» »

mreža noče prenašati večjih datotek

mreža noče prenašati večjih datotek

Pajk ::

Lep pozdrav.
Pravkar sem se registriral kot vesoljec in sicer ker upam da mi boste ostali vesoljci lahko kaj pomagali.Doma imam postavljeno mrežo Lan 100Mb/s(vsaj naj bi bila). En Pc ima win 98 drugi pa win 2000 NT. Prvi problem je ta da pc z Win 2000 NT ne zazna drugega(Win 98). Pc z Win 98 pa prvega vidi. Še več, po njim se lahko mirne volje sprehajam. Še več! Z njega lahko snemam datoteke. No in tukaj se začne bedarija. Presnamem lahko le datoteke, ki se prenašajo manj kot cca. 2 sekundi. Kar traja dlje (večje datoteke) prenos ni mogoč, KER NAPRAVA NI VEČ NA VOLJO .
Če še kaj pomaga: Pc z Win 2000 NT je delovni - hodi na šiht in se prijavlja na drugo omrežje. Tudi original nastavitve so s tega omrežja ( z domeno).
Stvar mi je že delala. A je bilo nato vsakič slabše. A je fora v prehodih ali v tcp/ip ali imajo Win 2000 NT kakšno časovno zaščito...
PROSIM ZA POMOČ

Hvala vsem!

Pajk ::

In pol grem se na microsoftovo stran... rešim eno 'igrico' za postavljanje omrežja (vpisuješ podatke) in na konu mi napiše naj si kupim XP. A to je reklama ali pomoč? Tuki sem tud že vse forume pregledal pa mi še vedno ni nič pomagal. Če se komu mogoče sanja...

Mr.B ::

Probaj nastaviti na mrežnih karticah, da ni auto detect, pa si izbereš katerokoli hitrost, samo da je pri obeh enaka.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Gwanaroth ::

Jst sem mel isti problem... in sicer tako je blo:
V PC1 sta Realtekova in 3COMova mrezna, vPC2 pa Realtekova.
Zaboga ni hotelo delat... nato (ko sem menjal vse kablovje, zgubil na kilometre zivcev), mi je kanilo v glavo, da je mogoce kaj narobe z mrezno...in sem lepo samo 3COMovo kartico prestavil iz PC1 v PC2, in tisto Realtekovo iz PC2 v PC1, tako da sta ble zdej v PC1 2 Realtekovi, v PC2 pa osamljena 3COMovka.. in zadeva zdej res deluje brezhibno.... vceraj sem po mrezi prenesel 14gb mp3jev brez problema >:D

Zgleda, da so 3COMove kartice (vsaj ta moja) zelo mizantropicne in ne zelijo nobene druge NIC ob sebi..

It's worth a try!

LP.
Lights often keep secret hypnosis..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudno delvoanje prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
91190 (1075) demokedes
»

ADSL+static ip + 2 racunalnika + switch