» »

V ponedeljek cenejši Pentiumi 4

V ponedeljek cenejši Pentiumi 4

X-Bit Labs - V ponedeljek lahko od Intela pričakujemo pocenitev. Le-ta se bo gibala od okoli 29% za Pentiume 4 2.4 pa vse do 44% za 2.2 GHz model. Pocenili naj bi se vse izvedenke Pentiuma 4, razen najhitrejše inačice, ki tiktaka na 2.53 GHz. Zanimivo bo videti, kako se bo na to odzval AMD. Kot vemo iz preteklih izkušenj, je vsaki Intelovi pocenitvi sledila AMDjeva. Upajmo, da bo tudi tokrat tako [:D] .

25 komentarjev

msmiha ::

Mislim da je vsaki AMDjevi pocenitvi sledila še Intelova8-)
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

VASkO ::

jupi, gremo intel, gremo

konkurenca je dobra stvar :D

x_roby ::

go intel go intel go intel go intel:P

Area_51 ::

:)) Vsi priznajte, da je INTEL boljši od AMD-ja.

1. Procesorji niso tako požrešni pri porabi štorma kot pri AMD.
2. Se ne segrevajo tolko kot AMD.
3. Kakovost je 5x boljša kot pri AMD.


Če ima še kdo kej za pripomnit naj pove.:)

LP
Area 51

aky ::

Area_51: Pozabil si pa na najpomembnejšo lastnost procesorjev. AMD procesorji so hitrejši od Intelovih. Tako pri isti frekvenci in tako pri isti ceni.

Mr.B ::

Obadva zgoraj. SFW !
Compaq je Intlu prodal Alfa tehnologijo , HP je intlu dal Itaniuma.
Kaj lahko pa amd naredi nič , žalse z rajo ne služi !
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

TheJack ::

Area_51:




1. Odkar sem zamenjal računalnik (iz Intela na AMD) ne opazim ravno višjih računov za elektriko. ;) Če pa misliš na prenosne procesorje, potem so pa AMD-jevi celo manj požrešni pri porabi kot Intelovi.




2. Dejte že nehat s tem segrevanjem, no! Imam najbolj 'vroč' AMD-jev procesor vseh časov (TB 1.4), pa so temperature v mejah normale, pa še računalnik je spričo Zalmana lepo tih.




3. Kakovost?! WTF? Dobiš zraven vzdržljive usnjene sedeže? Kakovosten TDI motor? Ah ne....ne govorimo o avtomobilih, ampak o eni usrani majhni kvadratni ploščici, ki je tako skrita pod ogromnim hladilnikom, tako da je 99% uporabnikov računalnikov sploh nikoli ne vidi. Koga kurac briga, kako *kakovostna* je? Važno da dela tisto, za kar je narejena (preračunava) in da to dela hitro.




AMD ima pred Intelom eno pomembno prednost, ki je na koncu koncev edina pomembna: Za manj denarja ponuja isto zmogljivost, oz. za isti denar ponuja večjo zmogljivost. Value for money. Bang for a buck. In tu AMD gladko odnese zmago.






burekar ::

Ok, povzetek. Če bi AMD izdeloval procesorje s podobno stično površino kot Intel, bi imel najmanj 20-30% več kupcev.
Razlogi:
Procesorji se ne bi krušili. Procesorji se ne bi pregrevali. Ljudje bi jih zaradi tega imeli raje od Intelovih.

Dj-Prah ::

Jest samo vem,da z intela dol ne grem.>:D [:\]
Intel Celeron 1000Mhz@1400Mhz-Vulcano 9,Hercules 3D Prophet 8500LE 128MB DDR TV/DVI,512MB SDRAM,Asus CUSL2-C Black Pearl

tha_man ::

AMD-jevi procesorji so sedaj tako poceni, da je že kar hudo. XP1600 stane 30 jurjev. P4 1.6A ki je počasnejši pa 50 jurjev (+ dražja plata). Mislim, če bo sedaj nekdo trdil da je Intel boljši nakup... hmm... naj ga kar ima [:\]

_Tejc_ ::

Če že ni boljši nakup pa zagotovo BO po teh pocenitvah......:D
Go Intel:)) GO

VASkO ::

dajte no, spet kaka vojna?

Dj-Prah ::

Hja,kaj pa overclockanje(stabilnost)?AMD ali INTEL?Men se vid,da se inteli bolje obnesejo.[:\]

Intel Celeron 1000Mhz@1400Mhz-Vulcano 9,Hercules 3D Prophet 8500LE 128MB DDR TV/DVI,512MB SDRAM,Asus CUSL2-C Black Pearl

Paramedic ::

TheJack, super si jim razložil, ampak eni pač ne morejo razumet, da ima AMD pač boljšo ponudbo, ne glede kaj gledaš. Kakšna kvaliteta neki, kvaliteta je hitrost in AMD JE hitrejši, seveda če govorimo o isti ceni. In AMD ima matične plošče za vse cenovne razrede, zato si lahko čisto vsak dandanes privošči zelo dober procesor za malo denarja, amo zaradi AMDja. Pa glede pregrevanja - noben se ne pregreva, če ga ne navijaš, večina se tudi ne če GA navijaš, reba je le met hladilnik že od en 5kSIT naprej, pa je. Račun za elektriko se sigurno ne pozna, pa tut ne sediš na njem, da bi te lahko vročina motila.
Torej, slabe lastnosti so vidne le v teoriji, hitrost pa v praksi!

