» »

težave z MSI motherboart

težave z MSI motherboart

daffy ::

Problem je sledeč. Imam že drugo plato MSI, ki mi je crknila. Prva je delovala dva meseca, potem pa so mi XP-ji začeli javljati neko napako DRIVER IRQL. Ker je plata pod garancijo jo nesem na servis, tam ugotovijo, da je nestabilna in mi da jo drugo, malce novejšo (z mojim doplačilom). Ta deluje lepo dva meseca, potem pa spet isto. Zdej mi pa prosim povejte kaj mi uničuje plate, saj sem že sit tega, da kompjuter karnaprej razdiram in nosim dele po servisih.
Elementi, ki jih imam notri so po mojem uredu (Celeron 1.7G se ne pregreva, napajalnik je za P4, grafična je ATI radeon 9000, mrežna kartica je že bila zamenjana). Malce sumim grafično kartico, saj se mi enkrat na teden vedno pojavijo manjši kvadratki po ekranu in takrat lahko računalnik le še resetiram, potem pa je neki časa vse ok. Na servisu so jo testirali in pravijo da deluje uredu. Ali je možno, da mi grafična dela te težave? Prosim vas za nasvet in že v naprej hvala zanj.

OwcA ::

Predpostavljam, da ne navijaš. Ali RAMi delujejo na toliko za kolikor so predvideni?
Tisti kavadratki na ekranu povečini pomenijo, da se kartica pregreva.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

daffy ::

Kar se RAM-ov tiče naj bi bilo vse O.K. Vsaj tako pravijo na servisu. Za grafično kartico bi pa tudi verjetno opazili pregrevanje.

sash ::

ja morali bi opazit, sam je tle lahko ena fora, ko oni zadevo vtaknejo v komp imajo komp običajo odprt in še prostor je v večini primerov klimatiziran, posledica česar je da se kartica veliko manj greje kot pa se tebi doma ko imaš ohišje zaprto in si (morda se motim) brez klime. Zato nebi blilo slabo katrico nesel kakšnemu kolegu da ti jo mal stestira v podobnih razmerah, on pa za tačas (dan ali dva) tebi posodi njegovo saj boš le tako lahko prišel zadevi z grfiko do dna.

ps.
pa še to kolk maš kaj tempa ohišja ?
pa si slučajno imel pri tej plati kaj opravka z Megahitom oz. e-misijo kot se zdaj imenujejo ?
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

daffy ::

Plato, RAM-e in napajalnik sem res kupil v megahitu. Tipa sem tudi vprašal, kaj naj bi bilo narobe, pa mi ni vedel povedati. Pravi, da naj bi bili RAM-i uredu. Rekel sem mu, če bi testiral napajalnik (morda da občasno preveliko napetost), pa mi je rekel, da ni možno, da bi bil pokvarjen napajalnik.

sash ::

mehagit, bi si lahko kr milsil. Tud sam sem imel z njimi že poštene probleme in tud z plato. Vendar sem bil jaz bolj vstrajen od njega, ker ko sem plato prnesel tja in nato poklical je plata vedno delala normalno, ko sem jo pa prnesel domov pa nikoli, nato pa sem ga enkrat prsenetil in brez predhodnjega poziva prišel v trgovino (ker ni je reko da bo plato testiral celi tedn) in ko sem prišel tja je bila plata na mizi kamor sem jo jaz dal - torej tip je ni niti testiral, ampak ta mi je zopet zatrdil da plata dela. Nato pa sem reko da hočem videt če plata dela in da mi jo naj priklopi ter da pridem pogledat naslednji dan in kaj se je zgodlo ....

