» »

Overclockan BIOS za Radeon 9100 128 Mb DDR.....

Overclockan BIOS za Radeon 9100 128 Mb DDR.....

PassTrough ::

Evo fantje ratal mi je, torej kdor poseduje Sapphirovega Radeon 9100 128 DDR TV-out, pišite na " primoz.jermancic@rtvslo.si " ali " primoz.jermancic@siol.net " al pa kar na naslednji post naslov napište in poslal vam bom modificirane BIOS-e in seveda original za dotično kartico.
Torej v BIOS sem zapekel višje frekvence procesorja in pa seveda rama:

1) 275/250 8-)
2) 250/250
3)250/230
4) Original 250/200 :O

Vsi BIOS-i pa 100% delujejo, saj sem jih po 6 ur testiral v 3D Marku 2001 SE b.330 in ni nobenih artifaktov oz. nezaželjenih učinkov, torej je jasno :

KARTICA DELUJE BREZ PROBLEMOV NA 275/250 !!

Razlika v 3DMark-u 2001 SE b.330 je v končni fazi z Biosom lpod št. 1 kar za 693 Markov pri meni !!!!

Torej kdor hoče vse štiri različice BIOS-a naj piše na zgoraj omenjeni naslov, seveda bom priložil tudi navodila ter AtiFlasher !!!


Jst sem že dol butnu Rage 3D Overclocker , ker ga več ne rabim !!!!
SAmo ni mi jasno zakaj so že tovarniško tako spustili frekvence ?!?

lp Primož 0:)

OwcA ::

Čestitam. Ali se ti da bolj podrobno razložiti kako si modificiral BIOSe?

P.S. prosim ne pisati e-mailov v to temo. Uporabite zasebna sporočila. Hvala.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

mega_n00b:) ::

a to tud velja mogoče za 64 MB verzijo?

mam pa probleme.. skoz ko overclockam (npr 280/240) mi rač zamrzne (uporabljam rage3d) - mam pa Sapphire 64 Mb verzijo (default 250/230)

a mi lahko kdo pomaga ? a vi dodatno hladite ?

PassTrough ::

OWca , saj ni nič posebenega , rabiš atiflasher, bios editor (pravo verzijo - 1.1d) , znanje angleškega jezika in pa j*j*a, da reskiraš svojo kartico namesto Bunny-a, aja pa Rage 3d Overclocker , da prej temeljito sprobaš grafično, do kje dela brez artefaktov.
Najprej z atiflasher-jem shraniš original bios s kartice, ga preurediš v ATI bioseditor-ju ter save-aš, ter zopet z atiflsasher-jem uploudaš, original pa oobvezno shraniš , če bi se kje zalomilo. IN to je TO !
Aja pa še nekaj sem popravil, v tem modelu kartice je pri TV-out-u NTSC format nastavljen kot prvi in tako sem zamenjal, ter kot primarno možnost postavil PAL tako, da sem si prihranil 1 klik pri nastavitvah, ko vklopiš TV out.
In tako sem si naredil neko vrsto PRO različice radeona 9100, saj kot sem že zgoraj omenil sedaj čisto brez problemov tiktaka na 275/250 Mhz po default-u.
Ram na moji kartici je pa neka leva firma A-Data in to 5ns in samo čudim se , da se je tako dobro pustil navit (kar za 50 Mhz), moramo pa vedet, da kartica teče na teh frekvaencah brez kakršnega koli dodatnega hlajenja, bogve do kam bi šla z kakšne vrste Blue Orbom ali čim podobnim , ampak zame je dovolj, igre tečejo gladko, pri Celeronu 1700 Mhz in 384 DDR PC2100 pa sedaj dobim piu o meno 6200 3DMArkov ( 2001 SE b. 330).

Aja še nekaj, zanimivo je da sedaj, ko je na default 275/250 dobim cca. 170 3DMArkov več, kot pa prej ko je bila na istih frekvencah overclockana z Rage-om 3D !!!!?!?!

