» »

Vojna v Iraku

Vojna v Iraku

««
«
1 / 36
»»

Tomi ::

Glede na to, da se je pokazala potreba po zaklepu prejšnje teme (ugibanja), in glede na to, da bi se sedaj pojavilo večje število tem o vojni, sem se odločil, da postavim enotno temo. Ki bo tudi edina odprta tema o vojni v Iraku. Vse ostale se bodo zaklepale.
metrodusa.blogspot.com
  • spremenil: Tomi ()

krneki0001 ::

Evo pa imate tretjo svetovno vojno. Upam da se zelo motim, ker če se ne...

LP
Nebivedu

Thomas ::

Zelo se motiš. In če se - potem naj te izuči! Prav?


Gustinčič nekej jamra na SLO1 ... zadnjič je celo v Zagrebu, kjer 45% ljudi podpira ZDA.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Elemen_T ::

Po resnici mi gre kar malo na jok. Vse tole je čist preveč.
Kaj bo s civilisti? Koliko žrtev bo terjala ta bedestoča?

Neopisljivi Bush ima megatonske zaloge vsega svašta in le bog ve, kaj bo ŽE danes zvečer tam na jugu.

||_^_|| ::

ZDA&VB vs. IRAQ? Tretja svetovna vojna?:)

||_^_|| ::

Element: nedvomno bo neki civilistov mrtvih, to je v vsaki vojni in bo čist isto pa če se ti sekeraš al pa ne.
Thomas bo sicer reku da jim bo bolš če umrejo kot pa če so pod Sadamom...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

SmoKey ::

No da ne boste mislili da bo vsega kmalu konec ker se iračani ne mislijo predati kar tako!
Pravzaprav si jaz želim da do tega sploh ne bi prišlo 0:)
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Kryx ::

Mrtvemu otroku je bolje, kot živemu??? Koliko jih bo te dni umrlo v Iraku?

Kryx

BigWhale ::

Ja, nekaj jih bo pa res mrtvih... Kakih 30 tisoc, tako kot deset let nazaj. Mnjah, nekaj od metkov/bomb ostali pa cisto tako, btw...

Utopicno bi bilo razmisljati, da bodo americani odnehali, ker ne bodo, iraq pa tudi ne, na zalost. CNN pa vse skupaj predstavlja kot en Trailer za film...

Showdown in Iraq.... In potem so razocarani ker so dobili samo 30 sekund posnetkov vojne... Freakin' CNN looks like a movie commercial... Enkrat bi jim moralo zacet pokat nad glavami...

--
BigW!

cekr ::

Civilne žrtve?
kolikor poznam tamkajšne razmere, jih po Iraku precej več pomre od lakote in od izživljanja vojske Sadamovega sina, kot pa jih bo med temi napadi.
Malo je tudi smešno kako so tipi, ki se imajo za živi ščit, odšli domov pred posegom. Najlažje je vrteti jezik, ko pa poči, pa gremo. Da ne govorim, kam so se nastavljali, po raznih vodnjakih in jezovih. Tam sigurno ne bodo letele rakete.

3. svetovna vojna? Smešno, kako morate pretiravati. Kdo se bo pa še spustil v to? Nihče. Mogoče kakšen fanatik, to pa je tudi vse.
Ta vojna bo zelo hitro končana.

Nasprotujoče države? Dajte no. Francozi in Nemci imajo samo veliko za govoriti, ko pa bo konec, se bodo pa vsi nastavljali, kako se bili zraven. Vsa stvar je samo v denarju. Američani ga imajo dovolj, Nemci in Francozi so pa bolj na psu z denarjem.
A mislite, da arabske sosede lepo gledajo na Sadama? Kje pa, vsi so za to, da se ga potolče.
Rusija? Rusi samo malo podrgetavajo, to pa je tudi vse. Velikanski dobički ruskih naftnih družb ne odtehtajo, da bi Rusija nasprotovala Ameriki.

Zmagovalci te vojne? To bodo samo naftni mogotci, pa če je komu prav ali pa ne.

