» »

PSU za okoli 15k SIT

PSU za okoli 15k SIT

kuglvinkl ::

Torej, sam se nagibam k Antecovem PSU.
Sem pa čisto pozabil na Chiefteca. Imajo morda oni kaj uporabnega? Ali pa Enermax?

Za True Power (Antec) žal ni keša...
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

BOK
Pri Mlacomu imas Enermaxa EG 365 AX ActPFC za 17.400 z DDV !
Lahko pa, ce hoces dobis za simbolno ceno mojega bivsega; 300w, +5,5V-30A , +3,3-20A , +12V-10A , +3,3&+5V skupaj 175W. Je brezhiben, nikoli problemov, zelo tih. Sam sem zaradi potreb nabavil novega.

frenk ::

jest mam chiefteca 420W ki je 17k pri agt...5V=>40A, 3,3V=>30A 12V=>18A...moje trenutne napetosti so...+5=>4,95...+12V=>12,1...seveda pa ni nujno da je 420W, saj imajo tudi manj močne modele

boštjan ::

kuglwinkl,vzemi tega ki ga frenk priporoča,ker kolko vidim so vsi zadovoljni z njim.

kuglvinkl ::

Anteca sem odpisal. zame je v tem trenutku predrag.

Zdej, niham med tema dvema modeloma:

Enermax EG365AX-VE (W) FCA



in pa

Chieftec HPC-420-302 ATX 420W CE



Po specifikacijah sta si oba dokaj blizu (Enermax lahko iztisne 390W, Chieftec 419).


Še kakšen predlog lastnikov?
Your focus determines your reallity

VASkO ::

Antecova TruePower serija ni nic drugega kot CWT (channel well tech.) ADP serija. Ti so v Avstriji tam okoli 19 jurjev za 430W in 15 jurjev za 380W, pa se mwst dobis in ni davka, ker je pod 90€. to se splaca.

Blisk ::

Jst sm nabavu chieftecha in je zlo vredu , dobiš ga pa za 17k.

frenk ::

Vidm da ma enermax tist gumbek za nastavitev vrtljajev vendar ga pri chieftecu ne rabiš, ker je dovolj tih, kar tudi pokaže na tomshardware testih. Po mojem mnenju bi moral biti chieftec daleč pred enermaxom če primerjamo tudi ceno, sicer pa ne vem kaj vse so oni ocenjevali(glasnost ful/min, moč,...), ker ga prekaša tako v glasnosti kot tudi v moči in nenazadnje tudi v ceni, torej...:D

kuglvinkl ::

Enermax je že na poti :)

VASko: nakup v tujini me ne mika. če je karkoli narobe, hočem imeti trgovca na dosegu moje roke (oz. prava ki ga poznam). + potrebujem ga urgentno.

frenk: Chieftec nikakor ni daleč pred Enermaxom. Kakor sem jaz razumel test na THGju sta si zelo podobna (5+ V linija je celo malce močnejša, 3.3 pa slabša, Chieftec nudi 30W več moči). Tisti gumbek me sploh ne mika oz. ga ne potrebujem. Zakaj, je povedal Morph.

Hvala za nasvete :)



Your focus determines your reallity

frenk ::

kuglvinkl: sj nism reku da je daleč pred enermaxom. Reku sem da bi mogu bit. Koneckoncev je tistih 30W bolj malo...jest sm chiefteca zagovarjal predvsem zaradi (cene ni glasnosti)/moči. No ko ga dobiš pa kej poročaj kako kej dela.

kuglvinkl ::

Absolutno poročam, ko ga dobim v kremplje. Sicer pa je Enermax za jurja cenejši.

Po svoje mi je žal za Macaseom, na default voltaži in 18×× MHz je imel 5+v linijo minimalno 4.97, povprečje pa 5.0 (nadomesten, ki je trenutno notri tudi 300W ima na 5+V minimalno 4.71 v povprečju pa 4.81, je pa res, da je koštal celih 5 čukov in je namenjen stari mašini :).

