» »

Kar pošten overclock [>:D]

Kar pošten overclock [>:D]

1
2
»

Jackass ::

RESPECT!!!:D :D
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • odbrisalo: OwcA ()

TribesMan ::

Uf fantje, k bi vi vedl kok sm jes dons ubit. Ma tud črk ne vidm na ekranu. Včeri sem ustal ob pol šestih in sem šel smučat, ob osmih sem prišel domov. Potem pa smo šli s frendi v K4 na HARD TECHNO uiiiiiiiii. Dam sm pršel ob sedmih. ŠTALA!!

Vidim da vas zanima TurboPLL zadeva je sama po sebi zelo enostavna, vse skupi je čist ena najbl osnovna fazno sklenjena zanka. Vendar je bil v mojem primeru največji problem, kje dobit vezja ki zdržijo velike frekvence (30MHz je za "hobi program" že kar visoko), ker v sloveniji pač ne moreš dobit glih vsazga ICja ki si ga poželiš ampak moraš malo improvizirat, Tako jaz recimo nisem mogel dobit čipa ki deli frekvenco (z njim nastavljaš faktor pomnoževanja referenčne frekvence) pač sem moral potem improvizirati z nekimi SMD -> DIL pretvorbami in podobno sranje. Je pa vsa fora mojga Tubo PLLja da PLLju na matični plošči pošlješ drug referenčni signal, ki ga ta nato dodatno pomnoži in iz njega dobi frekvence ki jih pošilja CPUju, RAMu, PCIju USBju .... jest sem šel potem še korak naprej in sem naredil modifikacijo, ki PCIju določi konstantno frekvenco. Tako sem se rešil še problema s tem, da ima moja plošča PCI deljitelj samo 3* (če bi bil brez te modifikacije bi PCI v mojem primeru ko sem mel nastavljen FSB 184MHz okoli 61MHz, kar pa je skoraj 90% več kolikor je PCI nazivna frekvenca, seveda si lahko predstavljate da PCI pri takih frekvencah SPLOH ne dela. Saj ponavadi kaj rado umre že pri 40 ali še manj MHz. Jest sm si naredil mod. ki dovaja konstantno 40MHz v PCI (mam drgač vse PCI kartice ki zdržijo okoli 50MHz vendar ne gre pretiravati, ker se potem lahko zgodi da bi kupil neko novo karto, ki tega ne bi zdržala in bi blo sranje^2.

Zdej edin problem mojga Turbo PLLja je v tem da ne delajo več USB naprave (pač PLL na plošči mu priredi večjo frekvenco, kot pa je njegova nazivna 48MHz) To bo treba še popravit, dobro bi blo zrihtat tu še 24MHz za Floppy, ki tud ne dela če ni točna frekvenca (zadeva zgleda piše na Floppye glede na frekvenco in potem kr javi da kao disketa ni formatirana, ko jo formatiraš pri novi frekvenci je good dokler nočeš zadeve uporabiti v kakšnem drugem računalniku ali pa spremeniš frekvenco PLLja)
Drgač je pa zadeva zelo QL, Mogoče če koga zanima zadeva bi lahko napisal en članek ali kaj podobnega (recimo to je zelo priporočljivo za kakšne osnovne plošče ki nimajo možnosti spreminjanja FSBja, recimo kakšne Intelove, al pa od kakšni večjih proizvajalcev kot so Compaq Dell, pa tudi kakšne cenene OEM zadeve.Možnosti uporabe so neslutene Recimo zadeva bi bla tud uporabna do neke meje za navijanje nekaterih ATIjevih kartic recimo Radeon 9000 (nePro), ki ima overclockanje "zaklenjeno" Tu bi pač priklopil zadevo namesto kristala in bi "ročno nastavil" frekvenco vendar je to bl tko-tko rešitev.

Drgač pa če koga kej zanima nej kr vpraša.

Bom probal zdej enkrat si nekje sposodit digitalca da poslikam sistem, da vidte kako zgledajo vse te modifikacije plate (mam doma enga sam je crknil, bo mprobal od kolego si kej sposodit)

Za temperature trenutnega sistema ne vem, ker kot sem že omenil zadeva nima vgrajenga odčitavanja temperature na procesorju, Ti pa lohko zagotovim, da je hladilnik Titan D5T /CU35 na otip popolnoma hladen. Recimo nekje od 30-35°C v sobi mam nekje 18°C. Je pa seveda temperatura zelo naraščala, pa niti ne tako s frekvenco kot z napetostjo.

BaRtMaN, kot sem že omenil rešitev s TurboPLLjem je kot idealna za take plate kot jih maš ti, če maš osnovno znaje elektrotehnike ti lahko pošljem načrt da si zgradiš zadevo, Drugače pa ... no bomo vidl če bo kakšn članek ratal iz tega....

Za konec pa še rek ki ga uporabljajo raverji:

SAM PEJMO!!!

al pa

SAM NAVIJEJMO!!!

lol

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

BaRtMaN ::

SAM NAPIŠ ČLANEK!

ME: My name is BaRtMaN and I have an Intel motherboard.
Group: Heelloo BaaRtMaaN!

CaqKa ::

mene zanima kam priklopiš tale pll.
pa zakaj 20khz? zakaj ne 200?ali pa 100? to bi bilo bolj efektivno ali ne? v korakih po 20khz je malo mučno delo.
ono glede frekvence floppyja: če je ugotovitev pravilna bi to bila odlična zaščita podatkov na disketah :) potem bi si vsak samo svojo frekvenco zapisa naštelav.. nek obični user tak nebi vedo v čem je fora :)

Sandi79 ::

Ja 5 let nazaj bi bla to fajn Špijonska zadeva.

BaRtMaN ::

Danes bi ti povprečen uporabnik formatiral disketo. Bog ve, kaj bi blo šele, če bi tisto ploščico za zaščito premikal.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AGP na plati je 3.3V, grafična pa rabi le 1.5V !!!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
543846 (3145) TribesMan
»

Katera so najhitrejša logična vezja. (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
594502 (3863) CaqKa
»

Spajky Celeron 1200 Help

Oddelek: Navijanje
401429 (1031) damchy
»

vio mod

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5825 (724) TribesMan
»

Ideja za hardcore modifikacijo oz. Ko ima človek preveč časa!

Oddelek: Navijanje
72271 (2060) TribesMan

Več podobnih tem