Mega , če hočeš ti pošljem atifalsher in bios editor ter navodila pa si narediš sam, ali pa z atiflasherjo sam shraniš svoj BIOS , mi ga pošlješ in ti ga jaz obdelam, še prej pa seveda z Rage3D overclockerjem temeljito sprobaj, do kam lahko naviješ tvojga Radeona, in sporoči frekvence.

lp Primož

Zgodovina sprememb…

mega_n00b:) ::

super prijazna poteza :))

koliko mb je to vse skupaj, če ni več kot cca 5mb mi prosim pošlji (seveda če maš kabel al pa DSL, da nebo stroškov :D), many THX
fairplay_@gmx.net

čudno se mi zdi da ni pri meni nobenih artefaktov pri višjih frekvencah... le rač mi skoz zamrzne
kaj pa se mi še bolj čudno zdi je, da je ta sapphire 64 mb r9100 + samsung 4ns rami delovala pri enem nemškem testu z lahkoto pri 310/270.. pri meni pa že pri 270/245 ni čisto stabilna.. pa kartici sta identični.. sem pogledau

kaj bi blo narobe?

a če kaj zafuk@š lahko stari bios daš ponovno preko ?

Zgodovina sprememb…

MartnKrp ::

Mene pa zanima, ce gre kaj navit moj Sapphire Radeon 9000 (64MB)?
Obstajajo kaksni novejsi biosi za to al si moras sam spremenit (kot pri 9100)?
In kje dobim te programe Atiflasher in Rage 3d overclocker?

Hvala za odgovore!

PassTrough ::

Fairplay, sem ti že poslal vse potrebno, za druge kartice pa bom priložil 2 linka, kjer najdeš vse samo RADEDIT mora biti prave verzije, ker je za radeona 9000 (men se zdi) v. 1.102, sicer pa malo poglejte po linkih ki so napisani spodaj, moj komplet velja samo za 9100, ki temljijo na 8500 čipu !!!!

http://www.rage3d.com/files/?page=rage1...

http://www.ati-news.de/HTML/Download/au...

lp Primož

TribesMan ::

Erikon glede na to da se neki ukvarjas z Radeonom 9100 te bo najbrz zanimala moja modifikacija Sapphireovega Radeona 9100 64Mb.

Torej kar sem naredil je to da sem na mesta kjer prej ni bilo kondenzatorjev nacinil kondenzatorje, 10 komadov 100uF elektrolitov in 20 komadov 22uF tantalov pa se okoli 10 poliesterskih 100nF. Potem sem naredil še Vmod.
Napetosti so se povecale takole:

1.6V core Radeona -> 1.88V
1.9V napetost ki ne vem kaj dela in ko sem jo povecal se je radeon nujno sesuval tako da je ostala pri 1.9V
1.3V trigering napetost sem prav tako pustil
2.5V jedro pomnilnika -> 2.9V
3.3V IO pomnilnika -> 3.5V

Potem sem se navil (original je na 250/230) Pred modanjem je sel do 275/265. Po modanju sem ga spravil na 320/305!!

Tako da se definitivno splaca.

Tle mate se slikce pred modanjem:




in po modanju:


klikni za večje slike


Lotanja je kar precej še posebej je bil problem ker sem vse delal v SMD (tudi Vmode kjer sem na upore ki so sedaj dolocali napetost kar navrh njih nalotal se sn upor). Kartici se skoraj ne pozna da jo je doletela moja roka. Zdej moram na rame sam še napopat hladilnike (mam že prpravljene) če ma kdo kako idejo kako nej to nardim mi nej prosim pove ker me zelo zanima (najbrz bo treba limat) Pol bo treba pa še hladilnik na GPUju menat ker radeon je postal kar topel po moji modifikaciji. :)

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

TribesMan ::

