» »

Teac CD-W548E & firmware

Teac CD-W548E & firmware

«
1
2

Tr0n ::

Po nekaj mailih in tezenju na skoraj vse Teac support naslove, sem dobil naslednji odgovor.

-----------------
There´s no Firmwareupdate planed for that particullar drive. We produce our devices in an industrial Standard to give the best possible Media Compatibility. The "mayority of Media" is not as good as the named Medias. That´s the problem.
-----------------

Loleki!

In se lista priporocljivih medijev na katere boste lahko pekli z maksimalno hitrostjo:

Phillips 700 MB 1x - 48x
Plextor 700 MB 1x - 48x
Memorex 700 MB 1x - 48x
TDK 700 MB 1x - 48x
Traxdata 700 MB 1x - 40x

Mediji, ki se jim je dobro izogniti:

Smartbuy 700 MB 1x - 48x

Ce imate izkusnje se s kakimi mediji, prosim dopolnite listo za nas uboge Teac 48x uporabnike ;).

_WilL_ ::

Dobro se pečejo tudi Traxsata 24x, spečenih že nekaj 100 komadov na 48x hitrosti.
Slabo pa se pečejo DataRight 80min 1-32x.
Mediji Sky 80min 4-32x pa z 32x hitrostjo brez problema.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)

TheJack ::

Hehehe, sem točno vedel.... Moram pa priznati, da je bilo zanimivo (in žalostno) gledati, kako je Teac v tako kratkem času padel iz družbe visokega ugleda in kvalitetnih izdelkov na raven zakotnega tajvanskega podjetja.

Kakorkoli že, moj CD-W548E je že v Oglasniku, ko (če) ga prodam, grem takoj po Yamaho, ki se trenutno prodaja po smešnih cenah.

mahi ::

uf...hvala bogu da sem jaz kupu enega zadnjih 40x modelov od teaca. Moram rect da dela super! Zdej pa kupujem uno zverco od yamahe F1 za kolegico. upam da se bo obnesla. No,vsaj na AGTju so rekli da je super :)

Tr0n ::

Ja, saj 40x deluja super. Od 48x modela naprej ima Teac novega proizvajalca in se takoj pozna na kvaliteti. No, moja bitka s teac supportom se ni koncana :).

Han ::

Hmm, Yamaha je prenehala z razvojem in proizvodnjo pečk. Dvomim, da bo podpora tu kaj boljša, sploh pa so Yamahe prav tako občutljive na medije.

Ne razumem zakaj vsi hočete snemat na cenene podn plošče, čeprav se v trgovinah dobijo kvalitetni mediji, ki imajo upravičeno 50% višjo ceno in jih Teac z veseljem zapiše pri najvišji hitrosti.

LeQuack ::

Moj LiteOn 48x cist lepo pece smartbuye, pa se redno dajejo vn nove biose za ta pekac, kjer dodajo podporo raznim medijem, pa se pocen je, zelo :D

TheJack ::

