» »

Digitalec: Cannon a540 vs. Sony w30

Digitalec: Cannon a540 vs. Sony w30

infiniteLoop ::

Pozdravljeni!

Prvic se odlocam za nakup digitalca - ze imam "pravi" fotoaprat (analog >:D ), a rabim nekaj prenosnega za hitre posnetke. No prisel sem do odlocitve med modeloma Sony DSC-W30 in Canon Powershot A540. Prosim, da jo mi pomagate narediti. Kaksna so kaj vasa mnenja o tema fotoaparatoma (kaki slavist naj tudi pove ali je ta stavek samo malo ali zelo cuden)?

Aha imam se dve vprasanji:
- ali je karkoli pomemben prozvajalec pomnilniske kartice? sem ze videl zelo poceni kartice nekih brezimnih prozivajalcev in me zanima kako je s tem
- kak veliko kartico priporocate? (sam kolebam med 512MB in 1GB)

Hvala.
None of us is as dumb as all of us.

BluPhenix ::

Ja ime na kartici vsekakor ni slabo imeti, ker:
- ime na kartici pomeni tudi to, da je neko ime na pomnilniških čipih
- ime na kartici pomeni, da je firma ki izdeluje kartico dobila boljše pomnilniške čipe kot tista no name

Vse je odvisno koliko hočeš zapravit in koliko je pomembno da ti ostanejo stvari gor. Sicer ni nujno, da bo noname prej crknila, kot brand, ampak nikoli ne veš. Jaz sem s Sandiscovimi zadovoljen.

Dokaj zanesljiva testa:
Sony
Canon

Po hitrem pregledu, sem videl, da ima sony, ki si ga predlagal manjši display kot canon, oba pa imata enako ločljivost.. Je pa cenejši. Mislim da bi ga bilo bolje primerjati z a530 in A540ko s sonyjem DSC-W50.

Leče Canona imajo malo boljšo svetlobno prepustnost kot Sonyjeve, to pomeni, da nastane boljša slika v slabših svetlobnih pogojih. Canon omogoča daljšo osvetlitev. Canon slika hiteje v ponovljenih posnetkih (1 sliko več naredi). Canon ima USB 2.0, sony samo 1.1. Canon uproabljan navadne polnilne ali alkalne baterije, kar je pri takih foto aparatih velikokrat prednost, saj nimaš vedno vtičnice pri roki, baterije pa lahko kupiš v vsakem kiosku. Canon ima večjo največjio goriščno razdaljo, kar pomeni, da ima večji zoom.

Sony je lažji. Drugih prednosti nisem opazil

Moj glas Canon A540 vsekakor.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

carlito149 ::

Jst mam drugačno mnenje.Do sedaj sem meu sony p52, starejši model in kar se nastavitev in vsega tiče je zelo enostaven in izdelava je zelo dobra.Zdej sm kupu canon s2, ki ima tok vse zakompliciran(v primerjavi z sony h2), pa tud izdelan je tko tko.Jst ti priporočam sony-a, je manjši in verjetno bolj kompakten.Ima pa en minus, za njega je kartica 512mb kot za canona 1gb.Je pa dobro imet 1gb kartico.Prej sm meu 128mb in je blo vedno premal:D

BluPhenix ::

no, sej nej se odloči sam. Canon je tehnično precej boljši. Je pa res, da je sony malo manjši. NAjbolje je, da gre v trgovino in ju pogleda.

Glede kompliciranosti. Jaz sem sicer vajen canonovih menujev in se mi zdijo sonyjevi zakomplicirani. Torej je odvisno kako se navadiš, po določenem času uporabe ti ni noben več kompliciran, tako da je izbira aparata glede na to, precej nepametna.

Kot sem povedal sony je "manjši" in lažji, vse ostalo ma pa boljše canon.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

bluefish ::

samo moje mnenje glede baterij.
Res je, da lahko navadne baterije kupiš povsod in jih uporabiš, če v bližini ni el. priključka, vendar pa so polnilne AA baterije velikokrat zelo drage (kvalitetne, se razume) in predstavljajo velik strošek pri fotoaparatu, ki recimo stane 60k ali 70k. Li-ionske baterije imajo prav tako ceno, vendar pa z ceno dobiš dolgo življensko dobo in minimalen memory efekt.

Seveda je odvisno, kje uporabljaš fotoaparat. Če je to le za slikanje družinskih slik in podobnega, potem je vseeno, ali je vtičnica pri roki. Če pa greš na potovanje pa je morda boljša izbira AA baterij.