... ko sem prišel tja plate ni bilo več, z obrazložitvijo da plata dela, vendar je nima tam in mi lahko dobavi drugo (novo), in tukaj se pojavi vprašanje zakaj vi mi dobavo novo če pa stara dela ?

ps.
pa to ni edina taka izkušnja z njimi, zato se jih sedaj izogibam daleč na okrog
--------------------
Think different...
TOROiD Group

daffy ::

Ti kar verjamem, da so malce čudni. Vendar jaz nimam problema, da mi nebi hoteli menjati plate, jaz imam problem, ker še vedno ne vem kaj mi jih uničuje.

milky ::

Velika verjetnost je, da so to vse napake grafične kartice in ne plate,kot so ti to povedali "strokovnjaki" v E-misiji.Dostikrat se zgodi, da se puša oz. ležaj v ventilatorju zaradi pregrevanja okvari zaradi česar se ta vrti počasneje ali se celo ustavi. Če se vrti počasneje sistem na začetku zagona računalnika še deluje vendar kmalu postane nestabilen.
Glede na to, da sem sestavil že veliko računalnikov in imel precej problemov z ATI-jevimi grafičnimi karticami, ti svetujem, da poskušaš namestiti drugo grafično, npr. GF.

Pa uspešno rešitev problema!

PS: Vsekakor pazi na kompatibilnost hitrosti AGP-ja in grafične!

daffy ::

Kaj pa misliš glede napajalnika ali RAM-a? Torej mi nobeden od teh dveh ne povzroča težav?

milky ::

Napajalnik ti nikakor ne more povzročati tovrstne težave medtem, ko bi ga RAM lahko vendar gre v tem primeru za manjšo verjetnost.
Iz lastnih izkušenj, kupoval sem tudi pri E-misiji in precej delal z MSI-jevimi platami, ki so ene izmed kakovostnejših, pa vam (ti) lkahko povem, da je bila velikokrat napaka na ATI-jevih grafičnih karticah, v zadnjem času pa sem sam ugotovil, da se ATI-jeve grafične kartice (Radeon 9000) dobro ne ujame z Gygabitovim platam. Še posebej nastajajo težave s Celeroni. V tvojem primeru bi sam najprej poskusil z menajvo grafične kartice (morda ti jo lahko celo kdo posodi).

V kolikor pa se ti bo dalo pa mi sporoči ali si rešil problem!

PS: Spet iz lasznih izkušenj: večina serviserjev pri prodajalcih tovrstne opreme ima znanje pod povprečjem povprečnega uporabnika PC-ja! :P

daffy ::

Danes grem po drugo plato. Hkrati bom kupil grafično geforce 4 MX. Kako bo pa potem z računalnikom, ti bom pa lahko povedal šele čez dva meseca. V tem času bi se videlo ali je stabilen ali ne. Probal pa bom izsiliti, da mi zamenjajo RAM-e. Zakaj si pa tako prepričan, da z napajalnikom ni nič narobe?

OldSkul ::

Hmm, jaz sem tudi kupil pri Megahitu Msi matično in mi je tudi dvakrat šla po gobe.;(

Frgazor ::

Tud moja MSI-jevka je crknla. Baje na teh platah radi umirajo oscilatorji.

razorex ::

meni je do zdaj se vsaka plata crknla razen MSIjeve K7T Turbo :) Jaz zato pravim da je MSI ZAKON, me je pa ABIT razocaral (moje izkusnje)... Pa glede e-misije tudi nimam nic proti... v Ljubljani so edinole malo leni... Kako pa v MB?

daffy ::

Evo me. Po enem mesecu ti poročam kaj se dogaja z mojim kompjutrom. Kot sem že napisal sem zamenjal napajnik (zdele mam 400W), grafično (kupil sem GF4), plato in rame so mi zamenjali v emisiji pa še procesor sem dal testirat v pcx (sedaj so kao neka druga firma). OK, v pcx mi tip reče po telefonu da mi bodo procesor zamenjali (nič o tem kaj je bilo s starim) grem ponj in ga dobim v isti vrečki kot sem prinesel starega ampak ker ni imel tiste kurčeve masti gor sem si rekel zihr je nov in ga lepo dam v kompjuter. Sedaj mi računalnik dela slab mesec in res tistih kvadratkov ni več (vsaj do sedaj). Verjetno je bila res kriva ATI grafična. Glede tega, da se mi računalnik sesuje pa ne morem reči. Dons surfam po netu in kar naenkrat spe tisti prekleti blue screen in napis DRIVER IRQL NOT LESS. Jebem mu......... Zdej mi pa povejte kaj naj naredim. Samo še flopy disk nisem še zamenjal. Tolk sem obupan, da še popizdit ne morem. PLEASE HELP!!!!!!!!!!!