Res je sicer, da ne kupujem ravno najdražjih plošč, ker si jih preprosto ne morem privoščiti. Ampak dejstvo je, da recimo Mmore plošče večina ostalih writerjev čisto lepo piše z 48x. Za toliko so navsezadnje tudi certificirani. Tudi na Pisanke/Ultre/Syrotke piše recimo Plextorjev 48kratnik brez problema z 48x (glej topic na Jokerjevem forumu). Na Teacu so omejene na 16x.
Drugo dejstvo je, da je dotične (in še slabše) plošče pekel s 40x hitrostjo CD-W540E, ki je bil tudi izjemno občutljiv na medije. Kljub temu na medij, ki ga ne bi hotel zapisati z vsaj 32x hitrostjo nisem naletel.
Tretje dejstvo je, da Teac 548E po drugi strani piše z 48x hitrostjo na nekatere precej slabe plošče (recimo TraxData), ki so pri taki hitrosti seveda polne napak, oz. celo CRC errorjev. O tem piše celo v prvem (in edinem?) testu tega pekača na CDRInfo.
Četrto dejstvo (ki je hkrati najbolj pomembno in bistveno) je, da hitrosti, ki ne presegajo 16x, niso posledica kakšnega ''zaščitnega mehanizma'' (ta je pri 548E modelu mnogo slabši oz. precej bolj radodaren kot pri predhodniku), ampak preprostega dejstva, da Teac spričo ''alpha verzije'' firmwara večine medijev preprosto ne spozna in se zato pač odloči za 16x hitrost. To je znano in popolnoma nesporno.
Peto dejstvo je, da so za predhodnika, 540E izšli trije morda štirje ali pa celo več firmware updatov (štel nisem). Le zakaj, če pa ''Teac dela pekače po industrijskih Standardih, ki dajejo najboljšo mogočo kompatibilnost z mediji''? Zakaj, zakaj, zakaj so potem za prejšnji model izdali toliko firmare updatov, čeprav je imel mnogo manjše probleme s kompatibilnostjo? Odgovor je verjetno znan sleherniku.
Šesto dejstvo o Teacu CD-W548E in o Teacu kot družbi, je spričo prvih petih precej na dlani. Ampak ga ne bom ponavljal.

P.S: Če kdo kupi mojega Teaca CD-W548E , ki je, če ne štejemo zgoraj napisanega, dober pekač, saj je večina medijev pri 16x hitrosti zapisanih brez napak (prodajam ga izključno zato, ker sem ogorčen nad Teacovim odnosom do strank, ki je roko na srce, slabši in bolj ignorantski, kot pri najbolj zavrti državni družbi. Mail, ki so ga poslali Tronu, to najlepše pokaže), naj se mi javi na mail.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Dr_M ::

no jest mam yamaho crw 3200 pa morm rect da je zelo zelo dobra pecica...samo moti me da je zadni firmware datum nekje marec 2002...tok o podpori....
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

para! ::

Tudi mene privlačijo te Yamahe s T@2 tehnologijo. Imam pa Teaca CD-W548E, s katerim uspešno snemam tudi na Smartbuy 700MB 48x CDje. Ponavadi pa uporabljam Traxdato.
Death before dishonor!

Tr0n ::

TheJack: amen to that ;)

Ja, saj gre na Smartbuye pect, samo z max 16x hitrostjo, pa se potem ima sam pekac probleme pri branju le-teh. Ne vem, mogoce sem jaz dobil kake CDje z napakami.

Han ::

Sem še sam poslal Teacu dolgo protestno pismo. :\

Bug ::

Ma kaki! Yamaha ni tako obcutljiva na medije (model F1) - snemam na SmartBuy Cd-je (48x) brez problema.
Disc T@2 pa je samo za zejbancijo, saj zakaj bi zapekel manj podatkov na CD zavoljo tega?!

Blisk ::

Jst mam TEAC 48x, pa pečem smartbuy, pa silverdata, pa traxdata, itd.
pa vse dela ok, peče na hitrosti, ki je deklarirana na Mediju.
Ne vem, od kje problemi.

Tr0n ::

Blisk: normalno lahko peces na recimo Smartbuy 1-48x 7OO mb medije z 48x hitrostjo?

Blisk ::

Ja seveda, sam fora je, če je CD deklariran za brzino 32x, potem ne morem pečt na 48x, ali če je deklariran CD za 16x, ne morem pečt na več kot na 16x.
V nekaterih primerih mi sploh ne da večje hitrosti, kot je CD deklariran, če pa jo že da, pa ponavad CDja ne zapeče vredu, je zanič.
Torej zmeri peče z hitrostjo za katero je CD deklariran, pa je do zdej vse OK laufalo, bom pa še dons probal 1 CD zapečt z 48x, ki je deklariran za 48x brzino.

ZANIMA me tudi, a so PLEXTOR pekači boljši od TEACa

TheJack ::

Jaz imam s SmartBuyi (modrimi) in TraxDatami (črni, 40x) hudo slabe izkušnje.