Poraženci? Sadam? Lulček v morju.
Poraženci bomo vsi mi, kupci naftnih derivatov.

Naša vlada? Nič, samo pustili bodo, da bodo cene še malo narasle, ko pa bo tega sranja konec, bodo pa pustili cene na tej ravni. Za visoko inflacijo se bodo pa izovarjali še 10 let.
Naj bo za tokrat dovolj. Ko me bo prijelo, bom pa še kaj napisal.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

BigWhale ::

> Ta vojna bo zelo hitro končana.

Malo prej je se Bush rekel, da najbrz ne bo tko hitro konec. Ceprav je bil kak teden dni nazaj preprican da bo to samo en 'blitzkrieg'

--
BigW!

cekr ::

Bo, zelo hitro bo končana, ker se drugače v to Američani ne bi spustili.
So imeli 10 let časa, da so do potankosti našudirali poseg.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

FastWIND ::

V torek sem napovedal da bo v četrtek vojan evo je ... Ali bodo Združene Države napadle Irak?

BigWhale ::

Kaj pa je zelo hitro? Tri dni? En teden? En mesec? Pol leta?

Bush najbrz ne bi rekel, da operacija mogoce ne bo tako kratka, kot si najprej predvidevali. Meni je vse skupaj zvenelo nekako tako, da je Bush govoril to kar je govoril, mislil si pa je, "Shit... I was hoping they would go for our bluff..."

Sicer pa... Zabavno bo, ko bodo nehali obstreljevati in na sceno stopi 'prava' vojska ... Saddam grozi z RKBO, pesadija bo pa v popolni RKB opremi napredovala, v bistvu se mi smilijo, tam bo kmalu 30 stopinj v senci...

Fun fun fun bi se temu reklo...

--
BigW!

hatch ::

kolikor poznam tamkajšne razmere, jih po Iraku precej več pomre od lakote in od izživljanja vojske Sadamovega sina, kot pa jih bo med temi napadi.

Ko bi vsaj americani tako mislili 11. septembra 2001.

V ameriki je na leto 20000 umorov. Se vsaj dvakrat toliko smrtnih zrtev v prometu.. V wtcju jih je umrlo dobrih 3000. zanemarljivo.

krneki0001 ::

Da v iraku ljudje umirajo od lakote je kriva amerika(sankcije), in to da tudi sedaj umirajo otroci pod bombami je kriva amerika in njihov pohlep za nafto. NEOPRAVIČLJIVO

Bush mora v Haag, Sadam mora v Haag - pa skup nej jih zaprejo, jst sem pa za to da obadva dajo u ring pa nej se bombandirata s pestmi.

Iraške sosede so lepo tiho, ker se iraka bojijo in ravno tako tudi američanov, kar je tudi prav - v vseh iraških sosedah je šeriatsko pravo zelo močno, v iraku pa ne - in sedaj bo BUŠMAN naredu še to da bo tudi tukaj ratal isto.

LP
Nebivedu

smash ::

cekr: glede živga ščita...kaj mislš a so šli te živi ščitovci tja umret al kaj?? a bi ti šu?? kaj mislš kdo je več naredu za mir..ti al oni??

in vojna bo trajala več kt pou leta vsaj..believe me..

Thomas: to da je 45% hrvatov za napad, ni nč čudnega...hrvati morjo najprej svoje zadeve uredit, predvsem nacionalistične težnje pomirit, pa bo rezultat velik bolj miroljuben..believe me

[Ne provuciraj, je lepo razloženo na koncu stare teme -OwcA]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

IceIceBaby ::

Za lakoto v iraku je kriv Sadam. Civilisti bodo seveda umirali, tako kot umirajo od lakote, od poplav, potresov... Shit happens.
Ne da bi kej preveč hvalil USA ker so ravno kar prekršili miljon pravil in pokazali da se jim je...be za mednarodno pravo. Ampak v Iraku bodo naredili red če jim bo uspelo Sadama pregnat.