OwcA ::

Napaka, ki ti jo javi je večinoma povezana s spominom. Morebiti imaš preveč agresivne zakasnitve.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

daffy ::

In kaka je rešitev?

OwcA ::

Nastavi CAS (včasih poimenovan tudi CL) na 2,5 ali 3. Spomin naj deluje sinhrono (1:1, oziroma 100 %) s FSBjem. Tudi nastavitve kot so RAS, RP, RCD lahko prestaviš na nekoliko večjo vrednost (manj agresivno).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Cokolesnik ::

Meni so pri E-misiji (Megahit) ze 4-krat (sicer brez problemov) zamenjali MSI osnovno plosco za AMDjevega Athlona 750 Mhz.. Masine se mi niti ne ljubi odpirati, kaj sele navijati.:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

EZ2BHard ::

Kaj tocno je pisalo? Ponavadi ob DRIVER IRQL NOT LESS pise tudi kje je prislo do napake. Ko se bo stvar ponovila, si prepisi celotno sporocilo o napaki na list in nas obvesti, da ti bomo lahko dalje svetovali. Opisi tudi kaj vse imas v masini (mrezno kartico, modem itd.).



Uporabljas mogoce Norton Antivirus?

daffy ::

Nimam nortona. Imam nek PC-cilin antivirus, vendar sem imel težave še preden sem dal gor kak antivirusni program. Tudi podatke si bom bolj natančno prepisal, ko se bo spet pojavilo sporočilo. Pojavi se le ko sem na internetu, pa še to ne vsakič. Je pa tuki ena druga fora. Včeri sem malce gledu IRQ-je in vidim da imajo zvočna kartica (je na plati), modem in mrežna isti IRQ in sicer 18. Malce sem bral pomoč v XP-jih in piše da mora imeti vsaka naprava svojega. Probal sem ga spremeniti, vendar ga ne morem na nobeni napravi. Funkcija za lastne nastavitve je onemogočena. XP-ji pa sploh nič ne signalizirajo, da imajo te tri naprave skupni IRQ.

EZ2BHard ::


Isti IRQ lahko uporablja vec naprav (IRQ sharing), vendar so predvsem pri mreznih karticah problemi, ce je njihov IRQ v skupni rabi, zato bi bilo dobro, da mrezni kartici dodelis lasten IRQ, ki ga ne bo uporabljala nobena druga naprava.



Pozeni System information in shrani porocilo, nam pa posreduj del pod Conflicts/Sharing. Povej tudi tocno kateri model plosce imas, da ti povem tocno kako se mrezni dodeli lasten IRQ tako, da ga ACPI pusti pri miru. Lahko mi posljes zasebno sporocilo, ce tukaj ne zelis objaviti vseh podrobnosti.

Gejmer ::

Ej vi pomagači vi nimate pojma! :D Jz sm mel MSI plato ATI kartico in P4!!!!!!!!!! Not good! Skos se je resetiral pa to!!! In pol so pr megahitu ugotovil da je tezava z kompatabilnostjo grafe in plate!!!!!! In kaj sem naredil? Nisem hotel izgubiti Radeona 9500pro in naročil Abit IS7! Serviser je reku da nebo delalo pa to... Bla bla bla!!!!!!! Dela zdej!!!!!!! Kupi drugo plato! Nikoli več MSI!
Nanda yo?

OldSkul ::

Moja naslednja plata ne bo Msi, ker so mi zdajšnje plate preveč živcev požrle.Obenem se še sprašujem če zato ni kriv Megahit, ker lahko zanič robo prodaja.