Mr.B ::

Dejmo že zaključiti ker procesor je boljši.
Za rajo je nakup AMD-ja cenejši , ampak , KDO VAM JE DAL IDEJO DA SE S TEGA KEJ ZASLUŽI.
ŽAl imajo vsi večji ponudniki , tem ne mislim domače slovenske proizvodnje !
Nobe večji proizvajalec Računalnikov nebo naredil , linije za AMD-ki bo nekako enaka Intlovi liniji. Imajo jih samo za teste , ne pa na račun zaslužka , itd.
Recimo Rambus - ki se propagera z P4 , je res hiter itd , ampak kej več kot na področju delovnih postaj ne bo mogel preseči.Seveda pa neboste nikoli videli serverja ki bo bazeral na Rambusu , ker ima eno bistveno napako , ki si jo pri serverjih ne morejo privoščiti. To ni Latencij , ali gretje , ali kaj bolj idiotskega. Gre se zato če crkne en čip na RIMUI , zgupiš celo banko z SDRAMOM ali DDRom pa tega ni.Tako da vedno več serverjev začenja bazerati na DDR-u. Tako da bo DDR-ama vdno več rambusa pa vedno manj. Čeprav P4 praktično poleti , ko se zadeve prestavijo na PC1066 rambuse , a le zakaj ni intel ko je izdal nove čipsete za P4 s podporo 533MHz , uradno izdal podporo za Rambus , ampak samo DDR ? Enostavno : NI MU treba , ker mu AMD , razen po ceni ne more konkurerati. sedaj pa tisti zanimivi del.
Recimo : HP kupi xKosov P4 (tu mislim mesečno linijo ), za katere ima zaradi tesnega sodelovanja z Intlom (Itanium in podobno) Tako velke popuste ,da se mu AMD kateri procesor je je za x Kosov 50% cenejši + popusti za količino = enako kot da kupi P4 od intla. Ups no cene ?
Pa pejmo sedaj na plat :
Recimo plate : dejstvo je da recimo VIA nima licenc za marsikaj v kar uporablja v platah , recim določeni čipseti se zaradi licenc , saj v ameriki , ne smejo prodajat. Prv tako je treba celi kup popravkov za delovanje plat, itd. Če vzameš intla ima čipsete , ki služijo svojemu namenu.Lahko so malo dražje , ampak veš da te nebo stalo raznih tožb , pa še za nobene poravke ti ni treba skrbeti. Tega da bi se v javnosti pokazala neka tožba , kot public relations , ne bi potrebovali, itd.
Še en reality strike : Največ računalnikov se proda za pisarne . Halo a je tu res pomembno da je tu hitrejši procesor , ki pa je cenejši , ali pa neka turbo grafika , itd. Kako si lahko folk v sloveniju upa prodajati računalni za pisarne z GeForce kartico ,kreteni , dejte mi razložiti kako bo moj Exel na 15" ali 17" monitorju hitrejši od nekih 8MB jajc ? Malo poglejte kaj se prodaja .
No pa da nebomo rekli kaj je pomembno za serverje. V sloveniji ni bokvej kaj firem , ki bi rable v serverju procesor P4 še manj pa v multiprocesorski Xeon ali karkšni koli varianti. Rabijo samo konkretnejše diskovne podsisteme. Tisti Oracli , SQL-i , in podobno , pa itak v sloveniji spet ni toliko firem , ki bi rable osem procesorske mašine v clastru z advanced serverejem itd.
Za večino je dost 1G Piii lahko z rezervo z enim procesorjem , z dost hitrega rama in konkretnim diskovnim podsistemom. Tist file server z dvema AMD MP XP2000+ turbo procesorja pa že ne rabim.
Pa da nebo kdo omenjal , na čem delujejo WEB serverji , malo pojdite po netu , n boste videli : celi kup mašin , ki so nikakve samostojno , ampak ko jih povežeš skupaj pa poletijo , itd.
Na koncu ko potegnejo račune , dobi en HP , IBM , itd eno majhno zadevo , za isti profit dobijogarancijo za zaneslivost , ki jo je Intel pokazal, AMD pa , ali jim lahko nudi tako tehnično podporo kot intel ? seveda ne. In dokler bo bil AMD hitrejši pri ti. domačih uporabnikih , se intel na AMD poserje. Tistih nekaj intuzijastov , ki kupuje najhitrejši procesor , je za AMD -ja oz. Intla NP.Tu se denar itak ne obrača.Razen raznih marketinških namenov , kot so ti. Speed kingi itd.
Profesjonalci se ne ukvarjajo s takimi zadevami , ampak samo lajikom , ki nasedajo marketingu ,oziroma tistim ki preberejo v reklamnih opisih in forumih kolk je ta pa ta hitrejši,u glej 3.14 frejma dobim več, o pet sekund je hitreje opravil zadevo , bla bla bal.
Pa prosim ne mi govoriti koliko se bolj AMD greje od Intla : Če ne veste ko greš en burn test laufati , porabi P4 ali AMD relativno isto energije. Razlike so največ 10W , v odvisnosti od modela. Vzrok zakaj pokažejo testi ,pri burn-in-u , nižje rezultate temperature je prvič tist pokrovček gor , drugo pa je v ozadju tist management glede segrevanja in hitrosti , itd.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