Večine SmartBujev Toshiba 1612 noče brati z več kot 10x (in pri tem spušča nečloveško nizke zvoke). To še posebno velja za tiste, ki so bili posneti na kateremkoli Teacu.

S TraxDatami je malo boljše; nekako vsak drugi ali tretji ima na Toshibi polno napak (Nero Quality Test), preko 10 000. In to ne glede na hitrost snemanja, čeprav sem z 48x hitrostjo posnel le eno, pa še ta je imela CRC error (slavna Teacova zaščita ;)).

Imam pa zato zelo dobre izkušnje z Mmore cedeji, ki so bili vsi do sedaj posneti odlično. Po mojem so ti cedeji dober kompromis za tiste, ki si najdražjega ravno ne morejo privoščiti (od 130-200 SIT/cd), najslabšega pa tudi ne marajo (glej zgoraj).

Če je kdo dvomil: s tisto ponudbo včeraj sem mislil resno in še vedno velja.

Tr0n ::

Blisk: finta je ravno v tem, da cetudi ima CD specifikacijo 1-48x lahko nanj (recimo Smartbuy, Datasilver,...) pecem z max 16x hitrostjo, cetudi Nero najde maksimalno hitrost 48x. Enostavno se pri peki ustavi pri 2% in ne gre naprej. Pa pri veliko cenejsih medijih najde samo 16x max hitrost, ceprav je deklarirana 48x. Mogoce imas pa kak novejsi model 48x pekaca, ki ima drugacen firmware. Poglej katero verzijo firmwara imas in sporoci, ker me res zanima.

TheJack: kako leto bo se ze vzdrzal, potem se pa tak ne bo vec splacalo CD pekace kupovat, ker bodo DVD pekaci pekli vse po vrsti.

Blisk ::

Pravkar sem testiral CDje, na TEACu.
TDK CDR 74, 12x, mi da možnost peke 16x
PIONEER CD-R 74 &x, mi da možnost peke na 12x
DIGIT CDR-80 16x, možnost peke na 16x
TDK CDR-80 (mettalic) 40x, možnost 48x
FUJI film CD-R 80 12x, možnost 16x
TRAXDATA CDR-80 40X, možnost 48x
SMART BUY CDR-80 32x, možnost 32x

Edino
VERBATIM CDR 700 Mb 40x, možnost 16x
ta pa res ne gre več k 16x
Msilim, da je problem v medijih, ker kvalitetnejši medeiji vedno dajo možnost 48x, tud smartbuy low cost, daje možnost snemanja, na hitrosit kot piše na CDju.
Zgleda da nekaj redkih CDjev ni kompatibilnih z pekačem.
Tudi pravkar pečen CD TDK, ki je deklariran za 40x, je pečen na 48x in deluje brez problema.


ŠE VEDNO ME ZANIMA, ali je PLEXTOR PEKAČ boljši od TEAC, če ma kdo kej izkušenj s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blisk ()

Tr0n ::

Blisk: je, naceloma je boljsi ker ni tako izbircen kar se tice medijev, drugace pa je Teac vcasih veljal za najboljse razmerje cena/kvaliteta, saj si za skoraj 1Ok sit manj dobil enako dober pekac

AngelOfDeath ::

Plextor je dosti boljši pekač kot teac imel sem plexa zdaj mam teaca (40x) in je popoln poden, največ problemov sem do zdaj mel z traxdata cdji od 10 je uničil 9komadov ;(( na smartbuye snema z maximalno hitrostjo okoli 24x (nekako ne zna držati hitrosti stalno nekje skače ;(( če še prištejemo da ne zna brati večine cdjev in ropota kot jumbo jet pri vzletu pa tudi podpora od teaca je pod 0.

Tko da se na vsaki način izogibajte TEACA

Nekoč je mogoče res bil špica ampak danes pa je poden pod podnom. ČE hočete dober pekač je edina prava izbira Plextor.

