» »

Gateway izdal 30 palčni LCD s šestimi različnimi vmesniki

Gateway izdal 30 palčni LCD s šestimi različnimi vmesniki

TG Daily - Podjetje Gateway je z izdajo 30 palčnega LCDja ( XHD3000) poskrbelo, da sta 30-palčnika iz Della in Appla dobila konkurenco. Med specifikacijami velikanov ni velikih razlik - vsi podpirajo največjo ločljivost 2560 x 1600, nudijo kvalitetno sliko v primerljivem razponu kotnih stopinj (Gateway 176°, Dell 178° in Apple 170°) in imajo primerljiva kontrastna razmerja (Gateway 1000:1, Dell 1000:1 in Apple 700:1), le pri deklariranih odzivnih časih Gateway nekoliko prednjači pred tekmecema (Gateway 6, Dell 12 in Apple 16 ms). Prav tako ni nobenega presenečenja tudi pri ceni, saj Gateway za svojega prvega 30-palčneža zahteva 1700 $, kar je nekoliko več kot za svojega zahteva Dell (1500 $) in nekoliko manj kot stane Apple Cinema HD Display (1800 $).



Da ugotovimo, v čem se Gateway XHD3000 razlikuje od tekmecev, moramo pogledati na hrbtno stran monitorjevega podnožja. Tam bomo namreč našli celo kopico različnih vmesnikov - HDMI, dobri stari VGA, digitalno zaščiten DVI-D, kompozitni, S-video in komponentni YPbPr vmesnik ter štiri USB 2.0 vtiče. Na drugi strani Dell 3007WFP podpira le DVI-D, na jabolčnem pa lahko v nekoliko bogatejši ponudbi najdemo DVI, dva USB 2.0 in dva Firewire 400 vmesnika. Če smo fanatični zbiralci raznovrstne elektronske opreme, lahko na XHD3000 hkrati priklopimo do šest naprav, sposobnih generiranja video signala. V potencialni seznam lahko vključimo vse sodobne naprave - osebni in prenosni PC, Xbox 360, PS3, Wii in HD video predvajalnike.

Veliko število različnih vmesnikov seveda predstavlja pomembno konkurenčno prednost, vendar moramo morda še v večji meri pozornost nameniti podatku, da se Gateway XHD3000 ponaša tudi z strojno podprto transformacijo vseh HD signalov (720p in 1080p/i) na native ločljivost 30-palčnikov (2560 x 1600). Pri tem je seveda ključno, da bi naj Realta HQV procesor to počel brez opaznega zmanjšanja kvalitete videa.

Izvorna novica.

24 komentarjev

[MYTiX] ::

Žal kar nekaj napak v novici (morda tudi izvorni?).
Na trgu je že več 30". Recimo tale HPjev, potem Samsung.
Napaka je tudi v številu priključkov, ki jih ima Dell 3007wpf, saj ima poleg DVIja tudi 4 USB vmesnike in card reader (podpira 9 tipov spominskih kartic).
Morda sem še kaj pozabil :)

Se pa strinjam da je fajn ta Gateway, ampak kolikor vem Gateway žal ni prisoten v EU.
podpis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [MYTiX] ()

lukanium ::

Ja, te napake so bile prisotne že v izvorni novici. HP je sicer omenjen, vendar je prenehal s proizvodnjo 30 palčnikov. Poleg tega pa ta kup vmesnikov niti ni tako pomemben, bolj zanimiv je ta Realta HQV procesor, ki bi naj (kvalitetno) "povečal" HD signal iz 720/1080 na 1600p.

Edit: odstranil nepotrebne oklepaje ...
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lukanium ()

WamPIRe- ::

Božiček prinesi mi en takle monitor... pa sma si bot za letos ;)
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

Jaka83 ::

ugh, upsampling

Ampak dobro, ko bo čas za kakšen tak displej (ali večji), bo vse skupaj itak že mnogo boljše in najbrž se bo tudi nekaj standardov zamenjalo.

PS: Samsung 215TW ima recimo DVI, VGA, Composite, Component, S-Video in tri priključke za zvok (zvočniki so itak bedni).

cekr ::

Čez 10 let bodo imeli monitorji po 20 različnih priključkov.
A se ne morejo že zmenit za en pravi priključek pa da bo mir, ne pa da se vsako leto dodat še en standard.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Luka Percic ::

Ja, čas je za ip. monitorje.

Pa bo mir, dokler bo pasovna širina ;)

MrStein ::

Eh, kak pa bo IP not prišel ? Ethernet (RJ-45) ? FW ? WLAN ? nekaj tretjega ? ;)

Glede transformacije HDTV slike pa me zanima, kaj naredijo drugi monitorji, ki tega nimajo ? Sploh ne kažejo (HD)TV slike ? Kažejo s črnimi robovi ? Kaj pa naredijo z interlace?

