» »

teacovi pekači-da ali ne?

teacovi pekači-da ali ne?

ngc2392 ::

zadnje čase sem tukaj videl nekaj bolj "slabih" ocen zadnjih teacovih stvaritev...od navadnega cd-roma do pekačev 48. zanima me, ali je zdaj 52x vreden svojega denarja ali ne? pa kaj kupiti alternativnega?

ABX ::

Meni 40x Teac je že posnel cca 500 cd-jev brez enega uničit.

Poleg tega med snemanjem tudi pogosto igram kako igro.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Soulforged ::

to tud mene zanima; ker nekateri pravijo teaci niso več tako kvalitetni kot včasih, drugi pa prisegajo nanje....kaj pa vi mislite?

(tud js nameravam v kratkem nabavt 52X pr mlacomu..)

3LeR. ::

jst mam 40x pa mi dela bp (mam ga ze od poletja). Na zacetku so ble ene vaje z branjem na drugih pogonih sam sm pol dal novejsi firmware pa je od takrat ql.

po mojem se ga splaca kupt.

lp 3ler

Clemento ::

Pomoje bolje Plextorja ce mas 28ksit za 48X ali
pa 17ksit za LiteOna 48X ki je tudi zelo soliden pekac!
Drugace bi ti priporocil se Yamaho CDRW F1 sam je baje
ni vec za dobit! Kvalitetni Teacovi pekaci so bili 16X in 24X!
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

Blisk ::

Teac 48, ali 52 je jajc, dela probleme, se bolj splača dat 3 jurje zraven in dobiš plextorja.
Čeprav so tud za plextorja rekli, da dela probleme, ampak vseen manjše kot Teac.
Teac, je do 40x ok, vse nadaljnje je sranje.
Sem ravnokar zamenjal 1 mesec starga TEAC za Plextorja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blisk ()

Jux ::

Tudi jaz sem se odločil da ne bom uzel teac 48 oz. 52 ampak Plextorja 48x, pa še v črni barvi ga dobim.
Drugače sem pa razmišljal o Samsungovi (se mi zdi da ima 48x zapisovanje) combo enoti - ta je baje zelo dobra za pečenje CDjev, kot tudi za branje DVDjev. Poišči teste po netu, pa naj kdo pove model enote, ker sem sam pozavbil.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

ABX ::

Blisk: Plextor bo kaj več kot le 3k dražji od Teac-a.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Han ::

Odvisno kje kupiš. PC.HAND ima 48x Plexa že za 23,5k SIT. :)

ABX ::

To je zanimiva cena.

Podaj še direkt link, da si bo lahko kdo pomagal.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Han ::

Mislim, da zna vsak odtipkat www.pchand.si, v ceniku poiskat zadevo in odštet 3% gotovinskega popusta...

koyotee ::

zakaj pa liteona nben ne omen????;(( ;(( sj je med najboljsimi! :D :D

AngelOfDeath ::

Teac je mel svoje dobre čase dandanes so svetlobna leta oddaljeni od njih.

nodes ::

> zakaj pa liteona nben ne omen????

malce mi je nerodn

je najcenejši ... kaj bo reku sosed??

nodes ::

LiteOn 48X je najboljši pekač, generalno, ki sem jih kdaj uporabljal.
npr. peče na vse deklarirane max.12X CD-je brez problemov (ti imajo debelejši sloj srebra) z 48X hitrostjo.
Berljivi so celo v Teac-u 48X.

c3R4R ::

pa mojih izkušnjah firma TEAC izdeluje izredno kvalitetne CD-R enote (tudi sam si lastim eno izmed teh enot:D)
TEAC (po mojih izkušnjah) izdeluje malo slabše CR-RW enote (ponavadi mal štekajo ali slabo prepisujejo;() Mogoče sm dobil ravno jaz slab izdelek in zdej kritiziram firmo TEAC:D

lp,
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

nodes ::

>pa mojih izkušnjah firma TEAC izdeluje izredno kvalitetne CD-R enote

Samo 32X je bil razred zase, takrat ko je izšel, danes boljša v branju večina DVD enot, 40x, oba sem zamenjal, ker enostavno nista brala CD-R-ov.

icek ::

Teacov 32x cdrom je res zakon. Imam ga zdaj ze okoli 5 let pa se zaj dela bp in ga ne zamenjam za nic. Imam tudi teacov dvdrom 48/16 pa do zdaj nisem mel problemov z njim. Dela pa teac tudi zelo kvalitetne (hi-end klasa) audio cd playere.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Redman ::

Mam teaca še malo starejšega 8X peče in mi ni zajebal enega cdja.Zakon so teaci.Prej sem mel philipsa-bruh...

Dami ::

Mam teaca 40x in odkar ga mam so problemi. Takšni in drugačni. Najbolj me moti to da na nekatere medije ZELO ZANIČ peče (ala smartbuy&co.). Lahko rečem da redko najdem medije na katere peče 100% točno. Včasih se mi tudi dogaja če snemam kake 10cdjev zaporedoma da naprej sploh noče več snemat (pri peki javi neke čudne napake in cd je kaput). Resno razmišljam od nabavi Plextorja 48x, tega bom mel pa kot nadomestek cd-roma. To je edino kar lahko pri njem pohvalim. Prebere res VSE in to ZELO hitro.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

tomaxxx ::

Imam teaca 48x, zaenkrat dela brez problema, je pa res da vecino pecem na 16x-24x ker se mi zdi nasplosno boljsi zapis pri nizji hitrosti, neglede na medij. Zaradi tiste minutke vec pa tudi nebo konca sveta:)

TheJack ::

Tole bi sicer bolj pasalo v tale topic, ampak ker nerad obujam stare topice, pišem v tegale. Sej je stvar dosti podobna.