Blisk ::

A obstaja kje kakšna spletna stran, kjer so testirani najnovejši pekači, pa da si lahk mal pogledam teste.

para! ::

Tron: imam CD-W548E in pečem na Smartbuy 48x medije z 48x hitrostjo. Nikjer se ne ustavi, posname normalno pri 48x hitrosti. Do zdaj sem posnel že veliko teh Smartbuy CDjev.

S Traxdata 40x mediji pa tudi nimam nobenih težav.

Tako, da res ne vidim, kje imate vi probleme.

Lp,
Jazz
Death before dishonor!

AngelOfDeath ::

Jazz
lahko časovno poveš kako dolgo ti peče cdje (ker sklepam da nimaš nastavljenega real speeda).

para! ::

Ne vem točno, ampak 700MB okoli 2,5 - 3 minute.
Death before dishonor!

AngelOfDeath ::

men s 24x hitrostjo speče v 4min :)
(mam 40x teaca sam nikol ne peče z 48 tudi če nastaviš)

Blisk ::

Mislim, da je TEAC naredu eno serijo slabih pekačev in to je 48x, ker jih na njivoi strani sploh ne prodajajo več, ampak imajo samo 40x ali 52x, tako da je najbrž problem v hardweru, da tega ne prodajajo več.

Han ::

Si že ugotovil, katero verzijo firmwara imaš?

novi ::

Moje izkušnje z mediji:
- SKC 48x rdeči. Če jih pečem z 40x je povno error-jov!
- Smart bay so bli pa vredu tisti z 24x; tanovi 40 in 48x se mi ne obnesejo
- Pirco 48x z njimi nisem imel preblemov
- maxell 16x barni - sami problemi
- basf - tudi brez problemov
- sony - brez problemo


Ps.: Teac W450E

Blisk ::

Fajn bi blo, če bi tudi drugi uporabniki, drugih pekačev
Plextor
Liteon
MSI
Yamaha
LG
napisali, s katerimi CDji majo probleme, s katerimi pa ne.
Ker lahk so tud nekateri mediji slabi.

Wolverine ::

Kolega ima tega 48x Teaca in ce snema s 48x hitrostjo na smartbuje mu vsak 3. cd spali, ce da pa snemati s 32x mu jih pa posname brez problema.

Ti Teaci imajo tudi razlicne firmware, ker tle kjer delam prodajamo verzijo narejeno novembra z c firmwarom, medtem ko ima narejen v decembru d firmware.

Cena Plextorja 48x pa je padla na 28k, tko da ne vidim zakaj nebi sedaj kupovali Plextorje.
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Luigi ::

Jest in moj kolega sva tud nabavla tega teaca (CD-W548) in imava tudi ogrooomno težav.

Ali kdo ve (če tole bere kakšen prodajalec) ali velja kakšna garancija za takšne napake. Ker zapisovalnik dejansko ne ustreza specifikacijam.

Ugotovil pa sem, da mi tele slo cedeje (BigBang, Syrotka, ...) zapisuje 100% OK ampak, opaaa, samo pri 16x hitrosti! To pa je tudi edino kar deluje pravilno.

CD-R-ji, ki so bili napačno posneti so MMORE, SmartBuy in LG (to pomeni, da je Teac javil OK, ko pa si ga hotel presneti na disk je bil razsut CD).

nodes ::

Saj že vrabci čivkajo, da tole ni več Teac, to velja tudi za CD-ROM 52X. Fino bi ga bilo odpret in pogledat v drobovje če ni sploh ponaredek.

Druga možnost je, da je LG enostavno svoje staro drobovje vgradil v Teac-a in za svoje pogone uporabil Teacove . Na to nakazuje več stvari…ni več burn proofa, predpomnilnik se je zmanjšal na 2Mb itd...

Bo potrebno kar po novega LiteOna >:D

Jaz že ves čas trdim, da je Teac bil sposoben narediti samo en dober izdelek imenovan CD-ROM 32X, ljudje pa konzervativni. Koliko časa je od tega? 5 let?

