» »

Trenja - DŽAMIJA:)??

Trenja - DŽAMIJA:)??

««
5 / 13
»»

pyratco ::

Muslimanski duhovniki ne govorijo slovensko, džamija ne paše na sredo Slovenije, itd, itd.
Ja, kaj se pa greste? Zaradi mene naj zgradijo (in naj pustijo zgraditi!) 100 džamij. 100 cerkva, 100 fitness klubov, 100 pevskih društev. Naj govorijo 100 jezikov.
Samo: da ne bo kdo rekel, da MORA kdo proti svoji volji iti v džamijo, cerkev, fitness klub, pevsko društvo, na ta in ta jezikovni tečaj.
Potem bo vse v redu.>:D

Iztirjenec ::

bejžte nekam u tri************* s tole đamijo v Sloveniji. Zakaj? Hja iz preprostega razloga. Ker obstaja zakon, ki ne dovoljuje, da bi zgradili objekte, ki niso v skladu s tem zakonom. In kaj ta zakon pravi? Sigurno ste se srečali z njim ob gradnji hiše.

18.člen zakonika o gradnji pravi:

Projektna dokumentacija, razen idejnega projekta, mora biti izdelana v skladu z lokacijskimi pogoji oziroma s
pogoji lokacijske odločbe ter z zdravstvenimi, vodnogospodarskimi, prometnimi, energetskimi pogoji, pogoji za
varstvo okolja ter varstvo naravne in kulturne dediščine, z obrambnimi, zaščitnimi ter drugimi pogoji, ki so
predpisani z zakonom ali s predpisom, izdanim na njegovi podlagi.


18. a člen
Idejni projekt obsega zlasti tehnični opis objekta, opis tehnološkega dela z navedbo opreme in njenimi
osnovnimi karakteristikami, opis ukrepov varstva okolja, karakteristične gradbene načrte in situacije z osnovnimi
gabariti, prikaz usklajenosti projektne rešitve s pogoji za poseg v prostor, osnovne izračune, ki dokazujejo
pravilnost idejnih rešitev ter tehnološko shemo in dispozicijski načrt opreme z vpisanimi osnovnimi podatki.


Tehnične rešitve v projektih morajo biti v skladu s tehničnimi predpisi, normativi in standardi, predpisi o
varnosti pri delu ter z izsledki znanosti in tehnologije, raziskav in drugih študij ter v skladu s pogoji iz izdanih
soglasij prizadetih organov in organizacij.


Recimo da ti je všeč neka uber luksuzna hiša nenavadnih modernih oblik z ravno streho, 30 barvno fasado, frjolčnimi okni itd. Greš k arhitektu, ki ti jo brez besed nariše. Nato hočes dobiti gradbeno dovoljenje. A ti ga na upravni enoti ne dajo ker, tvoja hiša ni podobna drugim hišam v okolju.

Iz tega vsekakor sledi, da đamije v standardni obliki v Sloveniji ne bo. Pa če se še tako po glavi mečate da jo dovoljujete in podpirate njeno gradnjo.
Ubogi kekci, ki pišete kako sočustvujete z ubogimi muslimanići, ker nimajo svojega objekta za druženje. Ko da bodo vaše mnenje upoštevali... Veste koliko pomeni vaše mnenje državi? Kurc kaj! Žal a tako je.
Doma v projektu za hišo je še en člen ki pravi da mora objekt biti v skladu z okoljem in kulturno dediščino (neki takega, ne vem točno celega na pamet) in ker pač đamija nikoli ni bila del kulturne dediščine v sloveniji in bi taka kot sama grobo posegala v prostor in okolje, đamije v Sloveniji ne bo. Vsaj ne v klasični obliki. Naj majo navadno hišo brez minareta. Sj lahko na vrhu eno strešno okno nardijo da se bo globoko spoštovani muftić ven lahk ko jesihar drl v bosanskem jeziku...

