» »

Preizkusna verzija slovenske tipkovnice za OpenBSD in NetBSD

Preizkusna verzija slovenske tipkovnice za OpenBSD in NetBSD

BSD-jas ::

Torej, zadeva je taka, da je potrebno popatchati izvirnik jedra in ga znova prevesti poleg še dveh ukazov, ter znova zagnati OpenBSD. Meni zadeva deluje, da pa ne bi brez potrebe preveč motil delovnega procesa Thea de Raadta in ostalih vzdrževalcev, pa ste vabljeni, da zadevo najprej preizkusite in mi v tale forum sporočite, kako se obnese, in če ne bo bistvenih pripomb, bom pravočasno predal naprej, da se bo pojavila že v majski verziji 3.5. Če še niste izgubili poguma (brez skrbi, ni tako grozno, kot je videti na prvi pogled, pa tudi prevajanje ne traja kaj posebno dolgo...), pa kar preskočite na navodila.

Naj kar takoj opozorim, da so tile brezplačni strežniki včasih bolj papeški od papeža, kar se tiče dovoljenih končnic datotek. Vsem, ki se končajo na .txt, odrežite to končnico. Možno je tudi, da se bodo vrstice končale po dosovsko/oknarsko, kar boste v mg prepoznali po tem, da se vsaka vrstica konča z velikim M. Če nimate nobenega drugega programčka za pretvorbo v dobri stari unixovski format, bo dobro tudi tole (poiščite dos2unix oz. unix2dos). Šele potem se lotite prevajanja...

Zelo verjetno je na podoben način izveden tudi razpored tipk na NetBSD (kar ne bi smelo biti nenavadno glede na to, da je OpenBSD pravzaprav njegov "sin"). Spremembe sem dodal tudi v izvorno kodo od verzije 1.6.2, prevesti in preizkusiti pa nisem utegnil, ker NetBSD sploh nimam.

Vsakršne pripombe tako o OpenBSD kot o NetBSD bodo več kot dobrodošle, zato kar brez strahu...

crusader ::

Tole je pa pohvalno! ;)
Mene je tudi zmotilo, da ni supporta za nas keymap (se posebi, ker nisem navajen na us razporeditev.. argh pa to iskanje tipk :)

Bom enkrat ta vikend gotovo sprobal, pa potem se kej pokomentiram.

lp.

BSD-jas ::

Nič kaj preveč odziva ni bilo. Ker meni zadeva dela, sem jo predal vzdrževalcem OpenBSD in od včeraj je v CVS. Kot pravijo, sem res za las še ujel rok, da zadeva pride v majsko izdajo 3.5.

Za NetBSD pa ravnokar predajam zadevo. Malo se je zakompliciralo, ker je pred 3 dnevi nekdo dodal portugalsko tipkovnico in ker so robo iz pckbc preselili v en drug direktorij. No, do konca tedna bi zadeva morala že biti comittana, če ne bo kakšnih problemov z delovanjem. Verjetno bo prišla že v izdajo 1.6.3.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OpenBSD praznuje 20 let

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
138949 (6176) opeter
»

Odkrita varnostna luknja v privzeti namestitvi OpenBSD

Oddelek: Novice / Varnost
194152 (3087) poweroff
»

OpenBSD 3.8

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
153634 (3096) poweroff
»

Slovenska tipkovnica za konzolo NetBSD

Oddelek: Operacijski sistemi
52940 (2735) 64202
»

Kateri *BSD?

Oddelek: Operacijski sistemi
101826 (1668) atlet

Več podobnih tem