» »

Tožbe proti velikanom

Tožbe proti velikanom

X-Bit Labs - Podjetje Intergraph je včeraj objavilo, da so se spustili v tožbo proti računalniškim gigantom, podjetjem Dell Computer Corporation, Gateway Inc. ter HP Company (vključujoč Compaqove izdelke). Za kaj sploh gre?

Podjetje Intergraph ima po ameriškem patentnem sistemu v lasti patente št. 4.899.275, 4.933.835 ter 5.091.846, ki patentirajo posebno tehnologijo dostopa do t.i. cache pomnilnika na procesorju (Clipper). Intergraph naj bi Clipper tehnologijo patentiral že daljnega leta 1993. Leta 1997 so takó pri Intergraphu tožili podjetje Intel, kjer je prišlo do zunaj-sodne poravnave in dogovora, kako pa se bo razpletla zdajšnja tožba pa še ni jasno. Klik!

3 komentarji

minmax ::

fantje se bodo seveda zmenili tako da bodo izmenjali portfolie patentov.
mislim, vsi patenti ki patentirajo matematične metode (s tem tudi vse algoritme) bi morali biti popolnoma neveljavni...
patenti zavirajo inovacije, sploh v računalništvu (ali pa samo tu opazim), ... če bi jih iz 20 skrajšali na 3 ali 5 let... potem bi mogoče še kdo res lahko reku, da spodbujajo računalniške inovacije. v trenutni obliki jih je treba pa ukinit.

Sid Izprijeni ::

Se strinjam. Tovrstni patenti so kot bi patentiral gravitacijski zakon. Pa naj ti vsi plačujejo, ker si ga pač prvi odkril...;(

LuiIII ::

Intergraph je zelo zanimiva računalniška korporacija. Leta 1994 je v njej programiralo za Windows platformo več ljudi kot v Microsoftu! Od takrat gre seveda bolj kot ne navzdol. Hardware so odprodali, software pa jim še nekako štima. BTW njihova programska oprema je zelo sekajoča a tudi ustrezno draga. Mislim, da na ta način skušajo samo zaslužiti kakšen cekin, ki ga nedvomno rabijo.

Lui


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje z BSA?

Oddelek: Programska oprema
154030 (3179) RejZoR
»

ArcView

Oddelek: Programska oprema
51397 (1328) jeti
»

PC Grafična postaja

Oddelek: Kaj kupiti
131633 (1371) Gh0st
»

Sanjska kišta

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
7968 (669) Jebiveter
»

kdo sluzi denarce s rac. grafiko?

Oddelek: Programska oprema
221618 (1264) AlchemY

Več podobnih tem