» »

Razlika med zvočniki?

Razlika med zvočniki?

DamoskinoS ::

Imam namen kupiti zvočnike, pa me zanima razlika med Zvočniki Creative Inspire 6700 Oem 6.1 in Creative Inspire 5300.
Po karakteristikah so boljši zvočniki 6700 vendar tudi 5300 niso od muh.
Cena se razlikuje za borih 5000 sit
Vizuelno so si zelo podobni, kar jih razlikuje je malenkost vecja moc 6700-tke.

Ali se razlici ta razlika ali je to zgol teorija? :\

Se splaca ostet tistih par jurckou vec pa nabavit 6700-tko.
Prosim ce svetujete, sploh tisti ki jih mogoce imate.

hvala
Nikoli v tardečo, naredil boš nesrečo!™

Nutcracker ::

Ali si opazil, da je pri 6700 en zvočnik več (sistem 6.1 - za to pa rabiš ustrezno zvočno kartico).

sash ::

jaz mam 6700 pa sem ful nezadovoljen z njimi, bom kr na kratko napisal, ker drugač se bom še zjokal če se vsega spomnim :(

kupim zadevo - prpelem domov - prklopim in špila jaz cel :D al kaj ko čez par dni začne neke pokat po zvočnikah (tudi če ni bilo priklopljenega vhoda na zvočnike), kličem nazaj v štacjon kjer mi tip pač reče naj nazaj prvlečem in bojo porihtal. Pridem po 14 dneh po zvočnike in mi trdijo da je vse vredu in ko tipu povem da se z avdiom ne okvarjam od včeraj ampak že kr neke časa mi zvočnike enostavno zamenja. Zopet se ponovi zgodba iz začetka in jaz zopet celi :D ampak tudi to samo par dni ko zaslišim nek brum iz sprednjega centra (brez kakršnega koli vhoda), seveda zopet zapeljem zadevo nazaj in tokrat ugotovijo da neke ni vredu z njimi in dobim že tretji komplet kreativov a kaj ko se ponovi zopet začetek zgodbe iz zvočnikov po nekaj dneh zopet prične pokat, potem ko pr parih kolegih zadevo stestiram in zadeva pr vseh poka se odlločim za malo bolj radikalno rešitev. Zadevo ofnam doma narazen in po hitrm pogledu ugotovim da se neke močno pregreva saj je blila tiskanina že precej potemnjena, nato po mučnem iskanju specifikacije elemena na netu ugorovim kdo ga dela vendar nobenega datashita na netu. Nato mal premirim zadevo je ugotovim da so mal previsoke napetosti na ubogem tranzistorju, pokličem enega od bivših sošolcev ki se ukvarja z servisiranjem zadev in mu povem kaj in kako in ko je na stvari in nato je on malo preštudiral zadeve in namontiral not en stabilizatorček in zadeva od takrat dela (hvala ti Ivč:) ), jaz pa :D Aja pa še to po pregledu specifikacij ojačevalnih čipov ki so našraufani na hladilnike je v podatkih navedena tud minimalna površina hladilnega rebra in vrli kreativci so na površino ki zadovoljuje en čip, našraufali kr dva taka čipa in še enega drugačnega.

Problem pa ni osamljen, saj sem na večih forumih (tud na tem) bral o težavah teh zvočnikov, tako da ti svetujem da če nimaš 6.1 kartice potem NEEE kupuj tega, ampak kui raje 5300 ki delajo v vseh primerih ki jih poznam BP.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

boom-bar ::

Jst mam 5300 in so zakon
Legalizirajte mehke droge!!!

DamoskinoS ::

Nutcracker - za prvo silo imam Sound blaster Live 5.1 samo, če je pa res kot pravi Sash sebom pol kr raj udlocu za 5300-tko!

Bol da so mejhn slabsi kot pa da bolsi ne delajo :)

Hvala za nasvet...
Nikoli v tardečo, naredil boš nesrečo!™

sash ::

@ DamoskinoS saj zvočniki niso nič slabši, ker so vsi sateliti razen enega ki je dodan (sprednji ki je močnejši) enaki pa tudi woofer je na videz enak, kišta isto velika,... - sam malo močnejši je.
To pa je tudi po mojem menju vzrok težav teh zvočnikov ker so jim vrli kreativci dodali samo en kanal in malo povečali napajalno napetost (12-->13,5) in to je pripeljalo do tega da zadeva v primerjavi z 5300 ni načrtana ko je treba ampak samo predelana na hitro, ker sedaj ko imam namesto tranzistorja ki je bil orginal v usmerniškem delu (usmernik pa je imel na izhodu 9.2V) vgrajen stabilizatorček z 8V izhoda zadeva dela BP.

Tako da kot sem ti že napisal ti priporočam 5300, jaz sem jih pač kupil ker 5300 niso meli, pa so mi te dali za skor isto ceno (razlike je blo jurja) pa še 6.1 kartico sem imel (Audigy 2)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

Clone ::

Kot jaz vem ima woofer pri 6700 BASH membrano, ki je 5300 nima. In membrana je zato 6cm večja, pa še 6e(RMS-a) je več. Jaz mam drugač 5300 pa se mi zdijo premal za mojo sobo, tko da bom gotov presedlal na Megaworks 550D ali pa Logitech Z-5300, če bo dnar seveda

glinik ::

5300 je stara serija.

Kupi raje T5400, ali T7700.

Lp

Izak ::

A 6700 sistem se da priklopit na soundstrom zvočno kartico 5.1?

Lepa hvala... :8)

Clone ::

Da se!

Amapk boš na zadnjem cnetru imel samo odmev sprednjega, kar ni tako slabo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki 5.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
658328 (6988) Clone
»

5.1 ali 6.1 ali 7.1

Oddelek: Zvok in slika
192948 (2636) sash
»

Katere zvočnike

Oddelek: Kaj kupiti
472292 (1589) boštjan
»

5.1 sistem zvočnikov

Oddelek: Kaj kupiti
332693 (2003) partysound
»

nakup zvocnikov

Oddelek: Zvok in slika
181619 (1310) LunKi

Več podobnih tem