Gejmer ::

Sadarj lahko da je tako! Megahit lohk res skrt robo prodaja! Kr kok jz vem bi MSI mogu delat z ATI. No so bli usaj posteni ko so mi narocil plato Abit IS7 (majo sam MSI) da so vzel MSIjevo nazaj in zdj rabim sam plačat 3k.. Zdej mi je kul!
Nanda yo?

daffy ::

Ma, sej nimam več ATI grafične. Zamenjal sem jo z GF4 in težave z grafiko so izginile. Zdej je le še problem s sporočilom DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL, ki se pojavi predvsem ko sem na netu. Ker pa je nekdo napisal, da rabi bolj natančne podatke o tem sporočilu, sem dons že cel dopoldan na netu (sem pregledu že vse nage babe), prekletega sporočila pa od nikoder.

sash ::

mogoč pa je komp tud hoto gledat mal nage babe in je zato sodeloval ;) , al pa se je ustrašo >:D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

RiNC ::

Kriva je bila definitivno grafa in ne MSI mamaplata
(tud sam mel podobne probleme, beri tukaj).

Gejmer ::

Ej RiN@C pol pa meni razloži zakaj ko sem zamenjal mamoplato je moj ATI Radeon 9500pro poletev IN SE VEČ NE RESETIRA IN NE KAŽE SPOROČIL DRIVER NOT LESS OR EQUAL katere mi prej je...
Nanda yo?

daffy ::

No, pa se je spet pojavilo sporočilo. Tokrat sem se odločil, da objavim kar celega in upam na rešitev.

A problem has been detected an Windows has been shut down to prevent damage to your computer.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
If this is the first time you´ve seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new instalation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need.
If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching ar shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart computer, press F8 to select advanced startup options and then select safe mode.

Technical information:
***STOP: 0X000000D1 (0X00000000, 0X00000002, 0X0000000, 0X0000000)
Begining dump of physical memory
Physical memory dump complete.

No, tako izgleda sporočilo. V BIOS-u imam v opciji CACHE tri možnosti: do sedaj je bila vključena write back. To sem izključil (disable) kot piše v sporočilu, vendar mi potem dela računalnik tako počasi, da je neuporaben. Vklopil sem tudi možnost write thru, venar je tudi pri tej možnosti hitrost na zelo, zelo nizki ravni. V knjigi od plate piše da je najbolje, da je vključena write back možnost, tako da ta nasvet iz sporočila ne pride v poštev. Ali bi morda moral narediti update biosa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: daffy ()

KTr1sk ::

Zanimivo tole brat, ker je tud meni brez razloga enkrat MSI plošča crknila pa ni bila takrat pocen. Delala mi je pa 2 leti brezhibno. (Nikoli več MSI)Itak pa megahit trgovine ni več v Celju;( (popravite me, če se motim, ampak v Celju-Novi vasi je ni več). Mojem prijatlu je crknila, zarad strele in v trgovini mu niso hoteli zamenjat (plata je bila kot nova ni se videlo, da je kaj zažgano).

EZ2BHard ::


Torej, zdaj je stvar ze bolj jasna. Problem je kot kaze v enem od gonilnikov. Da ne bom prevec na dolgo in siroko razlagal, si najprej oglej opis sporocila o napaki Stop 0x000000D1 (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL).



Tvoje dejansko sporocilo je bilo:




STOP: 0X000000D1 (0X00000000, 0X00000002, 0X0000000, 0X0000000)



Kot zdaj ves, sta prvi in zadnji parameter v oklepajih naslova v pomnilniku, po njuni vrednosti pa sklepam, da je problem skoraj zagotovo v kaksnem gonilniku, ki dereferencira nicni kazalec (NULL pointer), torej zaradi programerjeve napake gonilnik poskusa dostopati (brati, kot ti tretji parameter pove) neveljaven naslov v pomnilniku. To potrjuje tudi drugi parameter, saj je bil ob casu napake IRQL 2, kar pomeni, da je slo za programsko prekinitev DISPATCH_LEVEL, vse strojne prekinitve imajo namrec IRQL nad 3.



V porocilu System Info, ki si mi ga poslal, vidim gonilnik za Generic SoftK56 modem, zato sem skoraj preprican, da je problem v tem gonilniku.



