 380W. Men je delal na s478 2,6 GHz P4ki s 300W no-name PSUjem. Na 420W Tagana sem šel samo zaradi enega razloga - noname ni zagnal AMD64 sistema :>

WhiteWolf ::

Pa daj. Zdaj pa mi vi povejte, a sem jaz debil al serviserji? Namreč pametujejo Paladinu da Tagan 380 ni dost za 6600GT?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Death Paladin ::

Bomo vidli, ko bom zjutri z Antecom 480 sprobo. Na servisu sm se na lastne oci preprical, da ga 350W noname sploh ne dvigne. Antec ga je normalno BP gnal. Zjutri bom vido, ko bo vse skupi hladno, ce bo na Antecu isti problem. Namrec so mi ga dali v probo, ker so "200%", da bo normalno delo.. 8-O

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Ej, reč jim da poznaš enga na 300W no-name s P4 pa je delal. Na Leadtekovi. A maš AMD64? Možno da je ena sama linija preobremenjena. Ampak 380W je še vedno 380W. S kje pa si? Če si blizu Kranja ali Radovljice ti lahko posodim 420ko :>

Death Paladin ::

Mam doma zejle na Anteca prklopleno, bom pa jutri vido ka bo, ce bo javlo to al ne. Nimam AMD 64, mam barton 2500 @2200mhz, Abit NF7-S rev. 2.0 in pa rame Twisterje PC3700. Drugac pa sm iz okolice Celja, drugac pa hvala za ponudbo.

Death Paladin ::

Tak je to ja.. Club je mel probleme s kondenzatorji, ko je bla mrzla karta, in se niso dost hit nafilali.. zaj mam pa LEADTEK 6800LE odklenjenga v 6800GT 16/6 in je Tagan380W vec kot prevec mocn :)), seveda sem po leadteka sel v JAE, ker se mi ni dalo vec tam zajebavat, ce so me hotli prepricat, da je tagan preslab za 6600GT :|

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

In kaj si pol naredu s 6600GT? Pustil tam/imaš pokvarjeno?

Mirč ::

NVIDIA SLI SYSTEM TYPE MINIMUM RECOMMENDED PCI EXPRESS POWER SUPPLY
High-End: GeForce 7800 GTX or
GeForce 6800 Ultra 500-550W, +12V @ 30A
Mid-Range: GeForce 6800 GT or 6800 420-480W, +12V @ 25A
Entry-Level: GeForce 6600 GT or 6600 350-420W, +12V @ 20A
tvoj napajalnik zmore 2 grafični.
lp

PrimozR ::

U ne vem če... 420W ma 22A 12V+ linijo, prav ta pa je važna.

Death Paladin ::

Ja vrno sm jim jo u trgovino.. verjetno ga bojo naprej prodali enmu, ko se ne bo sekiro, ce mu javla da nima dost napajanja in ga bojo naflancali, da ma presvoh napajalanik, tak ko so mene probali. Imena trgovine ne bom omenjo gor, pa jim slabo reklamo delo, saj so mi konc koncev pol vrnali denar, ceprav sm zravn zmeto 8 jurjev za bencin, ker sm se 4krat taj pelo. U JAEtu u celu so pa res ql, se spoznajo na stvari, in so mi dali probat, kera se da odklenit in sm koncno zadovoljn z grafo.

AngelOfDeath ::

škoda da nočeš drugih obvarovat pred podobnim nakupom :\
edit: Slovnica

Death Paladin ::

Ne gre se zato, ce pa ze hoces nasvet, nikol ne kupuj cheap firme (Inno, Club..).. ker sm mel ze res slabe izkusnje s to robo. In pa ce je mozno, da dobis stvar zapakirano, tak vsaj ves, da se ni bla sprobana (ali vrnjena nazaj u trgovino).

LP

ombre ::

No nevem no. Club mi ne deluje kot cheap firma. Mam sicer 6800 Club 3d (16/6) in mi jo LC 420w lepo poganja. :))
OmbreMan - Galaxy of knowledge

gunserman ::

Mah te clubove so za en drek...... skos mam aftifakte, sam v riva tunerju sem snemu log med igranjem in mi ne kaže velikih temperatur, tako da res nevem kaj je narobe, driverji so, napajalec je... nevem. Je možno da mi kaže napačno temperaturo in se mi pregreva?

Zgodovina sprememb…

WhiteWolf ::

Kogarkoli poznam s Clubom3d ma težave.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Death Paladin ::

Procentualno dosti CLub3d kartic zajebava, sm vido pr kolegu ko je mel Clubovo 6600LE, pa je bla za 100Mhz downclockana, kot pa je pisalo na skatli. Boljsi je vseeno od innota, ampak jaz je iz osebnih iskusenj ne bi vec mel, mel sm pa Leadtekove Ti4200, FX5900 in zdaj mam 6800LE odklenjeno na 16/6. Ta firma me se nikol ni pustila na cedilu, pa se navijajo se vse nadpovprecno :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Graphics card is not receiving sufficient power??

Oddelek: Pomoč in nasveti
332930 (1961) Kami
»

Problem z Club 6600GT AGP

Oddelek: Strojna oprema
7796 (690) Death Paladin
»

Mnenje o računalniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705704 (4680) Kato
»

A64 3000+ in Epox 9NDA3+ se ne prižge

Oddelek: Strojna oprema
361348 (900) TribesMan
»

Kateri napajlnik za DFI lanparty?

Oddelek: Kaj kupiti
342477 (1890) Caligula

Več podobnih tem