Han ::

S tem Teacom sicer še nisem imel opravka, me pa zanima, kako se obnese na MAM (Mitsui), Fuji, Philips, Memorex, Verbatim, Platinum ploščah. Prve štiri znamke se preverjeno dobi pri nas (Big Bang, InterSpar, Media Svet...).

P.S. Minila sta dva dneva od "protestnega" pisma nemškemu Teacu, ki mi je do sedaj v tem času še vedno odgovoril. Izgleda, da res nekaj ni v redu... :(

TheJack ::

Še eno splošno vprašanje o Teacu, če kdo ve slučajno....

Torej, znano je, da 48x in 52x pekač dejansko nista Teacov dizajn ampak Asusov (Teac izgleda le firmware napiše...). To izgleda torej nekako tako kot odnos med Liteonom in TDKjem, ko slednji le dizajnira prvo strani in napiše firware, hardwer je pa kompletno od Liteona, ne?
Kaj pa ostali novejši pogoni od Teaca? Recimo nov 52x cd-rom, DVD-rom in DVD-writer? So ti dejansko Teacovi ali so le ''rebagged'' zadeve od kogarkoli že? Če velja slednje, ali Teac sploh še razvija svoje pogone?

Han ::

CD-ROM ne vem, čigav je. Teacov zagotovo ne (na japonski strani ga sploh ni).

DVD-ROM in DVD-RW sta od Pioneerja. Prvi je identičen 117, drugi DVR-A05.

Iz tega sklepam, da TEAC lastnih pogonov ne razvija več. Pravzaprav je že prej vzel za osnovo design firme Sanyo in ga uspešno dodelal.

Firmware se v takih primerih ne piše na novo, temveč le malo spremeni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

TheJack ::

tnx.

Zanimivo, kako se Teac izogiba Liteona, ki ga uporablja ostalih 8 milijard ''proizvajalcev''....:D

lambda ::

Mam TEAC-a w540e (40x burn). V petih mescih cca. 500 cd-jev. Od teh 4 fentani (prvi, ker sem med peko zbrisu material za pect, drugi, ker je bil layer na cd-ju odtrgan, tretji in četrti pa glih dons - in to zato, ker sem IDE pozicije zmešal in je lead-in napisal, dalje pa ne. Zdj pa spet dela, ker sem nazaj sfural kable:D ) CD-ji so bli ves stuff, ki si ga lahk zamisneš. Pristal sem pa na e-proformance, ker so perfect.

Zdj pa druga zgodba: frend ma teaca 48x burning. Z novim chipsetom. Vse je v pizdi. Če pece kksne x cd-je mu jih pece max 16x in ga po možnosti se sfuka.

Ldje, če kje dobite tega starga teac-a in niste prevec na hitrost mahnjeni, ga sam pograbte.

by nUBES

AngelOfDeath ::

nubes frendu reči naj vklopi DMA :)

lambda ::

AngelOf#####: UDMA2 vklopljen. Sem sceno ze zdavnaj preveru :)

Ne gre za prenose, pa te scene, ampak za zaščitne mehanizme.

No ja, še kot zanimovost: absoluten rekord, ki ga je moj 40x teac izvedel, je bil ta da je enga zelenga 80 min TDK-ja, deklariranga za 12x, zapeku na 40x (real pečenje je bil 40x - mam vklopljen show speed v nero-tu, da prikzuje točno hitrost - sicer je pri 40x že kar malo nihala stvar), ampak pol je pa pršu najzanimivejši del - merjenje errorjev v cd-speed-u: 0 errorjev - seveda pri branju s tem pekačem, pioneer pa jih je nardil 14 (ne govorim o CRC2 errorjih, ampak o tistih malih napakcah, pri katerih mora za trenutek zmanjšat hitrost in iti večkrat čez sektorček da ga prebere)


by nUBES

AngelOfDeath ::

nubes

ne sanjaj da ti je celi cd-pekel pri 40x hitrosti ker stalno začne pri 20x nato pa se povečuje in čisto na zadnjem delu cd-ja zmore 40x

mahi ::

to je delno res, ampak nikoli ne zacne pri 20x hitrosti, ampak gre lepo od 2x proti 4, 6, 8 , ... . Kr uporabi enkrat CloneCD k ti dejansko napise kolk je hitrost trenutno, pa bos vidu. 20 kratna je enkrat pred polovico medija