Zgodovina sprememb…

sketch ::

Pizdun, džamijo se komot postavi. Mogoče ne v mestu, ampak kje na obrobju pa brez večjih težav. Vse, kar si citiral, je seveda res - ampak nič od tega ne preprečuje gradnjo džamije. Samo preprečuje gradnjo džamije v gostonaseljenem prostoru (kjer pa je težko zgraditi tudi cerkev z zvonikom). Tisti del o kulturni dediščini pa pomeni, da ne smeš demolirat kulturno pomembnih stvari oz. jih kazit - to ne pomeni, da ne smeš uvajat novih, neuveljavljenih oblik. Tisti, ki se pa pritožuje, da so džamije grde - pa naj gre pogledat novo cerkev v Podutiku... ne vem, kdo je tisto naročil, ampak stavba zgleda kot silos. Vse skupaj nič novega in nič relevantnega.

lp
s.
Adapt and overcome.

smash ::

ma ni res...za slovenijo je recimo za vsak kraj značilen tip strešnikov....tko da đamija ne ustreza v noben kraj slovenije

Thomas ::

Nooo ... če bo pa džamija povzročila spremembo konzervativne gradbene zakonodaje ... ji pa to štejem v velik plus.

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

smash ::

ne gre za konzervativnost..ampak za estetiko ter kulturno pripadnost

sketch ::

smash, a ti mene zezaš ali resno misliš? Tipi strešnikov? Prosim? Kaj? Seveda, ko postavljaš zgradbo, moraš imet enake korce kot sosed... lol.
Daj no daj. Pozanimaj se prosim o čem govoriš.

Kar se tiče urbanistične metodoligije in opredeljevanja pri gradnji:

Vsaka zgradba, katero se postavlja, mora spadati v nek širši urbanistični načrt mesta. (Nikoli ne boste dobili dovoljenjea postaviti stolpnico ob Prešernovem trgu). Mora imeti primeren gabarit (osnovne dimenzije - ne postavljamo tovarniško halo med enodružinske hiše ali svetilnik med vila-bloke), primerne lastnosti (emisije in imisije snovi, omejitve hrupa, prometa, dostopov, osvetljevanje...).
Točka, okoli katere pa se najbolj prerekajo, pa je ravno ta, na katero bi se ti rad skliceval, pa ti ne ratuje - o skladnosti z okoliško estetiko. Po domače povedano: Ne moreš postavljati stkleno, kockasto ultramoderno-minimalistično stavbo med vrstne hiše. Ne gre. Ker je treba ohraniti nek videz soseske, drugače je groza.

Nihče ti pa ne preprečuje, da jo postaviš nekje v predmestju, v kakšni hosti ali pa v soseski, ki je že sicer nepovezana (je zelo eklektična). Ker tam okoli - ni ničesar, kar bi se "tolklo" z džamijo. Da bi pa trdili, da je džamija estetsko nekompatibilna z drevesi, pa je že kar malo preveč.

Tako da džamija ne rabi spreminjati zakonodaje - lahko se je brez problemov drži.

Mislim, da nasprotniki džamije že počasi praskate po dnu... ko enkrat pridemo do neskladnosti s strešniki, je očitno zmanjkalo argumentov...

lp
s.
Adapt and overcome.

smash ::

hehe sketch..pa a ti resno misleš da bi oni pristal na to da se đamija postavi nekje sred barja??? al pa hoste?? predmestja? boš ti še vidu kje bo to stal!! pol se boš pa še enkrat vprašu kako so lahko kej tazga nardil...>:D

itak pa ne gre za navaden objekt...ampak za objekt velikega kulturnega vpliva tuje kulture, ki ne spada v to sredino...

za nekatere stvari je pač treba potegniti črto...kdo pa prav je demokracija najboljši sistem..jest pravm da ma vsak sistem svoje meje....

to zdej ugotavljajo tudi američani, ko vlečejo meje pri človekovih pravic, ko ljudi telesno pregledujejo pri poletih z letali..

