» »

tezave z Radeon 9000pro

tezave z Radeon 9000pro

RiNC ::

Imam Radeon 9000pro 64Mb (sapphire) kupljen decembra 2002 pri PowerPlusu v MBju.
Z njim mam ze od zacetka same tezave, vendar pa nisem nasel na forumu nobene podobne. Sem pa ugotovil, da ste imeli kar nekaj slabih izkusenj z njimi - beri tukaj.
Ok, kaj se mi je zgodilo:

1. po 1uri obremenitve kartice (igranje nfs5) se mi je izklopil monitor na standby, racunalnik pa je delal dalje, se ni resetiral, kaj se je z njim dogajalo nimam pojma ker nisem imel slike. ok, sledil je logicno reset in glej ga zlomka racunalnik se ni hoto zbutat!?! resitev je bila ta, da sem radeona zamenjal za eno staro grafo na agp vodilu in pc se je zagnal, pol pa dal spet nazaj radeona in racunalnik je vredu delal kak teden. Pol pa ista pesem. To se mi je zgodilo 3x - zmes sem zamenjal driverje, na novo nalozo winse,... v glavnem nic ni pomagalo. Pol pa sem neso vse skup na servis in tam so vzeli samo grafo, ker ni cel racunalnik njihov. Ok, pustim jaz tam grafo na testiranju in jim lepo vse razlozim kaj se mi dogaja. Cez dva dni sem dobil grafo nazaj in sicer mi je bilo receno da je z njo vse vredu. Tip je reko da jo je gnal v 3dMarku 2uri in da se je dobro odrezala - za to sem placal mislim da 3k sit!!! - mater jim ... Kot da sam tega ne morem doma stestirat. To se je dogajalo nekje aprila 2003. Sistem je bil takrat naslednji:
MSI K7T Pro (MS-6330)
AMD Duron 1300
512Mb SDRam (133MHz)
ATI Radeon 9000pro 64Mb (Sapphire)

2. Sledilo je obdobje, ko sem imel bol malo casa za igranje iger in potem je maja 2003 racunalnik slednjic izdihnil. Zgodilo pa se je cisto nepricakovano in sicer: pospravljal sem si neke stvari po sobi, pc je bil pac prizgan (laufal je le screen saver), pol pa se je naenkrat vgasnil monitor. Gledam, kaj te zdaj??? Resetiram in pcja nisem mogel vec pognat, pa da sem probal vse...
Torej odnesem racunalnik k enemu prijatlu na servis v Comtron (ker onim v PowerPlusu vec ne zaupam) in ta mi pove, da mi je crknila maticna plosca. Ostale komponente bp, tudi grafa bp!?! (ce je kdo zaiteresiran za staro maticno jo lahko dobi)

3. Kupil sem novo konfiguracijo:
ASUS A7V8X-X
AMD Athlon XP 2200+
512Mb DDR (333MHz)
stari - ATI Radeon 9000pro 64Mb (Sapphire)
Racunalnik je delal brezhibno, nisem opazil nobenih anomalij do tega tedna.

4. sedaj pa ze tri dni opazam vsake tolko casa neke bele crte na monitorju. so zelo ozke in potekajo vodoravno cisto spodaj ali pa cisto zgoraj na ekranu in sicer ko sem v winsih (prvic sem to opazo v Windows Explorerju). Najbolje so vidne na beli podlagi in sicer so nekoliko ukrivljene - konveksne - nekako nihajo od roba ekrana navznoter. Je pa interesantno da se pojavijo cisto neenakomerno, npr. sem cakal skor eno uro polek racunalnika da bi jih pokazal prijatlu, pa ni blo nic, pol pa so se kr pojavle za kratek cas. Na print screenu se ne vidi (ker po mojem ne more prikazat bol bele od bele - prav to je interesantno da so te crte bol bele od bele podlage).

Sedaj pa me res zanima kaj naj nardim. Kako naj one pri PowerPlusu prepricam da z mojo grafo ni vse ok in da bi mi jo menjali??? ali pa mislite, da je tukaj krivo kaj drugega in sem jaz grafo izbral le za gresnega kozla???

Aja se to, nisem neki strastni igricar, tako da nimam ravno bogatih izkusen s tem kako se obnasa moja grafa v igrah. PC pac uporabljam za druge resnejse zadeve. vendar pa koliko sem igral igre z novo konfiguracijo je bilo vse ok do sedaj.

Torej lepo vas prosim za kakersenkoli nasvet! :'(

Samuel ::

daj pejt v MS Word, naloz en dolg dokument, pa skrolaj zaslon z PageDownom...

tukaj mas tud opisan problem.... probaj, pa da vidmo kva bo

madviper ::

Nisi napisu kere gonilnike maš!
Predvidevam, da tiste, ki si jih dobu zram na CD-ju. Če je tako, pol jih zamenji pa daj gor 3.5 verzijo, dela zajamčeno dobro, kr jes sem mel enak problem. pa sem pol skapiru, da so me driverji zajebavali>:D !