Han ::

mahi, večina novih pečk 2x hitrosti sploh ne podpira več.

AngelOfDeath ::

mahi
cd začne snemati od hitrosti 1 in od te hitrosti do 20x pride v manj kot 3sec pri 20x hitrosti pa peče par sekund (zato sem vzel to za začetno hitrost) pol "naraste" na 24x in peče malo dlje itd...

Zgodovina sprememb…

Han ::

Zdaj pa že pretiravata. Očitno slepo verjameta Neru, Clonu in še kakšnemu, ki po svoje prikazuje hitrosti. Potemtakem bi na koncu snemanja hitrost morala spet zvezno padati do 1x ali celo 0x, ko bi se pladenj po polžje odprl. Samo lead-out traja pri 1x speed več kot tri minute... Jaome. :O

AngelOfDeath ::

lead ina in oita nisem vzel v opis :)

Han ::

Potemtakem je tvoj opis le še bolj nesmiseln. >:D

wilecoyot ::

mene sam tole zanima...kolk casa vam pece npr 700mb ..ker pr men se tole dogaja da gre nekak prvo minuto buffer vse od 0 do 100 torej redno dogaja bufferunderun-u, potem zadeva lepo pece. cd pece tm 4min 50 sek....kar nekak mocno dvomim da je primeren cajt za pecenje na 48x...mozno sicer da mam sfukan tud kej ide kontorler na plati ker me je zaj**** ze plextor 12x glede vezave
na ide slote...mam plati abit kt7a-raid. ce ma kdo podobne probleme naj mi javi ker me res zanima kaj bi blo narobe.
100 Ljudi 100 zelja....100 zensk 200 josk:)

mahi ::

sicer jaz imam TH7 II - raid, in imam tudi raid polje ukljuceno. In ti povem da so ti raid krmilniki TAKO SFU...I da to res ni!!!! jaz se jih ze vse preklel, in parkrat na support mail poslal. No da ti povem. mam raid polje (2 diska IBM po 40GB) in pa en disk 30GB ki je tudi na ta RAID krmilnik (nazalost) vtaknjen,ni pa v raidu. torej, ko snemam kaj iz particije na particijo, ali pa iz raid polja na drug disk, mi masina dobesedno ZMRZNE. Nic vec se ne da delat, snema pa ogromno cajta. (masina je P4 1.5, 768MB rama,... winxp, z zadnjim biosom). zasovrazu sem onboard raid krmilnik. skratka mogoce te kaj tazga zajbava, ker tudi bere ne ravno blestece hitro ceprav je raid in bi moglo letet napram ide. grrrrr, ce ima kdo tud take probleme s to plato naj se javi prosim.

Dead_Eye ::

imam LG 32/10/40, pišem na smartbuy cd-je in za 700mb mi porabi okoli 4 min (4:10, 4:07, 4:15...)
The one and only
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teac cd-w552e

Oddelek: Kaj kupiti
442113 (1507) tx-z
»

teacovi pekači-da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
221988 (1491) AngelOfDeath
»

Teac CD-W548E 48/16/48 a res ne pece vec kot 16x ????

Oddelek: Strojna oprema
171155 (965) mescaline9
»

Kater CDRW - LG 8400B/LiteOn 48x/Teac W540E

Oddelek: Kaj kupiti
201603 (1341) TheJack
»

Teac 48x12x48 ?

Oddelek: Kaj kupiti
191606 (1237) TheJack

Več podobnih tem