SmartAss ::

Okrog bodočega stadiona naj postavijo džamijo, katoliško, pravoslavno cerkev, budistični tempelj pa še kaj, da bomo lahko vsi molil, ko bo igrala slovenska nogometna reprezentanca.

:\

sketch ::

Smash, če ne bodo spoštovali zakonodaje, je ne bodo postavili (to sem že enkrat napisal). Gradnje džamije pa zakon ne prepoveduje !!!

itak pa ne gre za navaden objekt...ampak za objekt velikega kulturnega vpliva tuje kulture, ki ne spada v to sredino...

Beri moje predprejšnje sporočilo, sem vse to demantiral... kulturni pomen ni nič večji od cerkve, v našo kulturno sredino pa spada ravno toliko kot angleški jezik.

Če se pa ne strinjaš z demokracijo in bi rad uvedel totalitarizem - si pa globoko za časom.
Ameriška letališka varnost ima pa z džamijo točno toliko veze kot jogurt z ozvočenjem za rock koncerte.

Mislim, da je anti-džamija strani zmanjkalo argumentov. Le da nočejo priznati, da nimajo prav...

lp
s.

ps. Smartass, to pa je še kako res :)))
Adapt and overcome.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

smash ::

heh sketch: obračaš besede....hotel sem povedati da čisto odprta demokracija mogoče ni glih najboljša rešitev, kar ugotavljajo tudi američani zadnje čase....saj prevelika svoboda ogroža recimo varnost itd. res pa je da to nima zveze z đamijo..gre za primerjavo tega, da je treba pač za neko stvar potegniti črto, če hočemo ohraniti neko kulturno avtohtonost ali kaj drugega..its that simple:\

sketch ::

In ta črta je pri džamiji? Zakaj pa ne pri molilnicah? Kdo določa, kje poteka ta črta? Mar nam res džamija odvztema kulturno avtohtonost? Mar je slovenska kultura neizogibno in izključno krščanska? Kaj pa Morana in Svarun?

lp
s.
Adapt and overcome.

smash ::

ja

sketch ::

Dober odgovor, ni kaj.

lp
s.
Adapt and overcome.

Thomas ::

Zame je vprašanje, kako dopustiti muslimanom džamijo, in jim hkrati ne dopustiti "radikaliziranja".

OBOJE je Slovenija dolžna narest. O tem ni dvoma.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeb ::

"Zame je vprašanje, kako dopustiti muslimanom džamijo, in jim hkrati ne dopustiti "radikaliziranja".

Odgovor je pa zelo enostaven - represija rodi samo agresivno reakcijo. Bolj, ko bodo obravnavani enakopravno, manj zamer bodo gojili do druzbe, do nas. Enostavno. Zelo pomemben vidik demokraticnosti moderne druzbe je ravnanje z manjsinami, tako jezikovnimi kot verskimi, razlicno spolno usmerjenimi, itd... To je pravi preizkus demokraticnosti. Slovenija se ravno ne izkazuje na tem podrocju, smo pa se vedno VELIKO boljsi od ZDA. Hvalabogu.

To, da bodo v dzamiji sirili "serijo", je seveda bedarija. Saj je kristalno jasno, katera merila veljajo v nasi druzbi. In to je tudi njim povsem jasno. A pri nas kamenjajo zenske? Jih obrezujejo? Jih silijo v feredze? Razglasajo fatve? Niti feredz ni videti kaj dosti pri nas. Kaj potem? Planirajo teroristicne akcije? Sure...
Ampak, jih bodo pa zaceli, ce jih bomo tlacili v geta in jim kratili ustavno zagotovljene pravice. Komu to ni jasno?

Skinheadi, (pa vsi, ki se pocutijo tako strasno ogrozeni) ki jih tako moti, da imamo pri nas 30.000+ muslimanov, se pa lahko samo na svoje butaste betice postavijo. Na deportacije bodo morali se malo pocakat. Vsaj do naslednjega Hitlerja.

