» »

Metla na Mobitelu pometla, kaj bo drzavna carovnica zdaj naredila ?

Metla na Mobitelu pometla, kaj bo drzavna carovnica zdaj naredila ?

Cokolesnik ::

Kot smo izvedeli danes v medijih, so clani nadzornega sveta v Mobitelu odstavili Mobitelovega sefa, Antona Majzlja, katerega zacetki delovanja v nasem najvecjem mobilnem operaterju segajo v surove zacetke uvedbe mobilnikov v Sloveniji.

V tem casu smo bili prica kar nekaj aktualnim spremembam, odpravo monopola s prihodom Simobila, optimizmom Vege ob prihodu na trg, pesimizmom ob odhodu v letosnji pomladi, pa o obljubah in nekaterih akcijah pristojnih za bolj konkurencen trg ter nenazadnje stalni bitki za narocnike, poplavi posebnih ponudb, aneksov, novih storitev tako na Zeleni kot Rdeci strani in se bi lahko nastevali.

Z odhodom Majzlja se pravzaprav simbolicno koncuje doloceno obdobje v Mobitelu in njegovi prisotnosti na trgu, prav gotovo pa je aktualno dogajanje pospesila se prisotnost vodilnih v Telekomu, nekdaj ta istih vodilnih v konkurencnem Simobilu, ki so Majzlja prav gotovo imeli kdaj za trn v peti. Majzlja naj bi odplaknila revizija Racunskega sodisca, ki govori o nepravilnem knjigovodstvu na podrocju stroskov svetovalnih in trzenjskih storitev, amortizacije, plac, donacij za humanitarne in podobne namene ter odskodnin.

Potem je tu se bojda razhajanje o viziji prihodnosti Mobitela med zdaj ze odstavljenim Majzljem in vodstvom Telekoma kot 100% lastnika Mobitela oz. Dremljem (predsednikom uprave Telekoma). Slednji vsekakor spostuje minulo delo Rdecih, a Mobitel se mora ponovno definirati v prihodnosti in z izzivi, ki ga cakajo na tele trgu. Ukinili naj bi tudi marsikatero individualno pogodbo in na splosno reorganizirali delovanje te perspektivne hcerinske druzbe.

Navsezadnje bomo z zanimanjem spremljali kakovost/inovativnost obstojecih storitev, prihodnjih storitev ter predvsem dinamike cen pogovorov/SMS sporocil uporabniki sami, ker mnogi verjamejo v pozitivne ucinke omenjene zamenjave na vrhu Rdecih, svez veter in nenazadnje zanimiv potencial za nove izzive. Majzelj se bo za namecek morda prijavil za sluzbo pri Tus mobilu.:)

In se ena zanimivost. Odstavitev Majzlja je ena od zadnjih odstrelov direktorjev nekdanje vladavine eldesevove in prav na danasnji dan mineva 16 let od zacetka procesa proti cetverici Jansi, Borstnerju, Tasisu in Zavrlu. Afera JBTZ se je začela 31. maja 1988, ko so usluzbenci drzavne varnosti zaradi domnevne izdaje vojaske skrivnosti priprli Janeza Janso, ki je takrat delal za Mladino ( vec o aferi tukaj). Tudi takrat je v Sloveniji zavel nov veter.

In kaj pravite vi? :)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Vajenc ::

Eden od ralogov za odstavitev. Ta stari so si nakopičili, kar so lahko, sedaj bo pa "sveži veter", še osedline popihal.

upirna ::

Mobitel trenutno izgublja dvoboj v primerjavi s Simobilom in zamenjava bi bila logična tudi iz poslovnih razlogov.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Vajenc ::

Simobilu se je tržni delež malenkost dvignil, vendar ima Mobitel še vedno nekje 80 % tržnega prostora.

Matevžk ::

Ja, menjave, kot pri softveru, niso lahke.
Js sem zamenjal na simobil že dolgo tega. Enostavno so boljše delovali in imeli boljše ponudbe. Po dveh letih je bil čas za nov telefon in ravno takrat se je vedno več klicev pri SiMobilu "izgubilo" (so bili prekinjeni), telefoni so bili dragi in ne po mojem okusu ... sem menjal nazaj na Mobitel in zaenkrat ostajam ... če ga bodo pa začel srat, bom pa spet zamenjal :D. Sploh zaradi ohranjanja številke ne bi smela menjava bit taka PITA.
lp, Matevžk


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom ukinja "blagovno znamko" Mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8517594 (14852) jusv
»

Mmobil (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
504941 (3088) Jan987
»

na izi (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
565948 (4429) Jan987
»

GSM operater

Oddelek: Loža
322387 (2047) Medved
»

mobitel

Oddelek: Loža
442266 (1807) MadMax

Več podobnih tem