» »

Intel Vs. AMD

Intel Vs. AMD

«
1
2

madviper ::

Priporočajte mi kaj kupiti!!!
AMD XP 1800 ali Pemtium 4 1.6?!?
Pa še plato, ki je ziher in stabilna ( mogoč malo za navit>:D )!!!
I'd like to do something crazy!
  • zaklenil: whatson ()

JLP ::

AMD Athlon XP 1800+ al pa kej podobno hitrga
za plato pa recimo Gigabyte GA-7VRX al pa GA 7VRXP če nucaš RAID.
Live long and prosper!

DeLonghi ::

Za stabilnost raje vzemi INTELa..plato pa EPOX 845G...ima ze skoraj vse bonboncke gor (tudi kvazi graficno kartico - baje ni tolk svoh)
in zakaj? ..ne bo ti treba dodatno kupovati ogromnega hladilnika in si puliti zivce s pregrevanjem procesorja.
Pa da ne omenjam OCjanja...tega intela se da po defaultu dosti bolj naviti kot AMDja, ker ima precejsno rezervo moci (1.6@2.0-2.2) in to z tovarniskim hladilnikom.



..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Buggy ::

Kot je rekel DeLonghi: Epox 4g4a je v tem trenutku za P4 platformo najboljsa izbira, ima podporo 333 DDR RAM-u in velik navijalski potencial. Za to plato tudi ne rabis 12V prikljucka, tako da lahko uporabis tudi star(ce je 300W) napajalnik. Plata ima PCI/AGP lock.
P4 1.6A (ce ga se kje dobis) ti gre z malo srece na 150 FSB (2400 Mhz) z retail hladilnikom (BOX). Poleg tega imas se 3 leta garancijo .
Za AMD, pa ti ne znam povedati.

Veliko srece pri izbiri,
Buggy

boogie ::

Ko smo ravno pri tej temi..Kaj pa pravte na Gigabyte 8IEXP?

DeLonghi ::

Po testih sodec se ni slabo odnesla...vendar po taistih testih je v ospredju EPOXova plata - sploh kar se tice OCjanja in stabilnosti - da cene sploh ne omenjam (okol 35 jurjev pri Mlacomu)

Oktobra bom dokoncno presel na INTEL nazaj iz AMDja (sem bil dve leti pri njemu-res je hiter procesor in sploh, ampak prevec zivcev mi je pokuril)
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Buggy ::

DeLonghi: Cisto osebno vprasanje: Zakaj pa ravno Oktobra? Se morda nadejas novega cipseta ali kaj?
Intel menda ravno takrat enkrat kompletno zniza cene - a je to?
Zanima me, ker ravno sedaj kupujem P4 sistem in se mi zdi v navezi z 1.8A "poceni" resitev. Sumim da bo oktobra ta procesor se na voljo.
1.8A je nekaksna zgornja meja ce hoces od P4 izkoristiti ves navijalski potencial (>150 Mhz FSB).

DeLonghi ::

Odgovor je povsem financni...takrat bom zamenjal moj obstojeci 1800xp in plato za zgoraj omenjeno zadevo

Moras pa vedeti, da kadarkoli pac bo, P4 procesorji NIKOLI ne bodo padli pod 45-50 jurjev po kosu. Tako da do oktobra se bo pac premaknila cena procesorjev na hitrejse procesorje...torej 1.8 bo 45, 2.0 pa ene 52-55...kar se tice potencialov, mam obcutek da ima P4 se ogromnega pri katerikolih mhz..ne pa tako kot XPji, ki so ze sedaj na meji navitja

Tako, da oktobra mislim naviti 2.0 na vsaj 2.3 in naprej z default hladilnikom...in predvsem v tem mi je car INTELa sedaj...brez mucenja, zmrzovanja in skrbi da bos kaj skuril, se podas v OCjanje

..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

zile ::

LOL *tsk* *tsk* *tsk*.

madviper ::

Fantje rabim eno plato za P4, v cenovnem razredu do 30k :8) ker nimam več financ :'( ! Pa eno brez integrirane grafične, ker mam eno drugo v mislih!
Ka mislite na ELITE P4S5A/DX ???
I'd like to do something crazy!

boogie ::