Pa se to - raje gledam skozi okno eno lepo dzamijo kot pa nagravzne vrticke. Jih imam tukaj pod blokom. Polivinilne plahte, zarjavele sode, rebrasto plocevino, kupe gnoja... Halooo? A z vrticki pa izkazujemo neko strasno "kulturo"??? Ja, da smo se vedno navadni kmetavzi. To izkazujemo. Skinheadi butasti.

Thomas ::

Heh ... s tabo je težko jeb.

Veš zelo malo, govoriš pa sila vehementno.


> To, da bodo v dzamiji sirili "serijo", je seveda bedarija. Saj je kristalno jasno, katera merila veljajo v nasi druzbi. In to je tudi njim povsem jasno.

To niti slučajno ni jasno.



Šejk Abu Hamza, je "svoji" džamiji v Londonu rekrutiral par samomorilskih ugrabiteljev "za deveti september".

Zdaj naprimer govori - v svoji džamiji - da je Columbia razpadla, ker so si grešni astronavti to zaslužili, saj je bil Izraelec z njimi ...

Farane, ki ga ne marajo, njegovi nasilneži pretepajo.


Celo angleško pravosodje mu (še) ni zlahka kos - kaj bi šele slovensko?


Je pa slovenska država dolžna omogočiti versko svobodo.


Tako da zadeva ni enostavna.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Thomas ::

Zaradi mene gredo Jehovci lahko vsi v Islam. Tudi če se kakšen ateist spreobrne - pa kaj? Že ni bil taprav.

Mene Islam kot tak, niti ne skrbi.

Bolj me skrbi "trapasta mladina", ki bi jo tak šejk znal indoktrinirati "drugače".

Kot da se to ne bi že zdaj dogajalo.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeb ::

Sem videl tega tipa, ja...

Thomas, ti pa menda veliko ves, zakljucke pa vseeno vleces slaboumne.
Vprasaj se, kaksno politiko vodijo ZDA in VB do islamskih drzav, pa ti hitro postane jasno, zakaj se jim dogaja, da takile ekstremisti sploh najdejo kaksno poslusno uho.
In ce bi bili muslimani npr. v VB zares sprejeti kot enakopravni drzavljani, (kar seveda niso, povecini so tretirani kot tretjerazredna raja) bi jih takle pridigar tudi precej tezje rekrutiral. Zdrava pamet.
Zakaj rovariti proti nekomu, ki s tabo dobro ravna? Amerika in VB z muslimanskimi narodi po svetu ze prav prislovicno slabo ravnata.

Cisto tako je. Zelo enostavno. Zakaj pa pri nas ni bombnih napadov? Ocitno mora bit nekaj v zvezi s politiko drzave, tako zunanjo kot notranjo.

Prepovejmo jim dzamijo, pa bomo kmalu imeli "ilegalo".

Thomas, tvoja paranoja glede Islama je neverjetna...
V stilu, Irak je upraviceno napadel Iran, ker mu je od tam grozila islamska revolucija. Itd... Preventivni udar? Tudi vidimo, kam to pelje. [NADVSE NEPRIMERNA OZNAKA]

Pa se nekaj: zadnjic sem nasel podatek, da od vseh zahodno evropskih drzav edino na Svedskem med muslimani druge generacije upada stevilo kriminalnih dejanj. Enakopravna integracija, predvsem pa mocna sociala, sta ocitno opravili svoje. Ti to kaj pove?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Thomas ::

> Thomas, tvoja paranoja glede Islama je neverjetna...

Iranian hardliners revive Rushdie fatwa

Sam še čakam, kdaj bo kakšna fatwa padla name, ki govorim proti Islamu.

Pa čeprav pravim, da od Hinduizma je še zmeraj boljši.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

To kar pravi Thomas sploh ni brez osnove. Jst poznam ene par muslimanov pri nas ki so živi degeni in takih sploh ni težko karkoli nasrat (če si seveda ti tut musliman).

btw, zakaj je pa hinduizem tolk slab?