Aja se eno vprasanje če kdo slucajno ve. Ko graficno navijem visje od 320/305 se v 3Dmarku 2001 se posebej ocitno v Draghotic in Nature zacnejo po sliki skakat trikotniki, cist nakljicnih oblik in barv, sem pa tja kaksen. Mi je popolnoma jasno da je to zaradi navijanja samo ne vem katera stvar na graficni odpove RAM al GPU. Slisal sem da se pri prevec navitem ramu ponavadi zacenjo pojavljati pikice po sliki, pri meni tega ni tako da sumim GPU najbrz je hlajenje presvoh, ker je hladilnik na otip precej topel. Rami so pa tako se kr ... mlacni.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

PassTrough ::

Odlično ni kaj, se vidi da si tudi elektrotehnika, fascinantno !
Aja, po mojih malenkostnih izkušnjah navijanja, kadar je bil (v mojih ) prenavit GPU se na ...začnejo prikazovat razni trikotni, kvadratki ali pikice (odvisno od scene oz. vsebine prikazanega), kadar pa je bil prenavit ram pa je slika enostavno zamrznla. Sicer pa probaj, enkrat samo ram in počakaj koj bo rekla grafična , drugič pa samo GPU pa boš prišel najbrž do enakih ugotovitev kot jaz.

lp PRimož

Zgodovina sprememb…

mega_n00b:) ::

Mislim da je ravno obratno....
pri meni je tak da če gpu navijem preveč slika kar zamrzne, ko pa rame navijam pa so pojavljajo "le" artefakti.... če več navijem jih je logično tudi več :D

samo čudi me da meni gpu deluje stabilno samo pri cca 255/260 ;((
Ram pa gre do 265... Mam pa še en vlki ventilator ki piha na grafično:))

PassTrough ::

Ja imaš prav, sem se zapisal...

lp Primož

Dr_M ::

no ja bom se jest napisu kaj se zgodi...
prenavit gpu...zacne se lomit slika.textrure so nazobcene in se lomijo.morebitne crke in stevilke niso berljive vec.obcasno tut vecje pike (kot lightshow>:D >:D ) ponavadi sledi zmrz...
prenavit ram...raznorazne male pikice.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mega_n00b:) ::

@erikon
hvala lepa za tisti bios.. lepo laufa :D
pa še rage3dja sem lahko dol fliknu...

samo nekaj mi še povejta...
a imata možnost vklopa trueforma?

PassTrough ::

Ja seveda imaš, v zaslonu - lastnosti oz. ATI-jevemu COntrol Panel-u in še več, se pravi čisto zadosti nastavitev tako da je Rage3D absolutno odveč seveda če imaš kartico na željeni hitrosti !
Aja kerga si pa dal gor a, b ali c ?

lp Primož

TribesMan ::

Jo spet jest.

Dons sm z graficne potegnu dol original hladilnik, in gor prilimal nov vecji hladilnik za GPU in se 4 manjše za RAMe. Testiral se isem kej dost ker ni blo se cajta, slikce pa sledijo jutri ko pridem s faxa zdele grem sam se spat.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mega_n00b:) ::

uporabil sem tale program radeedit ko si mi ga poslal.. pa sem si naredo backup biosa, modificiral, ter s flashromom znova flashal :D

zadeva je res uporabna ! 8-O

PassTrough ::

Me veseli, če bo kej časa bi blo dobr še TribesMan-a vprašat za bolj podrobna navodila njegovoega mod-a, da si podelimo še malo dodatnega veselja.

lp PRimož

TribesMan ::

Fantje jest sm naredu eno VELIKO pizdarijo.

Flashal sem Sapphire R9100 z gigabyteovim BIOSom. ŠTALA. V DOSu je slika totalno mim, kr neki zamaknjen... v winsih je mal bolš je pa problem, ker winsi kartico zaznajo kao samo z 32MB RAMa. Torej krneki. Čist po moje je pa se to da sem pozabu nardit backup mojga original BIOSa. Zdej bi prosu lastnika(e) ce mi posle(jo) bios za Sapphire radeon 9100 z 64MB Rama. Nujno, lahko tud modan na 275/275 ali kaj podobnega. Plizzz.

moj email je:

mbabic@guest.arnes.si

Ja navodila za modanje bodo BP prec ko zrihtam karto. Pa slike. Veliko slik.:D

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Cosmo ::

Bios za Sapphire 9100 64Mb (Samsung 4ns) sem uploadal sem, je pa nastavljen na 275/275 in default TV standard PAL.8-)

Lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

TribesMan ::

Helou!!!