Stepni Volk ::

Odprto standardno je boljše. Sony tu izgubi dvakrat:
1. omenjene baterije AA
2. spominske kartice

Memory stick je Sonyev... z vstrajanjem na lastnem pomnilinišem standardu imajo v mislih dvoje: višje cene spominskih kartic, ter siljenje uporabnikov v nakup nadaljnjih njihovih proizvodov. Če že imaš npr. njihov telefon in videokamero, lahko memorystick spominsko kartico uporabljaš tudi v teh napravah.
Če kupiš Canona, uporabljaš lahko SD ali MMC kartice, ki jih uporablja tudi veliko drugih proizvajalcev in nisi vezan zgolj in samo na Canon.

Ker imam raje svobodo pri izbiri, ter glede na vse tehnične prednosti Canona, bi si izbral Canona.

Še zgodbica o "nepomembnosti" baterij AA... Bili smo v Mehiki, bili na ogled Chichen Itze, kolega je imel Sonya s posebnimi baterijami, jaz HPja z AA. Obema so se spraznile baterije. Uganite, kdo je lahko nadaljeval s slikanjem in kdo ne. :)

Daedalus ::

Canon ima USB 2.0, sony samo 1.1.

Kaaaj? Se pravi, da rabi lih ene pol ure, da spravi 1GB kartico na disk...jada. Da grejo pri nečem takem šparat...še večja jada.

Canon, sej je praktično na vseh točkah boljši od sonija.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

bond007 ::

LOL usb 1.1 so dal gor. Še moj cheep sony za 25k ma usb 2.0. Sicer pa tuka ni nobene dileme - seveda vzemi canona.


EDIT: se mi je zdelo daje napaka, seveda ima w30 tudi usb 2.0 klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

bluefish ::

glede MemoryStick-ov se strinjam. Kartice so drage, sicer hitre, vendar drugi proizvajalci ponujajo veliko več izbire, predvsem pa so npr. CompactFlash in druge cenejše.

BluPhenix ::

Ja ima usb 2.0. Na strani s katere sem pobiral podatke je napaka.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

infiniteLoop ::

OK fantje! Hvala, da ste se razpisali.

No, h Canonu sem se tudi jaz ze od zacetka malo bolj nagibal. Predvsem se mi je zdelo, da ima boljso optiko in tudi moj analognez je Canon in sem zelo zadovoljen z njim. Malo sem cincal zaradi cene, pa tudi kako se kaj obnesejo objektivi na Sonyjih nisem vedel (ker tak lepo pise gor Carl Zeiss ;) ). Torej odlocil sem se za a540.

Bi mogoce kdo rekel se kaksno o hitrostih kartic? Ker sem videl navadne pa neke high speed ter celo hyper speed vse to oznaceno s ciframi kot so 60x, 133x, ki pa meni zelo malo povejo. Ali bi me te stvari morale malo bolj zanimati ali je to predvsem pomembno pri zajemu videa (tak si to jaz zaenkrat razlagam).

Se to:
Breizmni proizvajalec kartic sicer ni cisto no name, le nikoli se nisem slisal zanj. To je firma Memory Solutions. Je ze kdo slisal za njih? Ima kdo kaksno izkusnjo?
None of us is as dumb as all of us.

BluPhenix ::

Hitrost kartice je pomembna predvsem pri ponovljenih posnetkih, ne vem če ima dosti veze pri videu. LAhko pa progaš kaj piskati na googlu.

Glede nakupa A540, na mimovrste imajo dokaj ugodno ceno (54k se mi zdi), pa tudi dokaj uredu komplete, ki vsebujejo polnilec, torbico in kartico, tistii z 1GB vikingom je meni včeč.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

civic_ ::

enako :D še 2 tedna delam težko fizično delo na gradbišču....zaslužim in kupim tegale cannona>:D


PS: brez zajebancije

Fizikalko ::

Aparata nista niti primerljiva - Sony je majhen in kompakten, Canon je dosti večji. W serija je primerljiva z Ixusi...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

novosti pred sejmom PMA

Oddelek: Novice / Ostale najave
133238 (2853) opeter
»

Nakup digitalca

Oddelek: Kaj kupiti
81030 (900) Matej_K
»

Kaj je boljše SONY ali CANNON?

Oddelek: Kaj kupiti
262595 (2138) iMNATA
»

Pomoč pri izbiri digitalnega fotoaparata....

Oddelek: Kaj kupiti
372390 (1984) Koci

Več podobnih tem