Jackass ::

sketch: Js nism nikol reku, da je džamija=škofija! Js sam pravm, da bi glede na pomembnost in vlogo lahk džamijo primerjal s škofijo. Ok mal sm se zmotu mogu bi rečt s stolnico. To bi bla bl natančna opredelitev. Sam če rečm Stolnica več kt polovica oz. noben nekristjan ne bo vedu kaj to je oz. kašno vlogo/pomembnost ma ta stavba. Ampak stolnica ni tolk kt džamija je mnj. No tut te so sam 3 (tri škofije)! Js sm drgač mislu ne škofijo v smislu stavb-kompleksa (to kr je v ljubljani). Pa ne mi govort da se ne spoznam na religijo, ker se glede na ostale kr precej!

Moji argumenti zakaj džamija ni enako kot cerkev so bili večkrat pojasnjeni in mislm da kr dobr!

Bom jutr nadaljeval!
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Thomas ::

Zakaj je Hinduizem slab?

Ker ima v osnovi neenakost ljudi. (Pa to ne v zahodnem smislu: "Uspešno si prodajal neko kramo, zalotili te nismo, da je kaj narobe z njo, davke si precej plačal - torej imej tole graščino - drugi so lahko v skromnejših bivališčih!")

Tudi v Islamu si lahko rojen kot felah - torej reven nevernik - pa zate družba ni povsem zaprta. Lahko si celo "Sultan" nekega dne.

Hinduizem pa vidi, da si rojen kot Nedotakljivi. To je kazen za tvoje zločine v prejšnjem življenju. Nisi vreden, da te Braman ubije s palico - oni iz ene kaste nad tabo te bodo, če jim bo Braman tako namignil - in ti moraš biti hvaležen za to svojo usodo.

Everyday life in rural India.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

Mah, ja...ampak tu je pa od tega le indijska kuhinja. (OK, pri nas je še ni)

sketch ::

Thomas
Zame je vprašanje, kako dopustiti muslimanom džamijo, in jim hkrati ne dopustiti "radikaliziranja".

Se strinjam s sentimentom. Vse lepo in prav. Ampak argument po sebi pa je poponoma brezpredmeten in neosnovan. Zakaj? Zato ker ti predpostavljaš, da je za širjenje radikalnega Islama potrbna džamija. Pa ni. Teroriste lahko ravno tako uspešno rekrutiraš v molilnicah. Džamija namreč nima posebnih "terrorist recruiting" prostorov, kateri manjkajo v molilnici.

Torej, če smo jim dovolili molilnice, zakaj ne džamije? Preprečevanje radikalizacije je slab razlog.
Preprečevanje radikalizacije bi lahko začeli pri skinheadih, če že moramo kje. Ki pa so, mimogrede, velikokrat kristjani. Oziroma niso muslimani.

jackass
Sam če rečm Stolnica več kt polovica oz. noben nekristjan ne bo vedu kaj to je oz. kašno vlogo/pomembnost ma ta stavba.

Zaradi tega stolnica še ni škofija.

Pa ne mi govort da se ne spoznam na religijo, ker se glede na ostale kr precej!

Tega sicer ne kažeš baš aktivno.

Moji argumenti zakaj džamija ni enako kot cerkev so bili večkrat pojasnjeni in mislm da kr dobr!

Bili. In ne dobro. Oziroma sem jih demantiral že nekaj časa nazaj.

Torej, protidžamijevci, še kakšen izgovor? Je malo pomanjkanja, se mi zdi...

lp
s.

ps. jeb, sicer se strinjam s tvojimi sentimenti... samo od njih je redkokdaj korist... mislim, težko je ljudem zapovedat toleranco in sprejemanje. Vsi ljudje so v osnovi zabiti, egocentrični in nasilni - vse, kar je več, je zgolj dobrodošlo presenečenje.
Adapt and overcome.

Thomas ::

Nekatere svoboščine ki jih imamo - morda ne gredo vedno skupaj z drugimi svoboščinami, ki jih tudi imamo.

Da je pravni sistem konzistenten in neprotisloven - to nikakor ni nujno.

