» »

Record Attempt: The 5 GHz Project

Record Attempt: The 5 GHz Project

DjTonic ::

Tako se glasi podnaslov tega bržkone največjega dosežka tega leta. Kot sem zapisal že v tem članku je to pomoje največji dosežek tega leta in kapo dol vsem Tom Hardwarovcem >:D :D. Za hlajenje so uporabliki tekoči dušik, ki je procesor ohladil do neverjetnih -196 stopinj celzija in ga poneslo do frekvenc 5255 Mhz8-O 8-O. Klik za Branje Zdaj pa grem divx posnetek gledat :D



No tako so izgledali kondenzatorji ter rebrca po modu>:D

gamer ::

Toms hardware... aha... če je to stabiln sm js kekc, za nestabilne overclocke je pa brezveze kej prahu dvigat...:\

Tilen ::

že že ampak da se .... :)

Brane2 ::

Kaj je tako posebnega v tem ? Kje je učinek ? Dvignili so takt procesorju za manj kot 60% za nekaj minut, pa še pri tem se je stvar komajda zbootala in opravila pač tisti test- daleč od uporabnosti.

S solidnim vodnim hlajenjem bi itak dobil recimo 20%. Torej si tu "na boljsem" samo za extra 30%, pri tem pa:

- stroj sploh ni uporaben, v zaprtem prostoru pa celo smrtno nevaren

-žgeš energije za soliden varilni aparat ali še kaj čez ( če vračunamo energijo, ki jo rabiš za N2, ki ti odhlapeva)

- žgeš veliko denarja za vsako uro delovenja

Kaj od tega je prineslo znanje, kib i ga lahko uporabil normalen OC-ar ?

Gandalfar ::

Brane2: Egoboost, dodatna zagnanost za vse, da se bolj navijajo. Dodatn interes marketinga/proizvajalcev za navijanje.

Brane2 ::

"Egoboost" ? :\
Recimo, da ti verjamem na besedo. :D

Meni je to bolj podobno OCanju avta tako, da ga odvržeš v prepad in meriš hitrost tik pred udarom v tla...

OwcA ::

PRecej več dobrega bi storili, ako bi malo bolj podrobno opisali modifikacije, ki jim jih je naredil Asus.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Tilen ::

indeed pa po mojem je bil ta intelov procesor tudi izvenserijski :) in potem s kombinacijo Corsair 550 Mhz .. uf :) lepo igrackanje

DjTonic ::

Ja ta procesor je bil najverjetneje Intel P4 3400, ker je bil pomnoževalnik x17 Wcpuid pa vedno najvišjega pokaže. Ja pa tista Asuska P4C800-E Deluxe je bila sigurno tudi kaj zmodana vendar je težko reči kdo jo je modal THG ali Asus. ;)

Sergio ::

To je le reklama. Nic drugega. Tom nima nobene kredibilnosti v mojih oceh.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

OwcA ::

Ja pa tista Asuska P4C800-E Deluxe je bila sigurno tudi kaj zmodana vendar je težko reči kdo jo je modal THG ali Asus.

Striček Tom sam prizava, da jim jo je Asus zmodal.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

DjTonic ::

WTF 13 Ghz8-O

OwcA ::

Saj so pri THG včasih "nekoliko nespretni" pri dokazovanju svoje neoporečnosti, ampak tole je pa vseeno malo prehudo. Tragično je, da se najdejo še večji bebci, ki se jim da ponarejati takšne zadeve.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

DjTonic ::

Ja tole sliko sem našel na xtremeforumu v tej temi. Zgleda res prehudo za reality, ampak vseeno gre za hud ponaredek.

morphling1 ::

PS work, a ni očitno.

Sicer pa tudi mene ni ganilo, predvsem zaradi tega, ker skrivajo oznako P4ke in je verjetno nek divje overclockabilen inženirski sample, seveda odklenje (ko neki ugibate o množilnikih), Asus jim je pa lepo modificiral plato, torej bolj malo truda iz njihove strani, še lonec za LN2 so dali delati nekemu uber majstru, čeprav lahko to naredi vsak pek doma.

Bi bilo pa fino enkrat nekaj takega sprobat :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

DjTonic ::

Sicer pa tudi mene ni ganilo, predvsem zaradi tega, ker skrivajo oznako P4ke in je verjetno nek divje overclockabilen inženirski sample, seveda odklenje (ko neki ugibate o množilnikih)

Ja pomoje je zbrisan zato, ker P4 3.4Ghz še ni uradno zunaj, da nebi bilo potem kaj narobe. Da pa je ES pa se vidi iz CPU-Z-ja ki izpiše vse možne multiplierje.

