» »

Katere 120 mm ventilatorje

Katere 120 mm ventilatorje

Kato ::

Ventilatorja na mojem Tsunami ohišju sta preglasna pa me zanima katere ventilatorje naj nabavim kot zamenjavo?
Izbor sem skrčil na tri konkurente:
Nexus Real Silent
NB Blacksilnet X1
NB Blacksilent X2

Najbolj se nagibam k NB X1, ker je poceni in ima najnižjo navedeno glasnost, samo nevem pa ali je to dobra firma za ventilatorje in ali lahko zaupam tem podatkom , zelo bi bil vesel, da bi se javil nekdo, ki jih ima in bi me pomiril.

M-man ::

Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

5pellfire ::

Nexus Real Silent odpade ker sta NB vent dosti boljša:

Nexus Real Silent - 36.87CFM pri 22.8dB(A)

NB Blacksilnet X1 - 58m3/h (34.12CFM -> 1CFM = 1.7 m3/h) pri 16 db(A)

NB Blacksilent X2 - 98m3/h (57.65CFM) pri 21 db(A)

Torej, jaz bi izbral enega od NB ventov, sam mam tega in sem ful zadovoljen...je pa vezan na kontroler in laufa na ~1400 obratih torej je... nekje primerljiv z X2....je pa kr tih na teh obratih. Če pa hočeš čisto tiho pa X1

Randomm2 ::

Po mojih izkušnjah se NB Blacksilnet 1,2 bolj dere kot Nexus, ki je prva liga. Res je da NB ja vsaj v številkah premakneta dosti več zraka amapk sta za moje pojme vseeno slabša. Js predlagam nekakšen kompromis KLIK

Je res da malo dražji a ti bodo mnogi pritrdili da se splača.
Mess with the best die like the rest.

Kato ::

glasnost: 8,7 dB(A), tole je pa nevrjetno8-O

matoxm ::

Po mojih izkušnjah je najzmogljivejši in tudi najtišji )glede na zmogljivost)

NB-UltraSilentFan SX2Pro Blacksilence, 120 mm

Tehnični detalji :

* dimenzije : 120 x 120 x 25 mm
* barva : črna
* tip : 2 ball bearing visoke kvalitete
* priključek : 3-pinski molex konektor z tacho priključkom
* zmogljivost - količina : 109 m3/h
* stevilo vrtljajev : 1550 vrt./min
* glasnost : 12 - 26 dBa
* moč : 1.95 W
* napetost : 5 - 13 V

atomc ::

Pozdrav, kako se pa obnese Thermaltake SmartFan 2, ali ima kdo?
Hvala za odgovor

bajker ::

O ventih je bilo že dosti napisanega, a bom vseeno dodal par vrstic.
Podatki, ki so navedeni pri NBjih, so totalna bedarija, ki je ni potrdil še noben nedovisni preizkuševalec, proizvajalec pa itak lahko napiše, kar se mu zdi. Ker imajo vsi venti zelo podobne lopatice in uležajenje, je pretok navadno odvisen le od hitrosti vrtenja, glasnost pa poleg teda še od detajlov, kot so natančnost izdelave in balasiranja lopatic, velikost reže med lopaticami in ohišjem, oblika vhodne in izhodne šobe in kvaliteta in vrsta uležajenja.
Zato je povsem nemogoče, da ima NB X2 dvakrat večji pretok on manjši glasnosti, kot Nexus, ki je pri neodvisnih ocenjevalcih poznan kot eden najtišjih ventov, večjo vrednost za dBA ima le zato, ker navajajo realne številke in ne kar neki, kot NB.
Tudi 8.7 dBA pri Scyntheju je nonsense, saj je nivo glasnoti v zelo(!) tihi sobi vsaj 16-18 dBA, torej bi moral biti popolnoma neslišen, pa ni, kar lahko potrdim iz prve roke. Je pa tih, verjetno še tišji kot Nexus, vendar ima manjši pretok (to sodim glede na višje tempeature v testnem sistemu).
Sam sem vsekakor za Nexusa, za več informacij pa poglej k najbolj resnemu neodvisnemu preizkuševalcu glasnosti, na SPCR.

Kato ::

No sej ravno to me je zanimalo, hvala bajker. Vem, da veliko ljudi na SPCR uporablja Nexusove ventilatorje in so ti visoko na njihovem seznamu recommendet, zato me je zelo presenetilo ko sem videl te NB ventilatorje , ki naj bi bili tišji imajo večji pretok zraka in stanejo 30 % manj.

bajker ::

Nexuse dobiš tudi v Eventusu na Viču, mislim, da so po 2900SIT, kar je malo ceneje, kot pri Cool-Pc. Prej pokliči, če so na zalogi.
Doma imam edinega NBja, ki je dobil solidne ocene, to je SX2Pro. V bistvu je kar soliden vent, čeprav mnogo predrag. Za ta oz. malo manjši denar je boljša izbira tale Papst, ima pa po mojem mnenju Nexus trenutno najbolše razmerje glasnost-pretok-cena. Dober je tudi Scythe, vendar jurja dražji. Imel sem enega NB SX1, pa je bil dizaster in sem se ga hitro znebil. NB XL1,2 nisem slišal, a ker je njihov flagship SX2Pro, močno dvomim, da bi bili boljši in več kot pol cenejši.
Vsekakor pa se izogibaj ventom s prozornim ohišjem. Prozorna plastika je namreč zelo trda in toga in slabo duši vibracije.
Za na CPU coller, če rabiš 92mm, pa je definitivno najboljša izbira Nexus 92mm. Sem poslišal praktično vse 92mm vente, ki so kaj vredni, pa je Nexus najtišji. Edino tega Papsta še nisem, a je skoraj 2x dražji.

Kato ::

Cool pol bom pa kr dva Nexusa vzel , tale Eventus je pa čist blizu mene, tako da si mi prišparal poštnino pa še razliko v ceni , hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere 120 in 92 mm ventilatorje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91584 (1376) bajker
»

Hlajenje z 0dB

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
192004 (1347) Brvar
»

Kateri za procesor P4 3.0 775

Oddelek: Kaj kupiti
7994 (865) JohnyB
»

kaj si mislite

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71442 (1232) darq7
»

Nexus Real Silent ventilatorji se dobijo tudi pri nas

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
193690 (2910) bajker

Več podobnih tem