_Tejc_ ::

Bravo. Dobr povedano:))

VASkO ::

jaz pa mislim, da ti samno nakladas in se pametnega delas in mislim, da marketingu nasedajo prav tisti, ki kupijo prav dosti drazjega intela, ker jih se danes nasi kretenski prodajalci prav na suho nategujejo z argumenti o kvaliteti, stabilnosti, ...

glih vceraj sem bil v stacuni, kjer so dva tipa nategnili z nakupom dragega p4 pa sem si mislil, bogi bogi bogi...

TESKAn ::

Si prepričan, da so ga nategnili ali pa je sam zahteval intela? In to samo zaradi Mhz. Izkušnja iz RL: mulc je mel v sistemu (na predračunu v bistvu) AMD - ja XP 1700+. In je spraševal, zakaj nima 1700Mhz. In je na vsak način hotel 1700 Mhz. Bistvo je, da folk (neuk) hoče Mhz.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Jeebs ::

Mr.B.: Tole si pa dobr povedu!
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

tha_man ::

Oz. na kratko: za domačega uporabnika je AMD boljši nakup, medtem ko je Intel zaradi svoje velikosti (zaradi katere si lahko privošči razne ugodnosti) za pisarne & co :))

Ker pa se denar obrača na OEM trgu (in Intel služi tam), dajmo AMD-ja podpret vsaj entuziasti. Itak je boljši :D

AtaStrumf ::

Najbolj mi greste na kurac tisti k Go Intel Go k ene glupe Cheerleader-ke k nimajo 5 miligramov soli v glavi. In vi ste isti. Se grem stavt, da AMD-ja od bliz sploh še nikol niste vidl. Jaz sem veliko obojega in Intel sax, je pa žalostno dejstvo, da ga folk več kopuje, ker misli, da je stabilnejši in kvalitetnejši (Halo, kje ste pa to najdl? Kvalitetnejši? Kva pa vi deste kolk kvaliteten je tist silicij?) Kje so že tisti časi, ko je bilo to res. Samo eni ste še vedno očitno daleč za časom. In veliko vas je!

Naj vas malo razsvetlim. Sem delal v najbrš kar največji slovenski firmi, ki proda tam po 50-100 računalnikov na dan in naj vam povem kolk procesorjev je bilo defektnih v 6 mesecih ko sem delal tam. NIČ!!!! Noben AMD in noben Intel, je bilo pa ko dreka defektnih RAM-ov, plat, Grafičnih,... Tako da ne govort nekaj o kvaliteti, k nimate pojma o čem govorite, ampak samo nabijate v prazno. Za v pisarno je pa itak dost PII350 in 64 RAM-a in 4 MB grafika, zato pa Intel še plava, čene bi že potonil.

servo ::

AMD je za home userje vsekakor boljša izbira, problem je samo z VIA chipseti ki mu delajo slabo reklamo. Na srečo imamo SIS.....

_Tejc_ ::

Ata: Poudarek je na SI DELAL in zato me sploh ne zanima kaj bos povedu.

goranTNT ::

Pizda ste kle eni pravi snobi.
En kle pluvajo po AMD-ju, pa ga pomoje sploh niso vidl v delovanju tako da TIHO.
Ce hocete met Intel, ga mejte koga boli kurac.:|

AtaStrumf ::

Sem delal do marca letos (dva mesca nazaj), da ne boš preveč pameten.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pocenitve

Oddelek: Strojna oprema
111213 (1012) Quake
»

Cena Intel Pentium4 procesorjev bo padla

Oddelek: Novice / Procesorji
171925 (1925) Mate
»

Nove cene procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
61954 (1954) Mate
»

Pocenitve Pentiumov4

Oddelek: Novice / Procesorji
71511 (1511) Rott-von-weiler
»

Intel ceni...

Oddelek: Novice / Procesorji
81600 (1600) divac

Več podobnih tem