Zgodovina sprememb…

smash ::

kst: seveda bi blo to res lepo če bi američani iraq recimo uredil in bi blo vsega hitro konc....ampak tuki gre za principe...pravila se ne smejo kršit!!! ne vemo kolk dolgo bo vojna trajala!!! bojimo se interesov amerike, sploh pa ker vemo, da ni demokratična država!!!

danes se lahko kitajska mirno odloči brez UN-a da napade taiwan....odziva ne bi smelo bit tako kot ga ni proti ameriki.....oz. nimamo pravice uvest kakšne sankcije proti kitajski če jih ne proti ZDA

S.koreja lahko napade južno...lohk sam gledamo...lohk ukrepamo? lohk SAM NE SMEMO, ker nismo niti proti ameriki

pravil ni več..oz. nič ne pomenijo in to je bad..zato se gre

BigWhale ::

> Za lakoto v iraku je kriv Sadam. Civilisti bodo seveda umirali, tako kot umirajo od lakote, od poplav, potresov... Shit happens.
> Ne da bi kej preveč hvalil USA ker so ravno kar prekršili miljon pravil in pokazali da se jim je...be za mednarodno pravo. Ampak v Iraku bodo naredili red če jim > bo uspelo Sadama pregnat.

Hah, zmotno prepricanje, ce mislis da bo po koncu vojne red v Iraku... Saddama ce jim uspe vrect dol v enem meesecu bo moral nekdo nadomestit. Do tacas bo Iraq okupiran, interese do iraqa ima kr nekaj sosed, iran, turcija... Vsak bo hotel svoj kos... Okupacija bo pa trajala in trajala... Nova drzava ne bo nastala kar tko cez noc. Iraq je na nek nacin skupaj drzala zelezna diktatura Husseina. Potem je ne bo vec. Vsak bo hotel nekaj zase...

--
BigW!

Thomas ::

Nekateri želijo, da bi diktator Sadam držal skupaj Irak, drugim je žal, da diktator Milošević ni obdržal skupaj Yugoslavije.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

smash ::

ne mešat miloševiča in sadama..miloševiča je sesul lasten narod..in to je velika razlika..sadama bo pa sesula druga država, ki gre mimo pravil UN-a

Thomas ::

Dej mi prizanesi s pravili OZN.

So preneumna, da bi jih resno jemali. Po njih bi mi ostali kar lepo v YU. Celo Francija jih ne, ko intervenira na Slonokoščeni obali brez posvetovanja z OZN. In čisto prav je, da intervenira. Ni prav, da je licemerna v primeru Iraka.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

> Nekateri želijo, da bi diktator Sadam držal skupaj Irak, drugim je žal, da diktator Milošević ni obdržal skupaj Yugoslavije.

Ok.. Kdo je to rekel, in kje to pise... Da vidiim... Hocem citat! :)

--
BigW!

Thomas ::

LOL big fish. LOL!

Sam si poišči, to boš pa že!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Ah..... Veliko imas za povedat, kaj drugi pocnejo in kako na pol preberejo poste....

... Jaz sem rekel, da je Hussein drzal Iraq skupaj, nikjer se pa nisem izrazil, da si zelim, da bi to pocel se naprej...

RTFP
:)

--
BigW!

smash ::

Dej mi prizanesi s pravili OZN.


tko si želijo oz.govorijo samo kriminalci in morilci....radi bi da jim prizanesejo s pravili, ki se jih naj drzimo vsi skupaj

Thomas ::

Pravila OZN, so vse predolgo služila morilcem in diktatorjem, kakršen je Sadam.

Drugačna rabimo!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

smash ::

mogoče res.....ampak to se je treba zment...ne pa na svojo roko neki delat...

zdele sm poslusu cnn:
vprasa novinar enga gosta...po tem ko so iračani ustrelili 2 raketi na kuwait...SO WHY DID IRAQ ATTACKED US?? mislm hehe...ne morš verjet kakšne izjave dajejo eni

smash ::

wow..gledam cnn kako prikazuje vojake v jarkih , vse boge oblečene u maske....mislm iračani jih tolčejo k norci...skudi letijo..folk, vojska cist prestrašeni....zgleda da se bodo moral USA in ostali umaknt :D iraq rastura...to je pa to, če komu preveč težiš

krneki0001 ::

Če rabimo nova pravila, bi jih pa napisal, ne pa kršil. ČE se ameriki tok mudi do nafte, bi vseeno še tok lahko počakal, da se naredijo nova pravila.