Dokler fatwa za Rushdijem stoji - dokler je vsi islamski dostojanstveniki v Sloveniji ne obsodijo - do takrat se meni z izdajo dovoljenj ne bi mudilo.

Predstavljajmo si, da papež izda fatwo za nekom! To bi bil cirkus.

Verjetno bi Jehovce kar prepovedali, če bi oni izdajali smrtne obsodbe nad nekom, ki je užalil Jehovo.

Islam sedi na dveh stolih. Kot veroizpoved in kot militantno gibanje.

Je Djogić kaj povedal o Satanskih stihih?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

Vidim veliko besed, a nobenega razloga, ki bi govoril proti gradnji džamije.

Thomas, imam občutek, da tebe ne moti džamija - ampak islam. Za kar si pa rahlo prepozen. In tudi en majčken offtopic, ker tu ne gre za "ali naj bo islam religija ali kult", ampak vseeno, imam malo cajta.

Torej, Islam. Čisto fajn religija (OK, kolikor so pač lahko religije fajn). Težava je žal, da si jo je za mentalno berglo izbralo veliko če ne motenih, pa vsaj zelo nerazgledanih ljudi. Kar se meni ne zdi kriminal religije, ampak vernikov.

Tu prihajamo do razhajanja "verniki niso vera", katerega smo že obdelovali.
Ampak jaz verjamem, da zaradi tistih parih vernikov, ki so neumni, ne gre kratiti pravic do izražanja verskih prepričanj vseh ostalih. Posebej v naši državici, ki ni baš neko versko bojišče (oz. vsaj zdelo se mi je tako, dokler se nisem začel udeleževat te teme).

Moja poanta je torej: Da, islam ima ekstremiste. Kot vsaka vera. Ampak se mi ne zdi, da nismo v položaju, ko bi morali zaradi možnosti ekstrtemizma odrekati ljudem osnovne pravice.

"A nation that is willing to give up some of its rights to feel a little bit safer is not worthy of those rights in the first place". - (TrenutnoNeVemKdo PaČeMeUbiješ) :D
Adapt and overcome.

Thomas ::

Nima smisla govoriti zelo naokoli, dokler ne vemo, kako gleda konzorcij ki stoji za gradnjo džamije, na obnovljeno fatwo (smrtno obsodbo) za Salmona Rushdija.

Če gleda s simpatijo - potem jim IMO - ne moremo dovoliti gradnje džamije.

Ker potem je sestavni del njihovega prepričanja tudi ubijanje kritikov Mohameda. Podobno kot v Nigeriji.

Ne gre skozi, ne sme iti skozi.

Da pa mi rečemo - no ja sej okay, vi bi Rushdija ubili, ampak to je pač vaša religija ... pa ne gre.

IMHO.


:)



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Hucho

> Pri takile debati me zanima koliko ljudi je prebralo koran ?


Nepomembno vprašanje.

:)


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

SmartAss ::

Daj Thomas, malo si razširi obzorja.
Za začetek lahko prebereš Koran.
Ne moreš reči za vsako stvar, ki je ne poznaš, da je nepomembna.
Pa predvsem, kar si prebereš si preberi v celoti, ne samo tiste dele, ki so ti všeč ali ki jih razumeš.

Thomas ::

Aja? A koran je zdej obvezno branje al kaj?

Briga mene koran - nič.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

M&M ::

Koliko od vas je tukaj muslimanov in kako se počutite ob takšni debati?

Upam da mi ne zamerite, ampak jaz sem še vedno proti Đamiji. Dajmo se sedaj natančno opredelit, kdo je ZA in kodo je PROTI brez dodatnega besedičenja. Potem bomo pa prešteli glasove
M&M

M&M ::

PROTI
M&M

Thomas ::

ZA - ob izpolnjenih pogojih sicer.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_sas_ ::

ZA gradnjo.

v bistvu se kar s thomasom strinjam ... razen v delo o seriji. mislim da so ti "nasi" muslimani dovolj liberalni in napredni. lahko bi pa kaksen medij postavil muftiju vprasanje o homeinijevi fatvi :)

||_^_|| ::

ZA, ampak tko k je Thomas reku, ob izpolnjenih pogojih.

sketch ::

Za, ob spostovanju zakonodaje.

