» »

Zakaj na DC govorijo nesmisle, in to v isti sapi priznajo?

Zakaj na DC govorijo nesmisle, in to v isti sapi priznajo?

spelic ::

Pozdravljeni

Na discovery channel sem gledal oddajo Extraordinary People. V njej so predstavili moškega za katerega se ne spomnim imena, nenavadno pa je to, ker se na njegovo telo prilepijo vsi kovinski predmeti.V bolnišnjici so ga napotili do specialista za magnetizem ta je ugotovil, da na njem ni nobenega magnetnega ali elektro-magnetnega polja. Nato so domnevali, da bi bil lahko vzrok tudi njegova koža, vendar je tudi dermatolog ugotovil, da je njegova koža popolnoma normalna. Stvar pa gre še globje saj je ta "deformacija" po vsej verjetnosti zapisana v genih saj imajo njegovi otroci enako "deformacijo".

Zanima me vaše mnenje zato odpiram novo debato. Mislim da si discovery channel ni privoščil kakšne potegavščine ali pač.

Lep pozdrav

Thomas ::

Možno je, da DC nateguje. Možno je, da je bil nategnjen.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

iskra ::

Eno podobno azijsko družino sem videl na TV že preceeeej let nazaj ... Na SLO1 so vrteli neko oddajo, je vodila Eva Longyka če se ne motim ... Zanimivo, ni kaj ...:\

spelic ::

A mislite da obstaja nenakšna nova sila katere še ne poznamo. Kot nekakšna "gravitacija"?

Thomas ::

Sila natege.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Marjan ::

Ja. Sej, če ne bi napisal zgoraj, da ga je pregledal doktor in ni našel EM polja v človeku, potem bi lahko ne bila natega in bi imela ta oseba res kaj magnetnega v sebi.
Npr. bi pojedel 1kg močnih magnetov... :\

Tako, da si že v prvem postu napisal, da gre za natego in zato temo prestavljam v "Problemi človeštva".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marjan ()

spelic ::

Pozdravljeni

Tudi če bi pojedo 1 kg močnih magnetov, bi naprave za magnetizem pokazale nekakšno magnetno polje vendar ga niso. Potem da bi silil svoje otroke jesti močne magnete težko verjet. Otroci so bili stari okrog 4 do 5 let. MOgoče bomo zadevo razumeli čez par desetletij ampak za zdaj je pa ČUDEŽ.

Mercier ::

Vse OK, ampak....DC-je najbrž ni ravno enostavno nategnat, ha? Mislim, da to štoriji neko "nelagodost".

En predlog
Če se tole ne bo reševalo znanstveno, mislim da je najbolje s tem v Ložo. Nek obči problem tole ravno ni. (al pa mogoče v Modifikacije :)

para! ::

To z magnetnim človekom je nateg.

Ne glede na verodostojnost DC.

LP
Death before dishonor!

spelic ::

Pozdravljeni

Še ena zanimivost za ljudi ki govorijo ...

One of the more unusual of talents that some people seem to possess is the "Human Magnetism" phenomenon, in which an individual finds that they are able to make metal objects stick magnetically to their skin. This doesn't just include small items either, many "Magnetic People" have been known to be able to stick things such as frying pans, knives, forks and even items as large as a Steam Iron to their bodies for many minutes at a time.


Regardless of the strange nature of this phenomenon, it seems that a considerable number of people actually retain the ability. In Bulgaria a competition was organized to find out who was the most "Magnetic" in the world. Some 300 participants turned up to this unusual of events, showing just how widespread such a phenomenon can be.

Roadkill ::

Kak vir bi bil prav dobrodošel. "Papir" prenese vse.

asskicker ::

Če me kdo prepriča v tole in pa da je 1+1=3, nesem takoj svojo diplomo nazaj na faks in jo pihnem v afriko v kakšen misijon do konca življenja! LP;((
Heaven is on the next door!

Zlatko1 ::

To je ravno tako, kot indijski šarlatani, ki s frulico dvigujejo vrv, ampak nihče še to ni videl v živo, le TV posnetke, kjer se je izkazalo, da imajo vrv napeto nekam na strop, potem jo spustijo in film nazaj zavrtijo, tako, da zgleda da se dviguje. Imam posnetek!

Tudi za indijske guruje so mislili, da lahko lebdijo v zraku, a glej ga hudiča, vedno je zraven en kol v zemljo zabit, za katerega se guru drži. Seveda ima potem pod rokavom speljan vzvod, na katerem sedi!


Skratka, vsi skupaj so šarlatani! Moje mnenje...

spelic ::

Zlatko1 popolnoma se strinjam da je na filmu videti vse resnično. Tudi v realnosti, če gremo na predstavo kakega velikega čarovnika iluzionista bomo mislili da dela marsikaj od lebdenja v zraku do teleportinga in še bi lahko naštevali. Vendar to kaj je bilo na DC so znanstveno dokazovali da se ne da ugotiviti zakaj je to tak. Jaz z svojimi očmi nisem videl tudi zraven nisem bil vendar verjamem da si DC ne bi smel privoščiti kaj takega ali pač, denar je denar v končni fazi. Samo če gremo v tej smeri naprej potem ne smemo verjet v nič kar nismo sami izkusili in so nam drugi povedali. Kako pa da verjamemo NASI pa drugini znanstvenini organizacijami, ki nam kažejo samo filme in fotografije. Nobenden od naju še ni videl vseg planetov v našem osončju pa kako potujejo, pa oba verjamema da je to res kar pravijo. Kaj pa če se najde kakšen novo dobni galileo pa kopernik in tako dalje pa bodo spet zavrgli vse kar vemo do zdaj o našem osončju. "Pa bo zemlja spet ravna :)". Torej kje je tista meja kaj verjamemo in komu verjamemo? Nekateri imajo mejo zelo nizko drugi pa dopuščamo več vendar si o tem ustvarimo svoje mnenje in ga nekako skušamo dokazat z znanjem, ki je splošno uveljavljeno kar pa uspe samo nekaterim ali pa tudi ne.

Glede piščali in vrvi pa bi tudi mene DC težko prepričal. Me prav zanima katerim znanstvenikom bi predstavili problem :) Mogoče pa če bi mozart razumel teurijo strun pa napisal kakšno simfonijo potem pa izdelal kdo kakšno frulico pa bi stvar špilala :))))

edini ::

Ahh, dajte no. To znam jaz tudi :D
Abra-kadabra in ze sem magnet >:D
--------------------
lp, Edini@IRCNet

Opkow ::

Enkrat sem za foro vzel precej mocan magnet v roke in sem sel na dvorisce. Z magnetom sem sel malo po pesku in sem nabral kar nekaj prasnih kovinskih delcev... Kaksni so pol sele njegovi otroci, ko se podijo naokoli po dvoriscu? :D ;)

Drugace pa ena teorija je, da ima koza "magnetnega cloveka" lastnost, da prisesa predmete k sebi. Ceprav to ne zdrzi dejstva, da se na cloveka primejo samo kovinski predmeti...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj to ne deluje (perpetuum mobile again) (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5812501 (4316) cvalsr
»

Biomagnetna terapija - vaše mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8640004 (10200) K0l1br1
»

Energija iz nič. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12117558 (11916) jest10
»

Levitacija - Znani leteči predmet:človek (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11710253 (7969) iggy
»

Disk blizu napajlnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
243715 (3251) Pyr0Beast

Več podobnih tem