Kaj storiti? Najprej torej poglej tocno katero znamko modema imas (cip na kartici), nato pa pojdi na DriverGuide.com po najnovejsi gonilnik za ta modem za Windows XP.



Priporocam ti se naslednji poseg s katerim bos preprecil prerazporeditev IRQjev ob zagonu operacijskega sistema:



1. Pozeni msconfig

2. Pod Advanced vklopi /PCILOCK

3. Ponovno zazeni sistem



CPU CACHE nastavitev pa kar nastavi nazaj na vrednost WRITE BACK, BIOS pa zaenkrat pusti pri miru, kar se nadgradnje tice.



Tako, upam, da bo to zaleglo, sporoci kako bo slo. :)



P.S.: ce ti kdo v Megahitu rece dober dan, najprej pojdi ven pogledat, ce je res dan. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EZ2BHard ()

|SNap| ::

Niti nisem bral cele teme...
Pred casom sem imel MSI K7T+ (al turbo, al neki takega) in mi je sel po gobe oscilator. Tko da je plosca randomly delala, en teden ja, drug teden spet ne... Se zdaj mi jo je skoda :)

daffy ::

Živjo. Zadnje čase, ko prižgem računalnik, se mi pojavi sporočilo, da se je sistem po resni napaki obnovil, kljub temu, da je bil prej računalnik normano ugasnjen - shut down in vse ostalo. Vrsta napake je:

BCCode : d1 BCP1 : 00000000 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000000
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 0_0 Product : 256_1

Temu prej nisem posvečal preveč pozornosti, sedaj pa se pojavlja bolj pogosto.

Glede prejšnega probema pa; naredil sem kot si mi napisal, vendar problem ostaja.

DejaVu ::

v MBu je Megahit najboljsa trgovina! res! ce tam dosti kupujete bote meli kr po 10% popusta in res se bojo potrudli, da vam ustrezejo! za razliko od kaksnega power plusa, meni pregled pcja (ko je kaj narobe) sploh ne zaracunajo.

msmiha ::

DejaVu: kaj ti čejo računat pregled računalnika ko ga pa sploh odprejo ne. Tista dva kristosa tak ne delata nič tam notri. Sam sem mel slabe izkušnje ko sem seveda kupil takrat zelo dobro MSIjevo plato K7T Pro2 in še eno enako plato za mojega kolega. Potem pa je plata po enem mescu crkne oz je postala nestabilna. Prinesem jaz plato tja pa mu povem kak je problem pa reče da plata deluje vredu. Prinesem jaz plato domov in dela en dan vredu potem pa spet isti problem. Nesem jaz plato potem še enkrat tja in mi potem rečejo da naj pridem po njo čez en teden. Vmes pa še crkne plata mojemu kolgu ko je bla ista pa še tisto plato nesem tja in mi rečejo naj po obe pridem čez dva tedna. Pridem jaz po plate, ki so bile zdaj res nove vendar niso delale več kot 2 mesca obe (spet isti problem). Nesem nazaj in hočem met novo plato pa so rekli naj čez dva dni pridem, da bojo jo testirali. Pridem jaz nazaj z mojim bratom pa reče on da dela plata brez problemov. Pol pa mojega bruderja razkuri pa reče naj mu pokaže če dela brez problema, gremo gor na vrh (tam ko bi naj nekaj delali) in on priklopi plato. Plata se mu niti vklopit ni hotla ne ena ne druga. Pol pa mojega brata razjezi je reku da ga bo narezav če ni druge plate čez 1 teden. Pol so mi pa domov telefonirali celo da ne morejo dobit nobene plata na SDR ramih če lahko dajo kako na DDR. Zdaj pa sem vzel MSIjevo plato 745 Ultra, ki deluje na SISovem čipovju zdaj pa dela vredu. Vprašanje je kak dolgo bo:D
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

jurcek ::

Hi!

