» »

Samsung SM 172T

Samsung SM 172T

boštjan ::

Danes nabavo ta LCD in je res odličen. Pomirja in malo me še moti,ker je vse na 1280X1024.če pa dam na 1024X768 pa je vse prevlko. edino kar me moti je to, da ko grem v MENI,mi pri CONTRASTU, IMAGE LOCK, H-POSITION, V-POSITION, RESET in pri AUTO napiše not available. tudi v igrah se obnese zelo dobro. Aja nabavo tudi DVI kbel za 2700 v EA elektroniki v Mariboru na Koroški cesti.

PaJo ::

Auto funkcija je pri DVI kablu zakenjenena, ker mas tako direketn DVI signal:D
Ce bos saltal na navaden kabel pa dela vse>:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

boštjan ::

hvala za pojasnilo.verjetno bi sam prišel gor,če bi ga prvo na VGA priključo, a sem hvala bogu še zadnji DVI kabel v MB najdo:D

Tejc ::

Ojla, vidm da si nabavu LCD v katerega sem se tudi sam zapicu. Sedaj pa nekaj vprasanj. Kako se obnese pri igrah in filmih (predvsem ghosting sence pa to), pa ce mas kaksno sliko LCD-ja v akciji (igre, filmi) Pa se to. Ali je 1280x1024 moteca in ali so ikonce majhne al je OK?
Hvala..:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tejc ()

boštjan ::

evo mene po dolgem času da ti odgovorim.
s tem LCD sem preprosto zadovoljen,nobenih problemov v igrah in filmih.malo me je motila resolucija 1280x1024, ker sem pač navajen na 17" CRT ekran,a zdaj me ne moti več in prav uživam ob gledanju vanj. Moram pa te opozorit da ne vem kako je če je monitor priključen prek VGA kabla(analogni signal), ker sem jaz ga takoj na digitalnega priključo

Tejc ::

Hvala za taksen odgovor. Po vsej verjetnosti je to moj LCD, ki si ga bom nabavu. SAmo se ne vem ali bo to 172T ali 192T. Odvisno od kesa! :D Hvala

boštjan ::

ni kaj;)

DjTonic ::

boštjan kje si ga pa kupil v MB in koliko si dal? Tudi jaz sem razmišljal o LCD-ju (Samsung) pa sem si potem premislil. Trenutno pa mam Samsunga 17" NF verzijo (1024×768@100Hz)

boštjan ::

kupo sem ga na gambitovi licitaciji za 127k,pol pa še DVI kabel za 2600. Samo danes se je pa nadležen ghosting pojavo na rdeči barvi;( ,prej pa tega ni blo

Marko007 ::

Samsunge v Mariboru prodaja Lancom in pa Pcsistemi (bivši PCX).

Monitor (želel sem 172T, pa ker ga takrat niso mogli dobit, so me prepričali za 171P) sem kupil v Pcsistemih, kjer so ga pred prodajo imeli 3 dni prikloplenega. Moram pa rečt, da sem z tem monitorjem zelo zadovoljen. Verjetno bo res, da samsung zna delat LCDje, kaj drugega pa je vprašljivo. :\

ZLOky ::

Da ne odpiram nove teme bom kar tu napisal.

Jaz bom tudi verjetno nabavil 172T LCDja. Vendar me še malo vleče k SM 1200NF (samsungov 22 inčnik CRT).
Res da je prvi LCD drugi pa CRT, vendar ima drugi 20" vidnega polja (1600×1200/85Hz).

Kaj vi menite?
A so CRTji res že zgodovina?

TNX.

boštjan ::

A so CRTji res že zgodovina?

NE

Marko007 ::

sicer ne vem, kaksno je razmerje v ceni med tema monitorjema - verjetno bi pa kupil kar LCDja. Ker ko se boš LCDja navado, ti ne bo prišlo več na misel, da bi kupoval CRTja. No vsaj jaz nebi več mel CRTja. :\

Imej pa v mislih to, da je monitor tista komponenta računalnika, ki se najredkeje menjuje. Na žalost. Za 22'' CRTja boš potreboval ogromno prostora, pa še skoraj kakšnega viličarja, medtem ko lahko imaš LCDja na pisalni mizi. Predvsem boš pa LCDja zelo vesel poleti pri 38 stopinjah C >:D Dobro pa je, da ti ga v trgovini pred prodajo sprobajo, da ne fasaš po nepotrebnem kakšnega dead pixla.