(ps. thomas, pozabil si napisat, kateri pogoji)

lp
s.
Adapt and overcome.

smash ::

PROTI

Thomas ::

Torej ves islamski kler, ki bi bil v farovžu od džamije, mora dati javna zagotovila, da NE spoštuje avtoritete mul, ki so sprožile fatvo kontra Rushdi.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeb ::

Sem ZA.

"Torej ves islamski kler, ki bi bil v farovžu od džamije, mora dati javna zagotovila, da NE spoštuje avtoritete mul, ki so sprožile fatvo kontra Rushdi."

Glede na ustavno pravico do dzamije, bomo to tezko postavljali kot pogoj. Se pa vsekakor strinjam, da bi se muslimanski kler pri nas glede tega MORAL izjasniti. To pa res SO zadeve, ki posegajo zelo globoko, in ki bi nam veliko povedale.
Ce bi bil Slak sposobnejsi, bi v tisti oddaji raje poizvedoval kaj vec o tem, namesto da so blebetali o vrtickih in parkirnih prostorih...

Muftiju tudi ne bo nic skodilo, ce bo vsaj v nagovorih javnosti uporabljal slovenscino. Ce v dzamiji pridiga v arabscini, me pa ne briga.

SmartAss ::

Škoda, da nisem videl vsega kar je Thomas napisal, ker Owca pridno cenzurira :)
Thomas, ne bit tolk ignorantski, pejd si koran prebrat.

/me ni prebral korana, niti biblije, si je prabral slovensko ustavo :D

||_^_|| ::

zakaj bi pa kdo mogu koran brat?

Alec999 ::

Sem za izgradnjo .. ob tem, da se spostuje Slovenske zakone.

lp,
Alec999

Thomas ::

Ja ne vem. Jest še pametnih reči nisem vseh prebral. Kaj šele take traparije kot je Koran.

A ni verska svoboda dvosmerna? Da mi ni treba Korana brat, če ga nočem? Ne samo da ga lahko, če ga hočem?

Eto - ravno tega se bojim - da me bodo kmalu nagovarjali še da se začnem učit Bhagavad Gido - al kaj že je - na pamet. Da jih bom potem sploh smel prositi, nej prenehajo prepevat Krišno pod oknom.

:)


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

SmartAss ::

Ja Thomas, če pa še nisi vseh pametnih reči prebral, potem pa hitro v knjižnico.

:P

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: sketch ()

Jackass ::

PROTI!! Brez 0,0000000000000001% odstopanj!!!

SmartAss: A si si ti prebral Koran?
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackass ()

frenk ::

čakte, čakte...tale zadeva ne bo v velikosti cerkve?:\

Jackass ::

No in zdej so naši vrli ljubljanski svetniki le dovolili gradnjo džamije.

Sm brez komentarja. Dejansko pomilujem vse te nič vredneže!
(tle manjka smeško, ki zaničevalno pljuva na ljubljansko županjo!);((

Kakšna velikost cerkve? Mošeja je v velikosti cerkve, to bo k CityPark!
jAcKaSS

BigWhale ::

> Sm brez komentarja. Dejansko pomilujem vse te nič vredneže!

Meni je pa v bistvu vseeno. Naj jo imajo. Ustava jim to dovoljuje.

Jackass ::

Z ničvredneži pojmujem ljubljanske svetnike, županjo...
jAcKaSS
««
5 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26448581 (44905) Ziga Dolhar
»

ĐAMIJA (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60730052 (22018) KaiV6
»

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27816228 (11771) Daedalus
»

referendum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10036084 (34579) Gr0unD Zer0

B16 užalil muslimane (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60627589 (21065) kuglvinkl

Več podobnih tem