» »

Vpis kar nekam zaradi statusa

Vpis kar nekam zaradi statusa

jeti51 ::

Lep pozdrav. Kot vsaka lepa stvar se tudi status študenta enkrat izteče. Absolventa sem enkrat že podaljšal za pol leta, enkrat sem tudi ponavljal in to je zdaj to. Zdaj me pa zanima, kako je z morebitnim vpisom v kakšen drug program, kjer bi prav tako imel status študenta (z vsemi ugodnostmi vred). Do konca imam še nekaj izpitov (lahko preštejem na prste ene roke), če je to relevanten podatek, star sem pa 25 let in pol. Prvič sem se vpisal v katerikoli visokošolski program leta 2000.

Ali obstaja torej kakšna možnost, da sem študent še kakšno leto skupaj z vsemi ugodnostmi (zdravstveno zavarovanje, napotnice, boni itd.)? Hvala!

P.S.: Pridig o moralnosti oz. nemoralnosti tega početja ne potrebujem, bo že mene vest pekla, ne vas.>:D

Ejsi_Disi ::

Mislim, da se še enkrat lahko prepišeš kamorkoli.
Rock n' roll ain't noise pollution!

jeti51 ::

Ne morem, ker sem že izkoristil pravico do ponavljanja. Lahko se pa še vedno vpišem v kakšen višješolski program se mi zdi.

nastyboy ::

Preprosto pojdi na kakšen vpis in se poskusi vpisati.. če ti ne bo noben težil je to to.. sicer boš pa dokaj hitro zvedel zakaj ne gre... Sicer ne vem kakoje zdej ampak na nekaterih faksih včasih tudi ni bilo pogojev za prehod v višji letnik (glede št. oprvljenih izpitov) .. Če se vpišeš na kakšen tak faks boš mogoče študent še par let.


LP

@nny ::

Visokošolski in višješolski programi so med seboj popolnoma ločeni. Gre za dva različna sistema in tako si lahko vpisan v višješolski program, ne da bi ti bilo potrebno prinesti izpisnico iz visokošolskega. Pa ne se pustit sprovocirat od kakšne referentke, ki tega ne ve!

BigWhale ::

Kako zelo podjetno od tebe! Ti bos po mojem podjetnik, ko bos velik, a? ;>

bzp ::

jeti51: vpisan ali ne, vseh bonusov ne boš imel več ko boš dopolnil 26 let (glede na to da si vpisan na faks že več kot 6 let). Tko da, posebne (študentske) davčne olajšave ne bo več. Brez moraliziranja, pure bussiness: išči redno službo. Sem sam na istem :)

jeti51 ::

BigWhale: saj sem že, zdaj pa iščem načine za davčno optimizacijo. :D Namreč preko napotnic se denar iz firme dobi veliko ceneje kot pa če si ga izplačuješ kot plačo.
Pa ni to edina ugodnost statusa, zato bom že poskušal kaj narediti v tej smeri, če pa ne uspe, se pa tudi ne bo svet podrl.

BigWhale ::

jeti, (tud) zaradi takih kot si ti, se govori o ukinjanju studenskih servisev.

Zaradi tega, ker nekateri zlorabljajo sistem, bodo gladko zajebali vse nadaljne generacije studentov.

jeti51 ::

Skrajni čas, da se ukinejo, se bo vsaj več diplomantov lahko zaposlilo. Ne pa tako kot danes, ko podjetja raje najamejo študente, ker se jim to splača. In posledično se tudi študentom splača biti čim dlje študenti, namesto da bi čim prej diplomirali... ampak to je že debata za drugo temo.

Zdaj govorimo o tem, kam bi se bilo možno vpisati. :)

BluPhenix ::

Neverjeten si. Dokler ti zadeva dela dobiček naj ostane, da jo lahko izkoriščaš. Ko ti zadeva ne dela več dobička bi bil zato, da se ukine ... še dobro da ve vsi razmišljajo kot ti ... ali pa no mogoče bi bilo dobro, tako da bi ti ostal brez tvoje optimizacije ...

Glede prepisa pa ... bo treba najprej diplomirat in potem se drugam vpisat. S tem ko se vpišeš na drugo fakulteto na prejšnji ne moreš več opravljati izpitov in diplome. Tako vsaj pravijo na FE.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

l0g1t3ch ::

Kaj pa vzporedni študij ? Recmo si zdele na matičnem faxu 3 letnik maš dost dober povprečje da ti odobrijo vzporedni študij. Pa si za vzporedni študij izbereš nekaj enostavnega recmo organizacijo v kr :D no in recimo ti na matičnem faxu ne narediš 3 letnika na temu ko vzporedno študiraš pa nardiš 1 letnik ter maš pogoje za drugega in se tudi vpišeš v drugi letnik.
Kaj sedaj v tem primeru, maš status študenta al ne ? Aja pa prej si že 1x ponavljal tako da te možnosti nimaš več.

Pa ne sprašujem zase mam dost fri-ja :D čist tko teoretično me zanima

BluPhenix ::

Če se želiš vpisati v vzporedni študij mora načeloma fakulteta omogočati tak vpis. Če se za tako varjanto odločiš med študijem moraš imeti na "matični" fakulteti, če se ne motim, določeno povprečje.

Sicer pa ... zakaj ne zmigate riti do referata in to vse lepo vprašate? Sej ne boste prvi, ki so spraševali take stvari, iskanje tako specifičnih informacij, ki so navadno precej vezane na posamezne fakultete, pa je na forumih navadno precej jalovo delo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

l0g1t3ch ::

Sej jest sm to sam tko prašu iz firbca, če kdo slučajno ve.