<offtopic>
Kar me vodi do naslednjega vprašanja. Kaki (oprostite na izrazu) kreteni so oblikovali HDTV standarde ? A je res bilo težko videti, da bo čez 5 let na trgu veliko LCD in plazma enot, ki nimajo interlace prikaza ? Torej bo vsak tak TV moral imeti not poceni (zanič slika) ali drago (dražji TV) enoto za pretvorbo prepletene slike v neprepleteno.

Pa še to, nekje letos so (po stotinah inženirskih ur...) ugotovili, da se posnetki z 24 slik na sekundo najbolje predvajajo z .. 24 slik na sekundo. Ej, naj jim nekdo da nobelovo nagrado...
</offtopic>
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

lukanium ::

Glede transformacije HDTV slike pa me zanima, kaj naredijo drugi monitorji, ki tega nimajo ? Sploh ne kažejo (HD)TV slike ? Kažejo s črnimi robovi ?

Pri drugih monitorjih, ki nimajo tovrstnega čipa, upscaling opravijo grafične kartice in/ali predvajalniki (programi!). Vsaj tako pravijo na X-bit labs. No, in tega dela kartice in playerji ne opravijo preveč dobro in je zato slika nejasna, verjetno takšna, kot je v primeru, če LCDja ne uporabljaš na native ločljivosti, ampak na manjši.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Luka Percic ::

Eh, kak pa bo IP not prišel ? Ethernet (RJ-45) ? FW ? WLAN ? nekaj tretjega ?

Rj45 1Gb. Se bi pa dobili poceni pretvorniki, če nisi tako zahteven glede propustnosti, in za druge potrebe(doseg, brezzičnost,..).
Tako bi ob imetju hitre mreže, računalnik lahko postavil kjerkoli v hiši, ter uporabljal monitor kot client(ja ok, za to rabi monitor sherat preko ip-ja tudi usb- porte- kar pa ni taka reč ane?).

Poleg tega bi lahko uporabljal kolikor monitorjev bi hotel, lahko bi imel thin cliente, kjer bi bil hitri wifi na dosegu.

Poleg tega bi lahko ob uporabi res hitrega interneta delal čuda stvari.

Včasih ljudje rabijo le zelo majhen tok informacij- recimo počasen slide šow na starih monitorjih. Tako na pamet bom rekel, da bi komot en računalnik poganjal enih 100 takih moniorjev, če bi se le vsako minuto slika zamenjala (še izmenično recimo).

Vem da tukaj malce mešam prenos slike preko omrežja ter prenos podatkov do grafične kartice, ki bi bila vgrajena v teh monitorjih, ampak hej, sem prepričan da vse skupaj ob množični proizvodnji nebi bilo drago. V bistvu poceni zaradi preprostosti omrežja, kablov, nadgradnje, združljivosti za nazaj...

MrStein ::

lukanium, a torej misliš, da ima recimo en BluRay plejer vgrajeno skaliranje na žnj različnih resolucij, ki bi jih lahko imeli priklopljeni monitorji ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

lukanium ::

MrStein: Recimo. Saj veš, kako izgledajo onscreen vmesniki playerjev - pač imaš par opcij glede formata in ločljivosti slike ter glede velikosti/povečanja/raztegnitve slike (zoom & pan). Če imaš tak monitor, da lahko sliko toliko raztegneš, da presega ločljivost filma (in za tem upscalingom/raztegovanjem stoji en crappy algoritem), bo slika pač bedna.

Vsaj jaz to tako razumem. Naj me kdo popravi, če se motim.

Wiki - video scaler
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Mavrik ::

Luka: za prikaz take resolucije rabiš konkretno več kot 1 Gbit pasovne širine (Single Link DVI ma 3.7 gbps, ta zadeva pa obvezno rabi Dual Link).
The truth is rarely pure and never simple.

Relanium ::

30 col :O :O :O

js pa sem občudoval mojga zdaj že 2 meseca starega samsunga 22 col (prej na 15)

Liker ::

Mavrik, za filme (25fps) je 1Gbps povsem dovolj :)
Za navadno 'delo' ko pa clovek rabi 60+fps, pa pac rabis 3Gbps+, se strinjam :)

Jaffa ::

Jaz sem šel pa iz 20 na 30 col. 8-) Pa pri upscalingu je slika tud lepa. Tak da tud softwareski je ok.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

gfighter ::

Jaffa: Katerega pa imaš, če smem vprašat? Sam sem imel možnost prejšnji teden preizkušat Applovega 30inčnika in je zadeva fantastična, tako da že razmišljam o nakupu. Prej bi sicer rad videl še Della, da vidim če je kakšna razlika. Se mi pa zdaj, ko sem spet nazaj na Dellu 2407WFP zdi, kot da bi gledal v mobitel... :)
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Jaffa ::

HP LP3065. Ko sem kupoval, je bilo ta najboljše ocenjen ...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

MrStein ::

Saj skaliranje (velikosti) slike ni problem. To je zadovoljivo delalo že pred 10 leti na katricah za 50 €. Problemček je petvorba FPS (čeprav ne vem, kaj LCD-ju preprečuje, da sliko osveži 24/48/50 krat namesto 60 krat na sekundo).
Glavni problem je interšit, pardon, interlace. (podpiram smrtno kazen)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Trdi ::