Ker sem ravno pred nakupom novega sistema in je škoda odpirat novo temo me zanima:
Kupiti nameravam plato + proc. AMD ali INTEL to je sedaj vprašanje. Comp bo predvsem obdeloval videoposnetke in za kak photoshop bo tudi primeren.Do sedaj sem imel AMD pa me kar malo vleče nazaj k INTEL-u ,predvsem me je motila glasnost vseh silnih ventilatorjev (če sem jim zmanjšal obrate se je comp pregreval in pri videoobdelavi zmrznil).Za INTEL mi je padla " v oči " gigabyte 8IEXP za AMD pa Abit KX7 .Gigabyte ima vse žive dodatke (firewire) tko da me kar malo vleče na to stran ampak vseen bi rad še vaše mnenje.

tnx..

tha_man ::

Stvar je enostavna: če boš navijal Intel, če ne boš navijal pa AMD.

Sm tisti ki kupujete Intel, glejte da vam ne bo prodajalec podturil še starega (Willamette) procesorja. Sem mislu da jih sploh več ne prodajajo, pa je pred cca 14 dnevi eden kupil P4 sistem, nakar ga ves ponosen prinese k meni in jaz ugotovim da je noter še tastari P4 1.6G. Človek sicer nima pojma o računalnikih zato mu sploh nisem povedal, sem pa naredu par testov. Zadeva je proti mojemu XP1600 zanič! Popolnoma vsepovsod je bil moj AMD hitrejši, ponekod celo za toliko da onemu P4 tudi navijanje ne bi nič pomegalo.

Zatorej: *obvezno* se prepričajte da ste dobili Northwood procesor če kupite P4!
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

DeLonghi ::

Torej, ker sem nekako INTEL do sedaj puscal ob strani (vsaj zadnje 2 leti, ko ga je sral s svojimi cipovji in zanic serijo procesorjev (mislim da so bili 1100 coppermine, ki so jih vzeli iz proizvodnje)), bi prosil nekoga, da malce razlozi zadeve okoli P4...
Wiliamete in Northwood - v cem je razlika, v katerem rangu MHZju so delali oz. delajo te serije, kako je s celeroni (so tudi wiliamette in northwoodi?), koliko cache-ja imajo, do kam mislijo vlecti Northwoode, kaj je tista crka a zraven recimo 1.8a (da je to Northwood?)

Vsekakor sem se zelo zagrel za INTELa in to tudi predvsem zaradi pregrevanja, glasnosti in nenehnih hroscev na AMDjevi strani...tako, da jaz ga bom vzel ziher, samo se testiram opcije
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

tha_man ::

Willamette so od 1.3G do 2G, vse kar je več je sigurno Northwood.
A na koncu pri serijah do vključno z 2G pomeni da je Northwood.
Willamette: 256k cache, podnožja 423 in 478
Northwood: 512k cache, samo podnožje 478, 0.13 mikronska tehnologija ---> manjše gretje
Celeron: zaenkrat samo Willamette jedro, a samo 128kb cachea (sucks!), podnožje 478

By the way, oni P4 se ni grel praktično nič manj kot moj Athlon (45 stopinj po obremenitvijo), hladilnik pa je zgledal še bolj ogromen kot moj itak ogromni Volcano 7 ( bil je standarden Intelov box hladilnik). Ventilator na njemu se je vrtel z 2700 rpm.

Kar se glasnosti tiče: če AMD-ja ne navijaš, lahko brez problema daš gor en velik hladilnik (recimo Volcano 7) in mu zamenjaš ventilator s počasnješim (jaz imam na 2000 rpm, sistem je precej tišji kot oni P4, greje se tud nič bolj - res da imam tud tišji napajalec).


Torej, Northwood is the way to go če že hočeš Intela. Jaz zaenkrat ostajam pri AMDju (mi dela prav lepo stabilno inu hitro :D )
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

TESKAn ::

Northwood naj bi imel zgornjo mejo pri 3.2 GHz.
Glede plate bi jaz vzel tisto od Gigabytea. Sej pobrskajte malo po starih novicah, pred nekaj časa je bila gor povezava do testa matičnih plošč za Pentiuma 4.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

madviper ::

DeLonghi: Mene pa zanima zakaj bi bil Intel tako Zanič, ker je pač ga en cajt sral (tako menite vi), se mi zdi kar kul proizvajalec, pa še to! Ni res, da so tastari procesorji zanič, sam so stari. Komentar je tak kot bi reko, da je P II 500 MHz zanič, v škatli pa maš P4 2,52 GHz>:D ! To ne gre!
boogie: Kar se stabilnosti tiče, kupi P4 2GHZ, gor pa en Volcano 7+! Pa je bol stabilen ko en AMD! Preizkušeno:D ! Še posebej za obdelavo videa in delo z slikovnim gradivom!
I'd like to do something crazy!