Končno mi je uspelo kartico sflashat nazaj na normalno funkcionalnost. Thanks Cosmo za BIOS mi je ZELOO prav prišel. No neki me moti pr temu BIOSu. Namreč karta se slabse navija kot z originalnim. Še posebej se pozna pri GPUju, ki nikakor noče it preko 305 MHz brez artefaktov prej 320, pri RAMu ni tako kritično a še vedno "samo" 300 MHt. Bom probal kej porihtat, nikoli ne veš kje tiči problem...

Zdej pa vem da vas že vse zelo zanima kako mi je uspela modifikacija pa tudi to kako jo izvesti. Pa pojdimo lepo po vrsti. Najprej se dotaknimo elektro-pogojenih modifikacij. Povišanja napetosti taka in drugačna.

Najprej imate tu slikci kjer je pocahnano kje se nahajajo vsi relevantni regulatorji napetosti na še nemodani kartici:





Pa jih naštejmo:
- zeleno je označen 1.3V napetostni vir (trigering regulator?!?)
- rdeče je pocahnan 1.6V vir, ki daje energijo jedru GPUja
- moder je 1.9V regulator, ki ima nekaj z perigerijo GPUja
- rumen je 2.5V regulator, ki je pristojen za napajanje pomnilnih celic v RAMu (pri meni je pošiljal ven 2.6V)
- pink barve pa je regulator zadolžen za I/O RAMa, ki naj bi dajal 3.3V (v resnici na moji karti 3V)

Zdaj pa podrobna analiza vsakega posebej:

1.3V:
Ta se ni izkazal kot nikakršna pomoč pri navijanju saj njegovo višanje ni vplivalo na boljši rezultat navijanja. Če že hočete si oglejte spodno sliko in pricinite dodaten 1kohm upor na označeno mesto. Najbolje bo če uporabite SMD upor in ga pricinite kar prek obstoječega se najmanj pozna, problem je le če nimate dovolj tanke konice na spajkalniku. Z črtico je označeno mesto kjer lahko preverite kolikšna je napetost z voltmetrom.



1.6V:
Regulator ki je zadolžen za jedro GPUja je seveda za navijanje zelo pomenben zato kar veselo po njem. Tu na označeno mesto s spodnje slike pricinite 400ohm upor, kar bo dalo napetost okoli 1.9V. Tudi tu je s črtico označeno mesto kjer lahko preverite izhodno napetost tega regulatorja.



1.9V:
Ta regulator se je izkazal kor pravi "Pain in the ass" kakršno koli povečanje napetosti na tem regulatorju je povzročilo kronično sesuvanje kartice. Večja je bila napetost hitrejej je kartica podlegla. Zato vam svetujem, da se ga ne dotikate, če pa že hočete, je tu primerno označena slikica, kjer na označeno mesto prilotajte 6k8ohm upor za 2V ali 4k7ohm upor za 2.1V. Vendar vas že vnaprej opozarjam da zna srat.



2.5V:
Napajanje RAMa dokaj pomenbno jaz sem jo povečal na 3V tako da sem zraven prilotal 22kohm upor. Slika je označena tako kot vse pred njo, malce je "prilagojena" ker so elementi regulatorja na obeh straneh vendar se boste najbrž znašli, če le malce bolj pogledate.



3.3V:
Ta regulator je bil še najbolj podhranjen od vseh na kartici, zato sem pričakoval da se ga bo dalo precej dvigniti, vendar sem se zmotil, če sem povečal napetost nad 3.6V je začela kartica zmrzovati. Tako da sem jo na koncu nastavil na 3.5V saj ni skoraj nič vplivala na končni rezultat navijanja. Uporabil sem 100ohm upor. Sledi še slikica z primernimi oznakami.