Mi lahko kdo pove, kje v Ljubljani je najboljši plac za podroben pregled 30-inčnih LCD-jev? Rad bi videl, kako to zgleda.
Trdota d.o.o.

gfighter ::

Nam ga je zrihtal FMC, tako da poskusi pri njih, mogoče se da kaj zmenit. Morali bi pa imet tako Dell-a kot Apple-a. Ampak pazi, če boš presedel za njim par ur, bodo drugi monitorji kar naenkrat premalo...:P
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

nejcek74 ::

Tudi sam že slab mesec uporabljam della 3007wfp-hc. Potreboval sem kakšne tri dni, da sem se navadil, zdaj pa že v trenutku dobim klavstrofobijo če poskušam pogledat na 19 inčnega. Za autocad (kjer največ delam) pa je fenomenalen. Ostalo je precej odvisno od aplikacije. Word je super, enostavno lahko bereš dve ali tri strani hkrati, excel beden ker se ti polja začnejo nekje daleč levo gor. Open office potrebuje več korakov, da si prilagodiš zaslon. Tudi acrobat dostikrat zameša privzeto nastavitev pogleda. Navajen sem pač, da imam vsa okna maksimalizirana. Spletne strani so ponavadi prazne, java in flash zadeve se kar izgubijo na zaslonu, teksti pa so pogosto raztegnjeni v eni vrstici čez cel zaslon. Na splošno je problem da polovica programov (npr raziskovalec) pozicionira elemente v levem zgornjem kotu. Mislim, da je kar potrebno premisliti za kaj se uporablja takšno strašilo.

kixs ::

LOL

Pa ne mores na takem zaslonu imet programe vse maksimizirane 8-O

S taksnim zaslonom dobijo OKNA res svoj pomen. Imas lepo odprtih vec aplikacij ne da bi se okna prekrivala ;)

Ze na svojem 20" in 1600x1200 mi je muka maksimizirat, ker enostavno niso programi ali pa web strani prilagojene za te locljivosti.

lp

Jaffa ::

Točno tak. Kolega se tudi ne more navadit, ko pride k meni. Vse bi maximiziral, pol je pa 25% stran, ostalo pa sivo. :D
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

nejcek74 ::

No sicer nisem želel preveč zaiti s teme, pa vendar:
očitno je da veliko programov ni ravno prilagojenih, oziroma ne omogočajo enostavne prilagoditve, za delo z velikim zasloni, niti to niso sami windowsi:
- npr. word omogoča z ukazom arrange all da ti odpre vsa okna eno pod drugim (in ne navpično, vsaj meni jih ne), ne pa moreš določati kako ti jih razporedi, ne moreš avtomatično skrolati obeh hkrati, ne zna ti pokazati razlik v tekstu ipd, številne stvari, ki bi izkoristile delo z enim velikim ali dvema ekranoma.
- photoshop deluje odlično, zna ti avtomatično razmestiti vse slike po delovni površin, lahko jih primerjaš med sabo.....
- človeškemu očesu pač prija da gleda vedno na sredino slike, zato je tudi zaželjeno da so obdelovane zadeve v centru monitorja
- priznam pa de je vse skupaj tudi moja subjektivna ocena, nikoli nisem maral principa oken, klikanje po ikonah se mi zdi izguba časa, čim več delam s tipkovnico. Zato imam veliko rajši 25% sivine, kot pa da se mi vidi, za delovno površino, namizje, pa opravilna vrstica ali pa, o groza, kakšna opozorila v stilu kdo mi je poslal sporočilo, zakaj hočem dostopati do sistemskih datotek itd. Ko delaš, nič ne sme motiti tvoje koncentracije.

Ne vem meni bi se zdelo fino, da bi lahko zlepil tri odprte programe skupaj, npr acad, word, excel, tako da bi potem imel hkraten pregled, ali pa da si določiš nehe shem kako se ti okna odpirajo ipd..

To se mi zdi kar pomembno, ker za word je čisto vseeno ali si kupiš 30 colski ekran za 1200 evrov ali pa dva 21 inčna za recimo skupaj 600 evrov. Ta denar rajši porabiš za npr. čike in potem puhaš dim svojem sodelvcem v obraz, jih bo ravno tako motilo, kot to da imaš boljši monitor kot oni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gateway izdal 30 palčni LCD s šestimi različnimi vmesniki

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
244401 (3175) nejcek74
»

Samsung predstavil prvi LCD monitor z DisplayPort vmesnikom

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
185555 (4535) opeter
»

Skrivno orožje R600 - zvočna kartica

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
255022 (3853) Senitel
»

24 inch lcd

Oddelek: Strojna oprema
372402 (1314) Mih@@
»

nVidia in Dell predstavila Quad SLi

Oddelek: Novice / Grafične kartice
345470 (3874) simnov

Več podobnih tem