Torej, včeraj sem čisto po naključju dobil nekaj Princo (48x, 700MB) medijev v slim škatlicah. Moj Teac CD-W548E jih je začuda prepoznal kot primerne za 32x hitrost, kar pomeni, da jih ima v biosu (tole sicer nekoliko spodbije mojo teorijo o nepopolnem biosu - glej moj post v Tronovem topicu).

Na njih sem se namenil posneti glasbo. Zagnal sem WinOnCD6 in ker se mi je mudilo, sem označil kar najvišjo hitrost - torej 32x. Pekač se zažene, ampak že po nekaj sekundah mi izpljune ''buffer underrun'' napako (kar je v WOCu izgleda univerzalno poročilo o napaki...). Ker seveda o buffer underrunu ne more biti govora (burn-proof je bil vklopljen, poleg tega sem pa že nekaj cedejev posnel z 48x, brez da bi se buffer sploh premaknil), je možno edino to, da Princoti pač ne prenesejo 32x pečenja (vsaj v dotičnem Teacu ne).
Škripam z zobmi, vržem cd ven in vstavim novega. Tokrat hitrost znižam na 16x. Pekač se zažene, mine minuta, dve, tri...črtice v WOCu se ne premaknejo niti za milimeter (še vedno ''kao'' snema prvi komad). Kmalu spet izpljune buffer-underrun napako. CD vzamem ven in opazim, da se je pekač nad njim kruto znesel. Spodnja stran ni podobna niti praznemu niti polnemu cedeju, pač pa izgleda, kot bi ga nekdo enakomerno pobrusil s finim smirkovim papirjem. Morda to ni najboljša primerjava. Bi bilo treba videti.
Pošteno jezen vstavim že tretji cd. Tokrat hitrost znižam na 8x. Sedaj dela. V desetih minutah je cd gotov in je brez napake, lepo berljiv v hi-fiju.
Tudi naslednja dva cedeja se spečeta normalno (pri 8x). Nato pa spet. Buffer-underrun pri 8x!
Sedaj naredim takole. Taisti ''uničen'' cd še enkrat počim v Teaca, ki ga začuda spozna kot praznega! Zaženem Nerota in nanj povsem lepo (pri 8x) spečem za 700 MB podatkov. CD je povsem brez napak (cd-quality test) in lepo berljiv pri polni hitrosti.

Kolikor se že čudno sliši, sem vse cedeje, ki sem jih prej kao uničil (razen tistega, ki je bil čudno popisan - glej zgoraj) še enkrat zapisal z 8x in vsi so zapisani brez napak! Celo več. Dogajale so se celo takele norosti: CD, ki je bil prej kako ''failed burn'', sem dal v pekač in ga v Nerotu skušal zapeči v 32x. Že po nekaj sekunde Nero izpljune ''write error''. Taisti cd vzemem ven in ga dam še enkrat noter, hitrost pa znižam na 16x. Write error. Še enkrat (isti cd!!), tokrat na 8x. Cd se lepo zapeče in je brez napak.
Moram priznati, da česa takega še nisem videl.

Vse lepo in prav, ampak iz tele zgodbice izhaja nekaj grdih naukov o Teacu CD-W548E.
Kot prvo, je ''vrednostni sistem'' po katerem tale pekač določa najvišjo hitrost, ki jo zmorejo posamezni mediji, popolnoma zgrešen. Na Princote dovoli pisati s 32x, čeprav (očitno!) nanje zmore pisati le z 8x. Podobno je s TraxDatami, na kateri dovoli pisati s 48x, pa čeprav še 40x komaj zdržijo. Po drugi strani pa na precej kvalitetnejše medije (recimo MMORE in Pisanke/Ultre/Syrotke), ki jih nekateri pekači brez problema spečejo z 48x (za toliko so tudi označeni) ne dovoli pisati z več kot 16x!
Kretenizem brez primere, ki lepo pokaže, da je mail, ki so ga poslali Tronu (We produce our devices in an industrial Standard to give the best possible Media Compatibility. čista in popolna laž.
Druga stvar je morda še bolj zaskrbljujoča... Zakaj Teac na Princote piše le z 8x? Res je, da so ti cedeji najnižje kvalitete (dopuščam tudi, da sem dobil nekoliko defektne, kar pri cenenih cedejih ni redkost), ampak po drugi strani bi pa vsaj (!) 16x pisanje morali zdržati. Znano mi je recimo, da Princote uporabljajo razni pirati, ki jih z 8x gotovo ne pišejo. Vsaj s 16x, po mojem...
Tako da je problem verjetno v Teacu, ki ima izgleda hude probleme s cenenimi cedeji. V redu, bi rekel kdo, ti cedeji so pač najnižje kvalitete, nič nenavadnega. Ampak zakaj potem drugi pekači nanje zapisujejo s precej višjimi hitrostmi in to relativno kvalitetno?

AngelOfDeath ::

tole ko ti noče pisat na cd in daš potem še 1x istega not pa ti vredu speče dela tudi moj teac 40x skratka teh errorjev je lahko do 100 na 1cd pa še je vedno možno da bo cd potem vredu spečen>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776260 (4171) pingo76
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515193 (4506) wilecoyot
»

Teac CD-W548E 48/16/48 a res ne pece vec kot 16x ????

Oddelek: Strojna oprema
171168 (978) mescaline9
»

Teac 48x12x48 ?

Oddelek: Kaj kupiti
191623 (1254) TheJack
»

Asus CD-RW

Oddelek: Kaj kupiti
301422 (1154) romci1

Več podobnih tem