DeLonghi ::

No, jaz se zmeraj navijam za EPOX 4G4A 845G ...cena je precej ugodna in vsaj 9 jurjev ceneje od Gigabyte...kar se tice zmogljivosti in stabilnosti (ter OCjanja), pa je po testih sodec EPOX boljsa izbira

EDINA skoda je le ta, da jo dobis le pri MLACOMu...vemo kako pa je pri njemu z garancijo
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

DeLonghi ::

Madviper> zgleda da me nisi dobro razumel;(
Tudi sam sem bil ljubitelj INTELa (zadnji proc sem imel 650@1000 na BX plati)...naj povem, da sem bil ZELO zadovoljen s samim procesorjem in ga ne bi se en cas zamenjal, ce ne bi takrat proca prodal in zamenjal za dosti cenejso AMD razlicico...
Za zanic sem oznacil serijo procesorjev, ki so v resnici bili potegnjeni s trga (ne spomnim se natancno kateri, samo se mi zdi da coppermineti okol 1000) in zanic so bili chipseti 810 in 820 ce se ne motim...zato si takrat edino za izbiro imel starodavno BX plato in nove p3 procesorje...sploh, pa ce omenim celerone v p3 generaciji (med 566in 1000), so bili tako svoh zadeva, da sem enostavno prenehal ljudem svetovati INTELa ampak AMD, ker enostavno so za isti denar (ali manj) dobili vec!
V glavnem INTEL je takrat zaspal na lovorikah in posteno se je potil, da je zajemal sapo!...


..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

ABX ::

P 1.13Ghz
chipset 820 z adapterjem za SDR ram (Rambus je bil ok).


AMD je trenutno prepoceni kot prepoceni so ECS plate. Izbira je preprosta.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

boogie ::

Ja sej to je to....Epox bi že bil ,le da mi mlacom pošteno smrdi.

TESKAn ::

No, če se vam ne mudi, počakajte do konca leta - takrat bodo na trgu plošče z dual DDR -> cirka 7% pohitritev, takrat pa bo tudi znano, če bodo mogli kaj zelo spremenit plošče za prihodnje procesorje - to zaradi hyperthreading tehnologije, večjega segrevanja procesorjev, ...no ja, preberite si tole.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

madviper ::

DeLonghi: Ja, se strinjam, da je takrat Intel zafuru, ampak sej je umakno stvar iz prodaje:| ! Sedaj pa je spet na prvem mestu, kar se tiče navijanja in stabilnosti!
I'd like to do something crazy!

Susthy ::

Dobra novica pa je da dobiš Epox 4G4A(+) za 35k sit oziroma različico z + za 42k sit pri AGT - Računalniki. Tu dobis tudi Gigabyte 8IEXP za 44k ter Gigabyte 8IEX DDR2100, SB + USB 2.0 za 37k. Se pravi cene podobne oz. nižje kot pri Mlacomu, pa še garancijo imas..... odločite se sami..:)

morphling1 ::

He,he fantje ko enkrat vidite athlon xp na 1.9 in več GHz ter ddr-jem nad 180 vam garantiram da mi malo kater P4 z ddr-jem pride blizu, in čist tako btw 2.5GHz ne gre tako lahko s P4 če nimaš kakega že malo boljšega hlajenja, se pa strinjam da P4 v kombinaciji s 32bitnim rdramom seka ampak to je pa malo v drugem cenovnem razredu v katerem v govorite, price/performance je Axp še vedno v veliki prednosti, sploh če znaš iz sistem potegniti ven kar se da, kar se tiče pa stabilnosti in problemov jih 90% izhaja iz neznanja uporabnika in to da bi kar vsak nekaj navijal, v bistu pa nimajo pojma kaj počnejo potem pa krivijo amd pa vio pa ...
Če je tu kak junak s P4 ki bi se rad pomeril s amd sistemom kot ga imam sam naj se javi ker ne verjamem da bo hitrejši v kakem testu razen če nima omenjene kombinacije rdrama in hitrost veliko nad 2.5GHz.
Zame je amd sistem za tiste ki se malo spoznajo na zadeve in potem jim ta to vrača z obrestmi , P4 pa trotl zihr zadeva nekak pnp, sam kje je tu veselje :D Go atlon, go athlon
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