To je vse kar se tiče povečevanja napetosti. Če hočete še korak naprej lahko na karto prilotate "manjkajoče" kondenzatorje, ki bodo pripomogli k boljši distribuciji električne energije. Na spodnji sliki so označena mesta kamor lahko pricinite kondenzatorje.
In sicer:
- z rdečo mesta za kondenzatorje 100uF 16V elektroliti (10 komadov)
- z rumeno mesta za 22uF 16V tantalove kondenzatorje (20 komadov)

PAZITE NA POLARITETO!!! PRI ELEKTROLITIH JE ČRTICA PRI NEGATIVNEM PRIKLJUČKU, PRI TANTALIH PA PRI POZITIVNEM!!! ČE JIH POLARIZIRATE NAPAČNO LAHKO TUDI EKSPLODIRAJO!!!

Vsi kondenzatorji morajo biti v SMD izvedbi, ker drugače boste imeli veliko težav z prilagoditvijami!




Zdaj pa še modifikacija hlajenja.
Tukaj vam kaj dosti nimam govoriti saj je bilo na to temo že veliko povedanega, povem vam edino to da je priloženi hladilnik z ventilatorjem za resno navijanje prešvoh, zato sem ga jaz, kot boste videli s sledečih slik zamenjal z bolj masivno verzijo prilagojenega CPU hladilnika. Originalni hladilnik sem odstranil tako da sem kartico postavil v zmrzovalnik potem pa sem ga previdno spulil dol z širokim izvijačem. Kartico zaščitite tako da pod izvijač postavite plastično kreditino kartico ali kaj podobnega, ker lahko ta pusti precej krute posledice na tiskanem vezju!

Zdej pa še kratek opis postopka ob slikah. Najprej odstranimo originalni hladilnik po zgoraj opisani metodi:



Potem jedro očistimo, ker je gor ostanek termalnega lepila iz tovarne. Najlažje gre stran s pomočjo geo-trikotnika samo pazite da vam ne spodrsne ker lahko mimogrede sabo odnesete kakšen element na kartici. To lepilo se pod vplivom acetona tudi lepo topi. Slikca očiščenega Radeona:



Potem pa pripravimo hladilno rebro za GPU (seveda primerno večje od originala:) ):






Pripraviti je treba tudi manjše hladilnike za RAMe in vse skupaj zalimati na kartico. Najlaže je z uporabo AS termalnega lepila, lahko pa izberete še boljši način (in veliko cenejši), ki pa gre približno takole. Jedro namažite z primerno količino paste, vendar ne namažite vsega ampak, pustite vogale čipa čiste. Nato na vogale kapnite majhno kapljico sekundnega lepila, primite hladilnik in ga poveznite gor, malo pomigajte da se vzpostavi dober kontakt, potem pa tiščite hladilnik na kartico nekaj časa (pol minute bo zadosti), potem pa samo še počakajte da se lepilo dokončno posuši (10 minut). Enako storite z ramom vendar morate tu paziti da pasta ne pride med kontakte ramov, ker ta pasta prevaja, kar pa ne vpliva glih blagodejno na delovanje.

Tukaj imate še par slikc kako zgleda končana modifikacija od spredaj:



in od zadaj:


Pa še za primerjavo originalna kartica brez modifikacij:



Torej to je to. Upam da me ne bodo amini za vrat, zaradi vseh slik...

Drgač pa komentarji dobrodošli napake niso izvzete, vse delate na lastno odgovornost...pa še prijateljski nasvet, ko modificirate delajte po korakih in po vsakem koraku sprobajte ali karta še dela in kako se navije...to vam zna prihraniti marsikateri sivi las.

