» »

Navijanje procesorja AMD Barton +2600

Navijanje procesorja AMD Barton +2600

«
1
2

DJouža ::

Mene pa zanima če so že na slovenskem trgu procesorji AMD Barton . No če ej mi povejte kje se ga da kupiti, in pa koliko se ga da navit kakšen od teh procesorjev z matično ploščo NF7-S 2.0. KEr bi rt to navijal. Že vnaprej hvala za vaše odgovore.

Lp DJouža

morphling1 ::

2600+ Barton ne obstaja. 2500+ se pa že nekaj časa da dobit, obstajata pa še 2800+ in 3000+. Za navijanje ne verjamem da boš pri nas našel veliko primerov, ker se vsaj tu še noben ni pohvalil da ga ima. Sergio ga bo v kratkem nabavil, kako se bo pa navijal bova pa pri njemu videla, mogoče že ta čet.

Je pa tako kot pri vseh drugih procih uspešnost navijanja zelo niha in ti recimo Sergiotov rezultat ne bo veliko koristil, pač pa boš moral sam priti do dejanske vrednosti. Se pa v povprečju navijajo podobno kot novi tbredi mogoče malo manj enostavno še ni dovolj rezultatov za kako analizo
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Sergio ::

Ekzektli, če bo vse po sreči, vam v četrtek poročam, kaj je uspelo in kaj ne.

Kupil bom pa Bartona 2500+ AQUCA stepping.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Oblivion ::

Zelo lepo. Provej primerjat se s kasnim procesorjem recimo TBb, da vidimo ce je res ta barton kej sposoben.

DjTonic ::

Kaj zdaj Sergio si preizkusil procesor? Vtisi?,...

DJouža ::

jah to tut mene zanima obljubljen je blo v četrtk.

GUFY ::

Čez vikend sem dobil en primetek Bartona 2500+ Steping je AQUCA 0310 MPMW pa ga bom mal potestiru. Poizkusil bom do koliko se ga da naviti pri defult voltaži. O vtisih pa poročam najkasneje v nedeljo zvečer.

Sergio je pa izgleda preveč zaposlen da bi nam kaj več zaupal o svojem proc-u.:\

GUFY ::

Danes sem malo potestiral AMD Barton-a 2500+. Odločil sem se da bom poizkusil ugotoviti koliko se da omenjeni procesor naviti pri defult voltaži 1.65V.

Moj sistem:
Procesor: AMD Barton 2500+ (11 x 166 = 1826 MHz)
Matična plošča: Abit NF7 Rev 1.2
Grafična kartica: Hercules Radeon 9700
Hladilnik: Vulcano 7+ MAX obrati (6250)
Ohišje: ATX ANTEC SX 1040B II TOWER BLACK
Napajalnik: Chiftec 420 W
RAM: Corsair 2 x 256 PC 2700

Stabilnost procesorja sem testiral z programi: Prime 95, 3D Mark 2001 SE in 3D Mark 2003

Na defult voltaži 1.65 V je bil proc stabiln do 12.5 x 180 = 2250 MHz kar ni malo ni pa tudi veliko vsaj glede na navijanje T bredov. Najbolj prijetno me je ta procesor presetil da je "hladnejši" kot ostali procesorji. Ta lastnost gre najverjetneja na račun velikosti jedra Barton-a.
Največjo frekvenco, ki sem jo dosegel pa je bila 12.5 x 190 = 2375 MHz pri napetosti 1.8 V temperatura po eni ponovitvi 3D Marka 2001 SE pa je bila kar 51 stopinj.

Ugotovil sem, da se Bartona nikakor na da tako dobro navijat kot T brede B in se vsaj jaz še ne bi odločil za nakup omenjenega procesorja saj ni ravno poceni cca 37.000 SIT.;(

DjTonic ::

Kolikor sem jaz gledal po drugih forumih in straneh so do zdaj vsi rekli, da ga gre odlično overclockat celo bolje od Tbreda AIUHB. Oba Procesorja so testirali na 11×166 in je bil barton v vseh testal za malenkost bolši. Saj to je bilo za pričakovati saj ima več Cacha kar 512k. Res ni kaj;)

Sergio ::

se opravičujem za to, ker me ni blo na forumu ... težke frke na faksu, izpiti se začenjajo :)

Zanimivo je, da sem Bartona AQUCA 0307 tudi jaz spravil na 2375 MHz z zračnim hlajenjem, a me še vedno j*be nezdružljivost Kingston z Epoxom.