TESKAn ::

morphling1: počak, da si poštimam hlajenje, nabavim 2 GHz P4 Northwooda, 400 MHz DDR, potem se pa pomeriva>:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

dr.J ::

P4 potrebuje kakšnih 500-700 MHz fore, da uide AMDju (samo za kakšno ceno!). Pri floating-point operacijah pa še to ni dovolj.

morphling1 ::

He,he bomo vidli sam da ne bom jaz vmes dobil t-breda za seveda dosti manj denarja , potem pa Dorothy Kansas is going bye,bye >:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Habi ::

wow, vsaj 1 thread kjer ne blatijo intel :D

P4 se res clock-to-clock ne obnese dobr, P3 je bols!
Js mam 1.6A @ 2356 stabilno, visji se pa zacnejo problemi, mogoc je plata (ASUS P4S333-M), se temp res dvignejo ampak na default clock s stock coolerju ne gre cez 40°C pa ce 24/7 nabijas 3dmark2k1 demo :))

kuglvinkl ::

tha_man: Stvar je enostavna: če boš navijal Intel, če ne boš navijal pa AMD.

Zanimivo ne? Če bi tole rekel pred kakšnim letom...
Your focus determines your reallity

Dalmatinc ::

Hmm tud AMD je za navijat suprca....... naprimer iz 1600+ za 20k dobiš 2200+ ki drka intela za 150k u glavo

tha_man ::

kunglvinkl, že res, ampak pred enim letom bi priporočal AMDja tud če *ne* boš navijal - Intela pa moraš naviti, če hočeš doseči spodobne performance za svojo ceno.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

madviper ::

Dejte ne mi o navijanju;(( ! Če bom jes navil Celerona 433MHz @ 2,5 GHz, se bo kar kadilo>:D ! Pol pa bo!
Ka mislite na:
Intel P4 1,6GHz Box
Elite P4S5/DX 645DX
256 MB PC 2700 DDR DIMM
TT Volcano 7+
ATI Radeon 9000Pro 64MB
Abtec PP303XF 300W

Pol pa še bomo navili na 2.5 GHz pa me zanima če boste pol lahk kaj SRALI po Intelu>:D !!!
I'd like to do something crazy!

DeLonghi ::

hehehe...tole bo se ratalo vroce!>:D

Dejstvo je, da pride INTEL vsaj ene 20 jurjev vec kot AMD, da priblizno dobimo isto hitrost...je pa zato bolj ziheraski in skoraj vsak amater mu lahko pri default sistemu navije vsaj nekaj MHZjev...kar lahko pri XP AMD sistemih rahlo pozabimo:\
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

ABX ::

Po Mlacom-vem ceniku je 30k več.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

DeLonghi ::

Ja, pa se res je...
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

TESKAn ::

V ZDA te sistem (proc, plata, RAM) pribložno enako košta, če kupiš AMDja al Intela - govorim o recimo P4 1.8a in XP 1800+, naprimer.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ABX ::

Razlika je 30k :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

madviper ::

A se boste tu kregal kater procesor je bolši al mi boste svetovali;(( ;(( ;(( !!!
I'd like to do something crazy!

ABX ::

Če ne misliš navijat:

AMD + ECS plata, ceneje ne prideš skozi in ostali keš vloži v kaj drugega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

_Mortal_ ::

madviper: Kaj bi se kregal ker je boljši, itak vsi vemo da AthlonXP™
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Buggy ::