TribesMan ::

Tudi sam sem malo pregledoval tuje forume in tam so povedali precj zanimivih stvari.

Kot prvo Tom se hvali z nekim svetovnim rekordom in nevem kaj še... No ni čisto tako. Že dva meseca nazaj je nek japonski LN2 frik pognal P4EE (ne engeenerig sample) preko 5.3GHz. Naredi celo kalkulacijo Pi-ja v 25s!!! Kar je noro hitro. Tud ta model je laufal z tesnimi timingi, ne pa tomshardware, ki je bogve od kod dobil Corsair PC4400 RAMe, ki jih ni še nikjer. (reklama št.1)

Kot drugo, vsi vidimo in vemo da je Tom 110% Intel fan. Bogve kolko mu plačajo in kolko časa so iskali tisti bogi procesor, da so ga pol na 5GHz pognal. (reklama št.2)

Kot tretje, Toms Hradware je v 2003 Chrismass buyer guide priporočil 2 matične plošče, eno za intel in druga za AMD. Glej ga zlomka obe plate ki so jih priporočili so bile od Asusa, to je bilo približno dober teden pred objavo tega "super overclocka". Asus jim je torej prijazno ponudil svojo plato. Zraven so jim jo še malo zmoddali, ves mod je samo ene par kondenzatorjev nalotanih v in na zadnjo stran CPU socketa (to so tisti kondenzatorji ki bi v osnovi morali tam biti, vendar jih zaradi ekonomskih razlogov, ko plata pride na trg, opustijo). Uglavn em gnil mod, ki bi ga jaz na Asusovem mestu zanikal, da so ga nardili, ker je še prav grdo narejen (mislm a nimajo enga specialista za SMD lotanje, jest ti tisto zlotam 300% lepše z 600W kladivom za spajkanje). (reklama št.3)

Kot četrto, a ste opazili da Tom v vseh "xtreme" OC člankih uporablja Vapochill phase change hladilnike? Ampak med uporabniki takih hladilnikov se pa vedno omenja, da je Prometeia boljša. Da ne omenjam kako so pritrdili glavo (uparjalnik), z vezicami? cmon... (reklama št.4)

Kot peto. NOBENIH BENCHMARKOV! Vse kar vemo je to da so uspeli priti v windovse in narediti en skrinšot, in oni kao svetovni rekord... ma ja.

Kot šesto. Testerji niso meli za burek o LN2 hlajenjih... poglejte kakšen CPU "blok" so naredil, uporabil so en gnil tanek zračni hladilnik (zgleda da hočejo folk prepričat da je pri LN2 pomenbna stična površina baker/LN2... pa sej to ni zrak, kar je veliko bolj pomenbno je da imaš na CPUju veliko maso dobro toplotno prevodne snovi (srebra po možnosti) da ti ne ne nihajo temperature. Pa kako fantje ulivajo LN2, k vodo v vodnjak... Če bi vedli da so idealne temperature jedra okoli -100°C in da je treba LN2 ulivat postopoma v mejhnih dozah, bi ble temperature veliko bolj konstantne. O tem je ne dolgo nazaj pisal macci na Xtremesystems (tudi on je že prišel preko 5GHz, že dolgo tega). Pa zelo pametno so izbrali pritrjevalni mehanizem za LN2 blok kar originalne klipsne od air coolerja, potem pa so vse skupaj pritrdili na PLASTIČEN nosilec, ki pride zraven na plati... Zelo pametno, nimaš nobenga pritiska na jedro pa še plastika je zelo "trdna" pri -150°C.

Pač za novo leto so veliko zaslužili in še več folka nategnili...
Pa ko smo glih pri Tomovih xtremnih OC podvigih. Se spomnite ko je prišel ven athlon 64 in njegove izvedenke? No Tom je uspel navit zadevo iz 200MHz FSB na 206MHZ!!!! Noro... Čudn da ni tistha označil kot "xtreme" OC. Najbrž mi ni treba povdarjat da polovica lastikov A64 tega z lahkoto navije do 250MHz FSB.

That's all folks! - Sem glih Looney Toons gledal...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ekstremno hlajnje (LN2 & DI)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121246 (942) Good Guy
»

6GHz je padlo!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
615564 (3568) Tic
»

DOBRA maticna pa Socket 478 (Pentium 4)

Oddelek: Navijanje
141508 (1326) DjTonic
»

Pošten oc p4

Oddelek: Navijanje
272400 (1914) Tic
»

Prebitih 5 GHz s tekočim dušikom

Oddelek: Novice / Procesorji
272189 (2189) Brane2

Več podobnih tem