Če rabi kdo Macasea, mail me.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Kuglvinkl: Enermax je pametna odločitev. Sicer imam sam 465 W, sem pa imel pred tednom doma na preizkusu 365 W.Kot je ze morf povedal, dejansko med njima ni razlike, sta pa oba prakticno neslisna! Pej bos slisal trdi disk, kot PSU. Verjemi. Pa tudi kvaliteta je na prvem mestu, sicer bos pa to spoznal takoj, ko ga bos prvic malo boljse pogledal od blizu. Skrivnost je v finesah in koncni obdelavi, in V TEH DVEH STVAREH se Enermax razlikuje od drugih PSU-jev!
LP

Wolverine ::

A obstaja Enermax EG365AX-VE (W) FCA tudi v taksni barvi kot je na sliki pri nas in kje?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Blisk ::

Čiftek je 17 jurjev, pa je 420W, pa še aktivno PFC ima.

kuglvinkl ::

Blisk, Enermax iztisne 390W, torej 27 W manj kot Chieftec. In tudi Enermax ima Akt. PFC.
Your focus determines your reallity

Blisk ::

Kuglwinkl, napajač je edina stvar u PCju katere ne bi obremenjeval do max. ali celo čez, ker če karkoli prebije, ti gre cela kišta u dim.
Sicer pa po želji.

kuglvinkl ::

Blisk: te štekam in cenim tvoj trud, da bi mi pomagal (ostali seveda tudi). Po pregledu specifikacij sem se odločil, da vzamem Enermaxa, ker menim, da sta skorajda približno zmogljiva.

Tnx!
Your focus determines your reallity

Blisk ::

Cool, boš povedal, kako si zadovoljen.

kuglvinkl ::

Tole postam že z novim PSUje. Zadeva je glasna, kakor Zalmanov NB HS :) Sem šel gledat, če se ventilatorja sploh sučeta. Kul.

O voltažah ti težko kaj povem zaenkrat, ker je sistem (Spet!) odvit (tokrat me jebe Radeon 9000 Pro). Skratka 5+ je 4.97.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

A mi nisi verjel na besedo glede hrupa?

LP

MALJUTKA ::

Aja, daj mi prosim povej ce ti plata kaze obrate venta na PSU-ju, saj se pri meni tako pocasi suceta, da jih plata sploh ne zazna.

kuglvinkl ::

Sem že postavil to vprašanje v drugem oodelku :)). Ne, MBM mi ne kaže RPMjev, BIOS pač. Bom povprašal avtorja MBMja, kaj je na tem. Imam pa okoli 1200 RPM na 80 mm.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Fans/ senzor je xxxxHF-1 (če je priklopljen na FAN2), fan type /1, divider pa 8. (tnx to Morph).
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

MALJUTKA: kateri model točno imaš ti? Jaz imam na koncu FM, brez Cja, torej samo Fan Monitoring. Bi se mi morali RPMji ob full loadu dvignit? Zdej se mi ne.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

zdravo

Kot sem ze rekel imam ta model:

Enermax EG 465 AX - VE (G) FM , pri cemer AX pomeni Active PFC, (G) pomeni 230 V only(vhodna napetost), 465 pomeni - sam veš kaj, VE pomeni dual fans in FM pomeni 8cm rear fan speed monitored by motherboard.

Gumba za ročno regulacijo obratov ( FM(A) ) nimam, saj ga tudi nisem hotel (beri rabil), saj je popolnoma odveč, kajti OBA VENTA sta temperaturno tako ali tako avtomatsko regulirana.