Mene pa zanima se nekaj drugega. In sicer kako je z nadgradnjo in s tem povezanim OC v naslednjem letu.
Kot vsi vemo prihaja oz. je ze prisel nov 0.13 mikronki AMD Intel pa za naslednje leto napoveduje 0.09 micronski P4. Sedaj pa predpostavka, ce sedaj kupis sistem (AMD, Intel) s katerim bos vec profitiral v prihodnje.
Da malo nakazem smer. Verjetno je se kdo taksen, ki ne menja kompletne garniture komponent vsake pol leta, zato takrat, ko cene padejo zamenja procesor.
Ali bodo prihajajoci procesorji od obeh platformah lahko uporabljale maticne plosce, ki so trenutno na trgu ( npr. EPOX 8k5a2 in 4g4a).
Kot sem nekje zasledil naj bi bili prihajajoci AMD- ji 2400+ in 2600+ bolj OC prijazni. Se pravi: kupis sedaj xp1600+ AGOIA stepping ,ga malo navijes, ko pa pride nov 2400+ na cenovno raven xp 1600+ pa zamenjas.
Pri Intel-u bo pa malo problem saj je zadnji vlak za dober OC P4 1.8A , vecji P4 imajo ze prevelik mnozilnik, procesorji ki pa so ze po defaultu na 533Mhz FSB pa niso tako atraktivni za navijanje saj ne pridobis toliko kot z 400Mhz FSB procesorji.
Ali bodo 0.09 mikronski P4 kompatibilni z temi platami pa se se ne ve.
Torej iz tega sledece se splaca v tem trenutku kupiti AMD in imeti malo slabse performanse z novim XP 2400+ pa upajmo pridobis "foro" nazaj.
Sicer pa tudi iger se ne bo toliko zahtevnih da jih XP 1600 (malo seveda navit :\ ) v navezi z GF4 Ti 4200 ne bo "shendlal" v naslednje pol do enega leta.
Ce se motim naj me kdo popravi?
Tudi sam sem pred tezko prizkusnjo - nakup novega COMPA.
Od masine hocem dobiti maximum za svoj denar in vsaj eno efektivno nadgradnjo v smislu menjave procesorja v prihodnosti.

Lep pozdrav,
Buggy

tha_man ::

Kolk jaz poznam Intela bo bolj težko nadgrajevati, saj se bodo nedvomno spet spomnili brez razloga zamenjat podnožje ali dodati kako nogico novim procom, da ne bodo pasali v stare plate...

Pri AMDju je pa tako: če ne bodo šli na 333MHz bus (in zaenkrat nič ne kaže da bi imeli tak namen), bo za delovanje novih procov (do Hammerja seveda) dovolj kak bios upgrade. Je pa vprašanje do kolk bodo Athloni še šli, po moje do kakih (realnih) 2.5G, več sigurno ne, raje manj. No, proti XP1600 bo vseeno precejšen napredek.

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

nodes ::

Čokolada i kakao.

Intel recimo 1600 ====> 3000.
Amd 1600+ ====> 3000+.

Če si v dilemi, ne kupi nič....čakaj, da te mine. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

dr.J ::

Če hočeš nadgraditi procesor, je to treba kar kmalu po nakupu sistema, sicer ga lahko iščeš samo še po oglasih. Kar se Thoroughbreda tiče, vzameš kako solidno plato, ki uradno podpira Tbrede. Poglej po AMDjevi strani. Ampak kot je kolega rekel, Tbredi ne bodo šli kaj več kot na 2,2 GHz (2600 - 2800+), saj prihaja Hammer. No, nekaj se šušlja, da naj bi 2800+ že imel 333 MGz FSB. :)

Za Intel pa xbitlabsi pravijo, da bodo novejši modeli (3+ GHz) nekompartibilni s sedanjimi platami.

Seveda pa je vprašanje, ali ima nadgradnja z 2 na 2.4 GHz sploh še kak smisel...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

SaS ::

Kupi AMD-ja in plato ELITE K7S5A, zelo stabilna in podpira veliko stvari in poceni.8-)

Pa de ne pozabiš dobrega coolerja(Titan, Vulcano 7+)!!:))

madviper ::

SaS kar tebe bom poslušal:D , ker drugi sam AMD hvaljo, pa ga bom kar kupo.
AJA PA ŠE TO8-O ! Kje kupit?!? Ne pljujte po Mlacom-;(( !u
I'd like to do something crazy!

SaS ::

Jaz sem plato kupil v MB, AMD-ja pa pri Mlacomu. Najbolše, da naročiš vse skupaj tam, zraven pa zaščitno ploščico in V7+ razen, če imaš kako boljšo prodajalno!!!Nekateri imajo probleme z mlacomom, jaz pa še jih nisem imel tako da se odloči sam.

