» »

Ne dela internet (sharing pa)

Ne dela internet (sharing pa)

LordPero ::

Torej, situacija: Prenosnik (Pavilion 9274), modem SV2M104 (T2), z ali brez switcha ali routerja.

Problem je, da ko priklopim prenosnika na modem ne in ne dobi povezave (omejena al ne sploh povezave napiše, paketke pa samo pošilja in ne sprejema, Vista ustrajno piše neidentificirano omrežje). Prav tako mi ne uspe pingat nobenega IPja. Poskusil sem vse, kar mi je padlo na pamet, tako pod Visto kot XPji, nastavljal sem IPje, uninstallov hardware, ... Pač ne in ne dela :)).

Zanimivo pa je, da ob nastavljenih IPjih in switchom vmes deluje file sharing z drugimi računalniki bp. Nisem ravno poskusil, ampak sklepam, da če bi dal na katerem drugem računalniku deljenje interneta, bi tudi delalo.
Aja, pa tudi če priključim cableless router gor lahko bp dostopam do LANa in WANa preko Wja. Če dam kabel v router pa seveda dela samo file sharing.

Drugi računalniki nimajo problema z dostopom, vse deluje v vseh situacijah. Prav tako sem (tekom poskušavanja vsega možnega) poskusil s pol ducata različnih kablov.
Na modemu uporabljam port 1 in 2 (3 je itak telefon in 4 TV), kar se mi je zdelo relevantno, pa sem tudi pri gonilnikih poskušal (npr. tudi mini neumnosti kot so: use možnosti duplexa).


Sedaj ne vem kaj lahko še naredim. Bi bilo možno, da je HP kaj zajebal z driverji? Naj začnem poiskušati gonilnike sosednjih Pavilionov? Ker zasledil sem, da en lastnik nekega Paviliona nima dejansko take kartice, kot mu piše v specifikacijah.
In tudi, na uradni strani je bilo še mesec nazaj precej več gonilnikov (še enkrat več) kot jih je sedaj (tako za Visto kot XPje).


Torej, WTF naj naredim? Ali je kaka mini nastavitev, da moram samo dat na 'internet on'? Ker to bi bilo super.
LordPero
  • spremenil: LordPero ()

Jakka ::

Prenosnik na modem poveži s crossover kablom, ne z navadnim patch. Pa bo delalo. :)

LordPero ::

Zakaj bi pa to delovalo? Niti teoretično ne razumem tega (crossover do routerja ali modema se mi zdi neumnost), ampak tudi praktično gledano -zakaj bi potem drugi abaki delovali bp z navadnimi kabli.

Sicer pa lahko naredim cross doma, ampak ... Mislim da je napaka nekje na strani prenosnika, programje, nastavitve ali šoferji. Pomoč rabim, kaj od tega kako naj nastavim.

Hvala za odg.
LordPero

Jakka ::

Imel podoben problem. Prenosnik in kabelski modem. Ob povezavi s patch kablom se enostavno nista hotela povezat, limited or no connectivity na prenosniku, na modemu je pa lučka, ki prikazuje stanje lan povezave gorela, navadno ves čas utripa. S crossover kablom dela bp.
Problem naj bi bil v "dogovarjanju" med napravama o povezavi, 10 ali 100mbit, oz. nekaj v zvezi z autosense. Kaj več se v problem nisem poglabljal, prezakomplicirano. Tudi ne vem zakaj z patch kablom ne dela, s cross pa. :)

Pri tebi so simptomi podobni, zato je lahko problem enak.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jakka ()

LordPero ::

Hvala, bom poskusil.

Še vedno pa mi ni jasno, zakaj potem s kablom v routerju nebi delal internet (ter zakaj file sharing istočasno dela).

Aja, še to, a nisem tega preizkusil, ko sem proveraval vse duplexe (pač full/half 10 in 100(0))? Se bom še enkrat poglobil :D.
LordPero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordPero ()

Jakka ::

Torej, kakšen je rezultat?

LordPero ::

Takrat me ni bilo doma (med tednom ga itak moram piti u Lj), sem pa od takrat stestiral tudi crossover (in potem vse skupaj skenslal iz skrbi za nekaj časa). Seveda, podobno kot prej, ne dela nič.

Torej, še vedno, direktno v modem absolutno ne dela, isti rezultat je s kablom v router (LeveOne), vse lepo deluje preko wireless (LevelOne) in še presenečenje (vsaj zame) -vse lepo deluje tudi preko nekega drugega starega routerja (D-Linka). WTF?

In še nekaj sem opazil, ko priklopim v LevelOne kabel od laptopa, se mi lepo prijavi, dobi IP, router pa nikakor ne more dobiti MAC naslova laptopa (od kabelske mrežne) oz. dobi same nule (00.00.00. ...).
Enako kot prej, v situacijah, ko ne deluje, računalnik trdi da oddaja paketke, sprejema pa jih ne (pač v 'status' povezave gledano).

Nimam pojma pa, zakaj bi z nekim starim routerjem, sesuvajočim se vsake toliko, deluje vse ql. Edino dostop do routerja ne dela, piše non stop, da je busy :).

Lepo prosim za pomoč, ker res nimam pojma več kaj bi lahko naredil. Ali naj zatežim HPju (u smislu, da so driverji krivi)?

(aja, slika je identična, tako v XPjih kot v Visti)

P.S.
Pred tem magičnim starim routerjem, do katerega nimam dostopa, sem pač mislil, da je problem nekaj v stilu, da ima laptop absolutne težave s povezavo v DHCP. Kaj bi v tem primeru lahko nardil? (piše u statusu sicer piše, da je DHCP on)
LordPero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordPero ()

Azrael ::

IMO je prej sumljiv router, kot prenosnik, če zadeva špila z drugim routerjem. Direktna povezava z modemom, če nimaš prav skonfigurirano (DHCP/statični IP), ni nujno, da dela.

Kaj pa, če prenosnik priklopiš na drug port routerja? Isto ne dela ali dela? Pogosto so UTP konektorji obupno slabe kvalitete in tako se dogajajo čudne stvari.
Nekoč je bil Slo-tech.

LordPero ::

Ampak kaj bi lahko še imel napačno konfigurirano, da nebi delalo direktno v modem? Kaj naj še naredim?

In ne, menjava portov/kablov ne pomaga.
LordPero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548933 (1124) Lonsarg
»

Povezava dveh računalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
233358 (3006) glinik
»

instant internet na 2 pc-ja?

Oddelek: Strojna oprema
62024 (1930) krneki007
»

Noče se mi povezat na internet preko mrežne in kabla v xp

Oddelek: Omrežja in internet
111355 (1355) Lisiček
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311330 (7000) Tomi

Več podobnih tem