» »

Low-level format na HP(IBM) disku

Low-level format na HP(IBM) disku

cahahopie ::

Na netu sem za fredna našu nek low-level-format utility za njegov Maxtor disk s katerim lahko odpraviš bad sektorje. Je to res možno? Je to res učinkovito? Ima IBM tudi takšno programje oz. če si kdo lasti 2 leti star Hewllwt-Packardov disk z 5400 obrati in 20GB, ki ga v bistvu proizvaja IBM? Ker namreč ta disk ima bad sektorje in bi ga zelo rad spravil k delovanju...če je to možno. Bil sem že na IBM pejđu pa sem našal zero results...na HPjevi strani pa so pozabili, da bi kdaj tržili diske.

Lith ::

za katerikoli disk (IDE, SCSI) -> ONTRACK DISK MANAGER, ali pa IBM DiskManager 2000 na tej strani, potem ko se instalira, imaš eno opcijo Create diskete in to je potem tista disketa
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

gumby ::

če ima disk bad sektorje, ga čimprej zamenjaj - low level format je začasna (in precej neučinkovita) rešitev...

BaRtMaN ::

Welcome to AutoClave.

CallMeAl ::

IBMov oddelek za izdelavo diskov je prevzel Hitachi, ki sedaj tudi nudi podporo za bivše IBMove diske. program, ki ga potrebuješ, se imenuje Drive Fitness Test in ga najdeš tukaj. tudi pri meni se je na IBMovem disku pojavilo par bad sectorjev, ampak so jih Windowsi izolirali in tako je bila zadeva več kot leto nespremenljena (ni prišlo do novih bad sectorjev). po low level formatu so bad sectorji izginili in disk deluje OK.

ne vem sicer, če je to del rešitve, ampak vmes sem tudi nadgradil firmware diska - URLja se žal ne spomnim, vem pa, da sem ga našel na IBMovi strani. sicer pa lahko najbrž uporabiš tudi Google ("ime diska" + firmware). najprej sem zdownloadal software, ki je preveril firmware diska in mi svetoval nadgradnjo, nato pa še firmware (torej posebej).

LP

totek24 ::

A ma kdo se kako idejo ce ti Drive Fitness Test rece da je defective drive? Mam enega IC35 IBM 40gb ki noce nic dat od sebe. BIOS ga noramalno zazna, windowsi tudi, ampak ga ne morem formatirat in particij naret. A ve kdo se kaj bi lahko probal?
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

Dead_Eye ::

totek: jaz sem ga oživel da sem dal nekajkrat erase boot sector, potem repair sectors al nekaj takega, potem spet erase.... v glavnem provaj večkrat dat vse opcije - enkrat bo nardilo

samo da ne boš preveč vesel: delal je cca 1 teden (in to le nekaj ur na dan)
The one and only


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353695 (2594) k4vz0024
»

Bad sektorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
91300 (1065) kalcek16
»

Odstranjevanje BAD sektorjev na Disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
121985 (1740) kixs
»

ibm 30 giga- bad sectors

Oddelek: Pomoč in nasveti
111343 (1233) Blue3D
»

Bad sektors

Oddelek: Strojna oprema
5858 (775) neki

Več podobnih tem