» »

Izzivam userje Intelov

Izzivam userje Intelov

Jure2k ::

Tako, ker je Intel smetana in AMD lolek, izzivam na majhno tekmico v enem benchmarku. Mislim, da nimate šans, brez athlona >:D , kar pa seveda ne velja ;) .

Moj rezultat je [7,136,348 keys/sec], gre pa za program RC5-72, ki ga lahko zlowdate tukaj

Btw, jaz imam ušivih 2300MHz, zdaj pa le na delo in me premagajte.>:D

bobby ::

no dej ti najprej nam objasni, kakšno koristno zadevo ta progy sploh dela???
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Damjan Jagar ::

Po imenu linka sodec bi lahk bil kak trojanc >:D

morphling1 ::

Ah to je brezveze, ne moreš samo en bench imet za primerjavo. Vsak procesor nekaj testov, ki so njemu izredno po volji, kako se boš pa odzval, ko bo kak P4 user hotel test, ki izkoristi vse prednosti SSE2 , tam boš pa ti težko kaj naredil, razen če ne boš imel toliko bolj navite zadeve, pa mislim da po tem forumu ni ravno veliko P4 userjev z mašinami navitimi na 3+ GHz, če hočeš eno primerjavo moraš vzet saj deset različnih benchev, recimo kaj podobnega kot uporablja Anandtech, potem narediti zaključek.
Čeprav AMD tbredB na nforce2 platformi je trenutno zame najbolša, zadeva tudi od P4 ker kot gledam ni ravno veliko P4 procesorjev ki bi se za šalo navili čez 3 GHz tudi s C1 steppingom, lahko je sreča pa ti gre do 3.5 na zrak lahko pa ne vidiš niti 3G.
Je pa res da je Amd definitivno zopet ujel Intela, kar se navijanja in zmogljivosti tiče samo cena je pa zdaj skoraj enaka P4...
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Morphling ni brez veze ne. Glede na to kako nekateri kujejo Intela v zvezde bi moral na vseh področjih (kao) zmagat. Po mojih izkušnjah je P4 primerljiv v Seti 1 (se počasi izteka), Athloni pa zarad hitrih kratkih cevovodov nabrišejo P4 na celi črti pri Temule programu, Foldingu in Setiju 2 (BOINC), ki šele pride (mogoče ) okoli februarja marca.

Ne hecam se, dejte mal poskust stestirat P4, ker na AMD sem naredu že polno testov od intela pa bol malo (1 ušiv test).

Ni trojanec.
Pri tej zadevi se računa eno kodo, potem pa tisti ki jo skreka dobi 1000$, skupina v kateri je delal dobi drugih 1000$, 6000$ gre za dobrodelno neprofitno organizacijo in 2000$ za distributed.com, ki vse to organizira.
Jaz sicer še vedno furam pri sebi Seti, ampak za takle test je pa ta programček kar super. Moram poskusit na Dual 2800+, bom povedal rezultat, tistega pa ne bo res noben podru!!
Aja test vzame manj kot pol minute, tako da ni problema glede tega.

Vso srečo, upam, da bo kdo "potolkel" moj rezultat.

borchi ::

jure2k: pa dej ne provociri s takimi temami. sj veš, da je polno takih ljudi, ki drk... na ime INTEL. ne jim še tega veselja vzet!
l'jga

morphling1 ::

Ja še vedno pravim da to ne more biti osnova za nobeno primerjavo, tisti, ki kujejo P4 v zvezde kar tako na splošno, tako in tako pojma nimajo. Vsak proc ima svoje prednosti in slabosti in ne glede na to kako dober je P4, enostavno ne more dobiti vse teste, pogori že pri večini strogih fpu testov, kjer ne more uporabit SSE2.
Kaj si mislil s tem ušivih 2300 MHz to da hočeš videti primerjavo s 2300 MHz P4 ?
Povej realen + rating in v tem primeru ti bo pomoje težko kdo konkuriral, ker tu na s-t ni ravno veliko P4 userjev, tisti ki so pa niso ravno neki blazni overclockerji.
Če rabiš konkurenco postaj to na kakem večjem tujem forumu, verjetno boš dobil dosti več konkretnih odgovorov.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Evo, dve slikce, da ne bo dolgčas