Sem se pa danes igral z Twinmos ramom, ter ram navil na 234 MHz CAS2, procesor pa na 2350 MHz. Zadeva šiba.

Z vodo ni vrag da ne gre na 2600, če ne več.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

GUFY ::

DjTonic: Seveda je hitrejši saj ima več Cacha 512 is seveda VIŠJO ceno, kar pa ni tako razveseljujoče.;(

Sergio: Z vodo pa je že Morf presegel mejo 2600 MHz z T bredom 1700+ tako da kaj takega z Bartonom sploh ne bi bil nevem kakšen podvig. Jaz sem za zdaj bolj zadovoljen nad svojim "starim" 1700+ ki mi z lahkoto laufa na 13 x 180 na 1.55 V seveda zračno in to za 17.000 SIT za ta proc.:)

Sergio ::

GUFY: seveda da je bila meja dosežena, jaz ne mislim tekmovati z morphom. Nameravam si le narediti tiho navito mašino. Pač sanje vsakega, ki bi rad foldal tudi ponoči ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

morphling1 ::

2600 MHz bi bilo enkratno za tiho vodno pri poletnih temperaturah, bomo videli. Sergio malo bo za počakat, ker še vedno čakam na smrekice za bloke.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Sergio ::

morph, ni problema, itak sem pogruntal, da mi hladilnik pušča, tako da bom novega kupil, plus izpiti se mi začenjajo.

Enivej, Barton ima potencial, to je dejstvo. Celo presenetljiv potencial, glede na to da ima 2x več predpomnilnika. Jaz sem zagotovo bil prijetno presenečen.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

morphling1 ::

Yep, potencial je velik. Ej na kaki voltaži ti je šel na 2375 MHz, tako da imam občutek, do kam bi ta zverca šla v pogojih, ki sem jih imel pri svojem max. overclocku.

Čisto btw. mene zanaša na temno stran k Intelu, enostavno moram sprobat ta novi 875/P4c kombo, ker zadeva trga. Potem pa moj diabolični načrt narediti fazno spremembo nad jedrom mojega kompa pred koncem poletja...>:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Sergio ::

@morph: 2375@1.875 V, več si nisem upal dvignit voltaže zarad slabega hladilnika. Hehe, zadeva podpira sicer voltaže do 2.2 (!!!) Volta, ampak... nimam jajc, odkrito povedano ;)

Glede Intela pa -- ja -- vsak dan obstaja več razlogov za ponovni prehod iz AMDja proti Intelu, ampak jaz še vedno gojim upanje v single-processor Opterona. Če bo AMD prvi predstavil end-user cost-effective 64-bit sistem, so na konju.

Seveda je pa konkurenca tukaj najbolj zdrava
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

kuglvinkl ::

Jep, tud mene mika. Ampak ne tolk, da zamenjam platformo, ki sem jo ravnokar posodobil.

Ziher počakam na A-64 + nForce4? (3 je za Opterone), da vidim, kako bo Intel odgovoril (Prescott).
Your focus determines your reallity

morphling1 ::

Sej te razumem, tud jaz nočem brez potrebe toplotno obremenjevat proca. Če ti je delal toliko pri 1.85V in ima vsaj toliko rad voltažo da bo delal še kako desetinko V višje, mislim da 2600 MHz ne uide.

Glede procov. Opteroni bodo ekstremno dragi, Athlon 64 pa zna bit preveč omejen s samo 256 KB cachea in eno kanalnim spominskim kontrolerjem, v taki konfiguraciji bo Amd potreboval dosti več kot 2GHz da bo konkurenčen 3 GHz P4C, sicer pa ja konkurenca je zdrava in upam da Amd še ne bo tako hitro podlegel.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zheegec ::

Opteron 240 je v Sloveniji 96K ob prihodu, verjetno bo 1xx serija dosti cenejša. So pa zanimive govorice da naj bi bil Athlon64 kot takšen ukinjen in bi se tako poimenoval Opteron z manj kacha in pa brez nujnega ECC RAMa, ostalo (socket) pa vse isto kot pri Opteronu...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

asPeteR ::

Ja zdej je res postala konkurenca (intel) mikavna ...