Mr_Globus ::

Status je še vedno vezan na matični faks. Če zgubiš status na matični, pavziraš tudni na vzporednem.

nietka ::

jeti51: Ce ti kaj pomaga (morda za naslednje leto), po koncani diplomi se lahko vpises na katerikoli faks ponovno in sicer ce si enkrat ze ponavljal, kot diplomant. Boni so, delo prek studentskega servisa tudi, studentskih domov ni, zdravstveno zavarovanje pa odvisno. Vpis pa nekje septembra - fakultete imajo doloceno stevilo mest prostih za diplomante (glej razpis za vpis na fakultete).

Tko da, cimprej diplomirat potem pa vpis na kak smesno lahek faks in imas se 4 leta status :D
Great warrior? Wars not make one great.

Nejcos ::

Kakor je meni znano, se lahko enkrat vpišeš na univerzo v LJ in sicer enkrat na visoki in enkrat na univerzitetni program. Tako da se lahko vpišeš tudi enkrat n Univerzo v MB in tam postopek ponoviš. Potem pa se lahko tudi enkrat vpišeš na višješolski program. Tako da glede statusa je omejitev samo starost in to je 27 let. Jaz bom pavziral na FE in se bom zaradi statusa vpisal na višjo šolo in plačeval izpite na FE.

BluPhenix ::

Ti se raje prej pozanimaj kako je s tem, ker ko je en sošolec vprašal če bi se dalo tako so mu rekli ja, ampak se moraš na FE najprej izpisati, nato pa vpisati na drugo fakulteto, ker FE načeloma ne omogoča vzporednega študija. S tem, ko se izpišeš s FE, zgubiš pravico karkoli delat tam.

Tako je vsaj bilo cca 3 leta nazaj.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Nejcos ::

Ne vem zakaj bi jih na FE zanimalo kje drugje sm še vpisan. Po mojih podatkih naj Višja strokovna šola nebi smela posredovat podatke na Univerzo, tako da sploh nebi smel vedt kje sm še vpisan. Lahko pa da se motim

bluefish ::

teoretično si ti vpisan na Univerzo in ne samo na faks.

jeti51 ::

BluPhenix, ti mešaš vzporedni študij in višješolsko izobraževanje. Višješolsko izobraževanje namreč ne spada pod zakon o visokem šolstvu in je torej ločeno od fakultet, tako da ni pomembno, ali si na svoji fakulteti že diplomiral ali ne. In prav tako imaš tam status študenta, pravico do 1x ponavljanja oz. prepisa in podobno. Rok za prijave je pa 6. september če koga mimogrede zanima.

In ja, sem za to, da se študentsko delo ukine. Socialne probleme tudentov se naj rešuje na druge načine (več štipendij ipd.), ne pa tako, da imamo na koncu situacijo, ko cenejša študentska delovna sila dostikrat odžira delovna mesta diplomantom. To, da se dostikrat bolj splača biti študent kot svež diplomiranec, je namreč čisti absurd. Ampak kot že rečeno je to stvar za drugo temo in če želiš, jo lahko odpreš in se jeziš tam.>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jeti51 ()

BluPhenix ::

jeti:igWhale: saj sem že, zdaj pa iščem načine za davčno optimizacijo. :D Namreč preko napotnic se denar iz firme dobi veliko ceneje kot pa če si ga izplačuješ kot plačo.

To si napisal ti. Da študentsko delo odžira delovna mesta diplomantom, je po svoje absurd, ki nekako ne drži. Študenta vzameš za delo, ki je primerno za študenta, ne pa za delo inženirja, tisti ki razmišlja drugače ne bo daleč prilezel.

Če si pa še vedno tega mennja, nehaj odžirat delovno mesto diplomantom, že enkrat diplomiraj in se zaposli, ne pa da vlečeš keš preko napotnic.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

LjubimPeezde ::

jeti: govoriš neka protislovja. Po eni strani pametuješ po drugi strani pa ...:\

buttcrack ::

če je treba samo denar iz firme spravit, se nobenmu ne odžira dela, ker gre zgolj za pranje denarja in za nikakršno delo.

jeti51 ::

Vprašaj kakšne študente, kaj se jim je zgodilo, ko jim je potekel status. Morda ne ravno inženirje, temveč diplomante kakšnih drugih smeri. Enostavno jim niso dali pogodbe za nedoločen čas, temveč so našli novega študenta. Takšnih primerov ni tako malo, kot morda misliš. Niso namreč vsi samo diplomiranci tehničnih smeri, ki lahko izbirajo med številnimi službami. Sploh pa delovnega mesta nikomur ne odžiram, saj sem jaz tisti, ki je to delovno mesto pravzaprav sploh ustvaril. Rad bi samo našel legalen način, da si izplačam denar na način, ki je davčno najbolj ugoden, in ena imed možnosti je pač preko napotnic, za kar pa potrebuješ status.

In pa še enkrat: off-topic ste. Tema je namenjena vpisu v višje šole, ne pa raznim očitkom o pranju denarja (WTF?) in podobnim - ne morem reči drugače - neumnostim. Sem že predlagal, da lahko glede problematike študentskega dela in vsega okoli odprete novo temo, a se očitno nikomur ne ljubi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426198256 (37073) Filip8
»

Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13838322 (21927) BCSman
»

Vpis na dve fakulteti

Oddelek: Šola
132667 (2319) eric_cartman
»

Kako obdržat status študenta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7516044 (9106) Jerry000
»

Vzporedni študij

Oddelek: Šola
144724 (4263) Jimmy_

Več podobnih tem