Kar se pa tiče prikaza obratov ventov v BIOS-u in v MBM je pa tako: NE kaže mi niti en niti drugi (kaže 0/min), je pa po moje to zato, ker se venta dejansko (vsaj pri meni) vrtita ZELO počasi. Sem probal tudi namerno segreti sistem tako, da sem vse sistemske vente izklopil, saj me je res zanimalo, če bo PSU dvignil obrate. In res: Obrati so se vidno (in slišno) povečali, vendar pa še vedno NE tako, da bi mi ali v BIOS-u ali v MBM kazalo obrate (še vedno mi je kazalo 0/min). Tako da zadeva deluje, kot more. Je pa res, da trenutno niti ne morem PSU-ja obremeniti na FULL, saj enostavno trenutno nimam toliko oz. tako požrešnih porabnikov, da bi videl, kaj se zgodi pri FULL load-u.

Tako, upam, da sem ti vsaj malo pomagal.

Aja, kot sem že rekel, sem imel doma na testu tudi tvoj(365) model, in se je pravzaprav obnašal enako.

MALJUTKA ::

Ej,stari, a veš da sem nastavil fan divider, in mi sedaj kaže v MBM obrate(1230 o/min) ! HVALA TI STOKRAT!

LP

kuglvinkl ::

Veš kaj me muči? Da mi ob full loadu ne dvigne obratov. Sem poslal vprašanje na Enermax.

Snemi si Prime 95 ali pa toast.exe za obremenitev sistema.

Hmm, samo ne mi rečt, da Prime ne obremeni kište tolk, da se vent. ne bi začela hitreje sukati... oz. bi lahko ti obremenil sistem s Prime 95 in povedal, če ti MBM pokaže dvig RPMjev? tnx.

Prime95
Mirror2
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

MALJUTKA ::

Sem probal: 80 fan dvigne obrate za cca 100 obratov(na 1300), 90 fan pa dvigne obrate za precej vec(vidim in slisim razliko), vendar mi za ta fan ne kaze obratov, tako, da ti ne morem rect, za koliko dvigne. Se pa mi proc in kista segrejeta na 50 (!!!) stopinj pri ful obremenitvi, ampak mislim, da za sam PSU to ni in ne more biti FULL load (ej 465 W ni malo).
Se pa tudi meni zdi, da je dvig za 100 obratov pri 50 stopinjah nekam malo, a ne?

kuglvinkl ::

Je, to pa za to, ker naj bi šel ta vent do okoli 3000 RPMjev. Kot pravim poslal sem Q. Form na Enermax, ker se mi zdi, da se napajalnik zelo segreva. No ne zdi se mi, vem da se :) (btw, tudi zgornja stranica ohišja je zelo topla (Antecov midi tower)), to se mi pri Macasu ni dogajalo.

Najinega vent. ziher ne uprablhja plata (to bi morala met FMA), ker imava FM , samo monitoring vetna, pa tudi vidiš, da manjka tretja, 12+V žica.

Jaz najine trafe ne najdem na enermaxovi strani.

In če to drži (tj. da se RPMji ne spremenijo v skladu z obremenitvijo) ali je to v redu ali ne. IMHO ni.

Your focus determines your reallity

morphling1 ::

Napajalnik bo spreminjal vrtljaje, ko bo njemu postalo vroče, ne pa procesorju. In ti 350 in več W napajalniki (kvaliteni) imajo za normalne sisteme veliko rezerve, tako da se ne pregrevajo. Meni moj TP dela non stop na ~1000min-1 pa mam proc. na 2600 MHz in je non stop pod obremenitvijo. Pa je napajalnik topel na dotik, ampak me ne moti, važno da je tiho in da so napetosti znotraj mej :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kuglvinkl ::

Morph, se strinjam, da je rezerva, in tudi tudi tvoja logika o tem, kdaj je komu vroče se mi zdi pravilna. Khm...
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Najinega venta res ne napaja niti upravlja plata, pac pa belezi in prikazuje vrtljaje. Najina (oba) venta upravlja sam PSU, in kot pravi Morph,ce je obremenjen sistem, se ne pomeni, da je obremenjen PSU, ceprav je topel, ali pa ce hoces vroc na dotik. In saj ti pravim; vrtljaji SE (ceprav minimalno) spreminjajo, in to na obeh ventih. Mislim, da najina PSU-ja delujeta tako, kot je treba, sicer pa, zakaj mislis, da je ta serija imenovana NO MORE NOISE !?
A mi das prav?