Toda, ce se pogleda cene! Pol te pa vse mine ... Namrec procesor 2.4GHz (800fsb) velja 57k!!!8-O Kar je vec kot Athloncek + NF7-S v2.0! Da ne govorim o plati ... Recimo ASUSKA seka sam stane pa 280EU!!

Tko, da je se vedno best deal AMD.

GUFY ::

Sergio: Men je pa šel na frekvenco 12.5 x 190 = 2375 na 1.825 V vendar se je preveč grel ( po eni ponovitvi 3D mark-a na 51 stopinj) in se nisem upal še dvigniti voltaže, ker ne bi hotel skuriti proca. Drugače bi seveda bilo če bi imel vodno hlajanje tako kot morf. :\

Je pa res da tila novi Intli sekajo, a kaj ko so pa tako pošastno dragi.;(

DJouža ::

no lepo hehehe. hm že kr neki cajta nism pogledu na forum tko da sm bil kr presenčen nad vašimi odgovori. Sam ubistvu jst se spoznam na računalnike do neke mere, ampak tle mi ene stvari niso jasne. Naprimer me zanima koliko bi me kuštal vodno hlajenje, pa kok stanejo teli amd bartini. Pa kok če tisto pogledamo k ste vi navil kok je to hitr če to primerjaš za p4. A me razumete kva hočm povedat.

morphling1 ::

As, saj veš da pri Intelu nikoli ne moreš govorit o best dealu. Ampak če gledamo zmogljivosti out of the box je situacija že močno drugačna. Recimo abitko IC7 dobiš za okoli 43k za tako opremljeno in kvaliteno plato AMD nima nobega odgovora, proc je res še drag, samo spet HT pa 800 FSB so zadeve, ki pustijo AMD 2400+ tam nekje v prahu zadaj v večini situacij, tako da je počasi potreben že 2600+ pa mora bit še box da je primeren Intelom in na koncu prideš do spoznanja, da Intel sploh ni več toliko dražji od AMDja, mogoče 15k.
Potem pa pride navijanje, kjer pa 875 pokaže vso svojo moč. Recimo jaz realno pričakujem da je možno ta kombo naviti z dobrim hlajenjem tam na okoli 3800 MHz oz 315 MHz FSB (1260 MHz quad) ram pri tem dela 240 MHz v dvo kanalnem načinu in je pri tem vsa spominska prepustnost porabljena (govorimo o 5000+ MB/s) tole je zverina kjer AMD rabi vsaj 2700 MHz ter 240-250 FSB, kar pa je skoraj nemogoče doseči stabilno brez kakih ekstremnih metod hlajenja. Pa še enkrat Intel ima HT, ki se res pozna pri vsakršnjem vsaj malo multitasking delu.

Seveda 1700+ in kaka nf7 plata pa ostajata najboljši možen overclockerski price/performanse kombo :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

GUFY ::

Včeraj sem zamenjal Barton-a za mojaga T bred-a in pognal 3D Mark 2001 SE na frekvenci procesorja 190 x 12.5 = 2375 kar je bila tudi navišja frekvenca, ki sem jo dosegel z Barton-om.
Z T bred-om sem v 3D Mark-u dobil 14846 točk, z Barton-om pa 15162 točk. Kot se vidi ja v tem testu pri istih pogojih Barton zmagovalec.:) :)

Presenetila pa me je visoka tamperatura Barton-a saj se je po eni ponovitvi 3D Marka 2001 segrel na 51 stopinj, z razliko od njega pa je imel T Bred "samo" 45 stopinj.
Naj omenim da so bili vsi ostali pogoji (temperature okolice in nastavitve) ob testiranju popolnoma enaki.

morphling1 ::

Bi bilo že zelo čudno, če v igrah Barton nebi bil hitrejši in tudi nekaj bi bilo narobe če se skoraj 20mio dodatnih tranzistorjev nebi poznalo pri višji temperaturi :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

asPeteR ::

Ja morph to je ze vse res in mas tud zlo prav, ce gledamo stvari "out of the box" ... Ceprav MI tega ne bi smel gledat ...>:D

Aja, tale plata od ABITA IC7 je kar pogorela na testu na Tom's hardware.

