» »

Problem z Radeon 9100 osveževanje

Problem z Radeon 9100 osveževanje

Pro2Type ::

Imam Ati Radeon 9100 / 64 MB in se mi pri kateri koli resoluciji, in frekvenci osveževanja pojavljajo moteče vodoravne črte čez ekran, ki se premikajo gor in dol čez ekran! Driveje sem probal že vse možne pa ni pomagal, v trgovini pa pravjo da je monitor, pa sem probal na drugem monitorju pa isto, in nočejo zamnejati!!!

goku :) ::

Če ni grafa je monitor, vendar kakor praviš temu ni tako. A ko si prišel tja in si imel grafo sabo in so jo oni sprobal je pa lepo delalo?

Pro2Type ::

Jaz sm svojo kišto na servis nesu pa je reku da delo ok. Pa sm pr rendu progal pa ni delal!

boštjan ::

Pa si bil poleg ko so sporbali

TheJack ::

Zanimivo, sam imam podobne probleme s Powermagicovim Radeonom 9000 PRO 64 MB (DVI+TV out). Pri resoluciji 1024x768 in frekvencah 100 in 85 Hz (nižjih niti nisem probaval...), se vsake toliko zapeljejo čez ekran poševne črte, od zgornjega desnega proti spodnjemu levemu kotu nekako. To se najbolj vidi pri (temnih) igrah, če je vklopljen V-Sync. Pri frekvenci 100 Hz so črte debelejše in bolj narazen, pri frekvenci 85 Hz so pa tanjše in bolj skupaj. Pri višjih resolucijah črte izginejo (oz. jih ni opaziti).
Poskusil sem še z drugim monitorjem, stvar je ista. Potem sem enega priklopil na VGA drugega pa na DVI (preko VGA converterja, se ve), nakar sem ju še zamenjal. Črte se pojavljajo povsod, kadar sta priklopljena oba monitorja (ki kažeta isto sliko), se črte pri obeh pojavljajo identično (enake ob istem času).
Zadeva sicer ni pretirano moteča, se mi pa kljub temu neumno zdi, saj naj bi imele Atijeve kartice v primerjavi z GeForci (tega sem imel prej) boljšo sliko in kvalitetnejše izhode.

goku :) ::

Da na istih mestih je verjetno zato ker je tam grafika zahtevnejša. A če je resolucija drugačna teh črt ni?

TheJack ::

Zadeva po mojem nima veze z manj/bolj zahtevno grafiko. Ta anomalija nastaja nekje med grafičnim čipom in izhodom, verjetno. Pri drugačnih resolucijah črt ni opaziti.

goku :) ::

Zakaj "Ta anomalija nastaja nekje med grafičnim čipom in izhodom" - če je to res morajo biti motne pri vseh resolucijah, se ti ne zdi?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung 971P - "Not Optimum Mode, Recommended Mode 1280 x 1024 60 Hz"

Oddelek: Zvok in slika
82177 (2033) nosk8fx
»

zakaj je LCD bolj zdrav (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
557120 (5804) trs
»

LCD monitor in občasne vertikalno valovanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
111094 (956) DanKick
»

Radeon 9500 PRO in moteče valovanje slike.

Oddelek: Pomoč in nasveti
311279 (920) CaqKa
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505903 (4808) bbobst

Več podobnih tem