Vidim, da nisem edini, ki bi imel bleme z kišto. Mam plato MSI KT7VL, ki sem jo seveda kupil pri Megahitu(sedaj E-misija). Gor 2600XP+,.... Cel čas se mi računalnik resetira, blokira,... rekli so mi naj prinesem računalnik da ga bojo stestirali in da bi lahko verjetno bil napajalnik kriv za to. Zdaj pa vidim, da vas ma dosti probleme z matičnimi. KAj mi svetujete naj naredim?

Grafika: MSI GF4 MX440.
Izpisuje mi iste napake kot zgoraj: IRQL NOT LESS OR EQUAL,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurcek ()

sash ::

KAj mi svetujete naj naredim?

izogibaj se jih na daleč, kar pa se tiče rešitev pa je možnost da se poskusiš z e-misijo dogovorit da ti plato zamenjajo za kaj drugega, plato pa si sam nabaviš pr drugem dileru
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Gejmer ::

Za mene so naročil drugo plato(sm točno reku kero ABIT IS7) pa so odštel ceno prejšnje plate pa sm dodal 3k. Zdej dela vse kot se šika!
Nanda yo?

EZ2BHard ::


Daffy, glede na to, da je BCCode 0x1d, kar je ravno koda prejsnje napake STOP, sem preprican, da je ta tezava ob zagonu posledica hrosca v samem operacijskem sistemu Windows XP. Tezava je namrec v tem, da Windows XP ob nastopu napake STOP dvigne doloceno zastavico o napaki in je nato ne spusti, zato ob zagonih pride do porocanja o napaki, ki se v bistvu ni zgodila takrat. Vec o tem hroscu in o tem kako ga odpraviti si preberi v Microsoft Knowledge Base Article 317277.



Kar se izvorne napake tice pa najprej posodobi se vse ostale gonilnike. Za vsako napravo si priskrbi najnovejse gonilnike proizvajalca. Ce to ne bo zaleglo, bo na vrsti postopno posodabljanje operacijskega sistema. Ce se to ne bo zaleglo ali ce se ti ne da vlagati toliko truda, si raje namesti Windows 98SE ali Windows 2000 (priporocam se FreeBSD in/ali Linux :D) in preprican sem, da bo tvojih tezav konec.



Preprican sem, da tu ne gre za tezavo v strojni opremi. Tezava je ali v golnilnikih ali pa v samem operacijskem sistemu Windows XP. Vsak, ki v taksni situaciji raje nekaj doplaca in zamenja strojno opremo s taksno, ki ne povzroca vecjih tezav z operacijskim sistemom Windows XP pa naj se vprasa, ce je Windows XP tega vreden in kaj bo storil, ko bo naslednjic prisla na dan podobna napaka. Ne ce, ampak ko, ker se bo to prej kot slej zgodilo.



DejaVu: ne strinjam se s tabo. Pred kakimi sestimi leti (ko je pri Megahitu v Mariboru se delala Mojca) je Megahit bil kolikor-tolikor v redu, ampak novi Mega($)hit je po mojem mnenju zivi obup! ;( Ne samo, da nimajo dosti pojma, ampak so tudi zelo nekulturni in arogantni, v obraz se ti bodo mimogrede zlagali, da so preverili to in ono, ceprav niso. Delajo se, da so neverjetni poznavalci in omalovazujejo stranke, zato moras biti vztrajen in odlocen, ce hoces pri njih uveljaviti svoje pravice. Bog ne daj, da bi pri njih potreboval reklamacijo. :\ Kar se pa tistega popusta tice, se mi je ze zgodilo, da mi niso hoteli dati oglasevanega popusta pri gotovinskem placilu! ;( Potem sem imel s prodajalcem konstruktiven razgovor in sele, ko sem ga zaprosil, naj mi da telefon, da bom poklical inspekcijo, si je nenadoma premislil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EZ2BHard ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BSOD ob zagonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
111982 (1772) SLO_Matej
»

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
212627 (2290) 1309976
»

Rsetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
121520 (1351) Javon
»

Run time error in podobne napake?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121212 (1119) nokia6310
»

Dejte mi prosim pomagat!

Oddelek: Pomoč in nasveti
11951 (795) Cygnus

Več podobnih tem