Ma bom kar ekszapel dal ...:D

Memory bandwidth

Hja, taka slika je povecini testov, ABITKA ta zadnja ...:|

No, ce bi ze kupoval tole intelovo platformo(875) bi vzel ASUSKO, ki je pa draga!(kot sem ze povedal) Ce bi bila plata okrog 50k bi se slo ... Proc pa okrog 40k, bi jaz takoj vzel tole sam tko se pa ne splaca ...

Ja, to pa vem, da je navijaski potencial ogromen, npr. na CeBitu so mel 875 chipset navit na 1200Mhz fsb ...8-O Tko, da je potencial res ogromen. Da o HT ne govorimo.

Po vsem tem zgleda da bo Prescott best choice, kdo ve ...

PS: Tale barton pa res razocara! Samo 2,084% izboljsava v 3Dmarku?? Zalost ... Po zadnji pocenitvi bartonov sem ga nameraval kupit, toda tud tistih par jurjev vec ne odtehta!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

frenk ::

asPeteR: zakva je tale slikca tle??:\

morphling1 ::

Iz THG se ne da linkat slikc :)
Drugače pa un test je malo mimo, premalo so se poglobili v to plato in jo enostavno samo skritizirali, v bistvu so pa vse težave izhajale iz biosa, zdaj z novim biosom je vse porihtano in je plata def. eden boljših predstavnikov 875, za oc. pa sploh špica. Recimo že na Anandtechu so imeli dosti boljši vtis o njej.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

asPeteR ::

frenk: Zakaj mislis? Pac zelel sem pokazati, kako slabo(zdej domnevno) se je izkazala Abitka ... Kako se je pa linkala slikca ... Ja, a je problem nanjo kliknit?:)

No, potem je to dobra novica za tole IC7 ... Ja, sej men se tud zdi, da so se bl slabo poglobil v plato ...:|

Namrec to so plate, ki niso namenjene temu, da jo kupis in jo posadis v comp in basta. To so navijaske plate, ki so v bistu namenjene LE(>:D ) temu. Tko, da je treba tale plate tud testirad za npr. max overclock, fsb ...

Hja, potem je pa stvar ze bolj ugodna. Plata za 40k ... Le procesor se ostaja cokla ...

frenk ::

asPeter: jest sm hotu rečt sam da link tiste slikce kaže na slikco...verjetn si hotu da kaže na test te matične plate:\

asPeteR ::

frenk: Ne, hotu sem da kaze prav na slikco ...;)

Poudarit sem hotel svoje besede, da je ABITKA razocarala. No, pravkar sem prebral test na Anandu, pa moram rect, da sta tam ASUSKA ter ABITKA zelo izenaceni ... Ce pri tem pogledamo ceno, je jasno da je IC7 best deal za 875. Tko, da si mel morph popolnoma prav!

8-)

frenk ::

asPeter:hm...zakva pa na slikco:\:)

asPeteR ::

frenk: A lahko se enkrat preberes tele moje zgornje poste? Mislim, da bos potem stekal ...

Pa ne vem kaksno paniko delas iz tega no ...

Evi tleke mas link do celega testa!
Test plat 875 chipset

Zadovoljen?

8-)

DjTonic ::

V bistvu je hotel prikazati to slikico če se ne motim;)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

CdeS ::

Ravnokar sem dobil Bartona 2500+ (box) - steping je AQXEA 0319 MPMW. Domovanje bo dobil na mb Asus a7n8x deluxe z dvema Corsairovima DDR CMX256A-3200C2.

Glede na to, da ima box izvedba priložen alu hladilnik (brez bakra?), ima kdo izkušnje, je bolje uporabiti drug hladilnik ali kar tega originalnega?

Kako pa veš, kateri steping je dober za navijanje?

LP,
CdeS.

kuglvinkl ::

Prilolžen HSF mora zadostovat. Za OC pa se ve ne bo.
Your focus determines your reallity

DjTonic ::

Orginalni BOX hladilnik je za vse prej kot za navijanje. Zato uporabi drug hladilnik če boš želel kaj navijati drugače bodo temperature zelo visoke sploh pa zdaj poleti. ;)

Gejmer ::

Off Topic: Jz sm svojga P4 2400 navil največ na 2700Mhz na default voltaži (1.53 al kolk).Več si nisem upal ker nimam jajc kr mam orginal hladilc..Mislite da bi na 1.6V šlo z Vodnim?
Nanda yo?