LP
Nebivedu

_Marko_ ::

Hja strinjam z vami ZDA gre samo za nafto... Samo mam pa filing da bo ta war dolg trajal... vsaj glede na današnji prvi napad... :\

Thomas ::

Pravila so napisana. Samo je treba prej porušiti trenutno razmerje sil, da bodo lahko uveljavljena.

Logično.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hatch ::

Irak je izstrelil par minometov.. ne pa raket. Vsaj tako je bilo receno na cnnu.

poweroff ::

Je Slovenija zraven ali ne?

Tole sem skopiral iz www.premisli.org

Danes so ZDA napadle Irak brez mandata varnostnega sveta ZN. Vendar pa pri svojem početju, ki poteka mimo mednarodnih pravil, ameriška administracija ni sama. ZDA namreč pravijo, da jih pri napadu na Irak podpira kar 45 svetovnih držav. Trideset držav je svojo podporo izrazilo javno, petnajst pa jih želi ostati anonimnih - po besedah Colina Powella zaradi njihovih notranjepolitičnih razmer.
Po mnenju nekaterih kritičnih posameznikov je Slovenija svojo podporo ameriškemu napadu na Irak izrazila že s podpisom vilenske izjave, čeprav so zaradi pritiskov javnosti slovenski zunanji minister Rupel ter ostali politiki trdili, da vilenska izjava ne daje podpore napadu Iraka mimo odobritve Varnostnega sveta OZN.
Vendar pa je v torek predsednik ameriškega kongresnega odbora za mednarodne odnose Henry Hyde med državami, ki podpirajo vojaško akcijo ZDA omenil tudi Slovenijo. Prv tako je v torek na izrednem zasedanju britanskega parlamenta premier Tony Blair med podporniki vojne v Iraku omenil tudi deset držav vilniuške skupine.

Včeraj so slovenski politiki sicer zanikali, da Slovenija podpira vojno v Iraku. Vendar pa je Anton Rop na vprašanje novinarja POP TV ali bodo od Henrya Hyda zahtevali demanti izjave izjavil, da ne, ker se mu to ne zdi potrebno. Da naj bi bila Slovenija članica vojne koalicije je včeraj zanikal tudi Janez Drnovšek. Pomembno pa je tole: slovenski politiki so to zanikali izključno pred domačo javnostjo, uradnega zanikanja pa ni bilo slišati. Še več - kaže tudi, da se mu izogibajo.

Če je torej res, da je slovenska politična elita v svojih slepih prizadevanjih za vstop v NATO v resnici podprla napad na Irak mimo pravil mednarodne skupnosti, vendar pa zaradi strahu pred domačo javnostjo to skriva, potem je ravnanje slovenske politične elite sramotno.
Od slovenskih politikov zato pričakujemo jasen odgovor - ali Slovenija podpira vojno v Iraku ali ne? Odgovor pričakujemo še pred referendumom.

krneki0001 ::

Pravila so napisana enostransko - ZDA . Pri vprašanju svetovnega mira, bi morali sodelovati vsi skupaj ne samo eni. Tudi najmočnejšemu se lahko zelo hitro zalomi, če nima podpore ostalih.

LP
Nebivedu

Thomas ::

Jest upam, da je naša vlada dovolj pametna, da se je magari za kulisami postavila na ameriško stran.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

smash ::

seveda moram tuki pripomniti da upam da je naša vlada dovolj pametna če se je vsaj za kulisami postavila na neamriško stran

Tr0n ::

Zdaj so ravnokar zatulile sirene tukaj. Cuden obcutek :).

Kryx ::

Jaz sumim, da dejansko smo na seznamu 45-ih (ali 30-ih) zaveznikov agresije. V družbi Uzbekistana, Azerbajdžana, ZDA in podobnih. Za tistimi, ki vsaj javno priznajo, da so zraven.
Upam pa, da ni tako.