Aja pa še seznam elementov za konec, ker vam bo znal koristiti.
- upori: 100ohm, 400ohm, 1kohm, 6k8ohm (ali 4k7ohm), 22kohm
- kondenzatorji: 100uF 16V elektroliti 10komadov, 22uF 16V tantali 20komdaov
- hladilniki po želji ;)


PS: Slike so mal bl boge, nimam digitalca zato so vse slike skenirane (ne se režat) na nekaterih mestih je zato malce megleno ali pa se pojavljajo kaki čudni artefakti.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

PassTrough ::

TribesMan, hvala za obširno pojasnilo, tako bom zdaj prijatelja zaposlil, ker se jst raje ne bi spuščal v ..modanje, sem bl softwearaš, aja tuki pa je link za BIOS-e, če bo kdo pozabu svojga shranit.

http://www.ati-news.de/HTML/Download/au...

lp Primož

Cosmo ::

Tribesman, cestitam za odlicen mod guide, zanima me pa to, kako si ugotovil mejo rama pred modanjem (265 mhz)? S cem si pa testiral? A si dobival kaksne artifakte pri 3dmarku?
Thx

Lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

TribesMan ::

Hvala, hvala....

Ja zgornjo mejo delovanja sem ugotovil s pomočjo programa za navijanje (Riva Tuner) pač simple. Povečaš RAM na določeno frekvenco in probaš, recimo 3Dmark Draghotic in Nature hitro pokažeta ali je kartica preveč navita, potem pa povečuješ dokler se ne pojavijo artefakti. Ko določiš max za RAM greš pa isto foro še za GPU (RAM takrat odviješ na neko ziher frekvenco kjer ni artefaktov) in povečuješ GPU freq dokler se ne pojavijo artefakti, ko pa imaš obe Max frekvenci pa sam še simpl nastaviš oboje na max še enkrat probaš 3Dmark in je....

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mega_n00b:) ::

@tribesman
vsaka čast za tale tvoj podvig 8-O

mam pa eno vprašanje...
a pri tebi ne zablokira sistema ko gpu preveč naviješ?
npr. pri ramih pri meni logično ne zablokira pri večjih Mhz ampak se pač pojavljajo večje število arktefaktov.. pri gpuju pa mi npr od 265-270 sistem kar zablokira... kaj bi to blo narobe?

imam pa atlantis sapphire radeon 9100 64 mb 4 ns samsung

boha ::

moj sapphire 9100 128 je najprej šel samo do 260/220. če sem povečal na 225 ali 230 sem imel že kar precej artefaktov. za foro sem šel še malce naprej. pri 235 sem opazil, da je artefaktov že bistveno manj. wtf? ko sem pa zvišal na 240, pa artefaktov sploh ni bilo več?! po eni uri 3dmarka je še vse v redu. sicer mi ni nič jasno, ampak kdo bi se sekiral. :D

TribesMan ::

Hm pr men se vedno začnejo pojavljat artefakti, ne glede al navijam RAM al pa GPU. Sesul se mi zaradi navijanja GPUja še ni, razen takrat, ko sem povečal 1.9V napetost.
Dons bom probal se mal z CAS timingi igrat.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

TribesMan ::

Ziv!!

Imam nove ugotovitve glede povečevanja 1.3V napetosti.
Ta napetost je vezana direkt na 2.5V napetost ki napaja jedro rama in je nastavljena tako da je vedno 1/2 te napetosti. To je pa najbolj optimalno, ker je ta napetost namenjena določanju logične enke in ničle. Tako da vam svetujem da je ne povečujete, jaz sem ugotovil, da kvečjemu škoduje navijanju.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEST 06: Shark-357 zmagovalec v modanju računalnika

Oddelek: Novice / NEST
396248 (4807) Spc
»

črn zaslon

Oddelek: Pomoč in nasveti
10813 (759) Jan987
»

Navijanje ATI 9100 ?

Oddelek: Navijanje
8996 (821) deco16
»

Hlajenje 9800se

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191547 (1272) MEDENA
»

hlajenje radeona 9100

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231313 (1076) DjTonic

Več podobnih tem