To je malo starejša slikca, zdej sm izboljšal na 7.300.000 Pri 2300MHz


To je pa dual CPU plata


Evo, pokašte, kaj zmore Mighty Intel, aja, če mate hyperthreading ga lahko tud uporabte, pa tud če mate Xeone, vseen ni važn. Lahk tud če mate 4×Xeon, me res zanima pomoje ne prehitite druzga rezultata ;) Še prvega težko>:D

LP,
Jure

Samson ::

Po moje si ti zrel za psihiatra, kajti tole me spominja na moje mlade case, ko se je tekmovalo v klanih Spectrum-Comodore 64. In koliko uporabnikov je sedaj na njih...Prakticno nic, Prav tako se bo zgodilo tudi s to temo, kajti tako rekoc se danes izidejo novi procesorji, ki bodo boljsi od tvojega sedanjega in bojo krepko sekal tvojga amd-a. Sicer ne sprejet tega osebno, toda res smesno se mi zdi tole kar pises. Meni osebno zgledas nekako "pleh picka", oz. lastnik avtomobila na katerega prejle omenjena oseba "pada"...Torej ti se samo "kur*is".

Sorry ce sem te uzalu, se takoj tudi opravicujem, ampak res si s temi posti brcnu u temo...Ja in kot sklepas imam tudi jaz Intela, pa ne drkam ob vsakem njegovem poimenovanju, ampak AMD enostavno ni zame, ker se prevec pregreva. Bi bil pa dober za eno stvar: Kuj prodam radiator iz moje sobe, hehe.

Mejte se...Bom spremljal se tale thread....
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

bobby ::

:D

mene je pa vseen firbec zamatral. no evo na P3 1Ghz, 384mBRAMA:

no ne znam slike notr ruknt, drgač je pa 7,036,709 nodov/sekundo -karkoli že to je.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Matek ::

Hehehe jurek, so te pa ruknli:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

dizel ::

Samson: se strinjam
Zdej so že osnovni procesorji (čez 1 GHz) več kot trikrat premočni za osnovnega uporabnika, ti najvišji modeli 3Giga in več so pa itak preseravanje, da se samo komu pokaže kolk znajo (za trikratno normalno ceno), ti dvoboji sploh niso več zanimivi, men se zdi vsak moderen procesor dost zmogljiv, če bi pa hotel res primerjat in ocenjevat, bi pa rabu nevemkakšen vzrok (ogromno število kupljenih računalnikov za izjemno zahtevne naloge), pol bi pa mogoče mal primerju kaj je bl pametno kupt, za take uporabnike kt smo pa mi, je pa tako podžiganje in kreganje res čist brez veze....
:\
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Jure2k ::

Bobby, nisem mislu unga benchmarka ampak, OK ta men da [17,479,108 nodes/sec].

Ostalim, ki se pa nekaj usajate pa sam povem, da kej druzga po pravici nisem niti pričakoval. Sem malo bolj atraktiven naslov dal, joooj tožte me, ker je Intel v nekaterih stvareh počasnejši. Rad bi samo vidu, kakšna je razlika, če niti.... nč več ne bom reku;((

LAME, samo to. Kurtz gleda tak forum, kjer so taki gumpci gor in to v večini. Aja Morphling, brez zamere tebe ne štejem mednje, res je, da se ne posplošuje stvari in če je v nekem benchmarku nek procesor boljši/slabši to še ne pomeni nič. No ja, nekaterim pomeni in to so ponavadi... nč! Hotel sem samo narest eno primerjavo. Če ni zaintereseranih, nč hudga...
2300MHz ali 2950+ nisem niti računal performance ratinga.

Bobby, tvoj rezultat je kar dober, pomoje poseka celo nekaj močnejših P4. 1,5GHz je že en takih, na takemu sem tudi testiral.

