» »

Spammer toži anti-spammerje

Spammer toži anti-spammerje

Yahoo News - Hehe, sedaj so tudi Avstralci postali "izvirni", kot so to že Američani. Tako se je nek Avstralec, ki je bil označen kot spammer in zatorej blokiran s strani Anti-spam društva, spravil tožiti oškodovanega, saj naj bi s tem, ko so mu blokirali IP številke, povzročili denarno škodo, sam pa se ima seveda za nekrivega [:D]. Klik!

8 komentarjev

JLP ::

Prokleti kretenski spammerji.
Live long and prosper!

tha_man ::

Tale si zasluži kakšen mail-bomb :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Bakunin ::

a tega mislis:

From: Gregor Petric
Subject: Vabilo k raziskavi

V imenu Centra za metodologijo in informatiko na Fakulteti za druzbene
vede vas vabim k sodelovanju v znanstveno raziskovalni anketi o svetovnem
jadadada
Sledite povezavi na prvo stran ankete: a href=http://ankete.cati.si/fdv-splet



kako sme student FDV zlorabiti ARNES omrezje za posiljanje reklame (SPAM!) za podjetje Cati d.o.o?

mmg: taksne in podobne zlorabe ==>> ABUSE

poweroff ::

Aha, j, a ti si tisti kret***, ki vzrdzuje to bedasto antispam listo?

No, ti povem dve zadevi.

Kot prvo je treba razlikovati med različnimi vrstami spama. Eno je nek komercialni spam, po možnosti za ilegalne ali neumne azdeve (Win a million in 10 seconds), drugo je pa spam, ki je namenjen bolj resnim zadevam.

Recimo spam, ki vabi na anketo, katere rezultati so javni in prosto dostopni, anketa pa ima velik pomen za vse, ki se ukvarjamo z internetom.

Potem je še politični spam, eden takih je bil recimo pred par leti, ko so enega tipa poklicali v vojsko, čeprav je imel doma otroka in nezaposleno nosečo ženo, njegova plača pa je bila edini vir dohodka. Tip je potem poslal protestni spam na nekaj tisoč slovenskih naslovov. (Kasneje so podobne primere začeli v vojski bolj človeško obravnavati).

To je tprej prva zadeva.

Druga zadeva je pa ta, da je Grega po mojem nasvetu kontaktiral Arnes in od njih dobil dovoljenje za posiljanje teh mailov.

Tako da bi se jaz na tvojem mestu lepo opravičil, oziroma najprej preveril dejstva, potem pa težil dalje.

BTW: če pa zagovarjaš to da se ne sme nikogar motiti v njegovem vrtičku ti pa povem dve zadevi. Kot prvo bodi tiho in ne širi svojih mnenj po internetu (niti na spletni strani ne) - pač, naj za vse velja da ne smejo druge motiti;
kot drugo pa upam da se boš nekoč znašel v situaciji, ko se ti bo zgodila neka krivica (monopol telekoma morda?) - takrat pričakujem da boš tiho in ne boš pisal pisem bralcev, pošiljal protestnih pisem, itd.

Aj, aj, aj narod. Dajte malce razmisljati z lastno glavo. Nimajo samo novinarji pravice javno pisati in javno govoriti.

poweroff ::

Aja, pa še tole... Grega ne dela za CATI, to bi lahko videl:
a) iz samega "spam" pisma;
b) če bi ga vprašal preden si zagnal vik in krik

pač pa ravno obratno. Grega dela doktorat, CATI pa mu je BREZPLAČNO omogočil izvajanje ankete.
H0W L4M3....

Bakunin ::

Druga zadeva je pa ta, da je Grega po mojem nasvetu kontaktiral Arnes in od njih dobil dovoljenje za posiljanje teh mailov.


A lahko en izvod tega dovoljenja dobim tudi jaz ?

jype ::

Noro. Najprej jim moram dat denar v obliki davkov, da jim kupijo racunalnike, potem jim v obliki davkov placam internetno povezavo, da me lahko spamajo z nekimi povabili k neki raziskavi, potem moram placat denar za promet, ki mi ga ti bedasti maili povzrocijo po moji povezavi, na koncu pa me se stane zivcev in casa, ki mi jih pozrejo.