Kryx

Thomas ::

To je toliko agresija, kot je agresija policijsko osvobajanje talcev. Nič več.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

smash ::

talcev se ne osvobaja na silo če veš da bo veliko mrtvih....zato so strokovnjaki, da se pogovarjajo in poskušajo rešiti zadevo na mniren način...ko pa tega ni več , pa na silo in to le če je res potrebno

in to se sploh ne more primerjat z krizo v iraqu

Thomas ::

Samo še dosti bolj dramatično. Ampak v bistvu zelo podobno.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cekr ::

Živi ščit; če se gre nekdo živi ščit, naj gre na mesta, ki bi bila lahko tarča napadov, ne pa na vodnjake in podobne zadeve. To je čisti larifari. Če se nekomu res tako smilijo ljudje v iraku, naj stavijo svoje življenje ne pa, da porabljajo naš davkoplačevalski denar za svoje izlete. Poleg tega me pa prav zanima, koliko jih je zares šlo v Irak. Verjetno so v kakšne obmorskem hotelu in se smejijo trapastemu narodu, ki jim verjame. Priznam, imam odpor do kakršnih koli volonterskih mirovnikov. To pa zato, ker je to samo promocija njih samih, ne pa skrb za življenja.

Kdo je naredil več za mir; jaz ali razni kvazi mirovniki.
jaz nisem nič, kvazi mirovniki so pa porabili mnogo državnega/tudi mojega denarja za promocijo samih sebe.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

smash ::

cekr: to mi ni čist jasn...kdo je porabil čigav dnar tuki?? men ni noben mirovnik dnarja uzeu...sm pa slišu da so bli mirovniki čisto broke in da so novice prodajal medijskim hišam, da bi nabrali denar za razne transparente in podobno

anyway...pa kdo prav da če si mirovnik, da morš it u irak pa se prvezat na most??!?? nekateri izvajajo mirovništvo tukaj, nekateri so šli še dalje in sicer v iraq...ne bodo pa tm ostal pa umrel, ko se začnejo američani po kavbojsk bombardirat

cekr ::

Kaj pa to, da so nekateri zaposleni po ministrstvih. Ena od t.i. mirovnic je od ministrstva dobila šipendijo za kvazi študij pri Sadamu.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Thomas ::

Na SLO2 se je napihoval nek velepameten športni novinar, kako je to krivična vojna. Heh ...

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

smash ::

cekr: hočeš rečt, da ministrstvo zaposluje mlade brez znanja, brez diplome in z namenom, da oskubljajo denar davkoplačevalcev?

no pa probaj ti dobit službo na ministrstvu ali vsaj štipendijo

logično je da v primeru, če dobiš službo na ministrstvu, da bo potem tudi plača ustrezna..upam da se strinjava v tem

Thomas: to da je to krivična vojna po tvojem napihuje večina sveta, ne pa ta velepameten športni novinar....in ne vem kako ga lahko tako hitro označiš za nepametnega, saj ga vendar sploh ne poznaš..morebiti je bil celo osebno v iraqu...možnosti kot novinar ima za to precej večje:\

Thomas ::

Jest mislim, da športni novinar nacionalke nima kaj klobasati o politiki. Ni zato plačan.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cekr ::

Ne pravim, da zaposlujejo mlade brez znanja(tudi kakšen brez se najde vmes), samo ni pa pošteno, da med delovnim časom neka t.i. mirovnica z mojim denarjem hodi Sadamu rit brisat.

O športnih novinarjih pa..... po radiu se že celo dopoldne dere en tip iz Rusije o tem kako je Grmov Jure nesramn.

Ne bom rekel, da je prav, da je prišlo do vojne, ker je vsaka vojna nepotrebna, samo do tega je prišlo po spletu okoliščin, ki niso od včeraj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
««
«
1 / 36
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena iraške vojne

Oddelek: Problemi človeštva
403833 (2610) Stepni Volk
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20414351 (10256) Thomas
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60026048 (18467) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1507954 (6798) nevone

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556027 (33980) Tomi

Več podobnih tem