Clemento ::

Bi slo tud z zracnom....dej si gor MBM5330 pa poglej kake mas kej tempretaure...pa bat se tko nimas kej
sej majo p4 tko zascite da bi kj skuru...
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

planetparty ::

Počasi dobivam občutek, da se grejo tu eni tekmovati kdo ma več MHz in boljpše rezultate, trenutno mam 2400+, in niti slučajno ne mislim kupovati novega amd, itela pa itak da ne. Prej sem gledal vedno na prihodnost in sem plačal malo več da se stvar ne zastara tako hitro, ampak to nima smisla|O, itak zastara, tako, da zdaj kupim samo še ceneni procesor pa navijem in zamenjam vsake pol leta(ko mi bo 2400+ zastaral seveda).



Jaz ne vem zakaj eni kupujete drage procesorje, vrednost pa izgubi v roku par mesecev, PO MOJE JE TO METANJE DENARJA V BLATO. Čeprav sem zaposlen in mam $, ampak večjega od srednjehitrega proca pa zaenkrat nisem pripravljen kupiti:P

frenk ::

jest itaq kupujem tist k je najcnj pa k se najbol navija:)

DjTonic ::

Jaz pa kupujem kar se dobro navija in je dokaj poceni cca 30k ali manj. Prej sem mel pol leta starega Palominota 2000+ sedaj pa sem kupil Bartona 2500+. Raje kupim vsake pol leta novi procesor kot enkrat nekega dragega čez pol leta pa itak že zastari in nima več cene. ;)

moi ::

mam 2500+ AQUCA in ni slo vec k 2100MHz (10.5*200)tud ce sm dvignu voltazo.
sam se mi tud kr precej greje 52oC v idle mam zalman flower 6000Cu
na epox 8rda3+ pa 40mhz ram k nima tok dobrih timingov.
K sm gledu drugje je bolsi AQXCA stepping.

DjTonic ::

A kdo ve zakaj se mi Windowsi nočejo zagnati če nastavim na pomnoževalnik 12× v Biosu. (privzeto 11×166 Barton 2500+) Naj še omenim, da se mi plata Bootne in zazna višjo frekv CPU le v Windowse noče iti preizkušeno z Win XP in 2000 (Plavi ekran). Ali je kakšna nastavitev v biosu napačna? Help
Abit NF7-S rev 2.0

OwcA ::

@DjTonic: očitno je 166 MHz prevelik skok za tvoj proc. Poskusi z boljšim hlajenjem in/ali dvigni napetost. Lahko se igraš tudi z CPU Interface v BIOSu.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

DjTonic ::

Čudi me to da pred vstopom v Win dela ok ko pa začne nalagati Windowse pa se pojavi Blue screen. Voltaža je pomoje zadostna, ke CPU naj bi šel do 2Ghz z Default voltažo. Zdaj moram navijati le prek FSB in to me malo moti ker nimam nevem kak dobrih ramov. A je kdo že imel takšne izkušnje? Z besedo na dan ;)

OwcA ::

@DjTonic: če se POSTa, to še ne pomeni, da je stabilen. Zmožnost priti v Windowse je prvi pokazatelj stabilnosti, ki je tvoj proc žal ne prestane. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

DjTonic ::

@OwcA: Sedaj po skoraj celodnevnem trudi me je končno uspelo:D . Vse pomembne nastavitve sem spremenil pa ni šlo, na tisti CPU interface pa sem čisto pozabil. Sedaj mi končno dela tudi s spremenjenim pomnoževalnikom (prej je delalo samo na 11×) Zdaj pa ga ženem na 11,5×173. Sploh pa sem bil presenečen ko je zagnalo Windowse zgleda je bilo rs tisto vzrok.

DjTonic ::

Sem probal na 174 pa ni več šlo zgleda da RAM ne prenese več PC2700/333Mhz.

Ko sem dobil Bluescreen pa napiše vedno drug error npr. irq not less or equal, kmode exception not handlet, bad pool caller.

Clemento ::

Ja ja ti vsi errorji so pokazatelji prenavitega proca oziroma rama...
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
20342794 (15578) peter_ki
»

Kwa je bolše: AMD 1700+ & 2500+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
534150 (3151) Mulh
»

Kako je z Athloni 2500 XP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1327810 (5487) Tarzan
»

Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1457235 (4917) pele-on
»

Athloni XP 2500+ v JAE za 24k (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1107604 (4847) Boško

Več podobnih tem