Da ne omenjam tega da v priporocilih Akademske in Raziskovalne Mreze Slovenije pise: "V povprecju si strosek prenosa elektronske poste enakomerno delita posiljatelj in naslovnik. Razmislite, ali boste mogoce s posiljanjem ogromnih datotek povzrocili nepricakovan strosek sebi ali drugemu. Ne posiljajte oglasov in obvestil vsem uporabnikom kar povprek (t.i. "spam mail" oz. "junk mail"). Mnozicna komunikacija spada v konferencne sisteme, oglasi pa na vaso WWW stran."



Tega posiljatelj ocitno se ni nikoli prebral. Kaj me pa briga kako je za vas pomembna neka raziskava, jaz ne posiljam celotni univerzi e-maila kadar bi rad za svojo seminarsko nalogo ugotovilo koliko studentov je dovolj debilnih da se na faks vozi z osebnim avtomobilom, pa bi lahko.



Ce kdo meni da t.i. raziskava opravicuje takole grobo in vsiljivo spamanje, ki je povrh vsega se odobreno s strani operaterja omrezja, pa mi lahko kar takoj placa internetno povezavo, da bom lahko izpolnjeval bebave ankete. Tako politiko bi mogoce pricakoval od monopolista, pa se to bi se mi zdelo cudno predrzno.



Btw, ce ne bi dobil 'povabila k raziskavi' bi mogoce celo izpolnil tisto butasto anketo, zdaj sem pa preprican da je ne bom nikoli vec.

nemesis ::

jebem m** vsem spamarjem...

pa mi je cist vseen, a me spamajo zarad politicnih, osebnih al pa profitnih razlogov; vseen mi je ce so cloveku zeno marsovci odpeljali al pa ce se je sla zena kam kurbat; vseen mi je tud al ma spammer dovoljenje od boga al pa od svoje sosede in njenega psa!!! se vedno je spammer in moti mojo zasebnost ;(( ;((

ce ma probleme v zivljenju - kdo jih pa nima... dela doktorat, tud jaz ga bom, pa ne bom zaradi tega pol Slovenije kontaktiral !!! Ce pa jo bom jo bom s kaksnim drugim nacinom kot z maili!

Se mal, dragi moji, se mal pa bo prisel cas in zakon tudi v Slovenijo -> zakon, ki ne bo na prstih samo piratom in nevem kaksnim kriminalcem... zakon ki bo scitil in spostoval zasebnost! Takrat bom prvi v vrsti, ki bom tozil vse Spare in Markete po Sloveniji, ki mi na dom posiljajo pofukane reklame, za katere jih nikoli nisem prosil... Tudi za e-maile nisem nikoli prosil.. nikoli nisem posredoval svojega e-maila tretji osebi in ji dal dovoljenje, da me moti za mojim racunalniko. Zakaj in komu na cast moram odpirat letno nov e.mail naslov? Za spammarje, ki so vsi dobili moj e-mail na javno dostopnih straneh - tako vsaj pise. Naj mi prosim kdo pove, na kateri javno dostopni strani je dejansko objavljen moj prvi mail???

Kretene, ki posiljajo spame jaz ne bi samo na anti-spam listo postavil... ;(( ;(( ;(( ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Humanoidni robot Digit v prodaji, prvi kupec je Ford

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
306382 (4644) 7982884e
»

UV žarki

Oddelek: Loža
81268 (1061) FrRoSt
»

Adobe se je na avstralske očitke odzval s selektivnim znižanjem cen

Oddelek: Novice / Ostale najave
4010848 (8620) PaX_MaN
»

Napad v Oslu: igre niso krive, spet stare debate o nadzoru interneta

Oddelek: Novice / NWO
409952 (8543) vidz81
»

Kitajci blokirali množico strani

Oddelek: Novice / Zasebnost
314370 (2878) Rippy

Več podobnih tem