kuglvinkl ::

Enih 95% da vama prav. 5% čaka na uraden odgovor. :)
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Sicer pa ti predlagam, da sistem obremeniš na 100% za pol ure, pol pa gledaš MBMjev .log kolk variirajo RPMji. Samo bom storil isto in tu objavil.

dodano: ne vem če ima smisel samo pol ure + verjetno bi rabil RAID 5, da bi se začel potiti :)
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

MALJUTKA ::

Pa saj ti pravim, da sem ga obremenil 100 %, pa ne za pol ure, ampak za tri ure! Obrati 80 venta narastejo iz 1200 na 1300 max. Obrati 90 venta pa PO MOJEM MISLJENJU narastejo za enih 500 o/min. Koliko tocno, pa ti ne bi znal povedat, saj mi jih NE kaze. A jih tebi kaze?

kuglvinkl ::

Misliš, če mi kaže 92 mm vent.? Ne, nima od kje, če si to mislil.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Sorry, ja 92 ( ne 90) vent.

kuglvinkl ::

Kakšen maš sistem in kolk ti nihajo voltaže? To samo tko, informativno.
Your focus determines your reallity

MALJUTKA ::

Moj sistem:
Palomino1800+@2100 / Volcano 7 na 2300 o/min
MSI K7T266 Pro2 RU
2 krat 256/333,Radeon 8500DV-all in wonder-Hercules
pekac,DVD,NewQPlatinum,mis,tipke,...
PSU poznas...itd.
Voltaze:
3,3=tocno 3.36
5=4.98-5.02
12=tocno 12,18
VCore=koliko nastavim,niha pa max.+-0.02

Najbrz te bo pa bolj zanimal sistem, ki sem ga sestavil in nato pretestiral kolegu, in je v njem tvoj (365) Enermax:
ABIT NF7-S (1.1)
TB-B 2400@2800 / Volcano 7+
ABIT siluro 4200/128
2 krat 256/3000 Corsair Extreme
standardne periferije...itd.
PSU spet poznas
Voltaze:
3.3=tocno 3.30
5=tocno 5.00
12=11.78-11,82
VCore=koliko nastavim,niha pa ne vec kot +-0.02

O.K.?

MALJUTKA ::

Aja, kako pa je s tvojimi voltazami? Me res zanima.

kuglvinkl ::

Kul. Jaz ti kakšne prave voltaže še ne morem dat, ker je sistem ampak čist minimalno navit, ker še vedno čakam prekleto grafično karto.

Tko da, AXP@1667 MHz, 0.5 GB RAMa 166 MHz, disk, en CDROM, Štanca, 8RDA+
5+:min 4.92, povprečje 4.97, "3.3", torej Vdimm 2.61, 12+: min.12.16, max 12.36, povprečje 12.26

Your focus determines your reallity

Wolverine ::

v kratkem bom tudi jst vzel ta napajalnik in me zanima, ce se sploh splaca potem vzeti tistega, ki ima za stimat stevilo obratov?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

MALJUTKA ::

Prvic: Pri nas tega modela z knofom sploh ne bos (ali pa zelo tezko) dobil, in
drugic: NE, ne splaca se ga vzet, saj, kot sem ze rekel, sta OBA VENTA temperaturno nadzorovana, in kot vidis, se vsi cudimo, na kako malih obratih(beri kako tiho) laufata.
Torej, kaj ti bo knof?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?

Oddelek: Navijanje
462924 (2051) schurda
»

Chieftec napajalnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
964494 (3274) Stallone
»

kateri napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
121785 (1608) Fury
»

CHIFTEC 420W ali ENERMAX EG365AX

Oddelek: Kaj kupiti
331483 (1010) Jaffa
»

napajalnik=350W=najtišji

Oddelek: Kaj kupiti
321756 (1095) A1eN

Več podobnih tem