Pred odločitvijo pa si seveda dobro oglej oba monitorja, seveda predvsem sliko.:D

KoMar- ::

V kratkem mislim kupiti 172T in me zanima, če se ga splača in če se tistih 25 ms kaj pozna pri igrah. To sprašujem zato, ker sem dobil različne informacije - nekateri se pritožujejo nad "ghostingi", spet drugi trdijo, da je monitor odličen. Rad bi ga imel še to leto ;)

Odgovarjajte predvsem tisti, ki ta monitor že imate =)

boštjan ::

marko_stamcar,jaz ga mam in v igrah in filmih nega casperov:D .edini problem je pri scrolanju,če maš slo-tech stil na črno(bele črke se razmažejo),pol pa če greš igrat pasjanso in počasi vlečeš karto,se vidi sled.Tako to sta edini dve negativni stvari,ki sem ju sam opazil.No lahko bi tudi mel pivot funkcijo in napajalnik v ohišju. Če povzamem vse skup,ti lahko povem,da sem z njim zelo zadovoljen,še posebej ker sem dal 13k manj(licitacija).

PS.še ena negativna stvar,ni priloženega DVI kabla,stanejo pa 2500.
PSS.kje in za koliko ga boš kupil?

KoMar- ::

www.enaa.si

Za ca. 150kSIT. Je preveč?

Kako se pa obnese pri igrah?

boštjan ::

cena je ok,pa koliko vidim gre za MM izvedenko,mislim da ma ta zvočnike,moj jih nima. čuj igre pa so totalno zakon.jaz igram UT2003,need for speed,moto GP in res nobenih duhecev.

piskot ::

Marko_stamcar kupi si raje Compaqa tft 8030 v Bofu je veliko boljši pa še ghostinga nima, je pa res zakon stane pa isto 150k.
Drugače pa si preberi temo z naslovom vse o LCD od A-Ž.
Lp

SandiK ::

Zdravo folk,

Glede monitorjev (LCS vs. CRT) lahko povem nekaj svojih izkušenj. Pred kratkim sem preizkusil LCD monitor IIYAMA E430 (17 "), ki naj bi bil trenutno bolj v špici po odzivnem času (16 ms), vendar se zadeva še vedno ne more primerjati s kakšnim poštenim CRT. Pravite, da v igrah ne opazite senc oz. popačenj slike, s čimer se strinjam. Vendar pa je v igrah to tudi nemogoče, če ni monitor res slab. Zadevo lahko res dobro preveriš v kakšnih CAD/CAM software-ih (npr. SolidWorks, Mastercam, ProE,...), kajti tu je razlika vidna, saj ekran ni zasičen z raznobarvno sliko. Tam LCD zadeva popolnoma odpove. Omenjana IIYAMA je bila še kar OK, vsi ostali LCD pa popolnoma neuporabni. Vendar pa mene osebno zelo motijo tudi razpacane črke (črno-belo-sivo) že pri tipkanju v Wordu.
Kot tretja stvar proti LCD pa so mrtvi piksli. Za moj okus katastrofalno. Če igraš igre mogoče ne ampak v primeru CAD/CAM softwera, ki ima enobarvno ozadje (črno, temno modro) je nedopustno, da imaš na sredi ekrana dve modri ali rdeči piki... Pravite, da preveri v trgovini. OK, se strinjam, ampak kdo ti pa garantira, da ne boš čez dva meseca dobil prvo piko in nato drugo, tretjo,...

Končna ocena: V mojem "arzenalu" še kar nekaj časa ne bo LCD monitorja, ampak raje bolj kvaliteten CRT, ki ima bistveno lepšo (beri stabilno) sliko. Verjamem pa, da se bo stvar z leti popravila.

Lep dan, Sandi

JustVi ::

SE popolnoma strinjam.
Enkrat je Brane zapisu...še dve generacije

AndyChem ::

Hoj,

Še moje mnenje o 172T. Imam ga že 3 mesece in do sedaj še nisem našel problema. Dela odlično. Kar nekaj monitorjev sem že videl in redko kateri ima tako lepe barve in naj se še tako steguješ pod monitor da bi gledal od spodaj pa ne vidiš negativa kot pri monitorjih že za 70.000 SIT.

Kabel DVI je obvezen. Nikar ne šparaj tukaj.

Pri igrah nisem opazil ghosta, razen, ko imam v Need for speed Underground prižgan MOTION BLUR ha, ha.

Pa srečno novo leto.

Andrej

boštjan ::

MOTION BLUR

ki pa maš tole možnost in zakaj sploh je?

DjTonic ::

To je zamegljevanje tekstur in to možnost si lahko vklopiš v igri.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8372979487 (44323) hariscorale
»

Samsung 959 NF vs. Philips 109p

Oddelek: Kaj kupiti
352028 (1436) Grey
»

Iskušnje z LCD monitorji

Oddelek: Strojna oprema
121182 (910) Realman
»

CRT - LCD razočaranje in žalost... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645331 (3874) Marjan
»

ilyama vs samsung

Oddelek: Kaj kupiti
431769 (1361) koyotee

Več podobnih tem