Upam, da sem ti lahko kako pomagal:D !
I'd like to do something crazy!

RiNC ::

Najprej oprostite ker nisem takoj odgovoril. nisem mogo na internet, ker me je nekaj zezala mreza...

Torej v Wordu nimam nobenih tezav, lahko pocnem kar hocem (pojavijo se le bele tanke crte, ki pa so prisotne bolj ali manj v vseh win programih).

Sploh nikoli nisem dal not cdja ki sem ga dobil polek graficne, tako da imam trenutno namescen C 3.5 (tezave sem imel tudi prej tako da po mojem niso nikoli bli krivi driverji, ker sem zamenjal verzije od 2.8 do 3.5).

Nasplosno JAZ BI RAD ZAMENJAL GRAFO, kako naj one tam na servisu oz. v trgovini prepricam da je defektna???;(

Sedaj nesem komp k sosedu, da vidim kako se obnasa na drugem monitorju. Pol bom porocal.

RiNC ::

... kr jes sem mel enak problem.

madviper ... lahko poves kaj bol natancnega.

RiNC ::

Ok, porocilo:

Na sosedovem monitorju sma po dolgotrajnem buljenju vanj (beri 4 ure) opazila bele crte, ki se pojavljajo tudi pri meni. Sicer niso bile tako intenzivne, vendar pa sem sedaj preprican da je kriva grafa.

Torej oni na servisu oz. v trgovini mi tega ne bodo verjeli (ker ne bodo 4 ure sedeli pred minitorjem in cakali mojih crt). Kako jih naj v to prepricam???

Odpadnik ::

Ne vem kak tip človeka si ti, ampak zase vem, da če je treba, da z njimi sedim tam toliko časa dokler ne dela. Ne pozabi, da si že enkrat za "brezveze" plačal 3 jurje.
Se pravi, daj jim grafično, povej kake probleme imaš in da ti jo naj zamenjajo ali pa nekako zrihtajo(kar je praktično nemogoče). Če ne rabiš mašine, jim podturi celo mašino. Vem da to sicer ni lepo, samo boš zgleda moral po mizi udarit in jim na-polno zatežit.
Poglej: plačal si grafično in od nje pričakuješ da dela. To je čist preprosto. A ti dela? Ne. Nesi tja in reč, da hočeš, da zadeva dela! ;)

Grey ::

Ej ne se zajebavat z drajverji ker ti ne bo čist nč pomagal. Pejt lepo v trgovino pa jim rec da ti zamenjajo za drugo grafično(GeForce, ali drugi Radeon) al pa za isti tip grafičnega procesorja samo da je od druge firme. BTW Radeon 9000/Pro sux. Sm ga meu in mi je iste probleme delu.

Grimlord ::

Grey, to pa ne drži! Mam radeona 9000 PRO od Gigabyta, pa nimam nobenih problemov! Tak da... ;)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

test76 ::

Ce ma kdo probleme z Sapphire 9000 pro 64MB PN:/1024-2176-05-SA
naj poklice v servis pa se mu po pošti poslalo nov BIOS
z navodili flešanja
lohk ga pa tud prnese v servis pa se ga bo tam sfešalo

Ce se pojavljajo črte v Wordu al pa kje drugje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: test76 ()

RiNC ::

jaz mam Sapphire 9000 pro 64MB PN:/1024-2176-00-SA

kaj zdaj???

boštjan ::

keri monitor maš?

ali3n ::

evo.. da boste vedeli kam se obrnit za fleshanje sapphire r9000pro:

lepo bi prosil, če bi bilo možno, da prinesete ali jo pošljete kartico v servis in bomo mi tukaj sflešali BIOS na novo.
dobro bi bilo, da prej pokličete , da se dogovorimo, da ne boste čakali


l.p.
Ales Kos
Support and RMA
PC H.AND d.o.o.
Ind. Cona Trzin
Brezovce 10
1236 Trzin
Slovenia
Phone: +386 1 53 00 822
Fax: +386 1 53 00 828
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sapphire RADEON 9000 Pro in 9100 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
884378 (3005) Oblivion
»

radeon 9000pro benchmarking

Oddelek: Navijanje
281702 (1276) _Dejan_
»

Radeon 9000pro se izklaplja

Oddelek: Strojna oprema
14906 (710) jest10
»

Radeon 8500,9000 ali 9100 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1327138 (5129) ferjan
»

9000PRO ali Ti4200

Oddelek: Kaj kupiti
161231 (911) boštjan

Več podobnih tem