P.S.:Ta kombinacija dela zelo dobro le BIOS si redno updatej, jaz še nisem imel nobenih problemov pa delam vse možne stvari!

Lp SaS 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SaS ()

madviper ::

Ja se strinjam!
Skonstruiral sem (ob pomoči MMMato-ta):
Athlon XP 1800+
Elite K7S5A
TT Volcano 7+
ATI Radeon 9000Pro 64MB
Antec PP303XF 300W
To bi moglo zzadostovt za en cajt.
Doma mam pa še 256 MB SDRAM in Maxtor 60GB 7200:D !
I'd like to do something crazy!

romci1 ::

Procesor (in s tem celotno platformo osebnega računalnika)je potrebno kupovati glede na potrebe, vrsto dela in seveda debelino denarnice. Tako npr. nekdo, ki piše v Wordu in dela v Excelu ne rabi Athlona XP ali Pentiuma 4, ampak mu je dovolj že Intel Celeron procesor, saj bo popolnoma kos takšni nalogi, pa še celotna platforma je poceni.

Glede na tvoje vprašanje Intel Vs. AMD bom pa za vse dvomljivce iz osebnih izkušenj odgovoril takole.

Najprej INTEL, ki je itak pionir oz. Mercedes med procesorji. To podjetje je namreč prvo razvilo princip delovanja CPE in je že leta 1972 postavilo standarde (FPU, registri, kontrolna enota), kakršni veljajo še danes. AMD je veliko mlajši in ima manj izkušenj ter itak približno kopira delovanje Intelove CPE. Vedeti morate, da je bila edina konkurenca Intelu MOTOROLA, ki pa nekako ni uspela med PC-ji.

INTEL Pentium 4 procesor

Priporočam ljudem, ki rabijo izjemno močno in predvesem stabilno mašino. Tako se ta procesor najbolje obnese v AutoCAD-u, 3D Studio Max-u, Pro Engineer-ju, Solid Worksu, pri obdelavi grafike, zvoka, videa, pri programiranju, ... oz. pri resnem delu. Slabši je od AMD-ja samo, ampak res samo v igrah.

AMD Athlon XP

Je v bistvu procesor za PC PlayStation. Že v osnovi ni kos nalogam, ki jih obvlada Pentium 4, je pa zato veliko bolj hvaležen v igrah, saj jih poganja kot nor. Zato ljudje, ki kupujete računalnik za igranje igric - pograbite ga.

V čem je bistvo vsega ...

INTEL cilja na zahtevno publiko, zato so njegovi procesorji veliko dražji. Pentium 4 ima kar 20 cevovodov (pipe-line) - AMD jih ima 10, kar izjemno pripomore k izračunu za aritmetične in logične operacije, saj v isti urini periodi dobi kar dve rešitvi (AMD eno). Poleg tega ima v samem jedru kakovostno veliko boljše, hitrejše in seveda dražje predpomnilnike in registre (AMD ima te zadeve low cost). Poleg tega se prodaja v BOX verzji - procesor + hladilnik + izjemno kakovosten Intel ventilator (nikoli ne bo postal glasen), kar je tudi vredno svojega denarja. Prav tako porabi manj energije, se zaradi tega manj greje in ima veliko daljšo življenjsko dobo.



morphling1 ::

madviper, vse cool samo plato zamenjaj, Elitka ni vredna tistih nekaj tolarjev manj, ker prej ko slej te bo prijelo malo naviti, in enostavno in sigurno navijanje je samo na Abit in Epox platah vse ostale variante imajo kake probleme ali pa slab oz. nepopoln bios, z Abit KX7 ali pa Epox 8k5a ne boš zgrešil in med tema dvema se mi zdi trenutno Epox malo boljša ker ima podporo interni diodi za branje temp, ter usb2.

romci1, to kar si napisal je pa tak BS, da kar ne morem verjeti.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri CPU mate in utemeljite zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23923324 (15104) 54j0
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635035 (3992) batiushka
»

P4 ali Celeron

Oddelek: Kaj kupiti
101162 (931) tha_man
»

P4 1.6A Northwood (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734950 (3878) Mr.B
»

AMD XP 2000+ proti Pentium 4 2.2 GHz (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
604358 (3465) G4nj4 5m0k3r

Več podobnih tem