Jure2k ::

Dizel, glede tega, da so je 1 GHz trikrat premočen procesor... Me zanima, glede na to, da iger ne igraš in nimaš bratov/otrok ki to delajo in se ne ukvarjaš s kakšno bolj požrešno aplikacijo (film, fotografija, 3D renderiranje,...) je to mogoče res.

BTW: minimum za špilat C&C: Generals bo 800MHz in Geforce 2 ali novejši in vsi vemo kako je z minimumi >:D . Na 1000MHz bo igra lezla po polžje ;)

morphling1 ::

S tem se pa samo strinjam, za surfanje, office kak divx ter občasno kak špil, je že dovolj taka zadeva, samo če hočeš iti z napredkom ter recimo igrati igre tako kot so si jih zamislili programerji moraš imeti dosti močnejši hardwer kot pa 1G proc. Da o kakem profesionalnem delu ne govorim, tistemu, ki čas pomeni vse, mu bo vsak sekunda recimo hitrejšega renderiranja ali procesiranja kakšnega filtra zelo veliko pomenila. Da kakšnih simulacijah ali drugačnih izračunih sploh ne govorim. Nobena računalniška komponenta ne more biti dovolj hitra, da delo in zabava ne bi bilo še udobnejše s hitrejšo, vsaj trenutno. Kakšne so pa posameznikove finančne zmožnosti je pa druga zgodba in tu se mora pa vsak po svoje prilagoditi.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Ziga Dolhar ::

Brez žaljenja ter zanimivih besed.

Jure, umiri se. Sam si prišel z "izzivom", če se folku to zdi neobjektivno ter malodane smešno, še ne pomeni, da smo vsi glumpci.

p.s.: imam Oentium 3 650. Več ne rabim. (Bom kupil novega ko bom zahteval več točk v benchmar programih...)

Jure2k ::

Finančne zmožnost, se strinjam... zadnje čase sicer ne več, ampak sam veš, kakšna razlika je bila med AMDjevimi in Intelovimi procesorji in takrat so TISTI, ki zdaj najbolj proti meni udrihajo nabavli Intela. Nič nisem imel proti Intelu in še vedno nimam, da ne bo pomote v veliko stvareh je Intel boljši, ampak je daleč od tega, da bi bil boljši od Athlonov. Vsak ima svoje pluse in minuse, glede gretja Athlonov bom pa zdaj popolnoma tiho! Pametne buče bojo seveda takoj (narobe) ugotovile zakaj.

Pozabte vse skupej, sem se že drugje do rezultatov dokopal in vas seveda to sploh ne zanima torej jih bom obdržal zase. Povem vam pa lahko samo to, da Intelovi P4 ne sežejo Athlonu niti do gležnjev.

Hvala za pomoč... za naslednjič vem kje jo iskat NOT!

Jure2k ::

Ziggga, če ti je dovolj 650MHz, je to kul. Noben te ne sili da kupiš nekej česar ne rabiš, sploh pa ne jaz.
Kupil boš novega, ko boš rabil več pik v 3Dmarku 2005?;)

Še nekej, doma mam celerona..UAAAA:)

morphling1 ::

Mene sicer vedno zanima dobra primerjava med Intelom in AMD-jem, ampak tale RC5-75 pa še res ne pomeni nekaj kar bilo splošno merilo sposobnosti. Je pač ena od mnogih testov, ki kot kaže paše AMD-ju.

Temo bom zaklenil ker se je na žalost obrnila v čisto drugo smer od prvotno zamišljene.
Btw zasebna sporočila lepo delujejo, torej če ima kdo kakšno pripombo ali karkoli pa PM me, pa bom odklenil če bo treba
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je hitreje P4 3 Ghz ali XP 2600+@2300Mhz

Oddelek: Navijanje
221482 (924) Dr_M
»

AMD vs Intel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1076399 (5012) Zheegec
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635035 (3992) batiushka
»

Koga ima AMD za norca? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15611269 (7610) TheJack
»

AMD prenavlja označevanje procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
211905 (1905) Ziga Dolhar

Več podobnih tem